jag är för dålig

gud va kasst det har varit med bloggande idag. och detta inlägget blir inte särskilt intressant egentligen. hehe. har inte haft något att skriva om direkt. menmen, sånt är livet.

senaste avsnittet av merlin har kommit ut och vi sitter bara och väntar på det och hoppas att vi kan se det snart. längtar. det är sååå himla bra. en av dem bästa serierna jag någonsin sett, det är verkligen att rekommendera.

och min hals värker värre än den gjort innan. fan vilket misstag jag gjorde ikväll. suck. vill inte skriva om det här dock, men vi får hoppas att sjukan är över för min del. idag har jag i alla fall inte känt mig hängig och febrig vilket är positivt, bara halsen och förkylningen kvar. men det ska väl försvinna snart förhoppningsvis, såvida det inte blir värre med tanke på att jag ska vara utomhus och jobba hela natten imorgon, för javisst, det blir jobb för min del imorgon.
blir det värre får jag gå till farbror doktorn på måndag. ville ju fått en tid redan i fredags men dem hade inga tider och sa bara att jag skulle vänta och se hur det kändes efter helgen, så vi får se. risken finns att det är en halsfluss och då måste jag vara hemma mer eftersom det är smittsamt och jag lär ju få pencillin också. :(

men nu ska jag lägga mig under en mysig filt i soffan med älsk!

tjingeling.

gosans upptåg

gosan spatserade uppe på våra vitrinskåp ovanför tv-bänken nu i förmiddags. knäppte ett par bilder på henne.
visst är hon söt?



godmorgon vänner!

hoppas alla andra har en underbar dag, jag kurerar mig fortfarande. tyvärr så är det otroligt fint väder, man blir så himla nedstämd. man vill ju vara ute och ta promenad och bara njuta av det fina vädret då ju. men icke!

vi vaknade ganska så tidigt idag. gick väl upp vid halv elva, och det är riktigt tidigt för oss när det är helg. men vi gick upp och gjorde lite bullar i ugnen som vi åt till frukost. mys. sen såg vi lite på TV och nu tar vi det bara lugnt och sitter vid varsin dator. snart ska jag hoppa in i duschen, känner att jag behöver bli lite fräsch. paul kommer säkert norpa duschen före mig. men jag ska vara snabb. hehe. sen blir det att äta lite frukt, måste få i mig lite vitaminer och så hade vi över från fruktsalladen igår. mumsigt ska det bli.

hoppas alla får en trevlig lördag!

kramar

TIPS på alternativ till snacks



igår när vi satt och hade fredagsmys gjorde vi en härlig fruktsallad igen. känns som vi gör det rätt ofta här hemma. vi äter näst intill ALDRIG godis eller chips tillsammans när det bara är vi två. det är mer om man ska ut och man är många eller så. jag har kommit fram till att det inte är så himla gott längre. kan ha godsaker hemma i skåpen länge utan att jag rör det eller ens blir sugen, det är annorlunda med paul däremot, men det är en helt annan historia. hehe.
men som sagt, fruktsallad blev det. och här är mitt tips på en UNDERBAR fruktsallad!



2 bananer
2 apelsiner
1 satsumas
20 vindruvor
2 äpplen
½ färsk ananas

det är bara att skära och blanda ihop allting.
om man vill ha lite annan variant på det hela går det urmärkt att lägga i lite chokladbitar, russin, marsmallows, nötter eller liknande och man kan ha det till glas. pannkakor är också att rekommendera. pannkakor med glass och fruktsallad. det är mumma!

ska faktiskt ta och käka lite nu. vi fick över lite igår som jag ska norpa åt mig innan paul kommer på samma tanke. ;) lägger man bara det i en burk med riktigt tätt lock så funkar det dagen efter också, det räcker inte med plastfolie för då kommer det luft in och frukten blir lite "äcklig", det går säkert att äta den då ändå men jag gillar det inte.

det är mycket bättre för hälsan att äta lite frukt istället för godis eller snacks när man är sugen på något, och det stillar sockersuget helt utmärkt!

recept: gryta med chilisås



igår lagade jag en riktigt härlig middag till mig och paul. sjukt gott blev det. dessutom var det superenkelt, nog något av det lättaste man kan laga och sjukt lätt att sätta sin egen prägel på. tänkte här dela med mig av hur jag gjorde, sen kan man ändra som man vill och använda saker man själv tycker om. det är inte såå noga.
vi gjorde mat för ungefär 4 personer, för vi frös in rätt så mycket i matlådor också, smart drag tycker jag själv. så kan man äta det såna dagar när man inte orkar laga mat.



700 g kycklingfilé
2 pkt bacon
5 morötter
1 burk minimajs
1 burk bambuskott
1 röd paprika
1 burk champinjoner
5 dl milda minimat
4-8 msk chilisås (efter behag)
3 tsk soya
linguinepasta fullkorn

Gör såhär:

-   skala morötterna och skär dem i "pengar", koka dem sedan med rikligt med salt.
-   stek baconen tills dem blir helt genomstekta och lite knapriga.
-   skär kycklingfiléerna i små tärningar och stek dem, krydda med paprikakrydda, dragon och lite basilika.
-   koka pastan.

när kycklingbitarna är helt genomstekta så är det bara att slänga i champinjoner, bambuskott, minimajs, paprika, de kokta morötterna och den stekta baconen. givetvis kan man skära alla dessa ingredienser som man vill.
man steker ihop allt till en röra så det blir varmt och lite småstekt. därefter häller man på de 2 paketen milda minimat och kryddar med chilisås efter behag, soya tar man på mest för att få lite trevligare färg på grytan. man kan även använda thaisweetchili-sås men det blir mycket starkare. det kan man ju göra som man vill. det går även bra att mixa dem båda.

sen serverar man med pastan. går även att använda ris eller nudlar eller vad som helst. man tar det man tycker om helt enkelt. samma sak med alla övriga ingredienser, man tar det som finns hemma och som man gillar. inte så noga. alltså en riktigt lätt maträtt som man sätter sin egen prägel på.



gårdagens mysoutfit!

riktig mysoutfit hade jag på mig igår när jag bara gick hemma och drällde och tog det lugnt. såhär såg jag ut.
(orkade inte blogga igårkväll, var så himla trött så jag visar er nu istället)


lång svart sweatshirt Ellos svarta leggings H&M
hellokitty-morgontofflor H&M


ni glömmer väl inte tävlingen?



då är ni ena dumma sötsaker. ;)

ni hittar den här!

nu har jag sett idol och en film och lite annat mys. jag och älsk har dessutom sett repriser av grannfejden och förälskat oss totalt i det programmet. det är bra sjukt och verkligen på sandlådenivå många gånger. men gud så underhållande tv det är. sjukt!
det är dags att krypa till sängs nu och sova ut i alla fall. måste sova bort denna hemska infektionen jag har i kroppen. även om det är bättre nu så är det inte på långa vägar bra. har ätit dåligt, sovit dåligt, snytit ut så mycket snor som jag tror det får plats i en människokropp (och ändå kommer det mer) och käkat tonvis med halstabletter och massa frukt. hoppas jag är helt kry snart, vill inte ha det såhär.
nu säger jag i alla fall godnatt. bjuder på ett par bilder på min söta gosan som ni kan gotta er åt!




godnatt alla söta!


äntligen, bilderna från förra helgens partaj



herregud vilka bilder. tänkte absolut inte berätta vad det är för människor på bilderna eller tala om vad som görs på dem. bilderna får helt enkelt tala för sig själva. varsågoda. enjoy!











jag tävlar hos en kär gammal vän



jag har joinat en tävling hos min kära gamla vän från mellanstadiet-högstadiet Electra. ni hittar hennes blogg här.

det otroligt söta hellokitty-smycket är sponsrat av miaborg.se!

så gör som jag och var med i denna tävling med ett riktigt bra pris, jag skulle kunna göra riktigt mycket för att få äga det söta smycket som man kan vinna!

dagens sötis ♥

Cary Elwes

såg igår en rätt okej film vid namn the princess bride. och blev lite småförälskad i skådespelaren Cary Elwes som spelade westley. sååå sexig på nåt sätt i filmen. men det är en ganska gammal film. inspelad 1987 och skådespelaren ser definitivt inte ut som i filmen nu, det blev jag varse när jag googlade honom. nu tilltalar han mig inte alls. men i den här filmen är han riktigt het.
eller vad tycker ni?




sjuklingen säger godmorgon



då var det dags att säga godmorgon, gick upp för ett tag sen men jag förflyttade mig bara till soffan. mår som sagt pisskassvärdelöst. har legat här och sett 2½ men och har lite nostalgi för mig själv. visst är det?

grejen med dessa godsaker är att man saknar inte dem alls på hela året men man blir så otroligt tacksam och överlycklig när dem väl kommer till affärerna igen. :)

idag ska jag bara ta det lugnt och kurera mig för imorgon måste jag jobba, har inte råd att förlora mer. och jag vill ju faktiskt jobba.
men jag har så grymt ont i halsen så jag knappt kan svälja och har lite feber också, dock bara minimalt med feber men dock. känner mig så ynklig.
ringde paul innan så han kör och köper lite champinjoner på vägen hem så jag slipper gå ut i kylan. orkar verkligen inte det. var ute igår fast jag mådde dåligt och det ser vi ju hur det gick, allt blev bara värre. ska inte göra om samma misstag idag, för nu ska jag fan bli frisk.

ikväll blir det mys med fruktsallad (massa vitaminer) och idol! :)

nu blir det annan film, vet dock inte vilken. men det berättar jag senare idag!

puss o kram


ser inte detta helt underbar ut?



mumsigt. eller vad säger ni?


jag gjorde ett misstag ikväll



nu ikväll gjorde jag ett misstag. har mått dåligt nu både igår och idag, och ikväll var det röglematch och jag hade betalat biljetterna 270 kronor och det har jag inte riktigt ekonomi att bara slänga ut i luften sådär på en gång.
så jag och paul gick faktiskt dit. men jag kände efter ett tag att jag verkligen inte skulle gjort det. har mer ont i halsen nu och känner mig mer hängig och huvudvärken har kommit tillbaka. sen förlorade dem dessutom och det gjorde mig inte gladare precis. dem förlorade med 5-1 på hemmaplan. är inte det den största förlusten på hemmaplan sen lindab arena byggdes?


förändring i vardagsrummet



glömde lägga upp bild och berätta, vi har ändrat om i vardagsrummet. inte så mycket men vi tyckte i alla fall att det gjorde väldigt mycket för rummet. det ser mycket snyggare ut. vi satte upp vår TV på väggen! :)
visst blev det snyggt?


mys - outfit !

myspys i soffan till mammas pojkar!


hellokitty-nattlinne
Netto
hellokitty-morgontofflor H&M


kvällens middag

idag hade jag en riktigt härlig middag kväll när paul kom hem.


gurka, tomat, röd paprika, gul lök, majs, champinjoner, kikärtor, jalapeno,
honungsmarinerad laxfilé resp. fjärilskotletter samt ruccolasallad.

dagens outfit !

innan när jag var uppe och köpte nyponsoppa och frukt på ica för att kunna kurera mig så hade mina efterlängtade stövlar kommit. beställde dem i slutet av augusti men dem kom inte förrän nu. tråkigt läge, men det är ju nu dem behövs. dem är hur sköna som helst. såhär ser jag iaf ut idag! :)


mörkblå huvtröja Studenttröja mörka jeans Ullared
svrta overknee-stövlar i mocka Ellos


har mått riktigt dåligt både igår och idag. det är så grymt orättvist att man ska må dåligt och vara sjuk när man är ledig. vaknade igår med feber, ont i halsen, megaförkyld och allmänt hängig. var massa saker som blev avbokade igår som jag skulle göra - gosan kunde inte gå till veterinären, jag skulle fikat med en kompis och tvättat och sånt.
jag åt inte på hela dagen och när jag väl gjorde det så smakade det inget. jag somnade tidigt direkt när jag la huvudet på kudden och det händer aldrig annars.

idag när jag vaknade var det samma sak. fryser, svettas och snyter mig om vartannat. hemskt är det. mår riktigt dåligt. vill bara ligga under täcket och försvinna.

det stora frågan är bara om man ska ringa och förbereda jobbet på att jag kanske blir hemma imorgon eller om man ska kämpa på och hoppas att det blivit bättre tills imorgon.
vad tycker ni läsare att jag ska göra?!




bloglovin

nu vet jag att det är ganska många som läser min blogg varje dag. men varför har jag bara 6 prenumeranter via bloglovin? det är för dåligt. kom igen nu sötisar! :)

nu är det minsann dags att starta en prenumeration på min blogg om ni ändå läser den varje dag och gillar den. gå in här för att starta ett konto om ni inte redan har det.

om ni inte vet hur det funkar, så funkar det så att man samlar alla bloggar man brukar läsa på en och samma sida, så kommer det upp där varje gång någon har skrivit något nytt. man kan hela tiden avsluta en prenumeration och starta en ny precis som man vill. man missar ingenting i alla fall! jag personligen tycker att det är kanon.

ungefär som 118100 - ett nummer räcker fast med bloggar.

tips på SHAMPOO & BALSAM



har fått önskemål att jag ska tipsa er läsare om ett bra shampoo och balsam. och jag har verkligen ett riktigt bra tips. det har tagit mig riktigt lång tid att hitta det men nu tänker jag aldrig använda något annat.
det gör håret så sjukt lent och dem kluvna topparna får sig en riktig "spa-upplevelse". kanon helt enkelt.
det hjälper till att behålla färgen längre och ta bort gula toner i det blonda, inte riktigt som silvershampoo men det är ändå riktigt bra. vill man ha den effekten får man helt enkelt använda silvershampoo. men detta är riktigt riktigt bra!!!

det finns för alla hårfärger och hårtyper, men det jag använder är
john frieda collection sheer blonde.


tips på ANSIKTSVÅRD

har börjat använda tre ansiktsprodukter som blivit MÅSTEN i mitt liv.

jag har ganska känslig hud och får lätt porer, småfinnar och blir rödflammig. men dem här produkterna har hjälpt mig oerhört mycket.

neutrogena
rengörande peeling som man tar på fuktig hud och sedan sköjer bort. har renande effekt och tar bort porer och gör huden slät och fin. använder denna morgon och kväll.


loreal night creme

superhärlig att smeta på efter föregående produkt innan det är dags att lägga sig. huden blir superslät och känns verkligen som siden, sen doftar den gott också.



nivea day care

denna gör också huden väldigt slät och fin. fungerar att ha under foundation också. även denna tar jag på efter första produkten, men detta gör jag på morgonen istället.


hoppas ni gillar mina tips. detta är inte några dyra produkter, tror det blir runt 200 kronor sammanlagt. try it!

om det finns några mer produkter ni vill att jag tipsar om i min blogg, eller något annat, så säg till så ordnar vi det!

