våra snygga resväskor

nu har jag alltså äntligen lagt in bilderna jag har tagit med min nya kamera sen jag fick den, och här är alltså en bild på hur våra resväskor ser ut. vi kommer se så snygga ut så på flygplatsen! :)



jag behöver väl inte berätta vilken som är min respektive pauls?!


apropå det här med ullared...

funderade på det här med ullared,
resonerade även med min söta pp om saken.

varje gång man ska dit så skriver man värsta listan (inte alltid men oftast) på vad man behöver handla och leta efter. sen åker man dit och nästan alltid så är det något på den här listan som man inte har med sig hem. men precis ALLTID är det en hel massa saker i påsarna som inte alls stod med på listan.

därför så har vi ett litet projekt nu. våra listor på vad vi ska titta efter imorgon ligger uppe på bloggen. (min ligger här på min blogg och hennes ligger på hennes, logiskt) sen imorgon när vi kommer hem ska vi lägga upp ännu en lista, men som istället talar om vad vi faktiskt hade med oss hem.

därefter ska vi jämföra listorna. snacka om trevligt projekt, och egentligen totalt onödigt!

har man blivit slav ?

usch ja, vilka krav det ställs hemifrån på att man ska göra än det ena än det andra. det ska vara rent och snyggt, mat på bordet, tvätten tvättad osv.

att karlarna jobbar måste man ta hänsyn till, men att även vi kvinnor gör det är inget viktigt, vi ska nämligen hinna med hemmet även om vi har ett heltidsjobb till skillnad mot dem.

i morse var jag sjuuukt snäll mot paul. slutade jobbet vid tre och körde hela vägen hem fast jag egentligen skulle ha sovit i svalöv för att spara både tid och pengar. på vägen hem handlade jag mjölk, bröd och pålägg så han skulle kunna göra mackor att ha med sig på jobbet.
sen bar det av hemåt för att diska och göra iordning i köket och vardagsrummet så det ser ut som ett hem igen istället för ungkarlslya. ;)
därefter gjorde jag gröt till paul och dukade fram frukosten. när allt det var klart väckte honom med en massa pussar och talade om att frukosten var framdukad och så hjälpte jag honom på med morgonrocken. sen höll jag honom sällskap när han åt innan jag till slut gick och la mig.

när jag sen sovit dem timmarna jag skulle gick jag upp och gjorde mig iordning till jobbet, men inte nog med det. jag lagade även middag åt paul som jag la i en matlåda inne i kylen så det bara skulle vara för honom att värma nu ikväll.

snacka om snäll flickvän, eller?!?


stort ullared-fan ?

hmm, det var inte alls längesen jag var i ullared, då tillsammans med min söta och bästa vän pp! supertrevlig dag hade vi, det finns inte mycket som kan mäta sig med allt jag gör tillsammans med henne! :)

men imorgon är det alltså dags igen. inte för någon större shopping direkt till mig själv, utan mest till hushållet. det blir inga större summor eftersom vi ska till thailand nästa vecka, men dock en trevlig utflykt tillsammans med en vän!
det handlar liksom inte bara om shopping för min del, att bara gå där är skitkul!

tänkte dela med mig av en lista på speciella saker jag ska titta efter imorgon:

- yoga/pilates matta
- benskydd till hifhof
- benlindor och schabrak i samma färg (annan än svart)
- alkogel (till thailand)
- badrumsmatta (lurvisson bajsade löst på den vi hade)
- kuvertlakan 160cm
- duschmunstycke
- bikini-överdel
- familje-kalender
- matvaror (ex. pasta, kryddor, bröd m.m.)
- tvättmedel
- sköljmedel
- adresslapp till pauls resväska
- rattmuff (måste vara svart)
- brassestol till paul (hoppas dem har det fast det inte är sommar)
- ridbyxor (mina favvisar fast i annan färg)

tänkte även titta på en stor klösmöbel till katterna som dem hade i djurbutiken mitt över gatan, men får se om jag köper en, dem kanske inte ens har någon kvar. men både jag och paul är sugna på att ge dem en stor möbel att busa i.

