Fosterhem

alla har säkert uppmärksammats av barnen som blev upphängda i sopsäckar som bestraffning i ett fosterhem. det har skrivits enormt mycket om det i tidningarna överallt och jag mår bara dåligt när jag hör om det. vem kan vara så sinnessjuk att kunna göra på det sättet mot en annan människa? det finns många människor som är psykiskt sjuka som inte vet vad dem gör. men det här, det är något i hästlängder. jag förstår det bara inte, jag får inte in i mitt huvud hur man kan göra på det sättet. en sjukdom kan väl inte vara ursäkten i det här fallet?

den bilden jag har av fosterhem är att barn som haft det taskigt första delen av sin barndom eller vars föräldrar av en eller annan anledning inte kan ta hand om dem, kan få bo hos en annan familj och ändå få uppleva hur det är att verkligen ha en värdig barndom överhuvudtaget. det är i alla fall den bilden jag har fått av hur det ska vara och borde vara. men efter att ha läst mycket i tidningar och så så får man ju veta att det inte alls är så  många fall. tyvärr.

man har ju läst böckerna pojken som kallades det och uppföljarna till den, och den pojken har verkligen inte haft en lätt början på sin barndom. tänk då om det varit så att han kommit till ett fosterhem som det som just nu uppmärksammas i media? pojken hade ju blivit förstörd och säkerligen tagit livet av sig.

jag tycker att människor som beslutar sig för att starta ett fosterhem och ta emot barn som har haft det svårt, som inte är ens egna och uppfostra dem, ska vara enormt granskade, helst flera gånger per år. vad jag har föstått efter mycket läsning här och var så är näst intill alla hembesöken från socialsekreterare osv. föranmälda och jag tycker ju då inte att det är det bästa sättet att verkligen kontrollera hur det går till i en familj. då förbereder dem ju sig förstås. det förstår ju vem som helst.
jag vill absolut inte klanka ner på dem fosterfamiljer som finns för jag tycker verkligen att dem gör ett fantastiskt jobb som ställer upp på det sättet och hjälper barn till rätta. det är enormt beundransvärt.

det viktigaste (enligt mig) i en fosterfamilj är att man verkligen gör allt för att allt ska fungera som i en riktig familj men ändå inte pushar barnet att glömma bort den familj han/hon ursprungligen kommer ifrån. men om fosterföräldrarna har egna barn utöver fosterbarnen, tycker inte jag att det ska vara någon skillnad dem emellan. barnen som kommer till fosterhem är oftast mycket trasiga barn, och det hjälper inte dem att bli åsidosatta eller sämre behandlade än fosterföräldrarnas biologiska barn. såna saker som semestrar, julklappar, hur länge man ska få vara ute eller uppe, födelsedagar, när man ska köpa nya kläder/skor osv. är enormt viktiga saker som det inte ska göras skillnad på.

människor som beslutar sig för att vara fosterföräldrar, hoppas jag, är mycket bra människor och som besitter enormt höga kunskaper i uppfostran, social kompetens och framförallt respekterar alla slags människor för dem som dem verkligen är innerst inne i hjärtat. det är så jag hade velat att det skulle vara om jag hade kommit till en fosterfamilj.

när jag sitter såhär och funderar och skriver, så hade jag faktiskt kunnat tänka mig att bli fosterförälder i framtiden och ta emot ett barn till min familj som haft det svårt. jag tror att jag hade fixat det enormt bra. inte mer än ett dock. om jag ska ta på mig den enormt viktiga uppgiften så ska det vara något jag till hundra procent vet att jag klarar av, jag måste kunna lägga ner hela min själ i det barnet och verkligen kunna göra allt för att förbättra dennes liv och tillvaro.

det ni kan läsa om här är så sorgligt. någonstans måste det ha blivit fel i systemet. hur har sådana människor kunnat bli godkända att ta emot redan så trasiga barn till sitt hem? var har det blivit fel? vem är det som bär ansvaret i grund och botten? varför har ingen i deras närhet märkt eller sett något? varför har barnen inte kunnat tala om det och bli "räddade" tidigare?

jag blir så ledsen och skäms lite över att bo i Sverige...

såhär ska en lycklig familj se ut, precis likadan som en fosterfamilj.
man ska inte kunna se någon skillnad.




-  pic: google.se  -


Kommentarer

Ditt namn :
Kom ihåg mej ?
E-post : (bara jag som ser)

Blogg / Hemsida :

Varsågod, ordet är ditt :
ha en underbar dag!
RSS 2.0