these shoes are soooo ME!!!

kikade snabbt in på HMs hemsida och skulle se om det kommit in nåt nytt, mest för att jag var nyfiken. och där hittade jag ett par skor som är sååååå himla mycket JAG!!!

just nu sitter jag och funderar på om jag ska klicka hem dem eller inte... tufft beslut. vad tycker ni?


back @ work

då var man tillbaka på jobb. inatt ska jag betala mina räkningar så jag har det gjort, gillar att göra det typ direkt så man slipper tänka på det sen.

det blir även att sortera lite i min receptpärm för att hitta nåt gott att laga nu när jag är ledig. är såå sugen på att laga nåt gott som jag inte lagat och ätit innan, det är mycket roligare och mer spännande än att laga samma gamla vanliga. och jag lovar såklart att jag lägger upp receptet här sen, om det var nåt å hänga i julgranen! ;)

nån som har nåt tips?

hoppas att denna natten går riktigt snabbt för imorgon blir det lunch på väla med världens bästa tjejer!

memories...


kärleksförklaring ♥

en kanske lite udda kärleksförklaring kom till mitt öra igårkväll.

"den 21 december, vill du spendera hela den dagen och kvällen tillsammans med mig?"

varför är då detta en kärleksförklaring kanske många undrar. det är ju hur långt som helst dit. jo, jag har en man som seriöst tror att något skumt kommer att hända den dagen, som maya-indianerna förutsett. man vet inte vad som ska hända, några tror att jorden kommer gå under, kanske ett polskifte eller så... ja vem vet.
men i mina öron var det där en riktig kärleksförklaring, mellan raderna menade han ju att om han skulle dö så vill han spendera sina sista timmar tillsammans med mig. hur sött är inte det?!



städhjälp sökes!

om någon känner sig manad att ge mig en rejäl kick och hjälpa mig att komma igång med städningen där hemma så är det mer än välkommet!

har försökt komma igång nu flera dagar men det händer liksom inget. det finns inget på TV, men ändå sitter jag där och typ lurar mig själv. fan, varför ska det va så svårt att ta tag i när man är ensam?


Vänner ♥

Falska vänner vill aldrig ha din mat.
Äkta vänner är orsaken till att du aldrig har någon mat.

Falska vänner
vet några få saker om dig.
Äkta vänner kan skriva en bok om dig.

Falska vänner
bankar på dörren hemma hos dig.
Äkta vänner går bara in och säger "skönt att vara "hemma"".

Falska vänner hjälper dig upp när du faller.
Äkta vänner ser till att du aldrig faller.

Falska vänner
tillbringar lite tid med dig.
Äkta vänner är med dig genom hela livet.

horribel klänning

en del kläder som tydligen ska vara hetaste modet och senaste nyheten förstår jag mig verkligen inte på. en del kläder ser bara förjävliga ut. jag fattar inte var det snygga är i det. ibland känns det bara som att man var tvungen att komma på nåt nytt och så bara slängde man ihop nåt utan att tänka på hur det verkligen såg ut och sen bara ut i modevärlden.

hur f*n tänkte H&M här ???


dags att knyta ihop

då var detta arbetspasset snart slut. om en timme närmare bestämt. nu stänger jag av sista avsnittet för inatt och börjar göra iordning här i min lilla stuga. tänkte diska lite, så småningom byta om, kanske äta en macka till frukost. och om det är tid över får jag läsa lite i min bok eller spela lite wordfeud innan min kära kollega kommer.

den här natten har varit bra, det kan jag konstatera!
och när jag kommer hem ska jag lägga mig och sova hur gott som helst, saknar faktiskt kuddarna och täcket nu, och gosan såklart. fast hon ska alltid ligga PÅ mig istället för bredvid, efter en stund gör det rätt ont, men det är ganska mysigt att hon vill skydda en från mörkret och allt som finns i det. ;)
det är i alla fall det jag intalar mig att hon vill när hon ligger ovanpå. hehe.

nej nu ska jag ut i kylan. ha en bra dag, vänner!

en GOD helg!

den här helgen har jag varit ledig och den har verkligen varit bra. i fredags var det som sagt disney on ice, sen i lördags var det klippning och middag med fantastic four. vi lagade något så underbart som köttfondue. MUMS!!!