 


uttråkad till max - glöm inte min tävling



det var så komiskt det som hände i eftermiddags. alltid när jag kör till jobbet så brukar jag vara där typ en halvtimme innan jag börjar och snacka med folk och bara allmänt chilla. men just idag var jag lite senare, var där i tid och så men inte tidigare innan jag började som jag brukar. och just idag så ringde dem och bad mig försöka komma lite tidigare. haha. komiskt eller vad?!

tiden går så otroligt långsamt här på jobb. man vill bara ut och köra så att tiden kan gå lite fortare. vill bara hem till min sötnos ju. sen är jag ledig i två dagar, ska bli sjukt najs. längtar bara heeeem!

måste bara skryta lite också. har kommit på en jättebra tävling. ni hittar den här! det man kan vinna är en girlstuff-box med lite olika saker som vi tjejer gillar och behöver. det kommer bland annat att finnas smink, smycken, håracessoarer m.m. i den. ingen blir besviken. that's a promise! :)
så kom igen och tävla!!! tycker personligen att tävlingen är supertrevlig.

hoppas alla har en trevlig tisdag! själv jobbar man ju. suck. nej nu är det dags att plocka ihop här.

puss o kram

godnatt söööötsaker!

nu har jag nyss kommit hem till mina föräldrar efter jobb. ska ta och lägga mig direkt faktiskt. tänkte bara blogga lite först, blir att se ensam mamma söker på tv3-play också innan john blund kommer på besök!

nu ikväll så köpte jag även biljetter till torsdagens rögle-match mot linköping. jag och P ska dit, ska bli hur kul som helst. ett stort intresse som vi faktiskt delar. det finns inte så himla mycket annars som vi gillar att göra båda två sådär, men detta är riktigt najs.

det är bara jobb imorgon också, sen hem och vara ledig ons och tors, ska bli riktigt skönt. längtar efter min P ju! :)

nattinatti alla söta!

gripande utdrag

läste ett mycket gripande utdrag ur boken "14 år till salu" av Caroline Engvall.

jag vill inte se det mer

jag vill inte minnas

men även om jag blundar

så finns det alltid där


jag försöker skrika

men det kommer inga ord

det är bara rösterna i mitt huvud

som aldrig tystnar


och jag knyter mina händer

kniper ihop ögonen

höjer volymen på radion


men det försvinner aldrig

aldrig försvinner det


riktigt mysig kväll

för er som undrar varför jag inte berättar om lördagens utekväll och lägger upp bilder så tänkte jag suga lite på den karamellen tills min pp har skickat alla bilderna till mig. det var mest hon som tog bilder från sin kamera. jag har bara ett fåtal nämligen. hang on there, babes!!!

men igår så körde vi som ni vet till center syd efter att vi gått upp och ätit frukost. hann bara gå där i en timme, men det var trevligt ändå. hann in i dem affärerna jag ville så jag är nöjd!
sen drog vi vidare ner till lund och gick på en supertrevlig thai-restaurang. sjukt god mat hade dom. det tog lite tid innan vi hittade någonstans att äta. men det var det värt. hehe. fyra små rätter är värt att vänta på. :)



därefter var det meningen att jag och paul skulle se på bio i lund när vi ändå var där, parkerade ju precis vid bion. men där var ingen film som vi ville se så direkt. så vi bestämde oss för att vänta med ett biobesök tills det går en film som vi verkligen vill se. det blev så att vi körde hem istället och gjorde en supergod fruktsallad med äpple, banan, satsumas, apelsin, vindruvor och ananas. riktigt riktigt gott var det. låg och hade mys i soffan och såg merlin. mycket bättre än bio tycker jag! :)

nu ska jag stänga ner här och packa ner datorn faktiskt. :) ska nämligen börja plocka undan det sista här hemma och klä på mig och sen bege mig till jobbet.

blev lite många inlägg här på rad. men det är bäst att dela upp det. hehe. hoppas alla får en underbar måndag!

puss o kram


lördagens party-outfit!

är riktigt supernöjd över min party-outfit från i lördags. här kommer en bild.


svart tunika med pingvinarmar Gina Tricot strumpbyxor H&M
svarta over-knee stövlar Ellos


boktips!

just nu håller jag på och läser en sjukt gripande bok av Caroline Engvall. den heter 14 år till salu. och den är bra som fan. jag gillar nämligen att läsa böcker som är mer som självbiografier, människor som varit med om något hemskt i livet och sen skriver en bok och berättar om det. verkliga händelser.
jag rekommenderar verkligen alla att läsa den. den tog tag om mitt hjärta och liksom kramade om det på ett både kärleksfullt, hjälpsökande och hårdhänt elakt sätt. svårt att förklara. LÄS DEN!!!


Någon som har tips på liknande böcker?
Det välkomnas!


bloglovin

nu vet jag att det är ganska många som läser min blogg varje dag. men varför har jag bara 6 prenumeranter via bloglovin? det är för dåligt. kom igen nu sötisar! :)

nu är det minsann dags att starta en prenumeration på min blogg om ni ändå läser den varje dag och gillar den. gå in här för att starta ett konto om ni inte redan har det.

om ni inte vet hur det funkar, så funkar det så att man samlar alla bloggar man brukar läsa på en och samma sida, så kommer det upp där varje gång någon har skrivit något nytt. man kan hela tiden avsluta en prenumeration och starta en ny precis som man vill. man missar ingenting i alla fall! jag personligen tycker att det är kanon.

ungefär som 118100 - ett nummer räcker fast med bloggar.

älskar mina naglar

har fallit för det här med att ha fina vidgjorda naglar, har hittills bara testat på att ha lösnaglar men tänkte pröva att bygga riktiga någon gång. man känner sig så mycket kvinnligare på nåt sätt. marie fixade dem i lördags när hon kom, och sen igårkväll fixade jag till dem ytterliggare med lite lack och så! är supernöjd. fick dock ingen bra bild på dem. hoppas den här duger!


hur brukar NI göra vid era naglar?


mera shopping

hittade tyvärr inte så mycket kläder på ullared, för som jag berättat så var där så oerhört mkt folk på klädavdelningen att jag inte orkade. för det tar ju ändå lite längre tid att kolla kläder än att kolla på andra saker. så igår åkte jag, paul, marie och micke till center syd och där hittade jag litegrann. inget större men ändå så jag får känna att jag har något nytt! för det var ju det jag ville haft efter ullared. här får ni se vad som följde med hem i påsarna!


mörklila tunika/lång top 99:- New Yorker (färgen ser konstig ut på bilden) 

mörklila lång topp 69:- New Yorker (samma sak här med färgen)

hög svart kjol med sidenband längst upp 49:- New Yorker

puder 49.50:- H&M (deras smink är grovt underskattat)

hello kitty-morgontofflor 129:- H&M (Im in love, love at first sight)


godmorgon alla söta!

nu har jag typ nyss gått upp efter en riktigt härlig natts sömn. sov riktigt länge och djupt. kändes sjukt bra med tanke på all sömn jag missat under helgen. har flera inlägg jag måste skriva nu. hehe. blir så tråkigt om man lägger in allt man har att berätta i samma inlägg. det blir monsterlångt då. hehe.

ser det inte ut som en underbar fika?!


ooooh, måste bara visa

kom på en sak som jag bara mååååste visa nu direkt innan jag kryper till kojs. hittade världens snyggaste morgontofflor inne på H&M på center syd idag. det fanns bara ett par kvar och dem var i min storlek. helt sjukt. kunde bara inte låta dem hänga där då ju!

Sandra: Visst är dom snygga? coola?
Paul: eeeeeh.... jaja visst.
Sandra: men var dem inte det? det fanns bara ett par kvar också.
Paul: jojo, dem var väl fina.
Sandra: det var precis som om dem kallade på mig.
Paul: (tystnad)
Sandra: endast ett par kvar och just i min storlek, sjukt.
Paul: ja det måste ha varit ödet.
Sandra: ja, eller hur.
Paul: vilken djup diskussion vi har haft nu.....


förlåt...

det har varit sjukt dålig uppdatering denna helgen men det har varit massa upptåg. får berätta mer om det imorgon. måste gå och lägga mig nu. har inte blivit särskilt bra med sömn heller. bjuder på en bild på min älskade gosan så länge!


ullared-shopping

då har vi kommit hem och packat upp kassarna med alla saker som vi köpte. tänkte dock bara dela med mig av det jag köpte till mig själv. det blev ju mycket shampoo, tvål, tvättmedel osv. annars som vi köpte till hushållet eller vad man ska säga. sen köpte ju paul kläder, men det är ju MIN blogg! :) hehe. om ni är intresserade av vad han köpte så säg till så får jag fota det också. men här kommer i alla fall bilder från dagen:


P ligger och sover i bilen på vägen dit

jag i bilen på väg hem (ooooh vad blå ögon jag har egentligen, sjukt)

P fick köra hem, men han klagade inte. han var väl mest nöjd med att vi äntligen kom därifrån

såhär såg det ut i hallen när vi kom hem efter shoppingförmiddagen

nu ska vi se vad som finns i kassarna, av mina saker i alla fall!














dags att sova

nu är filmen äntligen slut och vi ska gå och lägga oss. kan bara sova fyra timmar dock, knappt det. sen ska vi ju köra till ullared tidigt imorgon bitti. ska bli sjukt skoj! :)

bjuder på en bild på mina älsklingar så länge.



sov gott allihop!

vinnaren i min tävling



då var det dags att utse vinnaren i min tävling.



vinnaren är Jennie! klicka här för att komma till hennes blogg!

hon kommer att få hemskickat 1 st shampo och 1 st balsam från danielles.

måste även berätta att hon faktiskt var den ENDA med alla rätt!

grattis!

fantastiskt fina armband



idag fick jag hem dem på posten. blev superglad. jag vann en tävling på annas blogg och dessa var vinsten. och gud så glad jag är. sjukt fina är dem, och hon har gjort dem själv. they are made with love!!!


härlig tacopaj till middag



va härligt det var när jag kom hem. jag och P lagade tacopaj tillsammans. han hade varit och handlat allt man behövde och vi skojjade och hade supermysigt i köket och samarbetade riktigt härligt. fan va bra stund det var, och gud så gott det blev. här nedan kommer receptet och en bild på den!



Botten:
4 dl vetemjöl (jag använde fullkorn, tycker det blir bäst)
½ tsk salt
50 g margarin
1 ½ dl mjölk

Fyllning:
400 g blandfärs
1 pkt taco kryddmix + vatten enligt anvisning på förpackningen
2-3 tomater
1-2 röda paprikor
2 dl crème fraiche (jag använde med vitlök)
4 msk majonäs
2 dl riven ost (jag använde hälften mozarella)
1 gul lök

Blanda ihop ingredienserna till bottnen och tryck ut degen i en smord pajform. Förgrädda pajskalet i 225 grader varm ugn i cirka 10 minuter. Bryn köttfärsen och tillsätt tacomix+vatten enligt förpackningens anvisningar, Låt det hela koka ihop. Lägg färsröran i pajskalet. Lägg sedan skivade tomater och röd paprika i ringar. Blanda ihop crème fraîche, majonnäs och ost och bred ut över färsen. Lägg lökringar överst. Grädda pajen i 225 grader varm ugn tills den fått fin färg, cirka 15-20 minuter.


bloglovin ?

nu vet jag att det är ganska många som läser min blogg varje dag. men varför har jag bara 6 prenumeranter via bloglovin? det är för dåligt. kom igen nu sötisar! :)

nu är det minsann dags att starta en prenumeration på min blogg om ni ändå läser den varje dag och gillar den. gå in här för att starta ett konto om ni inte redan har det.

om ni inte vet hur det funkar, så funkar det så att man samlar alla bloggar man brukar läsa på en och samma sida, så kommer det upp där varje gång någon har skrivit något nytt. man kan hela tiden avsluta en prenumeration och starta en ny precis som man vill. man missar ingenting i alla fall! jag personligen tycker att det är kanon.

ungefär som 118100 - ett nummer räcker fast med bloggar.

fan va coolt

tycker det är riktigt häftigt att man kan mobilblogga och sen tas det reda på var man är och så kommer det upp på bloggen exakt var man befann sig när man mobilbloggade. sjukt najs !

inte så najs om man inte vill att folk ska veta var man är dock. men jag har inga hemligheter. hehe. mobilblogga är sjukt najs! kommer antagligen använda mig av det sjukt mycket nu när jag äntligen kommit på hur det funkar. haha. har fått gå in på internet på mobilen innan för att kunna blogga från mobilen, nu finns det ju ett bättre sätt där man bara slänger iväg ett mms. kanonbra!

nu ska jag snart köra hem. weeeeeih!

första mobilbloggen

0-70f1802f7f4fa8c9053dfde0f21b2c2e.png

Kolla varifrån!

då ska vi se om jag lyckas mobilblogga. Tog precis reda på hur man gör. Hehe. Funkar de så lär de bli mycke av den varan i framtiden. Slänger in en bild på mig själv såhär i testet!


jeans sliter bort hår på benen?



