lightprodukter - good or bad?

Pepsi Max har blivit en ny favorit hos mig. Istället för att trycka i mig godis och annat onyttigt så tar jag hellre ett glas just pepsi max, eller coca cola zero. Har lär mig att uppskatta dessa två drycker riktigt mycket och faktiskt älska dem, men det har tagit ett tag kan jag lova.
 
Näst intill alla jag känner rynkar på näsan åt det här med lightläsk osv pga alla sötningsmedel och så som forskare har kommit fram inte är bra för kroppen. Men det är så himla mycket som inte är bra för kroppen, men ändå använder och äter man dessa saker dagligen. Men just lightprodukter har folk blivit så himla emot, jag fattar inte det.
 
Vi lever i Sverige, och här är (tack och lov) det mesta reglerat och hårt kontrollerat. Om det verkligen hade varit så hälsofarligt med aspartam och allt var det nu heter som finns i lightläsk så hade det faktiskt inte fått säljas i butikerna såsom det faktiskt gör. Helt ärligt, dem hade inte det.
 
Allt är ju såklart relativt. Det ÄR ju faktiskt inte naturliga ämnen utan konstgjorda, vilket innebär att det innehåller kemikalier och annat skit, men människokroppen har utvecklats så pass att man faktiskt tåler dessa ämnen (mer eller mindre från person till person givetvis) i lagom mängd.
Om man överkonsumerar något som inte är naturligt att förtära så är det såklart inte bra, men allt handlar om ens eget förnuft. Om man dricker ett glas pepsi max om dagen så är man inte i dödsfara och ens hälsa är faktiskt inte särskilt hotad. Det handlar om ifall man dricker hutlösa mängder som kanske 10 liter lightläsk per dygn som man faktiskt ligger i riskzonen, men vem har tid över att faktiskt göra det???
 
Ex. för några år sedan kom en forskargrupp ut i media och sa att man kunde få cancer av chips. Och hjälp vilket rabalder det blev. Nu skulle alla plötsligt sluta äta chips. Men sen efter ett tag kom det fram - det handlade om man åt ca 20 stora påsar chips om dagen. Och det gör ju inte folk. Herregud.
 
Så snälla människor, var inte så syniska och rädda bara för att en hop forskare har varnat för det här med lightläsk bara för det har blivit en stor grej nu. Sunt förnuft är det enda rätta i sammanhanget! 
 
 

paket på posten!

idag kom det ett paket på posten (dock i pauls namn) och det innehöll varsitt nytt mobilskal åt oss.
 
titta så coolt
 
 

nattens "To Do-list"

ännu en gång är jag oerhört tacksam för mitt jobb, som jag snart inte kommer ha mer, tråkigt nog. :(
 
har en hel lista med tv-program som missades igår och som missas nu ikväll, och dessa ska jag avverka under natten är det tänkt. thank you, god!

har sett matchen mellan Rögle och Växjö ikväll också och det var verkligen en fröjd att se. allt stämde idag och jag kände total lycka när slutsignalen gick, 3-1 blev det vinst med och det var riktigt viktigt, speciellt inför lördagens hemmamöte mot HV71. vi får väl se om paul är sugen på att se den matchen, för i så fall blir det en början på kvällen där innan det blir utgång med ett glatt tjejgäng.
 
nu ska jag se tisdagens halv åtta hos mig.
 
 

recept: currykyckling med sockerärtor och pasta

dagens middag är en riktig favorit hemma hos oss. tänkte därför dela med mig av receptet till er, mina kära läsare. testa det, ni kommer INTE att bli besvikna.
 
Du behöver:

3 kycklingfiléer
1 pkt bacon
2,5 dl créme fraiche
1 rödlök
1 röd paprika
75 g sockerärtor
2 vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
3 msk flytande margarin
ca 4 msk gul curry (efter smak)
parmesanpulver
dragon
mild paprikakrydda
 
Gör såhär:

Skär baconet i mindre bitar och stek dessa tills de blir lite knapriga och lägga dessa på hushållspapper för att fettet ska sugas ut så mycket som möjligt.
Skär och stek därefter kycklingfiléerna i tärningar tills de är helt genomstekta. Krydda dessa med curry (inte allt), paprikakrydda och dragon. Tillsätt därefter pressade vitlöksklyftor och tomatpuré.
 