ja, det var väl det. inte alls mycket om man ser till andra gånger jag varit i ullared. ska nog komma billigt undan, det är dessutom inte jag som betalar allt heller. har ju matkonto som täcker allt vi handlar till hushållet och hemmet, så det ska nog bli skitbra!

ser faktiskt fram emot det oerhört mycket!


fyndat på Nelly-rean

to die for! ;)

hittade på nelly-rean en riktigt snygg långärmad tröja som jag faktiskt klickade hem på studs. perfekt att ha med till thailand och värma sig med om det skulle bli lite kyligt, man kan ju inte ha med sig värsta jackan eller så. men en tunn långärmad tröja bör man ju ändå ha med sig tycker jag! man vet ju aldrig, det är ju lite regnsäsong dessutom.



urläcker, eller hur?!


äventyr vecka 43

tänkte börja med en ny kategori, där jag lägger upp vad jag i början av varje vecka har planerat att hitta på. kanske är roligt för er att veta,
och kom ihåg - ingenting är skrivet i sten! ;)

Måndag

- Handla nya kuddar + resväska

- Jobba

 

Tisdag

- Jobba

Onsdag

- Hemligt möte 09.30 ;)

- Roadtrip till Ullared med en kär vän

- Rida

 

Torsdag

- Träffa en specialistläkare för min näsa 09.50
- Inhandla det sista inför resan med Paul
- Träna (powerwalk med pernilla eller pilates hemma)

- Rida

Fredag

- Jobba

 

Lördag

- Rida
- Till Svalöv och byta till vinterdäck på bilen
- Middag hos mormor

Söndag

- Rida

- Jobba

 


ny resväska inhandlad!

när jag var i ullared för ca 2 månader sen med mormor så köpte jag en stor resväska som jag tänkte ha nu till thailand, men det är lite ändrade planer på det. vi har upptäckt att vi bara har den som är praktisk att ha med, så vi har fått köpa en till stor så vi har vars en. eller rättare sagt så har paul fått köpa en eftersom jag redan har en. men jag hittade en ursnygg som jag gillar jättemycket, så vi sa att han köper den till mig och så får han ha min som jag redan hade där hemma.

så jag har varit och köpt resväskan som jag ska ha idag, supersnygg är den och jag är hur nöjd som helst. tänkte visa en bild på den.



sen blev det även inhandlat varsin väska som vi ska ha som handbagage, som man också kan fästa uppe på resväskan när man rullar den. supersnyggt och stilfullt tycker jag att det ser ut! den svarta passar även till min andra resväska som jag har hemma, så vi kommer bli så himla stiliga såå när vi går runt med våra väskor!



ny kamera inför resan!

som jag har berättat så var jag tvungen att köpa en ny kamera inför vår resa, den andra tog rätt dåliga bilder. paul köpte då en kamera till mig som jag är sjuuukt nöjd med, har bara inte haft ork eller tid att installera programmet i datorn så jag har inte kunnat lägga in några bilder jag har tagit med den. men det kommer. var så säkra!
på onsdag så lovar jag...
(då har jag nämligen massor av annat skoj att visa också!)

men jag tänkte visa vad det är för kamera jag har köpt iaf!


Samsung ST60

 

det blev även en snygg kameraväska till som passar som handen i handsken till kameran. och den lyckades jag dessutom få nästan halva priset i rabatt! ;)

 



färgerna gör faktiskt bilderna enorm orättvisa för det är precis samma lila på kameran och på väskan, men här ser det tokfult ut att blanda dem två färgerna!
och jag kan lova att ni kommer att få se massor med fina bilder från semestern som jag tagit med min nya älskling!


dunkar i hela huvudet

igår på jobb gick jag rakt in i en glasruta och slog huvudet rätt så rejält. det gör megaont. var helt röd på kinden och ögonbrynet igår och lite svullen, men som tur är har det lagt sig till idag och det syns inte mycket, men smärtan finns kvar. om än inte lite värre. tur att det lägger sig med alvedon i alla fall!
men det kommer att bli en tuff natt att ta sig igenom.

tog med mig resväskan från mina föräldrar innan också när jag körde från jobbet så det ska minsann snart börjas packas där hemma, så smått i alla fall. jag jobbar ju rätt mycket innan det är dags att åka, så det blir inte många dagar kvar att packa på.
det måste ju planeras också så inte kläder som ska med används nu innan vi ska åka, vill helst inte behöva tvätta mer än en gång innan vi åker. det finns det inte tid till.

