Del 2 - Min första Kärlek ♥

Jag blir helt pirrig i kroppen när jag tänker tillbaka på hur det kändes och hur det var då, för det var rätt så längesen. Men min första kärlek räknar jag inte alla småförälskelser där man frågade chans osv, utan mer när det var "lite allvarligare" eller hur man ska förklara.

Jag gick i alla fall i åttonde klass, spelade fotboll och trivdes allmänt med livet. Länge hade jag gått och tittat lite extra på en speciell kille som gick i nian i ett annat arbetslag på min skola, och tyckte att han var sjukt söt och hade jättefint leende.

(kanske ska berätta också att vår skola var indelad i arbetslag, och det ingick några olika klasser från olika årskurser i varje arbetslag och dessa var belägna på olika ställen på skolan, man hade liksom "sina" klassrum och så, och man befann sig inte på dem andra ställena om man inte var tvungen, fast man gjorde ju det ändå fast man inte borde...)

Det vankades fotbollsturnering på skolan och jag var inte sen att anmäla mig, när sen listan med de ihopsatta lagen sattes upp i skolkafeterian såg jag att jag kom i samma lag som Honom.
Jag tänkte inte jättemycket på det först, men sen när dagen kom så blev jag helt varm i hela kroppen när vi pratade med varandra och när jag såg honom. Men jag koncentrerade mig extremt noga på fotbollen mest för att visa att jag var duktig, och det var jag ju DÅ.
Han stod i mål och jag spelade ute, Han var även lite av vad man kan kalla för "lagkapten" i vårt lag och styrde och ställde lite.
Dagen slutade med att vårt lag vann hela turneringen, och efter det började jag "umgås" lite mer med Honom, man sa hej i korridorerna och pratade, vi bytte mobilnummer och smsade.

Sen är tyvärr minnet lite grått och jag kommer inte riktigt ihåg hur allting blev som det blev. Men vi blev i alla fall ihop. Jag kommer ihåg så många smådetaljer från tiden med Honom fortfarande. Det är liksom sånt man inte glömmer.
Hur Han gick ifrån sina kompisar i skolan för att komma och pussas med mig, hur Han stod och väntade på mig utanför skolan fast han slutat lite tidigare bara för att vara med mig.

Han körde epa-traktor istället för moppe, och det gjorde ju det hela lite mer spännande när man var i den åldern, Han brukade skjutsa mig hem från skolan. Det var lite lättare att träffas och så, man var inte lika låst vid att föräldrarna skulle skjutsa överallt, fast det gjorde dem ju ändå litegrann.

En sak jag speciellt kommer ihåg var hur Han brukade sätta igång söta kärlekslåtar på sin stereo i epan och sjunga för mig, har speciellt minne av Enrique Iglesias - Hero. Även hemma hos Honom brukade han sätta igång låtar och sen sjunga med i och titta mig djupt in i ögonen, kommer ihåg att hans var blåa.

"Vår Låt" som Han brukade spela när vi var hemma hos honom är
Donna Lewis - Love you always forever. Jag älskade verkligen den här tiden.

 

Nuförtiden har jag faktiskt fortfarande kontakt med honom och vi umgås litegrann. Han är en sån person som alla människor har, som man aldrig kommer att glömma och alltid kommer att känna lite extra för. Ens första kärlek. ♥

Del 1 - Presentera mig själv.
Del 2 - Min första Kärlek.
Del 3 - Mina föräldrar.
Del 4 - Det här åt jag idag.
Del 5 - Vad är kärlek.
Del 6 - Min dag.
Del 7 - Min bästa vän.
Del 8 - Ett ögonblick.
Del 9 - Min tro.
Del 10 - Det här hade jag på mig idag.
Del 11 - Mina syskon.
Del 12 - I min handväska.
Del 13 - Den här veckan.
Del 14 - Vad hade jag på mig idag.
Del 15 - Mina drömmar.
Del 16 - Min första kyss.
Del 17 - Mitt favoritminne.
Del 18 - Min favoritfödelsedag.
Del 19 - Detta ångrar jag.
Del 20 - Den här månaden.
Del 21 - Ett annat ögonblick.
Del 22 - Det här upprör mig.
Del 23 - Det här får mig att må bra.
Del 24 - Det här får mig att gråta.
Del 25 - En första.
Del 26 - Mina rädslor.
Del 27 - Min favoritplats.
Del 28 - Det här saknar jag.
Del 29 - Mina ambitioner.
Del 30 - Ett sista ögonblick.


