paul fick mig i chocktillstånd



innan idag ringde paul och fick mig i totalt chocktillstånd.

Paul: var finns det luktborttagningsmedlet någonstans?

Jag: varför det? städar du? (med oerhört ironisk ton)

Paul: ja, vi måste ordna nytt överdrag till soffan i datarummet.
Jag: jag vet, vi får ordna det. men städar du verkligen?
Paul: JAAAAA, toan är klar och jag har mycket att göra.
Jag: skämtar du?
Paul: NÄÄÄÄÄ, nu har jag inte tid mer. måste städa klart.
Jag: okej, ses ikväll.
KLICK
              

jag menar, OJOJOJ! kan det bli man av honom också tro?
kan verkligen säga att jag blev superförvånad och samtidigt överlycklig. detta trodde jag definitivt aldrig. det kändes verkligen som om allt är på väg att vända. ska vi äntligen kunna dela på allt och ha det fint alltid och att jag ska slippa göra allt?! gud va skönt det hade varit. det kändes verkligen bra när han ringde kan jag säga.

ska försöka få tag på honom nu och säga hur mycket jag älskar honom! det behöver han få höra, det är han värd!

tjingeling


statistiken ökar

gud, det märks verkligen på statistiken dem dagarna man uppdaterar riktigt bra, massor med folk är inne på bloggen då. hur kul som helst! :)

men ni kommenterar dåligt, ajjabajja foolks! hihi. så sätt igång, give me some feedback, pls!

gud vad det är tråkigt här på jobbet. har nada att göra och ingen att göra något för, det är ju lite så när man sitter i reception att man ska vara tillgänglig för dem som arbetar på arbetsplatsen där man sitter. men det är inte en människa som vill ha hjälp och ingen som vill prata med mig. suck. skittråkigt är det.
tur man kan göra massa annat skojigt då, men det är fan inte skoj i längden alltså. man kanske skulle knåpa ihop en inbjudan till fest den 30e?! kanske det kanske. men nu är det bara 40 minuter kvar så det kan jag istället ägna mig åt i bilen på vägen upp till sälen på lördag. det är sånt man kan göra där, vet ju inte hur mitt mobila bredband funkar på vägen när man kör så vi får se, det kan vara en idé på vad man kan ägna sig åt då. det ska jag ju inte förstöra nu när jag har kommit på det. haha.
ska installera lite roliga program på min dator ikväll när jag kommer hem som jag kan tänkas behöva till det.

vad ska jag göra nu då?! uttråkad till max.

ROSA PANTERN

jag hittade ett "recept" på denna underbara drink. den ska jag minsann bjuda mina underbara brudar på den 30e när det är fest hos mig! :)
           

hmm, ja alla kan ju se här ovanför vart jag hittade bilden. så klicka in på hennes blogg. den är superbra!

fan va dum jag är. det har inte ens kommit ut någon inbjudan och ändå skriver jag det som om det redan var hundra procent bestämt. haha. det blir en härlig fest i alla fall! :) med grabbar också!
men inbjudningar kommer snart! antingen på facebook eller via sms eller något i den stilen. vad tycker ni är bäst?

BECCA, hur gör man den supergoda polkagris-drinken som vi fick hemma hos dig?!


beställt alkohol

gud vad det låter alkisaktigt. haha. nej men jag har beställt två flaskor sourz på systembolaget! riktigt gott. men tyvärr finns inte mina favoriter i det vanliga sortimentet utan man får beställa hem det, och sen tar det typ 1-2 veckor innan det kommer. lite störigt. men jag tänkte att jag ville ha det till den 30/1 när det är tänkt att jag ska ha lite fest hemma. för jag fyller ju år på söndag! :)

så vi får hoppas att dem har kommit tills dess. men jag kan verkligen rekommendera att smaka dem, vet att dem finns ute på krogen på dem flesta ställena. smaka och berätta vad ni tycker! jag äälskar dem! 

                              

                               smakerna är tropical blue & blackcurrant.


supersnygga kläder

har hittat en sida med hur snygga kläder som helst.

klicka på bilden för att komma till deras hemsida


godmorgon alla glada!

då var det dags att stiga upp ur den underbart varma och sköna sängen. önskar att jag bara kunde ligga kvar. vill inte jobba idag. vill inte jobba mer denna vecka alls. men jag har tyvärr inget val. är verkligen sjukt trött på det nu och vill bara bort.

idag ska jag inte jobba så länge dock, 15.50-23. det får jag väl ändå vara nöjd med. sen ska jag köra hem till ängelholm och mysa med älsk, och imorgonbitti blir det att ställa klockan och gå upp hyffsat tidigt för då ska jag köra upp till maxi och hämta ut min balanceboard. längtar.
men vi ska städa klart lägenheten också. det är viktigt. vill inte lämna ett jävla bombnedslag när vi åker på semester. vill kunna komma hem och känna att jag inte behöver börja städa direkt för att jag ska kunna trivas i mitt eget hem. mycket härligare att det är tipptopp när jag kommer hem. så tycker jag i alla fall.

innan i morse vaknade jag av ett jävla dunkande. det är bland annat det negativa med att sova hos föräldrarna hela jävla tiden. det är ju deras hem. man blir väckt för att dem håller på och drar rundor där nere på nedanvåningen. sjukt jobbigt är det. när det sen kommer på värsta dunkande musiken rätt högt också, då tar det priset. kan ju inte säga att man vaknar på riktigt rätt sida direkt. hehe.