vilken diskussion jag och paul har haft nu. hahahaha. vi har diskuterat skägg och hårväxt. konstig diskussion. minst sagt.

jag var hos en manlig utländsk frisör nu i eftermiddag och gjorde vid mina ögonbryn. blev helnöjd. han plockade den och färgade den lite. riktigt fint blev det. kommer absolut gå dit och göra detta fler gånger. men i alla fall. berättade detta för paul och han blev helt utom sig. haha. att någon kille haft sina håriga armar i mitt ansikte. hahaha. det var mest på skämt dock.
men så berättade jag att han rakat lite för att ta bort dem små håren längst upp på ögonbrynen, så började paul gaffla om att ögonbrynen då blir grövre och så. och jag tror inte alls på det, men han var helt övertygad. så sökte han på google och ingenting styrkte hans teori. sen började han med att anledningen till att han har så lite hår på låren och så är för att han använder så mycket jeans och att jeans sliter bort hår från benen. hahahaha. sååå himla roligt. det är något jag inte alls tror på och när han skulle visa att han är duktig så var det ingenting på internet som styrkte hans teori. hahahaha.

såååå fel han hade!
men han är så himla söt när han försöker vara smart. det ska jag inte ta ifrån honom!

inte långt kvar

nej nu är det minsann inte långt kvar tills min underbara lediga helg börjar. som jag har längtat. jag räknar minuter, sekunder och ja, till och med nästan hundradelar. men tyvärr så går tiden så himla långsamt när man verkligenverkligen vill hem. men får strunta i att titta på klockan så kanske tiden går lite fortare.

på vägen till jobbet svängde jag in om preem och köpte lite mat. och det var då jag såg det otroliga. dem hade lussebullar och julmust. hahaha. var bara tvungen att köpa det. och gud så gott det var. det kändes verkligen att det inte är långt kvar till jul. kommer vara helt otroligt imorgon på ullared, dem lär ju ha massor med tomtar och så framme. ska bli såå roligt!
det tråkiga är bara att man nästan är trött på julen och alla tomtar och lussebullar sen när det väl är dags och julen faktiskt är här. tycker egentligen dem borde vänta med allt sånt tills i alla fall halloween är över. eller vad tycker ni?


nej minsann. spindelharpan, here I come!!!


hur kan man göra såhär mot ett barn?




såg detta på youtube innan och blev riktigt arg. hur kan man göra såhär?!
när ska barn få vara just barn?


tips tips tips

hittade en ny läkerol-sort i affären häromdagen som jag är helt såld på nu. sjukt goda är dem. verkligen ett tips!

brukar ha såna med mig nästan överallt (läkerol och andra sockerfria liknande saker) för att få hjälp med sötsuget så man inte köper något godis. riktigt bra är det. men i alla fall.

läkerol licorice persimon


tjingelingsan !

idag börjar minsann helgen. riktigt härligt ska det bli. nu vaknade jag lite tidigare än vanligt för jag har ett ärende som är jätteviktigt för mig innan jobbet, ska ner till en frisörsalong här i svalöv och fixa mina ögonbryn. är inte alls duktig på det själv, har låtit dem växa ett tag nu för jag vill ändra form på dem och då måste man tydligen det för att det ska bli bra. blev nämligen inte alls nöjd efter att ha varit iväg och gjort vid dem sist. hoppas det blir bättre den här gången.

klockan fyra är det dags att börja jobba, men jag jobbar bara till sju idag och det är riktigt skönt. då ska jag köra hem och käka en mysig middan med P och se på film och bara allmänt ha en myskväll. längtar riktigt mycket kan jag säga.

den här helgen händer det faktiskt en himla massa saker. ska punkta upp alla. kommer bli en sjukt rolig helg, det är jag helt övertygad om.

¤  titta på en lägenhet i helsingborg
¤  åka till ullared
¤  min pp kommer ner och det blir party
¤  fotografering på the studio i malmö

sen blir det såklart massa mys och kel med P och gosan, som jag har längtat efter dem.

nej nu ska jag börja packa ihop alla mina saker här och börja bege mig ner mot frisörsalongen, tänkte jag skulle hinna äta också innan jag kör. mamma hade ordnat någon mat till mig, söta söta mammsen! :)

hoppas alla får en underbar fredagskväll!

puss o kram


godmorgon allihop!

hoppas ni har sovit gott och har en underbar dag idag.

själv har jag typ nyss vaknat. håller på som en galning att hitta någon som kan jobba för mig imorgon så jag och P kan åka och kolla på lägenheten i helsingborg. det är inte säkert det blir något, men titta ska vi i alla fall. hoppas allt löser sig på bästa sätt iaf.

ska snart pallra mig ur sängen och ta något att äta. ska bli härligt. känner mig faktiskt lite hungrig. känns lite sådär att jag inte har gått upp än. men var faktiskt uppe en sväng i morse vid tio och ringde några nödvändiga samtal till ställen som hade telefontid då.

menmen. har inget vettigt att skriva just nu. hör av mig efter jobb igen. kanske innan om ni har tur.

love you all!



time to sleep

nu ska jag faktiskt gå och lägga mig. mina ögon faller ihop.

hoppas ni sover riktigt gott redan kära läsare!

nattinatti

jag har dem finaste läsarna och vännerna



känner mig så otroligt glad och rörd över att det faktiskt är väldigt många personer i min omgivning som bryr sig om mig just nu. att få så många fina kommentarer som jag har fått nu ikväll och idag är helt otroligt.

måste nämna en speciell person som verkligen är värd en extra stor guldstjärna, och det är anna. det känns som att vi har känt varandra länge. hade vi bott nära varandra bara VET jag att vi hade umgåtts. tack anna, för att du finns och för att du verkligen får mig att känna att du finns där!

det finns så otroligt många personer jag vill nämna och ge ett extra stort tack till, men jag skulle aldrig bli klar med inlägget i så fall. hoppas att ni vet vilka ni är!
speciellt ett telefonsamtal igår var enormt viktigt för mig. det gjorde att jag verkligen ryckte upp mig och lyckades klara mig igenom mitt arbetspass. tack gumman. hoppas vi snart blir grannar igen!

att sätta sig vid datorn och klicka in sig på sin blogg och läsa alla dem fina kommentarerna gjorde att jag fick små glädjetårar i ögonen, vilket är enormt behövligt efter alla sorgetårar som fallit denna kväll och natt. hade nog kunnat fylla en hel hink, hehe.

än en gång. tack för att ni finns!

sorg och nedstämdhet

det är inte såhär jag vill leva mitt liv.

när kommer dagen då någon ska göra något enbart för mig och för att jag ska bli glad och lycklig och verkligen känna mig älskad?
den dagen har hittills inte funnits i det liv jag lever nu.

man bygger upp något för att sen se allt rasa samman på bara några sekunder.

man kämpar för något i livet och lyckas och tar sig verkligen hela vägen, för att sedan som en spark i magen känna att det är dags att ge upp det.

har verkligen en annan människa så mycket makt att den kan förstöra hela tillvaron för en?

en del dagar är underbara, javisst, men är det dags att lämna det livet man lever när antalet olyckliga dagar blir allt fler?

utseendet då, jag har gett upp. vem ska jag göra mig fin för?

jag kan verka oerhört lycklig vissa dagar, men dem dagarna blir allt färre och jag gråter allt fler tårar vecka för vecka.

jag har massor med människor i mitt liv som bryr sig och hela tiden finns där och som älskar mig.

varför kan då inte personen jag mest vill ska göra det, krama om mig och lova att allt blir bra?

jag vill bara bort ifrån alltihop. jag vill inte leva detta livet längre. orkar inte mer. men hur gör man när man börjar om?


orkar jag det här?

jag mår så inihelvetes dåligt idag.

jag orkar inte prata med någon och jag vill bara bort från allting.

jag kommer aldrig klara det här.


godmorgon mysisar!

nu har jag vaknat efter en rätt så jobbig natt. hade väldigt svårt att sova av okänd anledning. men tror att det var att jag i mitt undermedvetna låg och tänkte på det där med lägenhet och skit. var inte medveten om att jag tänkte på det för det var helt tomt i huvudet, men jag kan som sagt tänka mig att det var som låg i bakhuvudet och spökade.
har verkligen sovit jättedåligt det lilla jag sov. :(

mobilen har ringt och väckt mig flera gånger också. har dock inte svarat, förrän nu precis typ, men man blir ändå störd och det är svårt att somna om igen. fan, gillar det inte alls. annars brukar jag inte vakna direkt utan bara sova vidare, men alla ljud har verkligen varit megahöga inatt. hoppas det blir bättre imorgon när jag ska sova och att jag kan sova riktigt länge då för att ta igen lite.

det är inte så många som deltagit i min tävling. publicerar den igen.
delta här.

nu ska jag lägga mig en stund till och dra mig, kanske se på någon film eller nåt. skriver mer sen!

tjingeling.

kan inte sova :(

vad har jag gjort för att förtjäna att bara ligga här i sängen och titta upp i taket utan att kunna somna. har verkligen försökt och legat här och blundat och så, men det går bara inte.
det är inte heller så att jag ligger och funderar på något speciellt för mina tankar är ärligt talat helt tomma, det ekar i mitt lilla huvud. det går bara inte att somna, helt enkelt.

såå, vad ska man göra istället om inte blogga?! hehe.
tittade på lite film, men det var bara tråkigt. fick inte med mig några bra filmer hemifrån. tråkigt nog. hur ska jag klara det hela denna veckan hemma hos mina föräldrar. får kanske sno lite från brorsans dator in på min hårddisk imorgon. hehe. men jag har inte lösenordet, får kanske fjäska lite så han ger det till mig, men den risken är väl inte så stor tyvärr.

fan va jag är tråkig just nu känner jag. detta är ännu ett sånt inlägg som inte innehåller nåt vettigt överhuvudtaget, bara ett tidsfördriv för mig när jag inte har något annat att göra. men det får ni leva med, att det kommer ibland. hehe.

är det inte något speciellt som ni tycker att jag ska berätta eller skriva om?

olidlig längtan

ooooh vad fjärde avsnittet av desperate housewives var spännande. kan knappt bärga mig tills nästa kommer. hihihi.

nu hade jag dock tänkt lägga mig tillrätta i sängen för att sova. kanske gör det till en film, vi får se. i så fall skriver jag och berättar om filmen är sevärd imorgon. kanske rentav blir ett hett filmtips till er!

godnatt alla sötnosar!

glöm inte bort min TÄVLING!!!



nu ska jag faktiskt lägga mig tillrätta här i sängen och se desperate housewives. läääängtar. älskar verkligen det programmet, är helt såld. trodde aldrig jag skulle bli det. hehe. men here I am!

och sötnosar, glöm inte bort min tävling.
ni hittar den här!

separationsångest

nu ikväll när jag var på jobbet så träffade jag på en katt. hörde den på låååångt håll hur den jamade högt högt, och sen rätt som det var så kom den springande mot mig och började stryka sig mot mina ben och man hörde hur tydligt som helst hur den spann. sen började den försiktigt klättra upp längs benen på min uniform och nästan la sig i famnen på mig. och gud så kelig den var. bar den i famnen runt på hela min rond och den kelade och gosade med mig som en katt aldrig nånsin gjort, och slickade mina händer och spann hur högt som helst. jag blev totalt förälskad i denna söta katt.

jag kan med all säkerhet säga, att hade det här varit en herrelös katt som inte hade något hem så hade jag tagit med mig den hem, sååå förälskad blev jag. jag brukar inte bli det i katter, men här smälte jag direkt. aldrig har något djur börjat ty sig till mig på det sättet sådär direkt. aldrig har jag fått sån kontakt med ett djur så pladask som detta var. det tar ändå ett tag att fästa sig vid ett djur. tyvärr så hade den här katten ett halsband på sig. fan också, tycker jag. hehe.

det var bara en unge dessutom, inte alls gammal. vet inte om den hittade hem, men det gör den väl. tänk om den inte får någon mat hemma? tänk om det inte finns någon hemma och kelar och gosar med den? tänk om det inte finns någon i hela världen som ger denna katt kärlek och omtanke? tänk om det var därför den kom till mig, för att den bara ville bli tagen därifrån till ett bättre hem? tänk om jag imorgon när jag jobbar ser den överkörd? då skulle jag aldrig förlåta mig själv för att jag lämnade den kvar där.