Del 1 - Presentera mig själv

Vem är jag?
Det är nog en av dem svåraste frågorna man kan svara på, vet jag ens det själv? Det är så himla svårt att veta hur man ska beskriva sig själv, kanske är det det svåraste som finns?

Jag föddes den 3 januari 1988 på Lunds BB, och blev så småningom döpt till Sandra Madeleine Nilsson. Mina första år spenderade jag hemma i Svalöv tillsammans med min mamma, hon var dagmamma på den tiden och det kom varje dag barn hem till oss som jag lekte med.

När min bror föddes fick jag börja på dagis och gick då på Norrgårdens dagis i Svalöv på avdelning Trollet. Jag kommer ihåg det väldigt svagt, men vissa delar ploppar upp i mitt huvud nu när jag tänker på det. Hur det såg ut i köket, i vilrummet, i dockhörnan osv.
Jag kommer speciellt ihåg något jag gjorde när jag var ute och det var att leka med mina barndomsvänner Ola, David och Niklas. Vi brukade jaga varandra och då var det alltid jag och Niklas mot Ola och David. Och jag älskade det!

Det är nog en ganska bra beskrivning på mig när jag gick i skolan och i mina yngre tonår. Jag har alltid haft väldigt lätt för att få killar att tycka om mig och kunnat flörta och haft lätt att få pojkvän osv. Vi pratar om när jag var väldigt ung nu alltså. Före jag fyllde 14. Det var inget seriöst, men jag har aldrig haft några svårigheter där. Umgicks väldigt mycket med killar.

Under min mellanstadietid kommer jag ihåg att jag blev lite mobbad av några andra tjejer i min årskurs, även av en tjej som spelade i samma fotbollslag som jag. Detta tog mig väldigt hårt på den tiden, men har speglat en del värderingar som jag har idag. --> Ingen är sämre än han/hon kan ändra på sig.
Senare har jag blivit mycket bra vän med tjejerna, under högstadietiden och gymnasietiden.

Under större delen av min barndom och tidiga tonår har jag ridit på ridskola i Viarp, samtidigt som jag spelat fotboll i Svalövs BK. Under min sena tonår blev jag sen tvungen att välja, och då valde jag bort ridskolan och fortsatte med fotbollen. Dock har jag under tiden haft en del sköthästar och ridit en hel del privat och så. 

Under början av min högstadietid kan man säga att jag hamnade lite snett. Jag började umgås med människor som misskötte skolan, rökte osv. Detta speglade mig och jag började röka och missköta skolan även jag. Men som tur är så lyckades mina föräldrar fånga upp mig i tid och jag fick byta klass till nian, där jag skaffade mig nya vänner och kom tillbaka till den jag alltid tidigare varit - en ordentlig tjej som var duktig i skolan. Jag slutade även att röka, ärligt så började jag aldrig egentligen.
Jag vet inte hur jag ska förklara, men det där var mest för att vara tuff och kunna ingå i "tuffa gänget" tror jag. Kommer ihåg att jag alltid försökte ta dem där blossen när ingen såg rakt på mig för jag tog bara "munbloss", hatade verkligen att få ner det där skitet i mina lungor, hostade som en tok. Och det ville man ju inte heller göra, för man kunde inte visa att man var svag, var helt enkelt tvungen att klara av det.
Självklart var jag inte tuffare för att jag umgicks med dem eller för att jag rökte, men jag trodde det då som den naiva tonåring jag var.

När jag sen började på gymnasiet började jag bli enormt skoltrött. Jag kan inte säga att jag misskötte det totalt men jag skötte inte det heller. Det resulterade i mycket dåliga betyg som jag inte är ett dugg stolt över idag. Men jag skäms inte heller, jag tror inte att man mår bra av att skämmas över personen man varit utan istället vara öppen med det för som sagt - ingen är sämre än han/hon kan ändra sig.
Och jag VET att alla jag umgås med idag och som känner mig (och framför allt min familj) vet att jag inte är den personen som jag var då som typ "sket i allt".