 

sen såg vi den svenska filmen försvunnen, rätt okej faktiskt. men ingen jag kommer att se igen.

söndagen sen slappades det på soffan typ hela eftermiddagen, sen kom jossan och det vankades pannkakor och ronja rövardotter! MYS!!!

 


skrattar du med mej ?

En ung tjej beklagar sig för sin mor genom att erkänna att hon inte har haft mens på över två månader. Den oroliga modern tar med sig dottern till doktorn varpå det konstateras att dottern är gravid.

- Vem är svinet? Jag kräver att få veta. Du måste berätta om detta för din far osv. maler modern på när de är på väg hem i bilen.

När tjejen äntligen får ett ögonblick för sig själv så ringde hon ett samtal. En halvtimme senare så anländer en sprillans ny Ferrari utanför deras hus. En stilig, välklädd man i lämplig ålder kliver ur bilen och går fram till dörren, ringer på och blir insläppt i vardagsrummet där fadern, modern och dottern tar emot honom.

Han säger:
- Goddag, er dotter har informerat mig om problemet. Jag kan tyvärr inte gifta mig med henne på grund av privata familjeskäl, men jag är villig att ta mitt ansvar för att vidta lämpliga åtgärder. Om hon föder en flicka så skänker jag henne tre av mina butiker, två av mina bekväma lägenheter, en strandvilla samt gör en insättning på hennes bankkonto med femhundratusen dollar.
Om hon föder en pojke, så käner jag henne två av mina fabriker samt gör en insättning på hennes konto med femhundratusen dollar. Om hon föder tvillingar, så får var och en av dem en fabrik samt tvåhundrafemtiotusen dollar. Om hon av någon anledning skulle råka ut för missfall...

I det ögonblicket blir han omilt avbruten av fadern som suttit knäpptyst under hela samtalet och som då lägger sin hand på mannens axel och säger:

- Då sätter du på henne igen!!!

Disney on Ice

I fredags var jag på Disney On Ice i Malmö Arena med Linda, Amanda och Ludvig och vi hade hur mysigt som helst. Här kommer lite bilder!

snövit

askungen dansar med prinsen

långben, musse och mimmi pigg

törnrosa

och ett vackert slutnummer...




som ni ser var det en helt fantastisk show. detta är bara små godbitar ur den.

GÅ OCH SE DEN om ni kan!


dagens sötis ♥

något som nog alla som känner mig vet är att jag älskar hästar, tycker det är otroligt vackra och ståtliga djur. man kan inte annat än beundra dem.

något som jag däremot tror att nästan ingen vet om mig är att jag tycker att prickiga hästar är riktigt snygga. hade mer än nånting annat velat ha en prickig häst. typ knabstrupper eller liknande. för färgens skull, halvblod för den eleganta kroppen och möjligheterna och prickarna för färgen.

men den här lilla krabaten är väl alldeles bedårande?


tips på ny TV-serie

jag är på säsong 7 av one tree hill nu och det har bara tagit några veckor, typ 3 att komma hit. så man kan väl säga som så att jag snart kommer att behöva en ny att titta på.

har ni läsare några tips till mig?


Sluta trakassera Drottning Silvia

Nu tycker jag att det får vara nog.

Jag hörde på radion om Kalla Fakta's specialprogram om granskningen av Drottning Silvias fars medverkan i tyska nazistpartiet. Jag tycker att sånt är jätteintressant, därför ville jag se det och det har jag gjort nu, och jag måste säga att jag tycker otroligt synd om både Drottningen och hennes familj.

