skogsmulle, det var tider det!



satt och tänkte tillbaka på min barndom och kom att tänka på det här med skogsmulle. gud va många ungar det var som var med på det när jag var liten. en riktigt bra grej tycker jag faktiskt, jag vet ärligt inte om det finns så mycket kvar av det numera. man hör ingenting om det längre, men det är väl för att man inte har någon anknytning till det längre. och det tycker jag är väldigt synd, om det inte finns kvar. någon som vet om det gör det?
det får ju både föräldrar och barn ut i naturen, det är roligt och lärorikt och det väcker barnens fantasi (för skogsmulle är faktiskt bara en fantasifigur) och upptäckarhjärnan sätts i full speed. inte alls som dagens ungar som bara sitter vid datorer och dataspel och så, det var inte alls lika mycket sånt då. och jag önskar att den här tiden kunde komma tillbaka.
men jag minns när man var liten och skulle iväg ut i friska luften i skogen med alla dem andra barnen och föräldrarna följde med och man grillade korv, gjorde krabelurer (kan slänga upp recept på det senare) som man ibland blandade med karamellfärg så dem blev lite "roligare" att äta. sen var det dags för att kalla på skogsmulle för att se om han också befann sig i skogen, och då ropade man hej kolikok och så spejade alla ungarna och efter en stunds spejande och ropande så kommer han iklädd sina gröna kläder, sin peruk och målad med prickar på kinder och näsa (skulle väl föreställa fräknar), sin gröna hatt med en fjäder i. och jag kommer ihåg att man fick sånt märke att sätta på kläderna av honom.
kommer ihåg att det var så oerhört lärorikt för man lärde sig megamycket om naturen, man fick höra berättelser och djur och växter, man fick även lära sig om allemansrätten. jag älskade det, kommer jag ihåg!

-  bilden lånad. google.se  -


Jennie

Skogs Mulle finns kvar!

2009-06-03 @ 07:56:59
Bloggadress: http://jennieskrypin.blogg.se/

Kommentarer

Ditt namn :
Kom ihåg mej ?
E-post : (bara jag som ser)

Blogg / Hemsida :

Varsågod, ordet är ditt :
ha en underbar dag!
RSS 2.0