                   


städa handväskan

jo minsann, det kan man säga att det behövs ibland. om man har samma handväska en vecka eller mer så hamnar det alltid saker där som man absolut inte behöver ha där. och efter ett bra tag så vet man knappt vad man har däri förrän man tömmer den. och det gjorde faktiskt jag innan jag åkte till jobbet idag. ser det rörigt ut?!



vem behöver all skräpen i sin handväska egentligen?
men det finns ändå ingen som kan ge ett bra svar på varför den då hamnar där. eller?


dags att aktivera sig

nej minsann. nu är det dags att sticka ut och köra.

hoppas ni alla får en trevlig kväll. uppdaterar mer ikväll när jag kommer hem. jobbar ju bara till 23 idag :)
tråkigt men vad gör man. ändå skönt liksom.

fler läsare till din blogg?

vill du ha fler läsare till din blogg?

bli i så fall medlem här!

det funkar skitbra. jag har fått massor med nya besökare efter att jag blev medlem.

jag vet inte hur jag känner



jag måste bara få skriva av mig lite.
mår faktiskt inte alls särskilt bra just nu. känner mig trampad på och ledsen och besviken.

som bekant så bort jag och P tillsammans i en fin lägenhet i ängelholm, hur fin som helst och vi har gjort vid den såsom vi vill ha den och vi trivs megabra. men allt fungerar ändå inte som det ska. jag har 8 mil till jobbet, riktigt jobbigt är det och jag mår dåligt varje gång det är dags att köra till jobb efter att ha varit hemma och ledig en eller två dagar. jag gråter när jag kör dit och jag kör alldeles för fort och riskerar mitt körkort den natten då det är dags att köra hem igen. för jag bor ju hos mina föräldrar och sover där emellan arbetspassen för att det inte ska bli så långt att köra.

mina bensinkostnader har ökat riktigt mycket varje månad och jag känner inte att jag har råd att bo så långt ifrån jobbet som jag gör. visst, man kan tycka att det fungerar okej när jag kan sova hos mina föräldrar och så. men det är ju inte det jag vill. jag vill vara i mitt eget hem, sova i min egen säng och verkligen vara på det ställe där jag känner mig hemma. annars kunde jag ju lika gärna ha struntat i att flytta.

jag och P har tillsammans pratat om att kanske flytta och jag har satt upp oss på kö på lägenhet i helsingborg. idag fick jag hem ett brev på posten som talade om att vi erbjöds visning av en lägenhet. verkar vara en kanonlägenhet där badrummet ska totalrenoveras och allt bytas, köket göras vid i form av nya köksluckor och så samt nya golv i kök, hall och båda sovrummen. det verkar ju verkligen kanon.
så jag ringde och berättade det för paul innan och han blev jättetvär och nästan sur och började säga att han absolut inte tänkte flytta och att han skulle minsann bo kvar där vi bor nu. det vill ju jag också om jag får bestämma, men jag har inte råd och jag orkar inte mentalt hålla på som jag gör nu. det går inte längre.

svaret jag får av honom är att leta efter att nytt jobb. men jag har ju ett heltidsjobb som jag trivs alldeles utmärkt med?! varför ska jag byta bara för att han säger och tycker det. varför är det hela tiden jag som ska ändra på allting i mitt liv?
från början flyttade jag ifrån allt och alla mina vänner och började ett liv tillsammans med P i ängelholm. har trivts super, men det jobbet i lund som jag har nu är verkligen ett bra jobb och faktiskt det enda som finns just nu. jag har faktiskt tittat runt lite på nytt jobb men hittar inget och det är verkligen jättetufft på arbetsmarknaden för tillfället. det är inte bara att byta jobb bara sådär.

men att bo i helsingborg hade verkligen varit kanon. han får närmare till sitt jobb, jag får närmare till mitt jobb - vilket resulterar i bättre ekonomi. då kan jag spara pengar så man kan resa och så. men det kan jag inte i nuläget. jag kommer närmare mina vänner och min familj, vilket jag har saknat. många av mina vänner har jag inte träffat på riktigt länge just för att jobb och annat tar sån enorm tid och det är så himla långt att åka så det behövs nästan en heldag bara för att ses ett par timmar. jättejobbigt är det.
förhoppningsvis hade jag börjat må bättre, man hade kunnat vara hemma i sitt eget hem och sova i sin egen säng och jag hade kunnat äta lagad mat varje dag och P hade kunnat äta lagad mat varje dag, för som det är nu så beställer han pizza väldigt ofta och jag tvingas äta ute ofta och det är ju också en ekonomisk fråga. det har man inte råd med i längden. jag hade kunnat tvätta lite då och då istället för en hel dag som det krävs nu, och då måste jag ägna en av få lediga dagar till att tvätta i flera timmar bara för att vi har så mycket tvätt, P gör ju inte det - det kommer nämligen att finnas tvättmaskin i den nya lägenheten.

men hur ska jag göra för att få P att förstå att detta verkligen är det bästa för oss båda?

duktiga sandra igång

nu har jag minsann varit hur duktig som helst. är igång och städar och har mig här hemma. plockar undan all skit som legat framme. sen har jag dessutom packat en hel bag med sommarkläder som jag ska ta med mig hem till mina föräldrar och ställa i min garderob där. nu får jag plötsligt plats med mer kläder, och det behövs ju ifall jag hittar något på ullared på lördag. hihi. baktankar är fan bra att ha! :)

ovanpå allt detta duktiga har jag sorterat i städskåpet bland alla rengöringsmedel så att jag vet vad vi behöver köpa hem för nytt. och det var nästan inget, helt otroligt. hehe. hittade dessutom sånt urine-off spray som ska ta bort urinlukt, med tanke på att doris kissat inomhus ett par gånger så tänkte jag ta med det hem till mina föräldrar så kan dom få lite. visste inte ens att vi hade det. tänk så bra det är att städa lite ibland. hehe. ska faktiskt ta itu med förrådet snart också. måste ju hitta pauls termobyxor innan helgen, annars får vi köpa nya till honom där uppe. och när vi ändå är igång kan jag ta upp julsakerna ju. det är minsann snart dags. :) har ju en stor bokhylla jag kan ställa kartongerna på. men det kanske jag kan få paul till att ordna i veckan, leta upp termobyxorna alltså. hehe. förhoppningsivs, det är ju ändå hans byxor.

menmen. nu kommer jag antagligen inte blogga mer förrän ikväll. ska nämligen köra till jobbet om typ en halvtimme. har lite att göra innan dess. men ni får ha en underbar kväll.

och glöm inte min tävling!!!

puss o kram

jag får inte plats :(

hur ska jag göra. man vill ju inte slänga nåt. funderar på att ta hem lite till mamma och pappa och hänga i min gamla garderob där. men tänk om man vill använda något av det helt plötsligt en dag? ska man bara ta det mest somriga? tänk om man ska på sommarfest en dag i vinter? ååååh. jag har separationsångest. VILLINTEVILLINTEVILLINTE.
tänk om man hade haft en stor walkincloset. vilken dröm.


bokningar gjorda

nu har jag bokat tid för vaccinering av gosan, även en plats på ett katthotell när vi är i sälen. :) riktigt billigt också 70 kronor per dygn. paul skulle ringa till sin bror idag och kolla om dem kan passa henne hemma hos sig när vi är borta, men det finns ju inga garantier. och det var väl rätt fullbokat redan nu så jag bokade faktiskt en plats, så får vi avboka den i så fall. ska se vart mamma och pappa ska lämna doris också. kanske kan gå på samma ställe då, det hade varit underbart!
man får hoppas att gosan trivs och inte blir sur på oss ifall vi lämnar henne på katthotellet, tänk om hon tror vi har övergivit henne?! men det är klart, djur tänker väl inte riktigt så. och tur är väl det. någon läsare som har erfarenhet av det här med att lämna sin katt på ett hotell eller pensionat? kontaka mig gärna.



hon är så himla söt när hon ligger i hängmattan, det är verkligen hennes favoritplats. hon äääälskar den. paul får nästan aldrig själv sitta i den, inte utan henne i alla fall. hihi.

har nyss sett klart filmen jag började se igår, ghosts of girlfriends past men tyvärr var den inte så jättebra. men fick tvunget se klart den ju. en ganska långtråkig film faktiskt. riktigt dryg, den var liksom okej att titta igenom men inte bra! svårt att förklara. menmen.

nu ska jag äta något och sen städa undan lite här hemma och packa och lite så, för sen måste jag åka till jobbet. tråkigt men sant. kan knappt vänta tills helgen, tiden kommer dock gå megalångsamt nu hela veckan eftersom jag längtar såå.

nej nu ska jag ringa till pappa.

hejsvejs!

 


sandra loves movienight

nu ska jag lägga mig under täcket i soffan och se the ghost of girlfriends past. ska bli sjukt intressant. berättar vad jag tyckte om den senare.



och glöm inte min tävling. fina priser som är lätta att vinna!

för att komma till tävlingen, klicka här


resterande från ellos-paketet



här kommer bilder på de övriga sakerna som fanns i ellos-paketet jag hämtade innan idag. hade inte bilder på dem då, men nu har jag det! mössa och vantar + mina underbara ljus som ska stå på mitt soffbord i jul!


bakning av kanelbullar

idag så typ tvingade jag paul att hjälpa till att baka lite kanelbullar, som ni alla vet (ni som läser min blogg dagligen, ni som är nya är sååå välkomna) så har han spenderat helgen med att äta upp bullarna som jag bakade i torsdags, varenda en. lite dålig stil med tanke på att jag stått flera timmar med det och skulle ha dem att bjuda på folk. så det var inte mer än rätt att han fick hjälpa till. här kommer lite bilder och även ett videoklipp från bakningen. hahaha.

ps. man kan väl säga att det inte riktigt är pauls grej, men han gör så gott han kan och det är huvudsaken.

den här stora fina degen hade vi att jobba med




efter bullarna sen hade jäst på plåtarna så var det dags för pensling!

gosan ville såklart också vara med på ett hörn

här är alla kanelbullarna när hela bakgrejen var färdig!

vi bakade även en genmanipulerad kanelbulle som paul kallar det. han ville tvunget ha en som var mycket större än dem andra och här kommer en bild som jämför! (det var faktiskt paul som tvunget villa ha med den här bilden och att jag skulle ta den)




världens sötaste gosan ♥

jag har verkligen den finaste katten man kan ha. är så otroligt fäst vid henne.
såhär gulligt brukar hon ligga hos mig när jag är hemma och ska sova. :) I love




dagens outfit !

innan när det var dags att köra och handla lite så var jag tvungen att slänga på mig lite vardagligt. inte direkt jag men det blir nog bra. vi skulle ju bara till affären. men såhär såg jag ut ikväll!


svart cardigan-kofta Gina Tricot lila långlinne New Yorker
ljusa jeansleggings Gina Tricot svarta uggs Ellos


ett riktigt fynd

när paul kom hem käkade vi wokade grönsaker, kyckling och bacon med ris och currysås. mumsigt värre. sen så upptäckte jag att han i helgen ätit upp ALLA mina kanelbullar som jag bakade i torsdags så nu ikväll blir det för hans del att göra nya. men jag ska självklart övervaka baket, annars vet man minsann inte hur slutresultatet blir. hehe. vi får göra det tillsammans helt enkelt.

sen körde vi till Ö&B och maxi. behövde ju mjölk och så!
och varje år när sommaren är slut så har maxi en megastor binge full med sommar- och vårskor som dem säjer ut för 25 kronor. förra året fyndade jag 2 par vita slipin-skor. riktigt fina. och hela sommaren det här året har jag gått och trånat efter ett par riktigt snygga svarta såna. men jag ger inte 149 kronor för ett par såna. och vilken tur hade inte jag då. ikväll när vi var där så hade dem ett par såna i den här bingen som jag givetvis hittade. och jag blev överlycklig!
det roliga är dessutom att dem är precis likadana som dem vita jag fyndade förra året, fast svarta!

tycker ni inte dem är snygga?


längtar tills på lördag!

helgen som kommer bjuder verkligen på massa roliga saker. ska försöka berätta allt, men kommer säkert att missa något. men jag kan ju säga som så, att jag vill att det ska va fredagkväll NUNUNUNU så helgen kan börja!
planerna ser alltså ut som följer:

fredag: jobba hela kvällen, kommer väl hem vid typ 12. då är det bara att slänga sig i bingen och somna illa kvickt.
lördag: upp tidigt, ta min kära paul och köra upp till ullared och shoppa loss. sen möta upp min pp. kvällen sen bjuder på god mat, alkohol och dans till arvingarna på ekebo. gud vad kul det ska bli.
söndag: vaknar relativt tidigt, tar varsin dusch och sen bär det av ner till malmö för att få vara modeller för en dag på the studio. jag och pp då alltså. ska bli sjukt kul!

så, så ser min helg ut. är så himla glad att min pp kommer ner. längtarlängtarlängtar. det har varit lite knaggligt den senaste tiden mellan oss, men vi har löst det och strykit ett streck över det. det är ju så riktiga vänner gör. ser riktigt fram emot att hon ska komma ner nu igen! :)


det efterlängtade klädpaketet



då har jag äntligen fått det efterlängtade paketet. I love! ♥
tyvärr tänker jag inte lägga upp bilder på hur kläderna sitter på, för jag har inte gjort vid mig eller nånting idag och ser bara allmänt sliten, trött och tråkig ut så jag tar bilderna från internet. men när jag använder kläderna senare så kommer det ju upp på "dagens outfit".

men i alla fall, det här fanns i paketet:



fyra stycken grymt fina klänningar. jag älskar dem! den första beställde jag i svart, men den bilden var inte rättvis mot den så jag vill istället visa hur den sitter på, kvittar ju vilken färg den är på modellen, men jag beställde en svart i alla fall. :)
dem andra tre är precis likadana men jag beställde den i tre olika färger. tänkte faktiskt ha den röda på julafton! dem kostade bara 99 kronor så det var inte alls farligt. och hur ofta hittar man något som man faller för direkt till det priset? det händer ju typ inte. den första klänningen kostade 199 kronor glömde jag berätta. hehe.

i paketet fanns även 5 par svarta boxertrosor, 3 st röda blanka klotljus, en svart mössa med gråsvart päls runt huvudet och likadana vantar till den. superfint! :)
lägger inte upp bilder på det om det inte önskas, kände personlighet att det var klänningarna som var viktigast, men om det finns speciella önskemål på det andra så kan jag klart lägga upp bilder på det och berätta mer, kommentera här i detta inlägget i så fall!

nej nu ska jag lägga mig och vila en timme innan det är dags att börja på maten.

tjingeling!


myspysfika med emilia

emilia kom och hämtade mig, jag var tvungen att göra vid mig megafort. sen körde vi hem till henne och käkade lite nudlar och så. därefter bar det av till maxi och vi sprang runt och yrade på sminkavdelningen, eller ja, emilia yrade mest runt och jag var trött. haha. sen hämtade jag ut mitt paket och därefter körde vi ner till brännborns nere i stan och satte oss på kaféet och fikade. mums va gott det var! :)


varm choklad och en sockerbulle med vaniljkräm

och gud. jag kan med all säkerhet säga att jag aldrig förr har sett en vaniljbulle med såå mycket vaniljkräm i. man kände riktigt när man lyfte på den att den var sjukt tung.
för visst ser det riktigt kladdigt och mumsigt ut?!



nu har hon precis lämnat av mig för att köra och hämta sin son i skolan!
love you honey!


hämta paketet

nu ska jag kila iväg till maxi och hämta paketet, ska passa på att ta en snabbfika på tastyhouse med en kompis också. sen kommer jag hem så fort jag kan och visar vad som finns i paketet.

