SMS-toaletter i folkets park i malmö



när jag körde till jobbet idag så hörde jag något himla dumt. i folkets park i malmö har dem satt in toaletter med ett system som innebär att man får skicka ett sms till ett speciellt telefonnummer som finns på en lapp på toadörren och så får man tillbaka en kod som man sen ska trycka in i en panel där bredvid, och sen öppnas dörren och man kommer in och får lov att kissa.

detta har man gjort bara för att försöka komma åt skadegörelse och annat. men helt ärligt, gör man verkligen det på det här sättet?
enligt min mening så är svaret på den frågan NEJ!!!
detta skapar bara sura miner och jag tycker att man diskriminerar människor när man gör såhär.

man kan verkligen inte ha tänkt på äldre som kanske inte har någon mobiltelefon. otroligt många äldre befinner sig i folkets park och går promenader i den fina naturen osv. ska då inte dem få lov att gå på toaletten där inne bara för att dem inte har någon mobiltelefon? det är faktiskt upp till var och en om man ska ha en mobil eller inte, men att inte få lov att kissa på en allmän toalett bara för att man inte har det tycker jag är oerhört diskriminerande.

för att inte tala om barnfamiljer. tänk dem som har barn, för det finns väldigt många barnfamiljer i parken också med tanke på alla lekplatser där finns osv. det är ett populärt utflyktsmål, även för skolor och dagis och så.
barn är sämre än vuxna på att hålla sig och det finns risk att dem kissar på sig osv. ska man då när ens barn är kissnödigt, behöva ta upp mobiltelefonen och behöva skicka sms och greja när ens barn står och gnäller. nej gubben, du får vänta, jag måste smsa först. hur ser det ut?

tänk om batteriet på mobilen har dött, ska man då inte få lova att använda en allmän toalett?
tänk människor som har det dåligt ställt ekonomiskt och har sin mobiltelefon för att bara ta emot samtal och för att kunna ringa 112 vid en nödsituation, för det finns väldigt många såna människor, fler än man tror. dem har kanske inte råd att ladda på sin mobiltelefon med 100 kronor och pengarna är slut på telefonen, men en femma i fickan har dem. men icke, då får man inte använda sig av en allmän toalett, man måste ha råd att ladda på sin mobil med pengar för att kunna gå på toaletten.

man säger att anledningen är för att komma åt skadegörelse. men ärligt talat tror jag inte att man kommer att komma åt någon. på radion sa dem att man skulle kunna kolla upp vem som har varit på toaletten och därmed komma åt det. men icke, det kan ju gå lika bra att låna ut sin mobiltelefon till någon annan eftersom han eller hon inte har någon själv. hur ska man nånsin kunna bevisa vem det är som har gjort vad inne på den här toaletten.
dessutom kan man ha varit flera personer där inne samtidigt, då behövs det bara ett sms. men det behöver ju inte vara den personen som äger mobiltelefonen som har åverkat någon skada där inne.

man tror även att skadegörelsen ska minska eftersom man nu alltså KAN kolla upp vem som har varit där inne, så att den alltså minskar av den anledningen, men det tror jag inte heller på. jag tror däremot att en del personer blir väldigt förbannade över det här och att det kan vara en anledning att göra någon form av åverkan på någon toalett, av ren ilska alltså.

för det är trots allt så att många människor blir kränkta av ett sånt här system. en allmän plats/toalett ska vara till för allmänheten, alltså för alla, och när man gör på det här sättet så är det ju inte det.

jag tycker det är oerhört dåligt av malmö stad/kommun.


Sophy - What U See Is What U Get.

ja mkt kan man hitta på med en utvilad hjärna haha

2009-07-29 @ 20:41:02
Bloggadress: http://sophys.blogg.se/

Mazze

Iofs en korkad idé, men sedan gör tidningarna som dom vill och berättar bara halva sanningen.. Olåsta toaletter vid lekplatsen fram till 19, olåsta toaletter vid huvudentrén.. Olåsta pissoarer i hela parken..

Men inte i någon artikel eller kommentar nämns knarkarna, som lägger blodiga sprutor på skötborden, som lämnar kvar sina rester av narkotika, som somnar på toaletten som dom dessutom inte har låst och blir våldsamma när en liten unge kommer och öppnar. Ingenstans nämns detta, och det är något som jag blir så irriterad på! (synd bara att det blev din blogg som får ta det.. :D )

Men att spåra skadegörarna, det lyckas man aldrig med - men att bli av med knarkarna, det hoppas jag verkligen att man blir!

2009-07-31 @ 08:30:28

Kommentarer

Ditt namn :
Kom ihåg mej ?
E-post : (bara jag som ser)

Blogg / Hemsida :

Varsågod, ordet är ditt :
ha en underbar dag!
RSS 2.0