Såhär efter gymnasietiden har jag ändå lyckats få ett bra jobb inom yrket jag verkligen ville, nämligen väktare. Jag tycker att jag har hyffsat bra betalt och jag trivs relativt bra med min tillvaro. Trots mina dåliga betyg så har jag ett fast jobb med bra betalt och jag lever livet. Det är inte skolan och betygen allting handlar om, utan personlig lämplighet och hur ens personlighet ser ut.

Just nu bor jag tillsammans med min sambo Paul och våra två katter Gosan och Lurvisson, i en lägenhet i Ängelholm som vi har renoverat att se ut precis så som vi vill ha den. Jag trivs enormt bra i den här stan och med livet här och skulle inte vilja byta ut nånting för tillfället!

På min fritid när jag inte jobbar så håller jag på mycket i stallet, har nämligen en häst som jag hjälper till och rider så ofta jag bara kan och vill. En verkligt underbar häst som jag haft enorm tur att hitta.
Jag är även fotbollsdomare och dömer mestadels herrfotboll som assisterande domare.

Det där var lite om hur mitt liv ser ut, hur är jag då som person?

Kanske är det så att jag har en totalt vrickad bild av mig själv som inte alls stämmer överens med hur omgivningen ser på mig men jag ska verkligen försöka att ge en så bra bild som möjligt. Ni får gärna kommentera om det är något ni inte håller med om eller så...

Jag är en mycket bekväm person, kanske lite lat till och med. Om jag kan ta hissen upp till tredje våningen så gör jag det. Om någon är i rummet intill och jag behöver en sak i det rummet, så ber jag gärna den personen att ta med det till mig istället för att själv resa mig och ta det. Detta är något jag jobbar med för att förbättra och det går rätt så bra faktiskt.

Jag har väldigt torr humor och kan skratta åt saker som andra bara lyfter på ögonbrynet åt. Stefan & Krister är något jag avgudar inom humorvärlden, även Johan Glans. Helt vanliga saker kan jag vända och vrida på och göra roliga, som kanske bara jag själv förstår, men det gör ingenting för mig.

Jag har enormt bra planeringsförmåga, tidigare har jag inte riktigt kunnat ta att min planering ändrats men jag har lärt mig att vara mer flexibel och lyssna på andra människor. Nu kan jag möta andra människor på halva vägen och många gånger även ge med mig helt och hållet, det har jag inte kunnat tidigare på samma sätt.

Jag värdesätter ärlighet väldigt högt, men samtidigt har jag förståelse för att man inte alltid kan vara 100% ärlig. Ibland måste man få hålla en del saker utanför diskussionen, man kan inte dela med sig av precis allting.

Spontana utflykter och upptåg är något jag älskar, man kan säga att jag är en väldigt spontan person samtidigt som jag tycker om att ha saker och ting planerade. Det låter som att det talar emot sig själv men så är det.

Jag tycker mycket om att ha rent och snyggt runtomkring mig men jag HATAR att städa. Det är något av det absolut tråkigaste och värsta jag vet. Hade jag haft råd så hade jag anlitat en städerska som kom till mig en gång i veckan. Jag hade nästan kunnat göra vad som helst för att slippa städa och ändå ha det fint. Men samtidigt så är jag en ganska slarvig person och kan låta saker ligga framme och tänka att " jag tar det sen" men sen blir det aldrig av och det blir bara mer och mer saker som ligger framme. not good...

Jag älskar att shoppa (men det måste jag trappa ner på enormt mycket och spara mina pengar istället). Jag har alltid tänkt så - åååh det vill jag ha och så har jag köpt det när jag har haft pengar. Jag har inte riktigt (inte under senare år i alla fall) suktat så länge efter något. Längtar efter den där känslan då man suktar enormt länge och sen bara håller man den där klänningen eller saken i händerna och det går ett sånt lyckorus genom hela kroppen.

En egenskap jag har som jag inte alls gillar att jag har, är att jag är lite dålig på att hålla tillräckligt god kontakt med vänner som inte bor så nära. Jag är fruktansvärt dålig på det, men som den ärliga person jag är så har jag talat om det för dem och dem är så oerhört toleranta. Jag älskar mina vänner enormt mycket för det.