Drottningens pappa VAR med i nazistpartiet, okej visst. OCH???

Det är ju inte precis så att Drottning Silvia delar åsikter med nazisterna och Hitler, varför ska hon då straffas för något som hennes far möjligtvis kanske har gjort eller sagt?

Jag tycker inte att det är rätt, det var då och nu är nu. Drottningen har vid ett flertal tillfällen beklagat sin faders medverkan och samröre med nazisterna, mer än så kan hon inte göra och jag tycker definitivt att det räcker. Hon ska inte behöva stå till svars för det, hon ska inte ens behöva bli granskad så pass hårt som hon blivit på grund av det.

Drottningen har gjort en egen undersökning om sin far och hans medverkan med nazisterna, och det var just denna undersökning som Kalla Fakta granskade. Grejen var att man inte tyckte att hennes undersökning var bra nog. Men just i detta anser jag att hon inte ska behöva göra en sån undersökning från första början för att vara journalister till lags.

Drottning Silvia är Sveriges drottning oavsett vad hennes far har eller inte har gjort. Det går inte att ändra på, inte av den anledningen i alla fall. Och jag tycker definitivt att man borde lägga ner den här debatten nu. Kungafamiljen ska inte behöva stå till svars för detta, dem har inte ens med det att göra.
Drottningen råkar bara dela DNA och efternamn med sin far, för den sakens skull står hon inte bakom nazisternas åsikter och handlingar.

Nej, detta gör mig förbannad. Lämna vår vackra Drottning ifred.


recept: Laxpaket med cream cheese

idag har jag gjort ett riktig kickass-matlåda.

Du behöver:

2 st laxfileér
1 purjolök
1 burk skivade champinjoner
1 paprika
1 paket cream cheese (typ philadelphia)
10 st cocktailtomater

Lägg upp två ganska stora bitar aluminiumfolie på en plåt.

Lägg sedan 1 laxfilé på varje aluminiumbit. Sen tar man halva paketet cream cheese på varje laxfilé och brer över som ett lager.
Därefter skivar man resterande ingredienser och lägger på.
Man kan egentligen ta precis vad man själv tycker om och lägga på, men ovanstående är vad jag hade i.



Sedan knycklar man ihopa båda foliebitarna med maten inuti som typ bollar.

Sätt ugnen på 200 grader och tillaga i 25 minuter.

FÄRDIGT!!!

min kickass-matlåda

Nej, se det snöar!

Nu kommer snön, äntligen. Bara det nu blir riktigt kallt också så den får ligga och vara torr och mysig. Plusgraderna och den tunga blöta snön kan fuck off...


Ett lyft för ridsporten

På idrottsgalan i måndags hände något riktigt stort för ridsporten, hoppningen framförallt.

Rolf-Göran Bengtsson är rankad Nr 1 i världen i hoppningen och han har blivit belönad för sitt hårda arbete och sina framgångar, med Jerringpriset (folkets pris).

Just ridsporten är ju en mycket speciell sport, egentligen kan man inte kalla det för sport i första hand utan Livsstil, för det är ju en hel livsstil att hålla på med hästar. Man har alltid hästarna att ta hand om, man är aldrig ledig ifrån dem. Det är djur, och inte bollar. Hästarna lever, bollar är döda ting.
Det är just det som många glömmer bort, det tar så otroligt mycket mer tid än vad någon annan sport gör. Därför tycker jag att det verkligen var på tiden att någon från ridsporten fick ett pris och verkligen uppmärksammades för en större publik och i ett större forum.


Texten nedan är tagen från Wikipedias hemsida.

Fakta:

Rolf-Göran Bengtsson fyller i sommar 50 år och kommer ifrån Södra Sandby utanför Lund, men bor numera i Breitenburg, Schleswig-Holstein i Tyskland.