love you all!

tårögd av glädje

jag har deltagit i min kära blogg-väns tävling och vann faktiskt den. och gud så glad jag blev nu nyss när jag fick veta det. kände tårar i ögonen. :)

vill verkligen tacka anna enormt mycket och krama om hårt.
får tacka hennes sambo också dock. :)
lägger upp bild på priset så fort jag har fått det. är gryyyymt förväntansfull och nyfiken!

motiveringen till varför just jag vann:
"Hon hade snygga stövlar, en katt och kan baka bullar!"

ni hittar härliga-annas blogg här!

ps. har dessutom bestämt mig för att själv börja med det här med att ha tävlingar i min blogg. har faktiskt en riktigt grym på gång som jag kommer lägga upp i eftermiddag eller ikväll!

en tjej som har allt

det finns en skådespelerska som jag verkligen tycker är riktigt riktigt duktig och sjukt söt. en tjej som jag är enormt avundsjuk på, både när det gäller utseende och framgång. jag pratar förstås om selena gomez.
hon är verkligen strålande i alla filmer hon medverkar i, alltid lika söt. och hon är bara 17 år gammal. hon jobbar numera för walt disney productions i USA. dem filmerna jag sett med henne har varit typiska tjejfilmer, men jag älskar dem.
ni hittar henne i princess protection program och i another cinderella story. verkligen två bra tjejfilmer som jag rekommenderar starkt och som ligger varmt om hjärtat.



vad säger ni, visst är hon söt?!
enligt mig så är hon en tjej som har ALLT...


vad ska man göra nu då?



det är frågan. har sett programmet klart och det är ungefär 50 minuter tills jag ska väcka älsklingen. vad ska man ägna sig åt då? börja se en film kanske?! risken finns dock att jag somnar. är megatrött. kan ju inte sitta och häcka på internet heller för det har jag ändå gjort en ganska bra stund. hmm. man kan inte dammsuga för det har paul redan gjort och om han inte hade gjort det så hade jag ju väckt honom så det hade inte gått i alla fall.
suck. vilket jävla dilemma jag sitter fast i.

och vad gör man i ett sånt här läge?!
jo man slänger iväg ett totalt meningslöst blogginlägg precis som detta. för visst var det meningslöst ändå?! det kan ju inte ha varit intressant i alla fall. haha.

nopp nu får det räcka. jag ska inte tråka ut er mer. det kommer roligare saker att läsa sen under dagen. nu blir det film. lovar att jag inte ska blogga om jag inte har något vettigt att skriva. hahahaha.

tjingtjing!

ren glädje

nu har jag precis kommit hem från jobbet. och gud vad skönt det var att stiga in genom dörren. paul har dammsugat! gud så glad jag är, imponerad är bara förnamnet. han hade till och med låtit dammsugaren stå framme så att det verkligen skulle synas, men det gör det. är så himla glad. nu slipper jag tjata det första jag gör när han vaknar.

han ringde sent ikväll och sa att jag skulle väcka honom halv sex för han ville hemskt gärna att vi äter frukost tillsammans, och det är klart jag gör det då. :)

bläddrade lite i guldfynds katalog som låg bland reklamen och förälskade mig i en viss klocka. superfin. kan ju visa den för paul så kanske han ger mig den i julklapp. hihi. det var sånt erbjudande så den finns nog inte kvar så länge så det gäller ju att passa på nu. imorgon redan kanske. får visa honom den sen vid frukostbordet och se vad han säger. ;)

nej minsann. nu ska jag slänga mig på soffan och se ensam mamma söker. dem filmar från min barndomshåla svalöv i programmet ikväll, en barndomskompis storebror är nämligen med i programmet. så det ska bli skoj att se.

dagen ska jag ägna åt massor. träning, hämta ut ett paket med kläder ;) och laga en fin middag till min älskling. eventuellt så ska vi på bio ikväll också, hoppas jag i alla fall. men det kommer upp bilder från paketet och så senare idag så håll utkik.

tjingeling!

sjukt bra parodi

hittade den här parodin på svenska hollywoodfruar precis och höll på att garva ihjäl mig. haha. den här tjejen är fan duktig! synd hon inte var lika bra på anna-nicole winther som hon var på dem andra två. men anna anka fångade hon riktigt bra, speciellt i slutet. haha. se själva.


barbie och de tre musketörerna



för alla er därute som också gillar barnfilmer och älskar att leva er tillbaka till barndomen då man kunde se den här typen av filmer flera gånger om och fortfarande älskar dem, till er vill jag verkligen rekommendera den här flickiga filmen. jag har faktiskt sett nästan alla barbie-filmerna och tycker absolut att dem är riktigt bra filmer för små flickor. (sen att jag är 21 år och älskar dem ändå, det hör inte hit, det är bara jag som är knäpp. hihi)

varje barbie-film har ett viktigt budskap som jag tycker alla ska ta del av. just den här filmens budskap var att man ska följa sina drömmar oavsett vad alla andra säger. i hela livet ska man sträva efter att bli och göra precis det man vill, och fast alla andra säger att det är omöjligt så får man inte ge upp hoppet. om det är något man verkligen vill och kämpar för det, så kan det också bli verklighet i slutänden.

jag tycker överlag att det görs alldeles för dåliga barnfilmer och barnprogram nuförtiden. det är så himla mycket animerat, pangpang, robotar, krig, action osv. om jag hade haft ett barn, så hade jag varit mer tacksam om mitt barn tittat på en film som faktiskt hade ett budskap och som faktiskt lärde mitt barn något istället för annat trams som enbart är underhållande. (om det ens är det)
för det är ju trots allt dagens filmer och tv-program som formar våra barn.

såå, barbie-filmerna ligger mig extremt varmt om hjärtat. men det är typiska tjejfilmer, tyvärr så vet jag inte någon motsvarighet för pojkar, men det kanske man ska ta reda på som uppgift eller hemläxa eller vad man ska kalla det. vad tycker ni?

vad finns det mer för barnfilmer som har fina budskap och som faktiskt lär barnen något viktigt som de kan ha med sig hela livet?

 


fler läsare till din blogg?

vill du ha fler läsare till din blogg?

bli i så fall medlem här!

det funkar skitbra. jag har fått massor med nya besökare efter att jag blev medlem.

internet i mobilen = värdelöst



innan ikväll när jag satt på rast på jobbet så försökte jag mobilblogga, mest för att visa att jag håller det jag sa med att det skulle bli bättre uppdatering fast jag jobbar hela helgen och sover hos mina föräldrar. men varje gång jag skrivit ett helt inlägg, ganska kort dock, så kastades jag bara ut från internet. efter fyra försök gav jag minsann upp. det måste vara något fel.
och sen dessutom, när jag skulle höra röglematchen på webradion så funkade inte det heller. blir så trött. ringde till och med telenor och frågade vad som var fel och dem sa att det skulle funka och det ena med det andra. blir så grymt irriterad på sånt, när det inte funkar som det ska och folk säger att det ska funka men att det inte gör det. åååååh. ilska.

i alla fall, nu har jag kommit hem från jobbet. fick jobba över 25 minuter. tråkigt men det gör goa pengar i kassan, och det kan jag verkligen behöva kan jag säga. ska ju serva bilen nu när lönen kommer denna månaden. kommer bli ett dyrt kalas känns det som, men det är en behövlig och nödvändig utgift, får trösta mig med det.

hade tänkt lägga mig och se på lite film eller nåt nu. ska kolla vad det har gått för trevligt på tv ikväll, kanske ser något program i så fall, annars blir det faktiskt barnfilm för min del. är ju tokig i det, megatokig. :)
fick för någon dag sen hem den nya barbiefilmen, nämligen barbie och de tre musketörerna. är riktigt nyfiken på en. en del av dem andra barbiefilmerna har ju faktiskt varit ganska bra. så man får väl se den, i brist på annat. alla andra filmer finns ju på datorn där hemma.

nu blir det film. hoppas alla har haft en underbar lördagkväll och att ni alla har tänkt på mig som tvingats jobba.

förresten, är det någon som har lust att hänga med och skaka rumpan till arvingarna nästa helg?!



natti natti


dags för jobb

nej minsann. nu har jag precit ätit frukost och läst kvällsposten - har blivit något av en vana när jag sover i svalöv, läser aldrig den annars liksom.

nu hade jag tänkt fixa till mig det sista och sen börja beg mig mot lund och jobbet. ska bli trevligt, men ändå inte. familjen ska på kalas hos mina kusiner i höganäs, har inte träffat dem på länge och det hade varit riktigt trevligt att följa med. men tyvärr ser verkligheten annorlunda ut när man har det jobbet som jag har. :( kan nästan inte följa med någonstans när någon fyller år, känns som jag jobbar alltid. menmen. sånt är livet. hoppas bara folk förstår att jag verkligen vill komma och att jag inte kan byta bort mitt jobb varje gång. kan nästan aldrig göra det om jag ska vara ärlig.

hoppas alla andra får en trevlig lördagkväll!
tänk på mig som tvingas jobba och ta en öl för mig med :)

tjingeling!

missar rögle-matchen

idga missar jag rögles hemmamatch mot frölunda. riktigt tråkigt. men förhoppningsvis hinner jag höra den på radion, men det vet man ju inte om man kan.det kan ju hända vad som helst på jobbet tyvärr.
matchen börjar visserligen inte förrän 18.30 och då brukar det ju vara lugnt. men frågan är om det är det hela matchen. men iofs så missar jag schlagerkväll på guldkanalen då, en radiokanal som bara spelar schlagermusik på lördagskvällar mellan sex och tolv. superhärligt när man jobbar, men idag vinner minsann röglematchen. kan ju lyssna på schlagern efteråt. :)
bjuder här på rögles officiella kampsång så länge!



camilla åkte ut

som nog dem flesta redan vet så var det camilla som åkte ut från idol igår, vilket jag tycker är enormt synd. hon har så otroligt många sidor inom musiken, kanske inte 100procentig alltid, men hon ger verkligen gärnet och hon visar en enorm energi. och förra veckan var hon en av dem bästa och gjorde verkligen ett kanonframträdande. och ärligt så tyckte jag inte att det var så dåligt igår heller. tyckte faktiskt att det var ganska mysigt på något sätt. om folk hade gått efter hur det gick igår och inte vilken favorit man har så hade tove åkt ut, för hon var värdelös igår faktiskt.

men jag tror definitivt inte att vi har sett det sista av camilla. jag tror att vi kommer att se henne i melodifestivalen, kanske inte nästa gång men i framtidigt. definitivt. hon är ju en riktig schlagerbrutta, och det tror jag att sverige behöver, med tanke på hur det har gått i eurovision dem senaste åren.

vad tror ni? och vad tyckte ni om gårdagens idol?


kvällens idol-favorit

min favorit i gårkvällens idolprogram är faktiskt Rabih! ärligt talat så trodde jag inte att jag skulle ha honom som favorit någonsin i höst, men där hade jag fel. gud så bra han var ikväll.
man ska absolut inte sticka under stolen med att det är det absolut starkaste startfältet av finalister i årets idolupplaga. kvällens tema michaeljackson var ett oerhört bra tema, man ser verkligen vilka som är musikaliskt kompetenta och vilka som bara är allmänt duktiga och har lite talang.
just Rabih valde en låt som verkligen passade honom och hans röst, nämligen you are not alone. michael jackson sjunger den med väldigt ljus röst och förmedlar massor av kärlek och passion och det gjorde även Rabih ikväll. tyvärr så tror jag inte att han kommer att gå så jättelångt till slutet i höst, just på grund av hans röst. den är verkligen egen och speciell, men jag personligen tror inte att han kommer klara många upptempolåtar och rocklåtar osv. tyvärr måste jag säga. men ikväll var han klart bäst, och precis som laila bagge sa - michael var verkligen där!



två andra som får eloge från mig i detta tema är
erik (men han är ju alltid bra, outstanding i årets startfält) och eddie (vilken energi han visade på scenen, man såg verkligen att han ville vara med och slåss)


trååååk-varning

det kommer antagligen vara tråkvarning på min blogg den här helgen som alltid när jag jobbar. men gud, så kan jag minsann inte ha det. jag ska ändra på den trenden den här helgen, jag ska verkligen börja satsa mer tid på just att blogga. det kanske blir bra i slutänden, vem vet. hehe.

men i alla fall. det jag ville ha sagt med detta inlägget är att jag lovar dyrt och heligt att jag ska vara duktig på att blogga fast jag jobbar flera dagar i streck och spenderar hela helgen hemma hos mina föräldrar. jag har ju faktiskt datorn här, dock inte på jobbet men här har jag den. så nu minsann, en trend ska brytas till det bättre.

nu, idol!

hemkommen från jobb

då har man kommit hem efter att ha jobbat i elva timmar. det var inte såå trist som jag trodde det skulle vara ikväll, men ändå inte skoj. det borde minsann vara förbjudet att jobba på helger, i alla fall om nätterna. haha. menmen, nu har jag valt det här yrket och då får jag leva med det, inget att be för.

ska faktiskt titta på idol nu på tv4play innan jag somnar. kan ju inte bara lägga mig ner på kudden och somna, det har jag aldrig kunnat. brukar annars typ läsa en bok eller något sånt, men nu passar det ju utmärkt att se idol eftersom det gått på tv nu ikväll. perfa!

godnatt allihop!

ooooh, hemska kväll

varför ska man jobba när det är michaeljackson-tema i idol för?! fan va besviken jag är. menmen, får väl se det på tv4play sen när jag kommer hem i natt. hehe. kan ju ändå inte sova direkt när jag lägger mig i sängen, måste se på nåt eller läsa nåt eller så.

dagen idag har varit rätt så trevlig. har städat undan lite där hemma, struntade dock i att dammsuga. tänkte försöka få paul att göra det i helgen. men det kan man ju inte direkt räkna med så annars får jag ta det på måndag. hehe. men det funkar ju det också.
men det har blivit frukost i soffan till en shopaholics bekännelser. har sett den innan, men när jag bläddrade igenom alla filmer på datorn så blev jag såå sugen att se den när jag såg dens namn så jag kikade helt enkelt på den. och den är ju sååå bra!