Skär rödlöken och paprikan i småbitar och tillsätt i stekpannan. Stek ihop en liten stund. Tillsätt därefter créme fraiche och margarin och blanda ihop. Smaka av med curry, det ska smaka så pass mycket curry att man själv tycker det är gott. Det är så olika från person till person, jag personligen brukar ha rätt så mycket curry i. Mer än det står här i receptet. Men jag är currygalen! :)
 
Tillsätt de avrunna baconbitarna och låt sjuda ett tak i stekpannan, under tiden skär sockerärtorna i strimlor och tillsätt sedan dessa och låt sjuda med en liten stund, de ska inte bli mjuka utan ska vara lite krispiga vid servering.
 
Vid servering skall man toppa med parmesanpulver och servera tillsammans med pasta.
 
 
 
 
 

me doing guy-stuff

är himla stolt över mig själv faktiskt, har lyckats beställa ett par riktigt bra vinterdäck alldeles själv. den här vintern kommer jag alltså glida runt med ett par goodyear vinterdäck på min bil. snacka om att lägga pengar på att köra säkert...
 

renoverat bloggen lite!

nu har jag ägnat ett bra tag åt att renovera lite i bloggen, inte gjort om totalt som ni ser men lagt till lite och ändrat lite färg på rubriker osv.
 
tyckte själv att det blev jättebra, fick in en fin bild på paul och på katterna och fick rosa rubriker istället för röda så dem passar bättre in till min header.
 
vad tycker ni?

skräckblandad förtjusning inatt

känner mig fullständigt överförtjust åt det fantastiska jobb jag haft nu i nästan två år, har trivts så otroligt bra här ute när jag jobbar just nu, dock kommer det att ändras från och med måndag. inatt är näst sista arbetspasset här, och jag njuter riktigt.
känner enorm skräck inför hur jag själv kommer att må och känna mig på min nya position nere i malmö. misstänker att jag kommer vantrivas något enormt, men jag ska försöka avskärma mig från dem tankarna och verkligen ge det en ärlig chans. vet inte vad jag ska göra annars...
 
nog med tråkigheter nu. imorgon känner jag kommer bli en bra dag. 12.10 står det spinning på schemat, därefter tänkte jag städa lite där hemma så det är fint i helgen när jag är ledig så jag slipper ägna mig åt sånt då, det är så himla tråkigt. sen ska jag givetvis också göra min plikt och laga middag och ha den färdig när min man kommer hem från jobbet.
 
ser faktiskt verkligen fram emot den här helgen som kommer, har bara planer på lördagen då det blir utekväll med en härligt tjejgäng i helsingborg. fredag och söndag däremot är helt tomma, och det var minsann längesen det var så. det brukar vara fullspäckat varje lediga helg eftersom det bara är varannan.
 
ps. nästa vecka är det scooter i oslo ♥

vem är ni???

jag har näst intill lika många besökare på bloggen varje dag, det hade varit riktigt roligt att få veta vilka ni är.

kan ni inte slänga in en kommentar på detta inlägget och berätta???

Bubbleroom levererar!

Oh yes, klickade runt lite inne på bubbleroom och HJÄLP va överraskad jag blev.
 
Den översta skulle vara helt underbart att ha hängande i garderoben och ta med ut i dimman på lördag!
 

today is a good day!

idag är en riktigt bra dag som sagt.
 
i morse när jag kom hem från jobb var det verkligen misär där hemma, mannen hade inte alls gjort det han skulle, fullt av disk i köket och allmänt stökigt överallt.
men det redde sig, vi diskade och dammsugade och fixade tillsammans, sen kunde jag sova och det gjorde jag verkligen i en massa timmar, sen lagom tills jag vaknade vankades det middag som hjärtat lagat. känner mig ganska nöjd faktiskt!
 
sen bar det av till jobb via mataffären.
 
och nu ikväll har jag hittat och bokat boende till vår stockholmsvistelse i november, då vi ska se Swedish House Mafia. det kommer bli en grym helg.
 
nu ska jag ut och gå en runda, säkert lite kallt men ska passa på att njuta här så länge jag kan, en vecka kvar bara. :(
 

sooooo ME - true love

åååh sann kärlek uppstod i samma sekund som jag såg denna på ellos hemsida. hade verkligen behövt en gymväska, denna kostar bara 79:-, riktigt billigt med tanke på att det är inklusive vattenflaskan och handduken.
ni anar inte hur jävla mkt jag vill ha denna.
 