Han började som mycket ung med ponnyridning och har två SM-guld i fälttävlan (ponny-SM 1977 & 1979).
Han har jobbat som beridare hos Jan Tops och tävlade då mycket framgångsrikt på stoet Isovas Pialotta. Numera har han, tillsammans med Bo Kristoffersen, egen verksamhet i Tyskland.

1996 tog han sin första Grand Prix-seger i Göteborg på hästen Paradiso, och efter det har han vunnit ytterliggare tolv tävlingar.

År 2004 var ett blandat år. Misslyckade tävlingar mixades med framgångar som Grand Prix-segern i Cannes och lagsilvret  vid OS i Aten, där han tävlade med hästen Mac Kinley.
Han var även med om en olycka som höll honom borta från ridningen under en tid.

År 2008 vann han silvermedalj i den individuella hoppningen under Olympiska sommarspelen i Peking, Kina, med hästen Ninja la Silla. Detta var Sveriges första individuella medalj i hästhoppning sedan 1932.

Både 2001, 2008 och 2011 tilldelades han även Sydsvenska Dagbladets pris Skånebragden.

2011 års idrottsgala innebar att han belönades med Jerringpriset (folkets pris) för sina insatser under året.


Varför så anonyma ?

Det börjar bli tröttsamt att mata bloggen med inlägg på inlägg, men aldrig få några kommentarer eller feedback. Jättetråkigt är det.

Nu skulle jag vilja att ni svarar på tre frågor för att göra det lättare för mig i framtiden!

1. Vilka är ni som läser min blogg?

2. Vad vill ni att jag skriver om?

3. Vilka inlägg är mest intressanta?


Om ni vill kan ni även ge förslag på en ny kategori som ni skulle tycka om att jag skrev om!

äventyr imorgon!

imorgon ska jag göra något riktigt roligt, har blivit tillfrågad om att följa med en vän och hennes två huliganer på Disney on Ice. Och ni anar inte som jag längtar, det är precis en sån rolig grej jag vill göra men eftersom man inte har barn så köper man inte biljetter till det. Man gör liksom inte det som vuxen, men nu så! YES!!!

sen att det är med världens härligaste ungar dessutom, det är ju inte fel!


dagens sötis ♥

första inlägget i en omändrad kategori!

hur söt är inte denna kattungen???
man smälter ju...


rensning i smyckeskrinet

igårnatt fick jag ett ryck att fixa saker där hemma som behöver fixas men som man inte pallar vanliga dagar. och det handlade bland annat om mitt smyckeskrin som var oerhört sorgligt. halsband och armband m.m. om vartannat i knutar och allt var en enda röra.

det innebar även lite auktioner på tradera. klicka på länken nedan för att komma till mina auktioner!


typiskt paul :)

den här minen är verkligen typiskt paul.

den beskriver honom så jävla exakt så det är skrämmande!


ego-boost XXXXXL

igår innan jag körde till jobbet var jag inne om Erikshjälpen som inte ligger särskilt långt ifrån där jag bor, och lämnade två stora påsar med kläder, skor och annat som jag inte längre vill ha.

jag mådde så himla bra när jag körde därifrån, och jag har två stora kartonger till där hemma som jag ska köra dit med. kanske imorgon, annars får det bli nästa vecka.

men jag känner verkligen att jag gjort en god gärning och det känns riktigt bra i både hjärtat och själen, prova nån gång. jag lovar, ni kommer att må riktigt bra efteråt!


nyupptäckt: tidsinställda inlägg

det här med att lägga upp tidsinställda inlägg är rätt smart faktiskt. vet att det har funnits ganska länge men jag har nyss testat det och det rockar ju! :)

kanske jag kan få min blogg lite mer effektiv och händelserik nu, med både tidsinställda inlägg och mobilappen kanske jag inte behöver försvinna emellanåt under längre perioder som jag gjort nu. vem vet. jag lovar inget som jag gjort tidigare, får bara dåligt samvete. hehe.