sen var det bara att packa för att bege sig mot jobb. lång väg att köra, men det hoppas jag att det blir ändring på i framtiden. men vi får väl se.


pratade nyss med min kära barndomsvän rebecca, eller ja becci! :) hon är typ världens gosigaste person. och nu ska hon ju flytta ner till skåneland igen. sååå glad jag är för det. då kan vi ses oftare. skaffa dig en blogg, gummseplummsan! :) we will fix it for you!

nej minsann. nu ska jag läsa lite.


hejsvejs!


snart, natti natti

nu är det snart dags att lägga sig och sussa kudden.
men först andra avsnittet av mammas pojkar.
paul har redan gått och lagt sig, han är så grymt söt när han sover.



sov gott allihop!
godnatt


är första steget äääntligen taget?



det kan man minsann fråga sig. tog mig en liten träningstur på min crosstrainer innan, som jag berättade. och det kändes sjukt bra. det är ju så att första steget till att börja träna och verkligen kämpa ner kilona, är det största och absolut jobbigaste. det känns faktiskt som att mitt första steg är taget nu. gjorde dessutom massa situps efteråt och sträckte ut rejält så jag inte får träningsvärk, för det blev minsann en heljobbig runda! sjukt skönt var det och jag kände verkligen att jag längtat.
men det är ju så, man känner inte hur kul och härligt det verkligen är förrän man står där och trampar. nu ska jag ligga i hela helgen fast jag jobbar. mina föräldrar har ju faktiskt en likadan, och med min mp3 i öronen är det ju hur gött som helst. :) är faktiskt jätteglad och superstolt över mig själv. nu jävlar är sandra på gång!!!

här är alltså min plats mot bättre hälsa och bättre självförtroende!




fick jag ett ryck?

nej minsann. nu ska jag faktiskt ta 20 minuter på min crosstrainer. ska bli sjukt skönt faktiskt. förhoppningsvis lyckas jag väl väcka paul sen så vi kan se merlin eller johan falk. har suttit här i soffan och väntat nu i flera timmar, men han bara snarkar.
nej nu ska minsann träningsskorna på och mp3n ska pluggas in i öronen!

tjingeling!

sjukt roligt

detta är fan inte friskt. haha.


dagens outfit !

såhär har jag sett ut idag när jag bakat.
kanske lite onödigt att klä på sig för det, men vafan. jag ville ju ha på mina nya stövlar. haha.


svart tunika Gina Tricot stentvättade jeansleggings H&M
svarta overknee-stövlar Duffy

recept: mumsiga kanelbullar

då var mina kanelbullar klara och dem ser hur mumsiga ut som helst! längtar efter provsmakningen. hihi.
receptet kommer under bilden!



100 gr margarin
50 gr jäst
5 dl mjölk
1 ½ dl strösocker
1 tsk salt
1 tsk kardemumma/kanel
ca 1,3 l vetemjöl

2 ägg
pärlsocker
strösocker
margarin
kanel/vaniljsocker

smält först margarinet i en kastrull, häll därefter i mjölken och värm vätskan tills den är fingervarm (37 grader). smula ner jästen i en bunke och tillsätt den fingervarma vätskan, saltet, sockret och kardemumman. (fast jag brukar använda kanel istället) bland ihop litegrann.
häll därefter i vetemjölet, lite efterhand och inte allt på en gång. ett tips man kan följa är att man ska fortsätta hälla i mer mjöl tills dess att degen lossnar av sig själv från bunken och inte längre är klibbig, man ska kunna knåda degen utan att få enmassa klet på händerna. då är den klar!
låt sedan jäsa under en handduk eller liknande till ungefär sin dubbla storlek, ca 1 timme brukar vara lagom.

när degen sedan jäst klart är det dags att göra den till bullar. dela degklumpen till två delar. ta sedan den ena av de två delarna och kavla ut den jämnt till en någorlunda fyrkantig "platta". som när man kavlar pepparkaksdeg ungefär. när det sen är gjort är det dags för fyllningen.
bre på margarin som om det var en macka du skulle bre på, snåla inte utan ta jämt över hela degen. tar man för lite finns det risk att bullarna blir för torra. strö därefter över strösocker och sedan kanel jämt över hela degen. man kan byta ut kanelen mot vaniljsocker man vill och får då istället vaniljbullar. lika mumsigt.
rulla sedan ihop degen till en korv och skär den till små bullar och sätt i formar på en plåt. låt därefter jäsa under en handduk i ca 30 minuter.

när bullarna sen jäst klart är det dags att piffa till det sista innan dem ska in i ugnen. pensla dem med ägg (som är ihoprört i en mugg eller liknande) och strö på pärlsocker, går även att använda krossade hasselnötter eller liknande efter vad man tycker om.
därefter är det dags för ca 12-17 minuter i ugnen på 225 grader.

lycka till allihop!


tävling hos härliga anna!



var med och tävla i annas blogg som ni hittar här!

anna, jag läser din blogg flera gånger varje dag. du verkar va en superhärlig person!

mensvärk

jag har värsta mensvärken. det smärtar i hela magen och jag mår illa och är helt kallsvettig och knottrig över hela kroppen. det känns som att jag ska spy vilken sekund som helst. hur fan kan man bli såhär dålig bara av mensvärken? det är helt sjukt.

kommer typ leva på smärtstillande dem närmaste tre dagarna. tråkigt men sant. imorgonkväll är det jobb igen. känner att jag kommer vara på sjukt dåligt humör och sjukt gnällig. menmen. tur att man har ett ensamjobb då. hehe.

nej nu ska jag vila lite och se om det går över. sen blir det att börja på maten och sen göra klart kanelbullarna. degen ligger på jäsning nu!

tjingeling

fler läsare till din blogg?

vill du ha fler läsare till din blogg?

bli i så fall medlem här!

det funkar skitbra. jag har fått massor med nya besökare efter att jag blev medlem.

sandra = hemmafru

hahaha. ibland känns det så. måste ju ta itu med allting själv här hemma. sen vissa dagar är man mer huslig än andra. idag ska jag till exempel baka kanelbullar var det tänkt. så nu ska jag hoppa ut i köket och göra degen. sen ska sen ju jäsa typ monsterlänge. det blir till att diska och förbereda kvällens middag också, så man kan väl säga att jag har att göra. hehe.

recept på mina kanelbullar och bilder kommer upp senare ikväll så håll utkik!

min söta gosan ♥

tog några nya bilder på gosan igår. hon var hur mysig som helst när hon låg hos mig när det var dags att sova. hon brukar göra det och vara riktigt kelig när jag väl är hemma. det märks att hon saknar mig när jag är borta, och det känns riktigt bra! hon är så grymt söt, är såå fäst vid henne!




riktigt najs parfym

nu häromdagen när mina föräldrar kom hem från cypern så fick jag en present av dem. blev superglad. en parfym, paris hilton. inte direkt nyutkommen man jag älskar den här, den luktar grymt gott. jag struntar i vad det är för märke eller vem som gjort den och allt det där, huvudsaken är att den luktar gott och passar mig! :)


nya stövlar

kom på att jag lovade att visa en bild på mina nya stövlar som jag hämtade ut på maxi nu ikväll. är superstolt. och paul tyckte också dem var fina. jag älskar dem faktiskt. dem är mina nya babysar. hihi. ska nog antagligen ha dem på mig imorgon. hihi. imorgon blir det även bullbak. ska faktiskt gå upp i någorlunda god tid så jag inte sover bort hela dagen. det är bara onödigt eftersom jag är ledig så sällan, då vill man ju inte sova bort tiden heller.

här är dem nya stövlarna. vad tycker ni? jag tycker i alla fall dem är ursnygga!!!


we will find a way

det finns så mycket som ligger i bakhuvudet och trycker, saker som bara måste tas itu med men man vet inte hur. tillsammans har jag och paul gått igenom en hel del och visst kommer vi fixa det här också. den enda frågan är bara hur?!

hans ord ekar hela tiden i mitt huvud och när jag tänker på dem är det som ett rus genom hela min kropp och jag känner mig glad. vi älskar ju varandra, det är det enda som betyder något. att han sa så gjorde mig så otroligt glad.

men allt känns ändå jättekonstigt, som en bergochdalbana. ena dagen är det si och andra dagen är det så. man vet inte riktigt var tryggheten finns och vad det är som är normalt och vanligt. allt är bara en enda soppa där ingen av oss vet varken ut eller in.

men vi kommer på ett sätt. vi kommer att fixa detta. jag bara vet det.

gråter

ska jag behöva säga upp mig från mitt jobb och börja plugga eller nåt bara för att rädda mitt och pauls förhållande?

sovit bort dagen

sjukt trött har jag varit idag. i morse såg jag avsnitt nummer två av desperate housewives, sen kom emilia på besök och vi tog en åktur i hennes nya bil. superfin! glad för din skull, gumman. svängde in om maxi och köpte frukostbullar och körde hem till mig för att käka frukost. efter frukosten la vi oss på soffan för att se sista halvtimmen av the proposal som vi såg tillsammans för ett tag sen. superbra film, verkligen.
men dock somnade vi båda två, så vi fick se slutet en gång till. haha. men vi sov som stockar på min soffa. men skönt var det. sen efter hon hade gått så somnade jag igen och har sovit tills typ nu. hehe.

paul kom nyss hem. tänkte hoppa in i duschen och under tiden sätta honom på att steka köttfärs. tänkte ju göra tacogratäng till middag idag. mumsigt. och han får minsann hjälpa till.
sen blir det att köra upp till (eller kanske gå?) maxi för att byta en batteriladdare som han köpte i söndags och sen hade jag tänkt hämta ut mina efterlängtade stövlar som varit restade på ellos så länge men som har kommit idag, fick nyss ett sms. oooh vad jag längtar. hoppas dem passar mig fint, annars blir jag himla besviken. men jag visar dem sen.

nu ska jag hoppa in i duschen.

hejsvejs

sviken gång på gång

då blev man sviken igen. aldrig kan han hålla vad han har lovat.

han har lovat att börja hjälpa till mer här hemma, men när jag kom hem i morse såg det återigen ut som värsta ungkarlslyan med skit överallt. han hade inte gjort ett skvatt dessa två dagarna jag varit borta, bara lagrat skit liksom.
det är fan inte meningen att jag ska behöva ställa mig och plocka undan hans skit när jag kommer hem efter att ha jobbat två nätter på rad. jag tycker det är så grymt orättvist.

MEN, jag tycker jag löste det rätt så bra ändå. han måste ju få äta upp det här, eller hur?!
så jag ställde om alla klockor i lägenheten till nästan en timme tidigare så hans klockor ringde redan strax efter klockan fem. och han gick upp och så i tron att klockan var strax efter sex. sen när han väl var uppe och påklädd och så berättade jag var klockan egentligen var samt att jag berättade att han även hade megamycket tid över att ta itu med det han åstadkommit i köket. han blev inte så glad, men jag tror att han insåg att det han gjort inte var okej så han ställde minsann sig och diskade. och det är ju bra. men det ska fan inte behövas att man gör på det viset.

kan man inte bara ta sin del i hushållet utan att den andre ska behöva be om det? allt hade fungerat fan så mycket bättre då.

hur tycker ni att det såg ut när jag kommer hem? okej eller inte?



alkoholism

jag halkade in på en blogg för en stund sedan och läste ett inlägg om just alkoholism. ville så hemskt gärna kommentera det, för jag har så mycket att säga om det men jag kom fram till att jag själv ville skriva ett inlägg om det istället, hade funnits enorm risk att kommentaren skulle bli megalång annars.

klicka här för att läsa inlägget som jag träffades av!

det finns så otroligt många typer av alkoholism. man kan inte säga att alla alkoholister är si eller så. en del människor har själva valt att hamna i alkoholismens grepp medan andra hamnat där av andra orsaker som de inte varit förmögna att själv kunna påverka.

det finns även olika grader av alkoholism, men trots allt går dem alla under samma namn ändå. jag har människor i min närhet som är just alkoholister MEN helt underbara människor som jag älskar hur mycket som helst.

det vi alla kan komma överens om och som är vetenskapligt bevisat är ju att det faktiskt ÄR en sjukdom, men även ett beroende - ett sorts drogberoende. för visst är alkoholen som en drog, bara mycket mildare och mindre farligt. fast är det det egentligen? det är dock inte något jag vill diskutera i det här inlägget, det skulle ta alldeles för lång tid. det är inte rättvist att diskutera en sån sak i en blogg, inte något som är så pass brett och där det finns så otroligt mycket att säga.

men det jag egentligen ville skriva om, det är människorna som är just alkoholister.
det kan vara precis vem som helst - din bror, din farmor, din mamma, uteliggaren utanför ica, fyllot på bänken i parken, din kompis eller till och med din lärare eller ditt barns dagisfröken.
det har inte alls att göra med hur man ser ut, hur man luktar, vad eller var man dricker, var man bor eller hur man lever. det har helt enkelt bara att göra med ATT man dricker, sen kan man vara en hur underbar person som helst.

vi är alla uppväxta med att fyllona i parken som luktar illa, har fettigt hår, skriker och skränar och med en pripps blå folköl i handen är dem man ska akta sig för. men faktum är att det är helt fel bild av alkoholismen.