Man kan inte säga att jag är en festprisse direkt, utan mer den lugna typen. Jag tycker såklart om att vara ute och roa mig med mina vänner och dricka alkohol och dansa och allt det där, men jag tycker inte mindre om att sitta hemma och bara ta det lugnt. Jag gör nästan hellre det senare.

Jag älskar att laga mat och tycker själv att jag är väldigt duktig på det, och önskar att jag nån gång i framtiden kan jobba med matlagning på något sätt och försörja mig på det. Kanske inte som kock direkt, utan något annat. Vad vet jag inte, men den som lever får se...


Nu vet jag inte vad mer jag kan skriva, kanske lägger till nåt om jag kommer på nåt senare...

min student


jag och min sambo paul


våra katter, lurvisson och gosan     
Del 1 - Presentera mig själv.
Del 2 - Min första Kärlek.
Del 3 - Mina föräldrar.
Del 4 - Det här åt jag idag.
Del 5 - Vad är kärlek.
Del 6 - Min dag.
Del 7 - Min bästa vän.
Del 8 - Ett ögonblick.
Del 9 - Min tro.
Del 10 - Det här hade jag på mig idag.
Del 11 - Mina syskon.
Del 12 - I min handväska.
Del 13 - Den här veckan.
Del 14 - Vad hade jag på mig idag.
Del 15 - Mina drömmar.
Del 16 - Min första kyss.
Del 17 - Mitt favoritminne.
Del 18 - Min favoritfödelsedag.
Del 19 - Detta ångrar jag.
Del 20 - Den här månaden.
Del 21 - Ett annat ögonblick.
Del 22 - Det här upprör mig.
Del 23 - Det här får mig att må bra.
Del 24 - Det här får mig att gråta.
Del 25 - En första.
Del 26 - Mina rädslor.
Del 27 - Min favoritplats.
Del 28 - Det här saknar jag.
Del 29 - Mina ambitioner.
Del 30 - Ett sista ögonblick..


30 secrets about me!

Jag hittade en lite rolig grej inne hos en söt vän igår, en lista med 30 punkter som man kan ha som rubriker till inlägg och sen skriva om så att ni läsare kanske får en större bild på vem jag är. det är ju många av er som jag faktiskt inte känner. Tänkte faktiskt börja med den första punkten redan idag. Kanske redan om en liten stund...
Men det här är inte inlägg som snabbt ska knåpas ihop, det måste få ta sin lilla tid!

Såhär ser listan ut iaf:

Del 1 - Presentera mig själv.
Del 2 - Min första Kärlek.
Del 3 - Mina föräldrar.
Del 4 - Det här åt jag idag.
Del 5 - Vad är kärlek.
Del 6 - Min dag.
Del 7 - Min bästa vän.
Del 8 - Ett ögonblick.
Del 9 - Min tro.
Del 10 - Det här hade jag på mig idag.
Del 11 - Mina syskon.
Del 12 - I min handväska.
Del 13 - Den här veckan.
Del 14 - Vad hade jag på mig idag.
Del 15 - Mina drömmar.
Del 16 - Min första kyss.
Del 17 - Mitt favoritminne.
Del 18 - Min favoritfödelsedag.
Del 19 - Detta ångrar jag.
Del 20 - Den här månaden.
Del 21 - Ett annat ögonblick.
Del 22 - Det här upprör mig.
Del 23 - Det här får mig att må bra.
Del 24 - Det här får mig att gråta.
Del 25 - En första.
Del 26 - Mina rädslor.
Del 27 - Min favoritplats.
Del 28 - Det här saknar jag.
Del 29 - Mina ambitioner.
Del 30 - Ett sista ögonblick.