dock är minsta beställningssumma 200:- och jag hittar inget annat jag behöver och det känns lite sådär, det blir en lite dyrare väska då ju.
 
ingen som ska beställa nåt från ellos snart som jag kan snylta lite av?
 
my god, I want this.
 
mamma?????

underbar TV-höst

den här hösten är verkligen riktigt underbar om man ser till alla bra tv-program som sänds. varför ska dem sända alla bra under samma period, kan dem inte sprida ut dem under hela året liksom så man slipper perioder med absolut INGENTING på tv.
 
just nu följer jag:
 
  • Kockarnas kamp
  • Hela Sverige bakar
  • Bonde söker fru
  • Svenska Hollywoodfruar
  • Efterlyst
  • Halv åtta hos mig
  • 2 panka tjejer
  • Anger management
  • Uppdrag granskning
  • Ensam mamma söker
  • X Factor
  • Spårlöst
  • Lyxfällan
  • How clean is your house
 
galet, eller hur?!
 
givetvis är jag inte hemma och sitter bänkad framför tvn och ser vartenda program, jag får tacka gudarna för mitt underbara jobb och för att alla program finns på internet så jag kan se dem precis när jag vill. men det är galet mycket ser jag nu när jag staplat upp alla liksom. menmen. what the hell...
 
vad brukar ni läsare följa? något ni kan rekommendera?

fina söta lurvisson ♥

jag brukar alltid hylla min fina gosan men just nu så tänkte jag lägga upp två söta bilder på lurvisson. han hamnar lite i skymundan i mitt liv eftersom han oftast stör mig jävligt mycket och är allmänt ivägen. jamar, skriker och har sig när jag ska sova, försöker rymma ut hela tiden osv.
 
men han är jävligt söt :)
 

recept: homemade pizza á la santa maria

precis som sara lee har nu santa maria kommit med sitt eget pizzakit, och jag citerar paul: "detta var ju mycket godare än hämtpizza till och med..."
man kan väl säga att det är betyg nog, behöver nog inte säga mer om det.
 
botten är liksom som ett tacobröd fast tjockare. det går supersnabbt i ugnen, ca 5 minuter bara. visserligen i vår varmluftsugn, det tar nog lite längre tid i en vanlig ugn, men inte mer än nån minut sådär. testa på det. sjukt gott!
 
 
när vi gjorde det hemma gjorde jag det som en capricciosa med tomatsås, ost, skinka, champinjoner - men sen tillade jag även fetaost och skivade färska tomater och toppade med den vita såsen som finns på bilden ovan i santa maria-kitet.
 
 
mums!!!

ger glee ett försök!

det är precis det jag ägnar mig åt just nu, faktiskt är den helt okej. en kär vän tipsade mej att ge den en chans.
 
någon annan som sett den och kan ge mej en åsikt?
 
blir den sämre och sämre eller bättre och bättre?
är andra säsongen bättre eller sämre?
 
vissa serier brukar ju spåra ur efter ett tag och bara bli tramsiga...
 

onepiece eller inte ?

ja, det är ju ett riktigt omdiskuterat plagg.
 
enligt min mening är det sjukt fult MEN jävligt skönt och bekvämt. skulle personligen aldrig gå ut i en sån men hade mer än gärna haft en att sitta och mysa hemma i soffan med. men det är riktigt svårt att hitta nån snygg tycker jag.
sen tycker jag även att dem är ganska dyra och det är absolut inte värt priset. får se om det finns nån billig i ullared kanske?
 
fast denna från Melba är faktiskt ganska tjäck!
 

underbara vinterkängor!

dessa hade mer än gärna fått flytta in i min garderob!
 
tänk att få bära dessa underbara skapelser i vinter när man plumsar runt i den vita snön. 
 
 
vinterkängor

2 Panka Tjejer!!!

kan verkligen rekommendera den nya serien som TV4 börjat visa - 2 Panka Tjejer.
 
jag har under gårnatten och nu inatt sett heeeela första säsongen och den är hejdlöst bra, enligt mig då. jag skulle nog beskriva den som 2 ½ men fast med tjejer, det mesta handlar ju om män och deras problem och tankar där och i denna nya är det lite mer fokus på kvinnor och kvinnligt överhuvudtaget.
 
ni bara mååååste ge den en chans!
 

nyhet: Ramlösa rött päron

tänkte tipsa om den nya ramlösan som kommit ut nu med smak av rött päron.
 
riktigt god, mycket smak!
 

smakråd???