imorgon ska jag till stallet redan halv tio och rida ut med anne, så det blir verkligen till att somna direkt när jag kommer hem inatt så jag orkar. sen hinner jag inte vila på dagen för det måste städas där hemma och handla mat till kvällen då vi ska ha middagsgäster i form av tobbe och malin.

så kan väl säga att det inte direkt blir mkt bloggande under dagen imorgon. det får ni leva med. jag ska försöka blogga men är inte säker på att det blir så mycket tid över!

nu ska jag lösa korsord!

handbagage ?

är lite kluven när det gäller det där med handbagage. jag vet inte alls vilken väska jag ska ha som handbagage och hur stor den ska vara och vad jag ska packa där i.

först tänkte jag bara ha min handväska, men fick höra att det inte räckte utan att man måste ha sån karbinväska för att få plats osv. men shit. är det verkligen nödvändigt? hmm. är helt kluven.

någon som kan hjälpa mig med tips och råd?


Inför Thailand : Del 2

som utlovat igår så ska jag berätta vad som händer efter våra tio nätter på Ao Nang beach på hotellet som jag visade igår.
den 17e november beger vi oss till Patong i Phuket och ska där spendera nästkommande 4 nätter på ett helt underbart hotell, paul älskade det vid första anblicken när vi hittade det på nätet, och det var liksom inget snack, där skulle vi bo!

det ligger vägg i vägg med burger king och bara ca 20 meter till stranden.
kan inte bli bättre!

hotellet heter The Royal Palm Beach Front och ligger alltså på Patong Beach.

klicka på bilden för att komma till hotellets hemsida!

 


telefonkommunikation i thailand

man kan ju inte direkt säga att det är billigt att ringa mellan varandra nere i thailand när vi har svenska mobilabonnemang. sjukt dyrt.
inte för att jag och paul ska ringa varandra, vi kommer ju att vara tillsammans hela tiden! (love) men mina föräldrar och lite annat folk ska ju också dit och om vi ska träffas någonstans eller så, så kan det vara bra att kunna ringa eller smsa och bestämma tid och plats osv.

därför kommer vi att ta med oss gamla mobiltelefoner som inte är låsta till något speciellt abonnemang, och där nere inhandla thailändska kontantkort, så är det bara att slänga dem sen när man åker hem. kostar inte mer än mellan 100 och 200 kronor.
helt klart värt det!

eftersom lurvisson har tuggat sönder laddaren till pauls gamla hajfena så hade vi ingen laddare till den. men jag hittade hemma hos mamma och pappa i deras gömmor idag. :) så det problemet är löst nu i alla fall. tänkte jag skulle visa en bild på telefonen mest bara för att inlägget inte bara ska se tråkigt ut med bara text! ;)


letar transfer-alternativ

när vi kommer fram till flygplatsen i phuket så ska vi ju ta oss till ao nang beach och vårt hotell, vilket är en ganska bra bit. eftersom vi inte bokade hotellet också via fritidsresor (för vi bokade flygbijetten genom dem) så kan dem inte anordna transfer åt oss. tråkigt nog.
men jag tänkte faktiskt ringa dem imorgon och se om det skulle gå att lösa ändå, kanske man får prata med någon annan då, för han jag pratade med sist när jag frågade om det verkade helt ny för han behövde fråga en kollega efter svar på typ varje fråga jag hade.

men vi får se. buss eller båt blir det nog annars. taxi är ju rätt dyrt i jämförelse, men vi får se. kanske man kan pruta som fan på plats annars. men 700 spänn är inte farligt för en taxiresa på 2 timmar. hehe. det hade man fått betala kanske tredubbelt för här hemma, om det räcker.

men vi får se hur vi ska göra, men jag kollar runt lite varje dag för att få svar. hittade innan idag en båt som avgår åtta på morgonen, men då måste vi ju vänta i tre timmar efter att vi landat, och hur kul är det.
sen bussen avgår halv nio på morgonen, eller om det var tvärtom. aja, det spelar ingen roll. massa väntande i alla fall efter en låååång natt på ett flygplan. inte det roligaste.

någon som har förslag kanske på hur vi kan göra? vi ska från Phuket Airport till Ao Nang Beach i Krabi!