låt oss ta ett exempel. lisa är dagisfröken men börjar tröttna på sitt jobb. ungarna bara skriker, det är aldrig lugn och ro, det är enorm press på henne på arbetet. om kvällarna när hon kommer hem tar hon två-tre glas vin (eller kanske bara ett) för att koppla av och bara känna sig lugn. men dagen efter går hon till jobbet efter att ha fått sova gott tack vare vinet. hon kämpar sig igenom ännu en dag och när hon kommer hem - samma sak. är lisa då alkoholist? svar JA.
hon är trots allt beroende av alkohol för att må bra och kunna koppla av. det är en grad av alkoholism, men inte av den sorten som vi alla är uppfostrade att ogilla.
låt oss därför ta ännu ett exempel. rune har varit otrogen, blivit utslängd av sin fru, får inte träffa sina barn och har alltså ingenstans att bo. en kväll när han är ute och går träffar han stig och edit som har varit med om liknande saker, dem sitter på en bänk i parken och dricker lite folköl för att hålla sig varma. rune kan prata av sig och dem lyssnar som om de vore hans vänner, vilket de också snart blir. han börjar "hänga" med dem alltmer och spriten sätter sina spår, men han har trots allt en trygghet. men är han alkoholis? svar JA.
stackars rune kunde precis som lisa ha valt en annan väg, men valde den lätta. men nu har han blivit den personen som sitter i parken som föräldrar varnar sina barn för. men är han verkligen så farlig och hemsk som man säger att han är? nej det är han självklart inte. han är bara en man med mycket sorg och ilska inom sig som förlorat allt.

jag försöker absolut inte försvara alkoholismen på något sätt, eller jo lite kanske, men trots allt så är det en väg på tok för många människor väljer för att klara av sin vardag.
men bortsett från dem här påhittade historierna (som dock är precis så det är i verkligheten) så finns det ju faktiskt dem som inte bryr sig för fem öre vad andra tycker utan dricker för att dem gillar det och för att dem skiter i allt, människor som valt den här situationen på ett eller annat sätt och som verkligen är otrevliga och elaka. det går aldrig att komma ifrån.

men den person som tycker att man bör se ner på alkoholister och att dem är sämre människor, bör nog tänka om. det är inte fullt så enkelt. det är egentligen en mycket längre och mer komplicerad diskussion än det här, men det var allt jag kunde komma på just nu.

men det jag vill förmedla med det här inlägget är att alla människor bör tänka efter innan dem yttrar sig om saker dem inte förstår och istället skänker en tanke åt dem som har det sämre än en själv.

för det är trots allt så att om människor inte får hjälp och en push i rätt riktning och har människor runtomkring som bryr sig och stöttar, så klarar man inte av att leva ett gott liv med allt vad det innebär, oavsett vad som händer...

hoppas jag har kunnat nå någon och att någon har fått sig en tankeställare...

godaste chokladen

oooh, det här är verkligen den godaste chokladen just nu!
dock finns den inte på så många ställen. men i fredags hittade jag den i den nya godisaffären i helsingborg.
det blir liksom så otroligt rätt med både vit och vanlig mjölkchoklad. otroligt fin blandning!


vilken sorts choklad är eran favorit?


härlig mys-söndag

idag har jag verkligen gjort mycket men ändå ingenting. vet inte hur jag ska förklara det istället, vet inte riktigt vilket ord som passar bäst.

vi vaknade vid typ ett, hehe, ställde klockan på tio men vi var så trötta så vi sov vidare. men när vi väl gick upp sen så bestämde vi oss för att köra och handla lite mat och så. det var längesen vi gjorde det tillsammans. så först besökte vi Ö&B, kollade mest. men jag fick minsann en liten present av paul också. :) blev jätteglad. det är minsann inte varje dag. har nog aldrig fått något av honom sådär spontant, men idag fick man minsann sätta kryss i taket. :) en miniliten lila mp3-spelare blev det, med 2GB minne. han ska nog köpa en till sig själv också, men vi skulle först se om min funkade bra. hehe.

sen efter Ö&B så bar det av in på maxi där det blev enmassa mat. det blev väl en mindre storhandling eller vad man ska kalla det. men det var saker som behövdes. hade inte så mycket hemma så vi kunde göra en hel middag, mest bara ingredienser till olika middagar.
men när vi kom hem lagade jag till fläskfilé med mangochutney och ris. mumsigt gott. pauls favorit. :)

sen har dagen handlat om hemmafixande. har hjälpts åt att vika tvätt, plocka undan lite. och sen under sen eftermiddag bestämde vi oss för att fixa till gardiner i köket. så vi mätte och sydde och hade oss, det blev även en snygg löpare till köksbordet. den blev dock till av tyget som paul först mätte fel på och som egentligen skulle ha blivit själva gardinen. men det spelar ju ingen roll. det blev superfint. här kommer lite bilder från vår husliga lilla mysdag! :)



sen när köket väl blev färdigt så var vi helnöjda. har ju inte haft gardin där på länge och det kändes riktigt riktigt skönt att äntligen kunna känna att det blev färdigt. nu är det dock bara golvlisterna kvar, det skulle egentligen hinnas med idag också men det blev lite ändring i planerna, sågen som vi behöver till dem har vi i alla fall fått hem så nu är det fritt fram för paul att fixa det. :)
men såhär blev köket med gardiner och allt i alla fall!



när vi sen kände att vi var klara var det dags för kvällsmat. jag plockade fram bullar som vi köpt på maxi och pålägg och gjorde varm oboy åt oss och ställde in det vid TV:n. supermysigt.
visst ser det mysigt ut?!




medan vi åt kvällsmat tittade vi på den tredje Johan Falk-filmen. riktigt riktigt bra. älskar dem filmerna. tycker verkligen att dem har gjort dem sjukt bra. längtar efter att kunna se den fjärde nu snart också. men det ska jag och paul faktiskt göra tillsammans. :) om han kan bärga sig vill säga, det finns ju inga garantier. annars får jag se den själv. hehe.

men nu ska jag strax gå och lägga mig, paul har redan lagt sig för han ska ju upp megatidigt imorgon. det ska ju inte jag. för jag ska sova till i alla fall elva. hehe. ska ju jobba dock. :( menmen.

nu kryper jag till kojs.

nattinatti!


bowlingkväll med gänget


här kommer bilder från gårkvällen. en superunderbar kväll! tack för igår allihop. malin, tobbe, paul, niklas, therése, jimmy, krister, patrik, håkan, oskar, jonathan, jesper, ingrid, robin & pontus!























förvirrande cider

läste den här texten på min ciderburk igår.


är det päroncider eller skogsbärscider?


dagens outfit !

nu har jag fått på mig kvällens outfit, har inte gjort vid mig ytterliggare utan bara kläderna. så här har ni en bild på det. varsågoda!


svart tunika New Yorker blommiga spetsleggings Netto ;) (ja, tro det eller ej)
svarta pumps Nilson


dagens sötis ♥

Joel Kinnaman

såg precis den första Johan Falk - filmen och gud så bra den var. men det är inte alls det jag ska skriva om nu. utan det är den här skönheten, nämligen joel kinnaman. blev störtförälskad i honom. hihi. badboy-stil men ändå så grymt känslig. egentligen vet jag inte vad det är med honom som är så hett, men sjukt snygg är han i den här filmen. :)
visst är han en riktig mumsbit?!

finns det någon som kan hjälpa mig att sätta fingret på vad det är som är så himla hett och attraherande med honom?


mumsfillibabba

nu har jag varit nere i tvättstugan sen sju. nu ska tvätten bara torka så jag kan springa ner och vika den sen stra innan elva. tycker fan att jag är värd att lägga mig på soffan och mumsa i mig en riktigt god glass! :)



the boy does nothing

tycker verkligen den här låten stämmer precis in på paul. haha.
eller jag ska egentligen inte skratta för det är fan inte kul att vara i mina kläder just nu. jag får fixa ordning allt efter honom, är ganska trött på det kan jag säga. suck. men vad har man för val?
han lovade ändå på heder och samvete att det skulle vara ordnat den här gången jag kom hem, vi hade värsta samtalet i måndagskväll, men ändå har det inte hänt något alls. är han ett hopplöst fall eller hur gör man?
 


jag är en mördare

känner mig verkligen som en mördare. usch va hemsk jag är.
nu i natt när jag jobbade körde jag på en iller. en stor blodpöl möttes jag av när jag stannade bilen och gick av för att titta vad jag körde på. och där låg illern, död med massa blod. usch va hemskt jag mådde.



nej usch. nu ska jag inte tänka mer på det. har i alla fall tänt ett ljus för den på kyrkogården, alltid nåt hehe. nu sa jag gå och lägga mig och sova. nattinatti!


Tjejmiddag 3 oktober

här kommer massor med bilder från tjejmiddagen hemma hos becci den 3e oktober. en sjukt härlig kväll. det får vi göra om snart, tjejer! girlpower yeah
sandra, becci, josse, diisa, tove, adina & vicki (och jag då såklart)























den som väntar på ngt gott väntar aldrig för länge




lovade ju er att lägga upp bilder från tjejmiddagen hos becci i lördags, kommer dock inte göra det förrän imorgon. orkar inte nu. har precis kommit hem från jobbet typ och måste faktiskt sova. men imorgon. håll utkik kära vänner!

godnatt och sov gott allihop

världens bästa kompis

vill tala om för hela världen att jag har världens bästa kompis.
vid ca 10.30 i förmiddags ringde det på dörren där hemma och jag lite smått chockad och nyvaken går och öppnar, och där utanför i trappen står emilia med frukost och en bukett blommor! jag blev så glad att jag fick lite tårar i ögonen. hon är verkligen en fin vän, är så glad över att jag träffat henne. 

gumman, du vet att jag alltid finns här. du kan alltid räkna med mig. nu förstår jag precis. förlåt för jag blev lite förbannad på dig igår, som sagt, nu förstår jag. love you most!

måste dock tillläggas att gosan varit på dem hela dagen och dessutom spytt fyra gånger för att hon försökt äta av blombladen. stackars katt, hon får minsann skylla sig själv. man kan ju inte annat än säga nej och knuffa ner henne från bordet, vad hon sen gör när jag är i ett annat rum ser ju inte jag, tyvärr. man kan ju inte följa efter katten varje sekund heller. att hon inte lärde sig efter första spyan är ju bara knasigt, dumma katt. haha. men världens bästa katt, dock!!!

efter att vi ätit frukost såg vi en superbra film. jag totalt älskade den! :) the proposal hette den. typisk tjejfilm såklart. men hur bra som helst. kan se den fler gånger. definitivt. ska inte berätta vad den handlar om för det är verkligen en film som alla tjejer borde se, alla som gillar romantiska komedier. både humor, drama och romantik i samma film. love it!

nu ska jag jobba vidare! ciao


simba

fick en bild skickad till min på vår söta simba, en av gosans kattungar som numera bor hos en barnfamilj nere i malmö och han stortrivs verkligen. nu heter han dock musse, men han kommer alltid att vara simba för mig. gud så stor han har blivit. visst är han underbart söt?


känner mig värdelös och totalt maktlös



OBS!!! det här inlägget måste läsas i sin helhet, om man bara läser vissa delar av texten och koncentrerar sig och hänger upp sig på dem så missar man poängen och man kan misstolka det rejält.

den här bloggen har för mig varit ett ställe där jag har kunnat skriva av mig när det är något som tyngt mig och jag mått dåligt över, något jag inte riktigt ville prata om. ibland känns det så otroligt skönt att kunna sätta ord på saker utan att behöva stå ansikte mot ansikte med en annan människa.

allting har förändrats. jag kan inte längre skriva i min blogg när jag umgås med mina vänner, när det är något jag tycker är fel, när jag gjort något speciellt eller när jag bara slappat.

ibland känns det som att andra människor styr vad jag ska skriva och inte. visst, en del grejer kan man förstå. men nu måste jag faktiskt skriva av mig. jag ber om ursäkt om folk tar illa upp men jag har inget val. jag kan inte längre hålla tyst. jag kan inte längre gå runt varje dag och må dåligt utan att kunna prata med någon om det. jag orkar inte mer.

när man blir sårad av en annan människa så kraftigt att ens liv förstörs totalt och man inte längre mår bra av att vara i sitt eget hem, har det inte gått för långt då?
varje dag, varje minut försöker jag vara en underbar vän och ställer upp med allt som står i min makt. men hur ska jag kunna göra något när det svarta hålet som är fyllt med skit bara blir djupare och djupare, finns det inget slut på hur mycket man ska utsätta sig själv för?

människor kan ha enorma kontrollbehov men det här tar priset. jag orkar snart inte längre stå bredvid och se på. snart måste jag göra något riktigt drastigt eller bara ta ett steg tillbaka. men det är det som är det svåra, oavsett hur jag gör så är det bara jag som förlorar på det. det finns ingen jag kan prata med om det här och jag vill inte sätta ord på det här i bloggen heller, jag vet bara inte vad jag ska ta mig till.

när jag har umgåtts med mina vänner så ska väl inte en vän som inte ens varit med bli anklagad för att vara med på bilderna? hur kan man anklaga en person för att umgås med en vän som om det är något fel med det? att klanka ner på en annan människa med falska anklagelser är hemskt, det är så fruktansvärt kränkande. hur kan man ens sjunka så lågt? om man ändå inte lyssnar på svaret, varför frågar man då?
det är egentligen inte lönt att jag förklarar mig. det här inlägget kommer ändå misstolkas sjukt mycket. men det spelar ingen roll längre. bara jag förstår vad jag menar så är jag helt nöjd. kanske får förklara det för en viss person men det får jag ta. jag har inte skrivit något fel i alla fall, för jag har all rätt att skriva vad jag tycker, tänker och känner i min egen blogg.

om någon annan får problem när jag talar om något i min blogg som bara rör mig, då är det personen som stör sig på det som har problem, enorma problem. den här bloggen handlar nämligen oavkortat om MIG, när ska folk fatta det?
nu börjar jag bli arg känner jag, men så är det.

har ni känt någon gång att det kvittar vad man säger för att hjälpa en annan person och för att visa att man menar väl, men personen bara struntar i det ni säger och gräver graven så mycket djupare?
ibland känns det verkligen som om man pratar för döva öron. jag vill så mycket, jag vill varje dag visa för människorna i min närhet att jag bryr mig och att dem alltid kan räkna med mig. människorna som står mig allra närmast är också dem jag tänker på i första hand, före mig själv.