City Bird <3

En helt underbar affär på väla. Skor precis i min smak och det går bara inte att gå in där utan att ha nåt med sig ut. Speciellt inte när dem har utförsäljning!

Dem här snyggingarna råkade följa med mig hem idag!


Min fina Gosis


Magi till håret!

Jag har väldigt lätt för att få kluvna hårtoppar och det ser så himla tråkigt ut. Efter massa efterforskningar hittade jag en ett leave in-balsam som enligt beskrivningen återförsluter och förebygger kluvna hårtoppar och ger fräscha, friska och glansiga toppar.

Efter endast en användning kan jag tydligt se markant skillnad. Det är helt otroligt, som magi!

Ett tips som jag bara inte kunde låta passera.

Ni kan hitta det på Bellbox för 148:-


Förkylning och halsont...

Blääääää.

När jag vaknade i förmiddags efter jobb var det precis som att halsen växt ihop med sig själv och smärta strömmade igenom hela strupen när jag försökte svälja.
Och då ska vi inte ens snacka om näsan som var helt igentäppt av snor och gojs, och huvudet som dunkade värre än den grövsta technolåten.

Usch. Jag drog täcket över huvudet två timmar extra. Sen beslutade jag att Aqua yoga sen på kvällen inte var en bra idé.
Istället blev det att besöka mataffären och inhandla lite grejer till veckans matsedel.

Rebecka var även på besök nu ikväll. Vi såg två underbara feel good-filmer och jag låg och tyckte synd om mig själv under en filt precis hela tiden.
Megamys med en riktigt god vän känns som bra medicin! :)

Nu ska jag krypa ner bredvid mitt hjärta och sova läääääääänge och hålla både tummar och tår att kroppen återhämtat sig själv och mår bättre imorgon när jag vaknar. :)

Natti natti


bröllopsoutfit???

jag sitter och kollar runt på möjliga klänningar som jag eventuellt hade kunnat ha på bröllopet jag ska gå på nu i oktober. jag fastnade lite för denna.
 
vad tycker ni?
 
tänk er denna med ett par svarta strumpbyxor och klassiska svarta klackar.
 

eller denna?
 


eller denna?
 


 

I have a good feeling!

som rubriken säger har jag en riktigt bra känsla gällande morgondagen, en hel del saker planerade som jag ser fram emot. det kan bara inte gå fel.
 
nu på morgonen när jag slutar jobbet är planen att köra och simma innan jag ska sova, men är dock lite tveksam till det då jag börjar få känningar i halsen. vet inte om det är en rejäl förkylning på gång, hade lite känning av det i helgen när vi badade och hade oss också. kanske ska hoppa över det och se hur det utvecklar sig, men det bestämmer jag mig om sen när jag kör hem.
 
sen när jag har sovit ska jag träffa fina rebecka och eventuellt käka lunch och bara mysa, var så längesen vi sågs nu så ska bli riktigt nice!
 
sen hade jag tänkt handla lite mat och panta flaskor och sen laga quesadillas tills paul kommer hem. har aldrig gjort det innan och har hittat ett recept som verkar riktigt jävla gott, och om det är det ska ni minsann få receptet senare. hihi. :)
 
sen kl åtta på kvällen så ska jag med både paul och theres på yoga på gymet. lyckades minsann övertala honom till de, eller rättare sagt så frågade jag rakt ut om han inte hade lust att hänga med och han svarade ja direkt och då fick jag smida medans järnet var varmt, så det blev att ringa och boka plats åt honom direkt. så nu kommer han minsann inte undan. ska bli riktigt skoj, har inte testat de innan så ska bli spännande. dessutom är det i vatten, ngt som kallas Aqua yoga. kan berätta sen hur det var men har rejält höga förväntningar faktiskt!
 
nu ska jag börja plocka ihop här och förbereda mig inför hemgång.
ha en fin dag allihop!