Inför Thailand : Del 1

har fått massor med påtryckningar att jag ska berätta om alla förberedelser inför vår thailandsresa, och det tänker jag då börja med nu. (jag tackar gudarna för min iphone)

vi kommer alltså att flyga från kastrups flygplats den 6e november. (och jag längtar så mycket att det gör alldeles ont i hela kroppen) min mormor och morfar kommer att köra mig och paul till flygplatsen, då vi inte riktigt vågar ta tåget. man vet ju faktiskt aldrig om det händer något som gör att tåget blir försenat eller liknande. (mamma är väl mest orolig, men hon har faktiskt rätt)

i förrgår kväll satt vi och beställde lite saker ifrån taxfree-katalogen till ditresan. färdgodis till flygresan, baginbox med rosévin åt mig, mintu till paul och solkräm.

 

vi kommer att komma fram rätt så tidigt på morgonen den 7e november, och då blir det att hitta taxi till vårt hotell i Ao Nang, Krabi - nämligen Aree Tara Resort. vi har varit i kontakt med hotellet angående att vårt plan landar så himla tidigt på morgonen, och dem lovade att ordna ett rum åt oss när vi kommer så vi slipper vänta till ordinarie incheckningen vid 14.00. 

på detta hotellet kommer vi att stanna till den 17e november, därefter bär det av till Patong, Phuket istället. men det kommer jag att berätta om i ett annat inlägg en annan dag!

klicka på bilden nedan för att komma till hotellets hemsida!


pocketböcker (check)

då har jag beställt några pocketböcker inför thailandsresan. det kan vara rätt skönt att ha med sig att läsa på stranden och så känner jag, jag älskar i alla fall en lugn stund i solstolen med en bra bok och bara känna att jag är ledig och att jag inte har någon tid att passa och bara kan ta det lugnt. det är avkoppling och semester på hög nivå för mig.

på cdon var det rea, 2 pocketböcker för 59 kronor och det utnyttjade jag. sen hittade jag även en rabattkod som innebar att det blev gratis frakt också, kan inte bli bättre.

tänkte med detta inlägget berätta vilka böcker jag beställde, så om någon har läst dem så kan ni väl berätta vad ni tyckte och kanske tycka till om vilka jag bör ha med mig! :)



bästa julklappen EVER!

har just kommit på den absolut bästa julklappen till paul, hihi. lite tidigt men den är verkligen perfekt och ett sånt här tillfälle lär inte komma igen.

tyvärr kan jag ju inte berätta vad det är, med tanke på att det finns viss risk att han någon gång kikar in här på min blogg före jul, och jag vill absolut inte förstöra överraskningen för han kommer bli SJUUUKT glad!

lite onödigt inlägg detta då eftersom jag inte berättar mer, men var bara tvungen att skriva det!

det är ju trots allt bara 2 månader kvar till jul, och som jag längtar...


ullared någon ?

på ullared hittade jag ett par ursnygga ridbyxor som jag köpte ett par av, dem fanns i en annan färg också som jag ångrar som fan att jag inte köpte. för jag behöver egentligen ett par till.

 

så om någon jag känner ska dit inom det närmsta så vore jag enormt tacksam och glad om ni ville ställa upp och köpa dem åt mig mot att jag ger er pengar såklart. hade varit sååå snällt!


det är bara att höra av sig...

 


kungarna av tylösand ?

va fan är det för något?

människorna som är med där, dem kan fan inte förstå att dem gör bort sig själva. det är helt sjukt. det går inte till så, inte i dem kretsarna som jag umgås i iaf. hur fan kan man ha kul när man beter sig på det sättet? alla är ju precis likadana också.

att dricka på det sättet, det är inte normalt. det kan verkligen inte vara så att precis alla unga människor beter sig så när det är fest, i så fall har jag inte levt på den här jorden hittills i mitt liv, för i den världen jag lever i går det verkligen inte till så.

USCH, säger jag bara!



vad tycker ni om programmet? följer ni det?

är det verkligen bara jag som påstår att det inte går till så i den vanliga världen?