PP, jag tycker att du också ska göra det här!

julpyntar-dag

idag ska jag gå här hemma och pula för mig själv och julpynta vårt hem, det har dock börjat med att jag fått rota fram våra lådor med julpynt nere i källaren, sen får jag bära upp dem en och en från källaren upp till tredje våningen och det är inte det lättaste eller roligaste. men det är det helt klart värt, får vila lite emellan också bara, för det är inte dem lättaste kartongerna att ha att göra med. hehe.

funderar på hur pass mycket det är dags att julpynta. ska man ta allt på en gång eller ska man vänta med nåt. hmm. det är frågan det. lutar åt att jag pyntar lite undan för undan denna veckan, sen granen får vänta en vecka till i alla fall, minst. det är lite tidigt för den tycker jag. (ska bli kul att se hur lurvisson kommer att behandla den)

till helgen kommer PP och då blir det julmys så det står härliga till. det blir pepparkaksbak, bygga pepparkakshus och massa mysigt. kanske hinner med att baka lussekatter också. men det är absolut ingen brådska. julen är inte så nära som all stressen känns, det är första advent väldigt tidigt i år. det är nog därför alla känner sig stressade, eftersom det känns mycket närmare än vad det faktiskt är.

nej minsann, nu ska jag börja bära kartonger igen. sen blir det julmusik på hög volym här hemma. ska visa bilder på allt mitt pyntande sen också!


kluvna tankar...

idag fick jag ett telefonsamtal som gjorde mig väldigt kluven och fundersam. jag vet inte alls hur jag ska hantera det besked jag fick eller vad jag ska göra med det/åt det.

det har inte gått en sekund efter samtalet som jag kunnat tänka klart på något annat. allt bara snurrar kring detta speciella. det är ett beslut jag måste ta men jag vet inte alls hur jag ska resonera kring det eller vart det lutar. det är 50/50 och fruktansvärt förvirrande.

hjärtat säger en sak, huvudet en annan.

imorgon ska jag i alla fall sätta mig tillsammans med världens bästa mamma och resonera lite och jämföra för- och nackdelar osv. det finns inget bättre än när man kan sätta sig med någon som betyder mycket och använda denne som bollplank. det är precis det jag behöver just nu. tack mamma!


julklappsshopping!

för mig brukar det vara så att jag är klar med alla julklappar i mitten av november, eller allra senast slutet, mest för att slippa all stressen sen när det närmar sig och man kanske inte hittar något för att man stressar och att det är folk precis överallt.

när jag går i affärer under all julstress blir jag bara grinig och sur och får huvudvärk. jag vill kunna köpa mina julklappar i lugn och ro, och då vet jag att det blir rätt julklapp till rätt person också.

det här året var jag lite småstressad när jag kom hem från thailand i söndags natt över att det faktiskt var den 22 november och jag hade inte ens börjat tänka på det där med julklapparna än. det var nästan det första jag tänkte på på måndagen där efter att jag sovit ut. fråga mig inte varför men så var det.

på onsdagen var jag och shoppade med bästaste rebecka. vi var faktiskt i ullared. meningen var inte att jag skulle dit egentligen, var ju rätt dålig i magen under tisdagen och det hade bara gått en natt som jag känt mig frisk. men jag ville så gärna, sen när jag tittade ut genom fönstret sket sig min plan eftersom jag inte hade vinterdäck på min bil då. sen pratade jag med rebecka på msn och det blev minsann av ändå, hon körde med sin volvo. ;)
vi hade en supertrevlig eftermiddag, för vi kom inte upp förrän kanske 1-2 på eftermiddagen och sen tog det bara tre timmar där inne, vilket faktiskt är väldigt lite för att vara ullared.

men hör och häpna, jag är klar med precis ALLA julklappar. det enda vi har kvar är att köpa något till pauls mamma, men det lär väl blir att vi lägger ihop med hans syskon som alla andra år. men det känns sjukt skönt, att man stressade så över något som sen blev klart så snabbt. och jag är enormt nöjd med precis allt jag köpte. kan inte bli bättre då ju! :)


Thailand : Hong Island

en sak som man absolut bara inte får missa när man besöker thailand tycker jag är Hong Island. Det var en helt fantastisk båttur med snorkling och helt underbar strand att relaxa på som vi besökte. Vi ville åkt dit ännu en gång innan vi lämnade detta fantastiska land, men vädret tillät tyvärr inte när vi hade möjlighet. men jag kan med all säkerhet säga att jag kommer att återvända till denna paradisö!

