recept: currykyckling med sockerärtor och pasta

dagens middag är en riktig favorit hemma hos oss. tänkte därför dela med mig av receptet till er, mina kära läsare. testa det, ni kommer INTE att bli besvikna.
 
Du behöver:

3 kycklingfiléer
1 pkt bacon
2,5 dl créme fraiche
1 rödlök
1 röd paprika
75 g sockerärtor
2 vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
3 msk flytande margarin
ca 4 msk gul curry (efter smak)
parmesanpulver
dragon
mild paprikakrydda
 
Gör såhär:

Skär baconet i mindre bitar och stek dessa tills de blir lite knapriga och lägga dessa på hushållspapper för att fettet ska sugas ut så mycket som möjligt.
Skär och stek därefter kycklingfiléerna i tärningar tills de är helt genomstekta. Krydda dessa med curry (inte allt), paprikakrydda och dragon. Tillsätt därefter pressade vitlöksklyftor och tomatpuré.
 
Skär rödlöken och paprikan i småbitar och tillsätt i stekpannan. Stek ihop en liten stund. Tillsätt därefter créme fraiche och margarin och blanda ihop. Smaka av med curry, det ska smaka så pass mycket curry att man själv tycker det är gott. Det är så olika från person till person, jag personligen brukar ha rätt så mycket curry i. Mer än det står här i receptet. Men jag är currygalen! :)
 
Tillsätt de avrunna baconbitarna och låt sjuda ett tak i stekpannan, under tiden skär sockerärtorna i strimlor och tillsätt sedan dessa och låt sjuda med en liten stund, de ska inte bli mjuka utan ska vara lite krispiga vid servering.
 
Vid servering skall man toppa med parmesanpulver och servera tillsammans med pasta.
 
 
 
 
 


Linn

tips! pasta och bröd är de farligaste spannmålen. försök byt ut mot bulgur,matvete,couscous och potatis:D

2012-09-28 @ 16:57:16

Kommentarer

Ditt namn :
Kom ihåg mej ?
E-post : (bara jag som ser)

Blogg / Hemsida :

Varsågod, ordet är ditt :
ha en underbar dag!
RSS 2.0