4 dagars "osocialhet"

haha. visste inte vad jag skulle använda för ord, vet inte om detta ordet ens finns men ni fattar säkert vad jag menar. ska jobba nu 4 nätter på rad. kommer typ dö känns det som. menmen. först hela helgen och sen när den typ äntligen är slut ska man jobba en natt till. ajaa. det går säkert bra, men det känns som skit just nu.

och vad jag menar med det knasiga ordet i rubriken så brukar jag ju inte vara speciellt social med någon, inte ens bloggen när jag jobbar så många dagar på rad. så ni får väl hålla ut. kanske jag ändrar på det denna gång, vem vet?!? kanske...

på vägen till jobb tog jag en snabbfika med paul på hans jobb, myspys!

idag är det kalas hos min äldsta kusin eftersom han fyller 21 år idag. GRATTIS!!!
tyvärr så kan jag inte vara med, vilket jag mer än nåt annat just nu hade velat vara. men inte så lätt med mitt jobb, näst intill aldrig någon som vill ställa upp och byta pass. som tur är så kan jag träffa min familj och släkt hos mormor den 30e istället, då jag för en gångs skull lyckats byta med en kollega.

så otroligt sorgligt att båda gångerna vi skulle träffas så jobbade jag, men sånt är livet...

 

nu blir det häntextra en stund, sen ska jag ut i kylan!

 

ciao!


Bästaste Rebecka!

imorgon kommer min kära vän rebecka hit och färgar mitt hår, eller snarare slingar det. det måste göras innan vi åker till thailand och imorgon är det tid till det. så det blir myskväll, kanske ser en film sen eller nåt. ser sååå mkt fram emot det.

kom dessutom på att jag inte visat bilderna från vår senaste utekväll, som var superkul. det var ett tag sen, men bättre sent än aldrig, eller hur?!













som ni ser så var det en riktigt härlig kväll, som alltig med underbaraste rebecka!


HifHof ♥

tänkte visa en bild som jag tog i söndags när jag var i stallet. såå duktig han är som står helt stilla i gången utan att vara fastkedjad eller nånting, såå väluppfostrad! :)

kolla prickarna på bilden, det är från min kassa kamera.
ni fattar att jag måste ha en ny innan vi åker till thailand va?


Lurvisson

så heter kattungen som vi behöll från gosans senaste kull med kattungar. paul har döpt honom, och han är sååå pauls katt. haha. och gosan är min. rättvist om ni frågar mig!

tänkte visa lite söta bilder på honom:






ego-dag :)

känns som jag har haft flera såna den senaste tiden och det känns sjukt bra, jag behöver det verkligen. idag var det meningen att jag skulle till stallet (som vanligt när jag är ledig) men det blir antagligen inte så, tar nog ledigt från stallet idag. mår inte hundra bra, känner mig helt trött och dåsig och vill bara ligga ner och ta det lugnt. dock ska jag snart ta en titt i kyl och frys vad det blir till middag, sen lär jag vara tvungen att köra till ica och handla, för jag lär säkert sakna nåt som behövs till middagen.

dessutom så måste jag in till onoff också och titta på kamera. paul ska köpa en till mig! :)
det är inte fullt så bra som det låter dock. han har tagit på sig massa jobb och sånt och kommer knappt vara hemma nånting nu fram tills vi ska åka, så jag kommer att få sköta precis ALLT hushållsarbete här hemma och han kommer inte att hjälpa till ett skvatt. och det är en bra deal tycker jag, att jag sköter allt utan gnäll och ser till så han har mat att äta osv, och så får jag en kamera! :)

just nu sitter jag och ser ett avsnitt av OC, måste bli klar med fjärde säsongen nån gång. hehe. I just love it. funderar även på om jag ska pallra mig iväg till stallet eller inte. jag vill, men vet inte om jag har krafter till det.

menmen. den som lever får se...

ny kamera, HJÄLP!!!

min digitalkamera har verkligen sett bättre dagar, och givetvis börjar den krångla värre än fan nu precis lite mer än tre veckor innan vi ska åka till thailand på semester. kunde inte kommit lägligare. suck. displayen är helt trasig så det blir prickar på bilderna eftersom linsen är knas och hela kameran är bara allmänt fucked up.