det finns väl ingen annan i denna världen som vill se sina närmaste och bästa vänner fara illa och må riktigt riktigt dåligt? om någon sån människa finns så är den inte särskilt mycket värd för mig.
jag kan inte bara stå och se på. jag kan inte bara. nej jag vet inte vad jag kan längre. jag vet inte vad jag ska göra eller vad jag kan göra. jag känner mig bara så maktlös.

när är det egentligen dags att sätta ner foten i marken och säga STOPP?
jag tycker det har gått låångt över gränsen redan.

vad gör jag för fel när jag försöker vara en god vän?
vad gör jag för fel när jag talar om för en vän att jag vill henne väl?
vad gör jag för fel när jag bara vill väl?
vad gör jag för fel när jag försöker tala om hur mycket jag bryr mig?
vad gör jag för fel när jag inte längre vill se min vän må dåligt?
vad gör jag för fel när jag lyssnar när min vän behöver prata?
vad gör jag för fel när jag ber min vän att tänka på sig själv först?
vad gör jag för fel när jag tycker att min vän bör behandlas värdigt?
vad gör jag för fel när jag talar om för min vän att hon betyder mkt?

varför känns det hela tiden som om allt jag gör är fel och inte betyder något?


som den goda vän och flickvän jag är så menar jag absolut inget illa med detta inlägget. det är bara det att jag måste skriva av mig. jag måste få säga hur jag känner och hur jag tänker. jag kan inte längre bara ta emot enmassa och låta det gro inom mig, mina känslor måste också få sig lite frisk luft. men vem ska jag prata med?

vem?

stryk för timrå

ikväll kommer timrå få stryk så det står härliga till av vårt kära rögle. jag bara vet det, ska dit med lina! har fått pappas årskort, han och mamma har ju åkt till cypern idag dem svinen. så därför kan inte han se matchen, tur för mig! :)

nu har jag precis lagat mat. ryggbiff av oxkött med stekt bacon, minimajs och champinjoner i en röra med grönpepparsås och färgade färska pastapennor till det. ser supergott ut. men vetifan om jag lyckades. får helt enkelt se vad mina middagsgäster tycker, paul och lina då. hehe.

har fortfarande inte hittat sladden till min mobil så jag kan lägga upp lite bilder. men har betällt en som skulle skickas idag så förhoppningsvis har jag den imorgon och då kommer massor upp.
var inne på mediamarkt och elgiganten igår och skulle köpa en men den kostade 300 spänn där, och ICKE att jag köper en kort liten jävla sladd för så mycket pengar. så idag hittade jag en på internet för 50 kronor. hur kan det vara sån stor skillnad?!

nej nu drar jag ut i köket. lina kommer snart, och paul kommer också från jobbet alldeles strax så vi kan äta.

heja rögle!

tjingeling!

Im so sorry

förlåt så hemskt mycket för dålig uppdatering. under gårdagen öppnade jag inte ens locket på min laptop och satte igång den på hela dagen. faktiskt ganska skönt. men känner att jag borde ha gjort det ändå. hehe.

det blev städning hela dagen igår, men nu är det nystädat och ordning i varenda vrå i lägenheten och det känns sjukt bra. sen på kvällen blev det tjejmiddag och utgång hemma hos becci i halmstad. en sjukt trevlig kväll med grymt trevliga tjejer. tror till och med att jag skaffade mig en ny vän! :)
tack för en underbar kväll igår tjejer!
bilder kommer att komma upp sen, men jag har tyvärr tappat bort min sladd till mobilen, så tänkte investera i en ny sån idag innan jobbet. tror jag hinner in på typ mediamarkt innan jag börjar. sen kommer även becci att skicka massa bilder som togs med hennes och med josses kamera till mig så det lär bli en härlig blandning.
men sen inatt när jag kommer hem från jobbet så ska jag blogga och berätta mer om kvällen.

nu har jag precis gått upp och ätit frukost. ska nämligen iväg och döma säsongens troligtvis sista match. känns sorgligt men ändå skönt. nu kommer jag att kunna ta helt nya tag och börja nästa säsong lite bättre än jag gjorde denna säsongen och satsa mer. kommer bli hur bra som helst.
efter matchen ska jag dessutom jobba, läropass med fredric igen. superkul!

nu drar jag. ska kela lite med paul. ;)

puss o kram

bored @ work

shit vad det är tråkigt här på jobb. tur man kan slänga in ett inlägg från mobilen. hehe. har ju en gryyym mobil med internet på! :) jag tackar försäljaren som övertalade mig att välja just den häär mobilen ödmjukast.

inatt när jag har slutat jobba ska jag köra hem till ängelholm igen. skulle nämligen till becci i halmstad på¨tjejmiddag/fest imorgon. har sett fram emot det som fan, men nu har det eventuellt kommit förhinder sådär i sista sekund. gissa om jag är irriterad. gör fan allt för att det inte ska hindra. ringer sen beccs.

nu ska jag snacka med martin.

tjing!

Frågor och Svar

Fredag eller lördag? Lördag
Bil eller motorcykel? Bil, funkar när det regnar
Godis eller chips? Ostbågar ;)
Kärlek eller sex? Bägge delar eller kärlek
Tåg eller buss? Tåg går fortast och är inte hälften så obekvämt
Hemma eller borta? Inget går upp emot att vara i sitt eget hem
Storstan eller landet? Mittemellan, byhåla är mysigt
Hund eller katt? Katt såklart, min gosan
Favoritdryck? Vitamin Wells
Favoritkäk? Fläskfilé med mangochutney
Kaffe? Med mjölk, socker, grädde? Dricker inte kaffe
Vad åt du senast? Ett V6-tuggummi
Godast grönsak? Majs
Potatis eller pasta? Potatis
Lagar du mat själv? Yes, paul säger att jag besitter en excellent kokkonst
Har du slagits någon gång? Mmm, no details
Har du skurit dig själv någon gång? Faktiskt inte
Har du tatuering? Nepps
Vilka språk kan du? Skånska, Engelska, lite tyska & lite spanska
Gympadojor eller högklackat? Högklackat, går sällan i gympadojor
Skor på sommaren? Slip-in-tofflor
Skor på hösten? Snygga stövlar
Skor på vintern? Tjocka stövlar
Favoritplagg? Tunikor :)
Jeans eller leggings? Leggings is the shit, baby
Väska eller ficka? Eeh, väska såklart, hur ska man annars få plats?
Favoritfärg på kläder? Oftast svart men just nu även mörklila
Mörka eller ljusa jeans? Bägge delar är snyggt men vid olika tillfällen
Uppsatt eller utsläppt hår? Finast utsläppt men skönast uppsatt
Vilken hårfärg har du? Massa olika blonda nyanser
Vad använder du för smink? Allt möjligt, blir för långt svar
Klipper du dig ofta? Vill jag inte påstå, egentligen på tok för sällan
Mest musik eller bilder på datorn? Svår fråga, båda är lika viktiga för mig
Vilket språk vill du lära dig? Mer spanska hade varit härligt att kunna
Bästa krog? The Tivoli i Helsingborg
Kan inte leva utan? Luft?
Vad för konserter har du vart på? Massor, men ingen sån megastor
Vad är den högsta summa pengar du hittat? 500 kronor i en buske
Har du varit med i någon skolpjäs? Kommer faktiskt inte ihåg 
Hur många barn vill du ha? Två är väl random?
Vilken musikstil tycker du bäst om? Texten är viktigast
Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump eller fallskärm? No way
Vilken är den plats längst bort som du har besökt? Turkiet
Vilken är den bästa film du sett senaste månaden? Twilight, längtar efter tvåan
Vilken pizza åt du senast? Venedig heter den på Renatos
Apelsin- eller äppeljuice? Apelsinjuice
Favoritchoklad? Toblerone
Är du bra på matlagning? Kan väl säga att jag är hur grym som helst
Klarar du att tanka själv? Vilken dum fråga, tänker inte ens svara
Vad var det senaste du handlade? Mat?
Har du kräkts offentligt? Säkerligen när jag var liten
Favorit Parfym? Paris Hilton eller lacoste touch of pink
Kan man vara vän med sitt ex? Självklart
Hade du mycket hår som liten? Har alltid haft väldigt tjockt hår
Vad har du i din väska? Nässpray är viktigast, sen flödar fantasin
Bäst på tv? Desperate housewives, 2 ½ men

säsongen är igång

äntligen så är ishockeysäsongen igång, och ikväll var jag med paul och pappa och såg Rögle besegra Luleå med 3-0. en sjukt händelserik match - en typisk hatmatch kan man säga. rögle förlorade ju två riktigt bra spelare till luleå i slutet av förra säsongen så det var riktigt heta känslor matchen igenom med mycket hårda tacklingar, slagsmål och fult spel. domarna var inte dem bästa, långt ifrån. om jag ska vara riktigt ärlig så var dem sjukt dåliga, och då är det fanimej illa när jag säger det eftersom jag inte klagar på någon domare annars med tanke på att jag är domare själv. men dem tre clownerna som åkte runt där på isen idag ger jag inte mycket credit, det kan jag säga.

jag lovade ju innan idag att jag skulle visa bild på maten jag hade färdig till paul kom hem från jobbet. jag har fotat den men jag kan inte hitta sladden till min mobiltelefon så jag kan inte lägga in den på datorn så jag får helt enkelt berätta istället.
jag använde kycklingfilé och stekte den med ½ gul lök. sen stekte jag in minimajs, kokta morötter, champinjoner, stekt bacon och röd paprika. när allt stekts samman och var varmt hällde jag på milda minimat och kryddade med vanlig chilisås och thaisweetchili samt soya. detta serverade jag tillsammans med kokta fullkornsmakaroner från glennströmberg. sjukt mumsigt blev det. som tur är så har jag en matlåda som jag kan ha på jobbet imorgon. :)
men jag kan säga att det är helt klart en maträtt som kommer lagas en hel del i vårt hem framöver, ska dessutom lära paul att laga det hade jag tänkt. det är ju inte så svårt direkt så han kan nog klara av det, och om han inte gör det så är det minsann illa. haha.

efter maten åkte vi som sagt ut till ishallen och såg på ishockey, vilket var sjukt kul. ska antagligen se matchen mot timrå på måndag också. längtar redan. jag älskar den där stämningen och jag älskar spelet, det är gudomligt roligt.

nu när vi kom hem så såg vi första avsnittet på andra säsongen av fantasyserien merlin. en sjukt bra serie som vi började se för längesen. nu har vi väntat megalänge på att andra säsongen skulle komma ut, och nu äntligen. och visst var det bra. längtar redan efter alla andra avsnitt, det är hemskt att behöva vänta på dem. menmen. så får det bli, för det är verkligen värt det.

paul har nu gått och lagt sig och jag sitter kvar uppe ett tag till, ser just nu kvällens idolprogram. ska även se en annan film sen, kan ju inte gå och lägga mig förrän i alla fall två. men vi får se. kanske lägger mig tidigare, för jag är enormt trött egentligen faktiskt.

nej nu ska jag kela lite med gosan och se idol.

tjingeling!

som jag har väntat!

äääntligen har jag fått hem min väska som det var så längesen jag beställde. har längtat ihjäl mig typ.

när jag vaknade så klädde jag snabbt på mig och sen var det dags att köra iväg och uträtta lite ärenden. först var det en sväng ner på apoteket för att köpa nässpray, och sen upp till maxi för att hämta ut väskan och handla lite mat. ska laga något jag fick tips om av fredric i natt, kommer nog bli skitgott. ska lägga upp bild sen och berätta vad jag har i och sådär, ett så kallat recept. hehe. så kika in senare ikväll så får ni se.

nu hade jag tänkt sitta i soffan bara en liten stund, och sen göra vid håret. tänkte locka det för jag pallar inte fixa med att blöta det och platta och föna och skit. bättre att ta det som det är och bara köra lite med vågtången. kommer bli sjukt najs. måste sminka mig också, ska ju på rögle ikväll. känner verkligen för att göra vid mig idag, fast ändå inte. är det någon som känner igen känslan? man vill liksom se bra ut men så pallar man inte fixa så man gör det. men nånstans så gör man ett halvdant jobb ändå för att man ska mötas på halva vägen liksom. hatar när det är så.

nej nu blir det en halvtimmes vila innan jag ska sätta igång med sysslorna. har ju som sagt både att göra vid mig och matlagning och lite undanröjning på schemat. det ser ju ut som en jävla ungkarlslya varje gång jag kommer hem och har varit iväg och jobbat ett par dagar :(

här kommer en bild på väskan. som jag har suktat och längtat.


what do you think about my baby?


myspys-morgon

nu har paul precis åkt iväg till jobbet. jag kom hem i morse efter flera dagars jobb. det kändes verkligen härligt att vara hemma igen, har ju inte varit hemma sen i söndags. gud vad jag saknat honom, mer än jag trodde. vi åt frukost tillsammans, jag köpte bullar, mjölk och nytt pålägg på statoil på vägen hem från jobbet. en riktigt bra morgon med andra ord.

nattens jobb var verkligen trevligt. men samtidigt lite sorgligt för det var ju sista läropasset för fredric. vi har på söndag också, och det ser jag fram emot. en riktigt trevlig prick. det är jäkligt synd att man inte alltid åker två för det har verkligen varit najs. har haft massor med diskussioner och pratat om saker som jag kanske inte trodde i måndags att vi skulle komma att prata om och det har varit massor med skratt. tre riktigt bra arbetsdagar. :) tack fredric.

rulla snigel är fan skönt. hahahaha.

nu ska jag lägga mig på soffan och sova ett tag, hade tänkt se gårdagens idolprogram också. ska bli intressant att se vilka som går vidare. men jag kan ju säga att om inte erik gör det så kommer jag absolut inte att se programmet efter den här veckan, för om inte han blir en av de sista som kommer uppträda på fredagskvällarna i höst så kommer jag bojkotta det. SJUKT MYCKET dessutom. då är det fan inte värt att se. han är gryyym.

nej nu får ni ha en underbar dag. bloggar mer senare!

nattinatt!


RSS 2.0