här kommer lite bilder:

såna här vackra fiskar delade vi alla våra dagar med om det så var snorkling eller om det bara var bad på någon paradisö, så fanns dem här. här håller jag i en som båtföraren fångat upp i båten, vi släppte i den igen direkt efter vi tagit bilden såklart.

min fina paul tyckte verkligen att det var roligt att snorkla. tyvärr var vädret inte så himla vackert precis i början av turen men det ändrade sig senare under dagen.

sjukt söt katt som bodde tillsammans med sin ägare på en pytteliten ö i närheten av Hong Island. hur likt gosan är det inte? i bakgrunden kan ni se hur vackert vattnet är.

semesterfirare på hög nivå. paul ser ut som en typisk turist, verkligen jättefint foto med riktigt snygg bakgrund. hatten gör sitt också!

sen kom vi då fram till Hong Island. hur vackert är det inte?

paul njöt verkligen och trivdes som fisken i vattnet.

semester! snacka om att man längtar tillbaks...

vi njöt verkligen av denna underbara semester tillsammans! ♥


då har man landat...

... i vardagen igen. nästan i alla fall, har inte jobbat mitt första arbetspass efter semestern än men det ska jag göra imorgon. ser faktiskt fram emot att komma tillbaka, det enda jag inte ser fram emot den närmsta framtiden är att jobba precis ALLA dagar då min familj firar jul på olika ställen med olika delar av familjen. det känns så himla deprimerande. jag älskar ju julen och det här året kommer jag inte ens få vara med min familj. :(

jag kommer att berätta lite mer om thailand allt eftersom, det blir så himla mycket att ta allt på samma gång, vi hade ju så himla dåligt med internet där nere så det blev liksom inte att jag kunde blogga så som jag skulle önskat. tyvärr.
men det kommer, jag lovar.

just idag håller jag på och tvättar. har precis lagt i dem tre första maskinerna och nu sitter jag och tar igen lite tv-program som jag missat under semestern. snart ska jag resa mig och sätta igång med städning. har ju ca 50 minuter på mig innan jag måste springa ner i tvättstugan igen, så mellan maskinerna blir det städning.

vardagssysslorna är rätt så tråkiga men man uppskattar dem lite ändå när man varit iväg och blivit uppassad på hotell i två veckor. det är rätt så skönt att gå och pula med faktiskt när man är ensam och verkligen känner för att ha en ego-dag. just idag har jag dock massor att göra så känner mig lite smått stressad.

mina måsten idag:

- tvätta
- hämta ut vårt nya modem till internet (check)
- lämna lurvisson hos veterinären för kastrering, vaccination och chipmärkning (check)
- städa hemmet
- laga middag till mannen
- rida
- hämta lurvisson + vaccinera gosan samtidigt

ni ser själva, det blir stressigt. helst ska jag hinna med en powerwalk i det vackra vintervädret men det inser jag nu att det inte kommer att bli tid till, kanske imorgon innan jag ska köra till jobbet. vi får se!

nu ska jag slänga upp lite blogginlägg innan jag börjar städa.

another sorry...

jag vet att det har varit mycket samre uppdatering an jag lovat under var semester men det har helt enkelt inte varit mojligt att uppdatera sa mycket som jag onskat, tyvarr...

just nu regnar det som bara den, eller det har gjort det nagra timmar nu, uppehall just i skrivande stund men himlen ar helt gra-vit av regnmoln, trakigt nog. men vi har faktiskt haft ratt sa bra vader ocksa sa jag ska absolut inte klaga alltfor mycket.

vi har hunnit med en hel del utflykter och upplevt massor med saker och allt ar underbart. idag ar det sista dagen i ao-nang, krabi och imorgon kommer en taxi och hamtar oss pa vart hotell for att kora oss till vart nya hotell i patong, phuket. ser fram emot att se en annan del av thailand, har bara fatt hora att det inte ar lika lugnt och skont som har sa det ska minst sagt bli intressant.

kanske uppdaterar jag med ett inlagg till med fullt av bilder senare innan vi aker hem, men det beror helt pa hur internet ar pa vart andra hotell. det som vi bott pa nu har inte varit det basta namligen.

hoppas ni har det bra hemma och inte saknar mig alltfor mycket, jag saknar er i alla fall!

