Ett lyft för ridsporten

På idrottsgalan i måndags hände något riktigt stort för ridsporten, hoppningen framförallt.

Rolf-Göran Bengtsson är rankad Nr 1 i världen i hoppningen och han har blivit belönad för sitt hårda arbete och sina framgångar, med Jerringpriset (folkets pris).

Just ridsporten är ju en mycket speciell sport, egentligen kan man inte kalla det för sport i första hand utan Livsstil, för det är ju en hel livsstil att hålla på med hästar. Man har alltid hästarna att ta hand om, man är aldrig ledig ifrån dem. Det är djur, och inte bollar. Hästarna lever, bollar är döda ting.
Det är just det som många glömmer bort, det tar så otroligt mycket mer tid än vad någon annan sport gör. Därför tycker jag att det verkligen var på tiden att någon från ridsporten fick ett pris och verkligen uppmärksammades för en större publik och i ett större forum.


Texten nedan är tagen från Wikipedias hemsida.

Fakta:

Rolf-Göran Bengtsson fyller i sommar 50 år och kommer ifrån Södra Sandby utanför Lund, men bor numera i Breitenburg, Schleswig-Holstein i Tyskland.

Han började som mycket ung med ponnyridning och har två SM-guld i fälttävlan (ponny-SM 1977 & 1979).
Han har jobbat som beridare hos Jan Tops och tävlade då mycket framgångsrikt på stoet Isovas Pialotta. Numera har han, tillsammans med Bo Kristoffersen, egen verksamhet i Tyskland.

1996 tog han sin första Grand Prix-seger i Göteborg på hästen Paradiso, och efter det har han vunnit ytterliggare tolv tävlingar.

År 2004 var ett blandat år. Misslyckade tävlingar mixades med framgångar som Grand Prix-segern i Cannes och lagsilvret  vid OS i Aten, där han tävlade med hästen Mac Kinley.
Han var även med om en olycka som höll honom borta från ridningen under en tid.

År 2008 vann han silvermedalj i den individuella hoppningen under Olympiska sommarspelen i Peking, Kina, med hästen Ninja la Silla. Detta var Sveriges första individuella medalj i hästhoppning sedan 1932.

Både 2001, 2008 och 2011 tilldelades han även Sydsvenska Dagbladets pris Skånebragden.

2011 års idrottsgala innebar att han belönades med Jerringpriset (folkets pris) för sina insatser under året.



Kommentarer

Ditt namn :
Kom ihåg mej ?
E-post : (bara jag som ser)

Blogg / Hemsida :

Varsågod, ordet är ditt :
ha en underbar dag!
RSS 2.0