blandade känslor...

just nu har jag en hel del blandade känslor i kroppen som jag inte riktigt kan sätta fingret på, det är så himla mycket känslor att jag på nåt skumt sätt inte vet vad jag känner, tycker eller tänker. jag vet inte vad det är meningen att jag ska tycka, tänka eller känna och jag vet inte om jag ens borde lägga ner energi på det eller om det vore bättre att bara låta det glida mellan fingrarna.
 
ibland kommer saker i ens väg som man egentligen inte har med att göra sådär direkt, men som man ändå känner något för så man vill veta så mycket som möjligt om grejen. precis ett sånt läge är jag i nu. jag känner mig näst intill besatt, inte på ett dåligt sätt utan på ett mycket positivt sätt. fast jag vet inte om det kommer att vara positivt för mig i längden och jag vet inte riktigt hur jag ska förhålla mig till det.

jag känner även att jag behöver prata av mig oerhört mycket angående detta men jag vet inte vem jag ska prata med för det är ett så himla djupt ämne att det kommer ta så oerhört lång tid att prata och resonera kring, men jag tror ärligt inte att någon i min närhet riktigt känner som jag eller vet ens hälften så mycket som jag om den här grejen. jag tror att jag vet så mycket det bara går att veta för oss "vanliga dödliga".
 
jag har fått ett litet livstecken och lite respons från en central person i händelseförloppet som utlöser alla mina känslor och det känns oerhört stort. den stora frågan nu är om jag ska försöka få vidare kontakt eller om jag bara ska fortsätta att läsa, titta, tänka och engagera mig för mig själv.
 
en stor önskan jag har är att jag vore så mycket mer insatt och kanske hade ett arbete där jag kunnat bemöta detta på ett helt annat sätt, det hade varit så otroligt spännande. men så är givetvis inte fallet just nu, men kanske i framtiden, vem vet?!
 
det är även så att jag genom detta har fått ännu mer tankar på vad min framtid kommer att bestå av, vad jag ska göra med mitt liv, hur jag vill förändra och bidra till det svenska samhället. jag vet det nu. och det tackar jag hela den här karusellen för. tankarna jag haft den senaste tiden angående framtiden har stämt, jag känner så oerhört mycket starkare för min nyfunna dröm nu än vad jag nånsin har gjort för något i hela världen. och jag kan säga att jag nu kommer att lägga upp en framtidsplan för att detta ska bli genomförbart.
 
(jag känner just nu att detta varit en ganska så rörig text för er som läser för ni vet inte alls vad det handlar om, men jag vill inte blotta detta såhär öppet utan det är min ensak, fråga gärna så ser vi om jag orkar svara, för det är ganska jobbigt för mig, men samtidigt helt otroligt fantastiskt. ni kanske kan gissa???)

kan fåglar ha mens???

det är en stor fråga jag ställt mig själv nu i flera dagar.
 
det var nämligen såhär, när vi körde ner till rödby i fredags så sa det bara "splatt" och där satt en röd fläck på rutan, det fanns inte en bil i sikte som kunde vara skuld till det utan det kom uppifrån.
givetvis har tanken slagit mig att det var ett skadat djur som läckte eller nåt, men det känns ändå inte troligt med tanke på att "splattet" var så pass kraftigt ändå och att det inte är tjockt rött liksom.
 
vad tror ni att det var?
 


lata älsklingar

min söta älsklingar gillar visst att sova lika mycket som jag! :)
 
dem blev skitsura i torsdags när jag drog upp rullgardinen och släppte in dagens ljus i sovrummet, och det var dags att packa klart innan dem skulle iväg till kattvakterna!
 



hummel levererar!

i helgen när vi var på lalandia nere i rödby, helt underbart var där.
inne på centret där hade dem en del småbutiker man kunde gå och strosa i, och där fann jag det perfekta träningslinnet, ni kan tro att det kliade i fingrarna att köpa det. men jag gjorde inte det.
 
men nu har jag kollat runt lite på internet och jag har hittat det på gymgrossisten. ååh jag vill, jag vill, jag vill. men frågan är, ska jag???
 


inte en dag för sent, marabou!

jag menar, skulle det verkligen ta såhääääär lååååååång tid att skapa detta???
 

RSS 2.0