kramar

Thailand : update 1

igår kom vi fram till underbara thailand vid ca 04.40 på morgonen och det är helt underbart skönt att vara hemifrån. maten är god, vädret är bra och shoppingen fantastisk.

tänkte visa lite bilder, skriver till bilderna vad som föreställs.

från flygplansfönstret

hur nöjd ser paul ut på en skala?!

vårt fina hotellrum


jag och sara gjorde vid våra naglar första dagen så vi skulle känna oss fina hela semestern. dem hade bara en person som byggde naglar så hon fick ta hand om oss bägge samtidigt, så hon värvade mellan momenten. sjukt duktig och enormt noggrann men det tog också 4 timmar sammanlagt, drygt men värt det.

idag tog vi longtail-båt till riley beach och badade och allmänt bara hade det gött. vi hyrde en chaufför som körde oss dit och sen stannade han där hela dagen tills det var dags att åka hem. sjukt bra service, men gud så tråkigt för honom. tyckte faktiskt synd om honom.
gamla korallrev stack upp som små öar överallt, supervackert.

vi hade lite mulet väder men ändå sjukt varmt och härligt och man blev ändå solbränd.
värsta bruden skojjade till det på stranden --> min mamma! :)

sen var det massagetajm på stranden för näst intill samtliga i gänget.

paul gillade fotmassagen :)

pappa skaffade sig en henna-tatuering

thailändarna lägger verkligen ner mycket arbete i allting, här är min ananas-juice som jag drack till vår lunch idag.

här kan ni se hur turkost och fint vattnet, bilden är tagen från båten på väg tillbaka till vår egen strand.

nu ikväll var vi och åt på en jättebra restaurang, riktigt god mat. paul hade dock lite problem med att få ner sin mat som var sjukt stark. ingen annan klarade äta det, han satt och svettades och var helt röd i huvudet, och det gick åt mycket dricka. jag smakade litegrann, och HJÄLP, det var hemskt. gjorde ont i hela munnen länge efteråt.

den otroligt starka maträtten: kyckling och ris med red curry

här har vi ungdomarna!

i thailand dyrkar man sin kung, och det här monumentet hittade vi längs med shoppinggatan

det blev en hel del shopping idag. här nedan kommer våra fynd. och jävlar vad jag har prutat, börjar bli riktigt bra på det. sjukt grym om jag får säga det själv. det är liksom inget svårt att få ner priset till under hälften!


kommer aldrig kunna visa allt vi är med om och hittar på. nu ska vi se på film innan det är dags att sova, och imorgon väntar snorklingstur till Hong Island.

hoppas ni har det bra hemma...

på lördag smäller det...

07.30 på lördag morgon kommer mormor och morfar och hämtar mig och paul för att köra oss till Kastrup. jag kan väl inte säga nog många gånger hur mycket jag längtar?!

det känns som jag tjatar som fan här i bloggen, men det är typ det mitt liv består av just nu. ni får säga till om jag blir för tjatig!

idag har jag läst nyheter och sånt där jag fått besked om att det är enorma översvämningar i thailand typ där vi ska, nästan. flyg och båtar går inte osv. gissa om jag fick en klump i magen. menmen. vi får hoppas att det flyter undan och torkar innan helgen. :)
det är i alla fall min förhoppning.

pappa gjorde en riktigt bra liknelse angående detta faktiskt - nere i malmö har människor skjutits av den "nye lasermannen" men vi har inte märkt nåt som bor några mil ifrån. så vi hoppas att det är precis samma sak nere i thailand, för det är ju en bit ifrån där vi ska va som det är som värst. håll alla era tummar med mig! :)

nu ska jag snart packa ihop allting och bege mig ut och jobba lite för min lön, hehe.

tänkte även berätta att det näst intill är färdigpackat, bara hygienartiklar som används dagligen som ska packas också, och mitt smink! sen är det finished och vi är fit for fight. bara katternas saker som ska packas också, men det kan vi ju inte göra förrän på fredag när det är dags för dem att åka, dem ska ju bo hos tobbe och malin nu medan vi är borta och jag kommer sakna dem som attans. det kommer vara jättejobbigt att lämna dem, men vi vet att dem kommer ha det superbra där. hoppas dem inte kommer sakna oss föör mkt bara. men jag vet att malin tar väl hand om dem, tobbe också såklart! ;)

nej nu beger jag mig in i häntextra.