pratade precis med paul om det och vi kom fram till att vi ska försöka hitta en bra kamera till ett rimligt pris för våra plånböcker nu innan vi åker utan att det tär för mycket på vår reskassa. men en kamera är ju ett måste när man ska ut på en sån resa, man vill ju föreviga den och ha massa minnen från den. eller hur!?

har hittat en kamera som jag läst om och fallit lite för. berättade om den för paul och han tyckte också att den lät bra. men vi är inte så duktiga på det här med kameror, så tänkte kanske att någon läsare var lite bättre förhoppningsvis.

så hjälp mig gärna att ge kommentarer på om den här kameran är bra eller inte.
klicka på bilden för att komma till specifikationen av den.



Linas Matkasse ???

läste en annons i tidningen igår angående linas matkasse. det ska vara ett företag som handlar ingredienser för fem middagar för fyra personer som man får hemlevererad tillsammans med recept för samtliga middagar en gång varannan vecka. det låter hur härligt som helst. man får variation i vilka rätter man lagar och lär sig laga något nytt som man sen kan göra helt själv utan att använda recepten. hur smidigt är inte detta? jag ska minsann övertala paul att vi ska testa detta.

någon som testat?
någon som vet om det är bra eller dåligt?
ge mig synpunkter och berätta om era erfarenheter...


dagens sötis ♥

Tom Cruise

Googlade runt lite med min iphone och hittade en bild som ska föreställa en yngre tom cruise, och jag föll direkt. nu är han ju lite till åren, men man kan alltid gotta sig åt äldre bilder som den här.

han är en urläcker medelålders man, kunde vara min pappa, but still hot!


jävla älgjakt

varför ska det vara älgjakt när det är så otroligt fint väder ute, solen strålar och det är underbart höstväder. perfekt att rida ut i skogen, nej men då ska hela den här underbara känslan förstöras av att det är jävla älgjakt.

jävlar vilken risk det hade varit att rida ut ändå, den vågar man ju inte ta. jag och matilda får helt enkelt roa oss på banan eller i ridhuset istället imorgon och på torsdag. får helt enkelt be för att det är fint väder nästa vecka också så man hinner rida ut då. det gäller ju att passa på nu innan vintern kommer, för då finns inte dem möjligheterna på samma sätt tråkigt nog.


middagstips tack!

imorgon hade jag tänkt laga en god middag hemma, men vet inte vad jag ska laga, kanske någon läsare har tips på vad jag kan laga till mig och paul?!

måste återigen poängtera hur jävla overkligt det känns att det bara är 29 dagar kvar tills vi åkter till thailand, det närmar sig med stormsteg nu och jag kan inte fatta att tiden går så fort.
beställde pengar från forex innan som paul ska hämta på måndag, helt sjukt va nära det känns nu. det pirrar i hela kroppen, vill inte ens tänka på hur det kommer att kännas den sista veckan innan vi verkligen åker! :)

sitter här och knaprar på en morot och bara önskar att jag får komma hem och laga den där romantiska brakfrukosten till min älskling...

ciao!

filmtips: A Nightmare On Elmstreet

en skräckfilm av vår tid som är sjukt jävla bra.

den är psykisk, "splattig" och vacker på samma gång. hur nu en sån kombination kan vara möjlig?!

jag vill inte berätta för mycket om den här filmen, med risk att jag säger för mycket så man kan räkna ut vad filmens utgång blir, och det är föör synd, för den är riktigtriktigt bra.

filmens budskap är riktigt bra: "ta inte lagen i egna händer" eller "do something horrible to another human being and it will get back to you sooner or later"

det var i alla fall så som jag uppfattade den, och det bästa är ju att alla människor kan uppfatta den på olika sätt.

se den!