men en sak jag KAN lova, det är att det kommer att komma några tidsinställda inlägg under dagen imorgon när jag faktiskt sover, så får jag se sen när jag kommer till jobb imorgon kväll hur det fungerade.
flipp eller flopp?

men vi får väl se!


snyggaste mössan EVER

kikade runt inne på Nelly och hittade en sjukt snygg mössa jag bara var tvungen att berätta om, och jag klickade dessutom hem den. lääängtar tills den kommer och sen därefter måste jag bara längta efter snön så jag kan ha den på mig och mina nya snygga UGGs på fötterna.


ser tillbaka och minns ♥

satt och tittade igenom massa gamla bilder och hittade foton på gosan när hon var bebis. och gud så söt hon var, det är hon nu också såklart men det är ju kattungar.

kommer ihåg hur förälskad jag blev i gosan direkt. bara se på den här bilden, kan man INTE bli kär?


is shoe-addict a problem ?

hmm. jag vet att jag är galen. men jag kan inte hjälpa det :)

I just love it ♥


recept: ugnspannkaka på mitt vis

igår gjorde jag en supergod ugnspannkaka. mums är bara förnamnet!

Du behöver:

1 msk flytande margarin
3 ägg
8 dl mjölk
4 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
7 tomater
2,5 dl riven ost
1 tsk oregano
2 pkt bacon

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225 grader.

Smörj en långpanna eller gratängform med margarin (20 x 30 cm är perfekt).

Stek baconen lätt i småbitar och låt fettet rinna av på en bit papper.

Vispa sönder äggen lätt i en bunke.
Tillsätt hälften av mjölken och hela mängden mjöl.
Vispa till en lätt smet.
Vispa därefter ner resten av mjölken och saltet.

Häll smeten i långpannan och födela baconen jämt i smeten i formen. 
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.

Skölj och skiva tomaterna.
Strö hälften av osten över pannkakan.



Täck med tomatskivorna och strö över oreganon.



Strö därefter över resten av osten.



Grädda i ugnen ytterliggare 15 minuter.

Voilá, färdigt!!!



ps. man brukar ha lingon till servering av ugnspannkaka men till just den här hade jag inte det, eller ja, jag smakade men det var inte alls gott. lingon och oregano skär sig riktigt mycket och det var inte alls gott.

Det blev jättejättegott och jag har med mig rester på jobb idag x2 :)

Tänkvärt om män och kvinnor :)

När en man ska grilla, händer följande:

1. Kvinnan handlar.

2. Kvinnan gör sallad, tillbehör och efterrätt.

3. Kvinnan förbereder köttet för grillning, lägger det på ett fat tillsammans med grilltången och går ut med fatet till mannen som "hänger" / "passar" vid grillen med en öl i handen.

4. Mannen lägger köttet på grillen.

5. Kvinnan går in och dukar samt kontrollerar tillbehören.

6.
Kvinnan kommer ut för att berätta att köttet snart bränns vid.

7. Mannen tar upp köttet från grillen och räcker det till kvinnan.

8. Kvinnan tar in maten och ställer fram på bordet.

9.
Efter maten dukar kvinnan av och diskar.

10. Mannen frågar om kvinnan tyckte det var skönt att få ledigt från matlagningen en kväll... När han ser hennes irriterade min tänker han att det finns kvinnor som aldrig är nöjda, hur man än försöker!!!


så rätt jag hade! :)

jag hade så himla rätt igår när jag berättade att min shoppingrunda gick åt helvete och att familia kanske var ett bättre alternativ eftersom alla verkar välja väla nuförtiden när det blivit så stort!

jag körde in om familia på vägen till jobb och hittade lite grann, speciellt mina mystofflor som jag i princip gett upp hoppet om. är såå lycklig just nu. jag vet precis vad jag ska ha på fötterna imorgon när jag pular runt där hemma mellan tvättmaskinerna.

här kommer dagens fynd:

2 par trosor Gina Tricot


mörka jeansleggings Gina Tricot


tjocka raggsockor H&M


och sist men inte minst...

mystofflorna H&M


det bästa av allt är att jag inte lagt en enda krona från egen kassa utan det är enbart presentkort och rabattcheckar som gett mig dessa underbaringar! :)
månadens shoppingbehov fyllt!

dagens shoppingrunda - stooor besvikelse

idag vaknade jag i rätt bra tid, kunde inte sova längre så jag ställde mig och diskade, det behövdes kan jag säga. sen så var klockan inte dags att köra till jobb än, så jag tänkte att jag skulle ta en sväng in om gina tricot och h&m för att kanske hitta nåt nytt snyggt att ha på mig. var längesen jag shoppade senast.

jag körde alltså till väla men det var en stoooor besvikelse som sagt. hittade inte ett skit varken på h&m eller gina tricot, och det brukar jag ju alltid göra i båda dem affärerna. menmen. that's life. kanske får ta en titt på familia nästa gång det ges tillfälle istället. kanske det är bättre där eftersom folk numera verkar välja att åka till väla, så man förstår ju att det är ganska utsorterat där iofs.

just nu sitter jag på jobb, och på vägen hit hade jag på mig mina nya UGGs om jag fick av paul i födelsedagspresent, berättade ju om dem och visade dem igår. och ni kan ju skriva upp att dem var hur sköna som helst, där fryser man inte om fötterna inte.
några av de skönaste skorna jag nånsin haft på mina fötter!

nu ska jag se vidare på one tree hill. my new addicition!


please, låt helgen snart vara över!

just nu vill jag bara den här helgen ska vara över, vill att det ska gå fort fort fort.

måndag och tisdag är jag ledig och jag har dem mest fantastiska saker planerade och jag längtar attans mycket, vet inte hur jag ska beskriva det.

måndagen inleds med att tvätta hela dagen, mindre roligt men i väntan på något roligare går nog den tiden fort. sen blir jag upphämtad av pappsen för hockeymatch mellan Rögle och Leksand. ni anar inte vad jag ser fram emot det, var så himla längesen jag såg en match IRL senast, behöver verkligen känslorna jag känner där.

tisdagen vill jag inte berätta om, det är en hemlighet än så länge. men berättar efteråt så överraskningen inte förstörs för inblandade! :)


True love in a box!

idag var jag äntligen och hämtade mina efterlängtade UGG's som jag fick av paul i födelsedagspresent.

God bless him

dem är inte så ojämna i färgen som på bilden, det blev bara skumt med blixten.
jag är helt såld...



Housewives, help me!!!

jag har ett seriöst problem med diskhanddukar.

jag har massor hemma som jag köpt på olika ställen men jag är inte nöjd med dem, tycker dem har otroligt dålig uppsugningsförmåga och det känns som man bara drar runt det blöta på disken och den blir aldrig torr.

men sen har jag några handdukar som jag fått av mormor och mamma, och dem är hur bra som helst, lika bra som de andra är dåliga.

såå, jag behöver er hjälp, vänner.

är det något speciellt man ska göra med diskhanddukarna för att uppsugningsförmågan ska bli bättre?

var köper man annars riktigt bra diskhanddukar?

finns det något annat tips ni kan ge?



Hästsporten glöms bort i Sverige

det är mycket tragiskt hur man glömmer bort hästsporten i Sverige.

man läser i tidningar, hör på radio och ser på tv folk som analyserar hur vi ska bli bäst i världen i t.ex. fotboll, ishockey, handboll, skidsport osv. men man glömmer faktiskt bort helt att prata om att vi i hästsporten faktiskt just nu ÄR bäst.

Sverige är rankat etta i världen i både dressyr och hoppning.

Rolf-Göran Bengtsson i hoppning och Patrik Kittel i dressyr.

Är inte det imponerande så säg?!?!?!?!?



RSS 2.0