ciao!

mycket har hänt...

den senaste veckan har varit fylld av både glädje och sorg. en närstående har gått bort och en annan har fötts. massor med olika känslor har översvämmat och ibland har jag inte vetat vad jag har känt, det har varit så himla blandat hela tiden.

samtidigt som jag gläds oerhört mycket över vår resa vi ska åka på nu i helgen, så känns det så otroligt fel att glädjas över den när saker och ting är som dem är just nu. det som är positivt just nu är att jag och framförallt paul kommer att få ett avslut nu innan det är dags att åka.idag har jag inte gjort väldans mycket faktiskt, fast en del har det ändå hunnits med. när jag vaknade gick jag upp och åkte och solade direkt, och på vägen hem köpte jag frukost som jag mumsade i mig när jag kom hem igen.

sen kallade duschen och därefter gjorde jag vid mig för jobbet.

 

när jag kom till lund var jag på secret mission innan det var dags att börja jobba, och nu är jag alltså igång och jobbar! thank God for iphone!


strax kommer det ett inlägg till om vår resa...
Thailand - 10 snabba!

av min kära bästa vän pp har jag fått påtryckningar att svara på tio frågor angående vår resa, så här kommer dem, bättre sent än aldrig.1) Börjar du få fjärilar i magen nu?

sv; vore det inte enormt dumt att svara nej på den frågan?! dem flyger omkring som aldrig förr!

2) Funderat på vad du ska packa?

sv; funderat? hmm, är typ klar om man bortser från saker som måste användas innan vi åker, som hygienartiklar och annat sånt viktigt.

3) Vad skulle du inte klara dig utan i resväskan? Motivera.

sv; jag vet inte faktiskt, allt finns ju att köpa där. men kameran tror jag, fast den kommer jag ju inte att ha i resväskan. så jag vet faktiskt inte. mina trosor kanske?! har hört att det är svårt att hitta trosor som inte är typ stl xs eller s där nere. så trosor säger jag då!

4) När ni ska hämta ut era väskor upptäcker du att dina kläder komma rullandes på bandet. Din resväska har gått sönder under flygningen! Vad gör du?

sv; hmm, svår fråga. jag vet ärligt inte. först och främst skulle jag väl bli röd i huvudet värre än en tomat, sen hade jag väl väntat tills alla hade tagit sina väskor och sen plockat ihop mina kläder. men gud vad jag skulle ha ersättning, det kan jag lova. hade kämpat med näbbar och klor.

5) Kommer du pruta mycket när ni shoppar?

sv; oooh, vi ska pruta på allt. tror jag?! känns ändå fel med tanke på att man har med sig lika mycket fickpengar på två veckor som dem tjänar på två år, så jag kommer nog ha ont i magen när vi prutar. men man ska ju göra det så då får man väl det...

6) Vad ser du mest framemot med resan?

sv;
att komma bort ifrån vardagen och vårt kalla sverige, att bara få vara tillsammans med den/dem jag tycker om och helt enkelt bara ha det GÖTT! sen shoppingen självklart ;)

7) Solskyddsfaktor, vilken sort?

sv;
hawaiian tropic har vi valt. vet inte om det är den bästa, men det kändes rätt när jag köpte den.

8) Vilka ställen och hotell kommer ni besöka?

sv;
vi har inte bestämt så mycket än, hotellen vi ska bo på hittar ni mer om i thailands-kategorin här på bloggen. vi får helt enkelt se, det enda som är klart är väl att jag ska rida på stranden. häst då!

9) Kommer du bada i havet eller poolen?

sv;
mest i poolen tror jag, fast jag vet inte. har aldrig varit ett stort fan av att bada i havet men det kanske ändras när jag åker till ett sånt här paradis. vi får se.

10) Kommer du uppdatera bloggen ifrån Thailand?

sv;
det är väl klart. ska försöka varje dag med bilder och att berätta vad vi gjort under dagen osv, men kan inte garantera att jag hinner varje dag. man vill ju inte vara låst på semestern att man måste blogga hela tiden, det ska ju vara avkoppling. ni får hålla utkik helt enkelt!


RSS 2.0