Betyg 5/5




filmtips: Prince Of Persia

jag gillar filmer som är inspelade i nutid med utspelar sig för massor av år sedan. det är kärlek, krig, historia, fantasy och allt vad det innebär. det är lite "saga" över det hela.

den här filmen handlar om en liten pojke som verkligen får en ny chans i livet och tar den fullt ut. han är lojal mot sin familj och verkar göra precis allting rätt, och dessutom mycket bra. han är enormt beundrad av sin far och sina bröder.

någon vill däremot honom illa och det hela blir en resa utan dess like.

filmens budskap är något speciellt, det är mycket vackert och borde vara enormt viktigt för alla att följa. jag älskar filmer som verkligen har ett jättebra budskap och som man som tittare får lista ut. det stakas lätt upp framför en men till en början förstår man det inte, sen blir det så otroligt tydligt och enormt viktigt.

snygga killar finns det gott om i filmen, och det är alltid ett plus.

ett äventyr som inte är värt att missa!

Betyg 5/5




can't wait for this to end...

just nu är mitt liv väldigt mycket uppochner. jag vet ärligt inte om det är mest upp eller mest ner, värsta bergochdalbanan med andra ord.

dagarna i ända går jag bara runt och nyser och har ont i näsan och känner mig förkyld ständigt 24/7, och det är fan inte skoj. i tisdags var jag hos farbror doktorn och tog ett allergitest, för jag misstänker att jag har vissa allergier, men vi får se vad det visar. jag fick även ordnat en remiss till nässpecialisten i landskrona (för jag vägrar gå till dem i ängelholm).
för fyra år sen opererades jag i min näsa då jag haft problem med nästäppa och smärta i den i mångamånga år och troligtvis skulle jag bli tvungen att göra om den operationen för att det ska bli helt bra och det är den processen jag har startat nu. längtar faktiskt tills jag har fått min operation och allt är över, den kommer att vara smärtsam och jag kommer att vara tvungen att vara sjukskriven i åtminstone en vecka. men det är ju bara för att jag ska må bra i slutänden, och det får det vara värt.

jag tänkte att jag får ta detta inlägget till att berätta hur min vecka har sett ut och hur helgen kommer att se ut. det blir ett långt inlägg om mitt liv och min vardag, så till er som inte orkar läsa - SLUTA NU!!!

i måndags tog jag det bara lugnt för mig själv. en riktig ego-dag. jag var i stallet i typ 4 timmar. först red jag ner till ridhuset en sväng, visste ju inte hur han skulle reagera men det gick riktigt fint. han var såå duktig, lite tveksam först när vi kom dit men han litade på mig och tramsade inte så det kändes bra. red en stund där inne, inget avancerat! sen tog vi en härlig galopp på gräset på vägen tillbaka.
när jag sen kom tillbaka till stallet skulle anne rida ut på sin häst, och jag följde med. såå underbart. en sjukt trevlig runda visade hon mig och det var så härligt att jag inte finner några ord. att hifhof skötte sig galant är ju inte fy skam det heller, det gör det hela ännu bättre.
på kvällen sen såg jag på film och bara umgicks med mig själv, vilket var enormt skönt, kan knappt minnas när jag gjorde det senaste. när paul kom hem från jobbet vid halv tio på kvällen hade jag middagen färdig och vi åt tillsammans. MYS!!!

tisdagen sen, jag gick upp och besökte farbror doktorn på förmiddagen. sen kom rebecka framåt lunch och vi åt lunch och spelade bowling.
därefter följde hon med mig till stallet för jag skulle rida. kunde inte göra det förrän efter fyra så hann inte det innan hon kom. men det var bara sjukt trevligt att hon var med.
jag hoppade ett litet hinder också, första gången jag hoppade med honom och det gick okej. han har inte hoppningen i sig och behöver massor av träning och tekniken var inte bra. men han kom över, efter tvekan men dock! och sjukt nöjd var jag över det.
därefter var det hem, skulle egentligen på bio men paul övertalade oss att stanna hemma och se film med honom istället, så det blev grönsaksstavar och prince of persia. sjukt bra film, lägger upp ett filmtips och berättar om den senare...

 

igår sen då, jag vaknade vid elva och var totalt klarvaken, kunde verkligen inte somna om fast att jag visste att jag egentligen borde för att orka nattens jobb sen. men istället gick jag upp och städade hela lägenheten, inte grundstädning utan mest plocka undan allt som låg framme så det bara var dammsugning kvar typ. sjukt nöjd var jag när jag körde hemifrån! :)

sen innan jobbet var jag nere i stan och hämtade ut ett paket jag fått som innehöll min säkerhetsväst så mamma kan vara lugn när jag rider! ;) nej men det var inte enbart för hennes skull, lite för min egen också. man kan rida mer avslappnat när man har sån på sig, i synnerhet när jag rider ut känner jag att jag vill ha den eftersom jag inte riktigt vet hur hästen reagerar på allting än. man vill ju inte ligga någonstans i skogen utan att någon hittar en.

sen var det alltså jobb, och jag var sjuuukt trött hela natten, men jag tog mig igenom den.

 

idag, torsdag. jaaa, vad kan jag säga. har bara precis gått upp från sängen och ätit lite och sen tagit mig till jobbet. som tur är har jag iphone så jag kan uppdatera bloggen såhär. :) med en vanlig mobiltelefon hade det tagit sån enormt lång tid!

 

imorgon, fredag. tänkte ställa klockan och gå upp och göra varma bullar i ugnen till paul som han kan äta till frukost. såå glad han kommer bli! varm oboy och apelsinjuice till! härlig fredagsfrukost, det får vi vårt fredagsmys för han ska inte vara hemma sen på kvällen utan jobba till sent.

men vad är mysigare än en god brakfrukost med levande ljus en fredagsmorgon för att fira att det är helg?! ingenting i min värld just nu. ;)

sen blir det ridning med lina efter lunch, vet inte om vi ska rida på ridbanan och hoppa lite eller om vi ska rida ut, det får tiden utvisa helt enkelt. men kvällen sen blir ännu en ego-kväll. tänkte se en bra film och bara mysa för mig själv, som det ser ut nu. men det kan snabbt ändras! ;)

 

lördagen sen, kommer att bestå av ridning vid lunch. sen ska jag ta in alla hästarna och ge dem mat på eftermiddagen. och sen på kvällen ska vi på middag hemma hos per och pernilla tillsammans med hela gänget som ska med till thailand. kommer bli sjukt trevligt.

 

söndagen är det ridning efter lunch och sen ta in alla hästarna och ge dem mat på eftermiddagen, och sen har jag inte mer planerat. men jag hoppas på en myskväll med paul! :)

 

så ser min vecka ut, ganska tråkig läsning tycker jag. men det kanske inte ni tycker?!

(med rubriken menar jag detta arbetspasset, så jag kan hålla helg!)


precis som alla andra, and I like!

igår klickade jag hem en underbart snygg jacka, som det känns som att precis alla andra också har köpt. den är slut i alla butikerna och det tar inte lång tid från det att dem fyllt på lagret på nätet förrän den är slutsåld där igen. men den här gången lyckades jag klicka hem den innan den tog slut!

jag skiter i att precis alla andra kommer att ha en sån, för jag gillar den och det är det enda som betyder nåt för mig.


sen att den bara kostar 299:-

det kan inte bli bättre för mig! :)


1 månad kvar!

det är helt sjukt vad tiden går snabbt, nu är det bara en månad kvar tills vi ska åka till thailand på en underbar semester, längtar så det gör ont i hela kroppen. behöver verkligen komma bort nu känner jag. :)

jag veeeet att jag bloggar väldigt lite, typ jättesällan, nästan aldrig. förlåååååt. men jag har helt enkelt tappat suget heeelt. vet liksom inte vad jag ska skriva om, det händer massor i mitt liv och jag gör saker med olika människor och har verkligen det superbra. (det finns såklart dåliga dagar också) men jag vill liksom inte tråka ut bloggen heller.
för det första så vet jag ju inte vad alla ni läsare vill läsa om, kanske jag börjar igen om ni talar om det för mig? känns som jag får väldigt dåligt med respons från er också, det får en att tappa suget något enormt. hjälp mig tillbaka kanske?

kan iaf berätta att jag nu investerat i en säkerhetsväst som jag kan ha när jag rider, hoppade med hästen igår och det gick okej. det märktes att han var väldigt osäker och att han inte är van, mycket tekniskt som behövs tränas men över hindret kom han, inte bara en utan fem gånger. och det får man ändå ge honom beröm för, inte för att det var så högt men ändå.
kanske kan träna upp det ju! ;)

och så tackar jag min iphone för att den håller mig sysselsatt såhär!

RSS 2.0