nu ska jag ta något att äta. sen ska jag lägga mig i sängen igen och inte resa mig därifrån förrän det är dags att köra till jobbet. har inte lust att göra många knop idag, det kan jag säga.
orkar inte ens fixa mat, så det får bli donken till midda på jobb.

tjingeling

paul spelar wii

jag kan ju säga att det är defintivt inte bara jag som har roligt åt mitt nintendo wii. paul har hur kul som helst. häromkvällen spelade han i 6 timmar samma spel, nämligen pingis på wii sports resort. gissa om jag tycker det är knas att stå och spela samma spel i så många timmar. haha. men han hade roligt.
när jag sen kom hem mitt i natten så hade han megaont i armen och stod fortfarande och spelade.



om det är någon som vet hur man roterar en film på datorn så hör gärna av er! det är mer än välkommet med hjälp!
jag vill ju egentligen inte ha dessa klippen liggandes men jag satt typ hur länge som helst och försökte lista ut hur man kan rotera dem men klarade inte av det. :(
HJÄLP HJÄLP HJÄLP

en vinterdag i skåne

tänk att det kan se ut såhär på vägarna här nere i skåne:


tyvärr vet jag inte exakt vilken dag det var, men det var någon strax innan jul. kanske den 22/12.

hittade den på mobilen nu när jag la in alla bilderna från julafton och så!


film och sen sova

såja, nu hoppas jag att ni fått den uppdatering ni önskar. hehe. jag har definitivt fått tillbaka min blogginspiration efter alla dem här inläggen, det kan jag säga.

det är dock så att alla människor någon gång behöver en paus, och det även från saker som man tycker om och som man tycker är roligt. det är bara så det är. och nu över julen kände jag att jag inte ville sitta framför datorn hela tiden för jag var ledig och paul var ledig så jag kände att jag ville nyttja tiden till att vara tillsammans hela tiden istället, och med familj såklart. och det kan väl ingen klandra mig för?

är även inne i en period då jag är väldigt väldigt trött och tycker det mesta är lite jobbigt. har inte haft någon semester i sommar utan har jobbat nonstop nu i ett helt år och det börjar ta på krafterna kan jag säga. känner verkligen att jag bara behöver komma bort från vardagen och slippa tänka på saker som jobb, disk, tvätt, städning och alla vardagsrutiner som man har. vill bara unna mig något riktigt härligt.
och det passar faktiskt riktigt bra att jag är i en sån period just nu, för på lördag ska vi åka till sälen på skidsemester i en vecka och det ska bli sjukt härligt. längtar så otroligt mycket att det nästan gör ont i magen när jag tänker på det. ska bli så himla skönt.

kan även säga att jag inte tänker göra om det här med att inte ha något semester alls under sommaren. för den sommaren som kommer nu ska jag verkligen ha det och då ska jag åka iväg någonstans. längtar faktiskt redan tills dess nu! :) haha.
paul och jag pratade med tobbe och malin om att besöka egypten kanske, men det är bara löst snack än så länge. vi får väl se vart det bär hän men någonstans ska vi i alla fall!

nej minsann. nu ska jag faktiskt ta på mig min otroligt sköna big-T och krypa ner under täcket och sätta igång en film. ska se om jag ringer paul och säger godnatt också, men vet inte, han kanske redan sover. eller så spelar han wii. haha. menmen. hoppas alla är nöjda och glada för att jag börjat uppdatera igen.

ps. om ni kommenterar ofta så försvinner inte inspirationen lika lätt. det är trots allt att man vet att man har läsare som gör att man blir motiverad att uppdatera oftare. så sätt igång och kommentera massa nu kära vänner!

nattinatti


TIPS på bra plattång

visst skulle väl alla vilja köpa en plattång som är riktigtriktigt bra till ett riktigt bra pris?
det finns väl ingen tjej som inte skulle vilja det.

jag har provat en hel del olika plattänger, för jag plattar mitt hår ganska mycket och det har hänt mig hur många gånger som helst att man kommer hem och så funkar inte plattången särskilt bra till just mitt hår. har ganska tjockt hår nämligen.
det har även hänt flera gånger att plattången efter ett tag har slutat fungera eller att det blivit glapp i sladden, vilket är mycket tråkigt. det vet jag dock inte om det kommer hända med den här, men troligen - statistiken säger det. hehe.

men nu till saken. jag hittade en plattån som kostade mig 99 kronor som jag är sjukt nöjd med. har aldrig någonsin varit så nöjd innan med någon annan plattång. har haft en likvärdig men ingen som varit bättre.
såå, om ni springer på den här plattången någonstans eller rentav ska besöka ullared och behöver en plattång så har ni ett riktigt bra tips här nedan:



den är även riktigt snygg i designen, alltså till utseendet och det är ju inte något man tackar nej till. den värms upp till max 200 grader (vilket man kan ställa in själv hur mycket man vill ha) på ungefär 1 minut (vet inte exakt men det är snabbt i alla fall) och den har keramiska plattor som inte är lika skadligt för håret. den har även en indikatorlampa som visar när plattången är färdiguppvärmd och en av- och på-knapp!
att den är smal gör att den är lätt att hålla i och lätt att hantera, och den rundade designen gör att man även kan göra stora lockar med i håret med den, alltså har man en funktion till gratis! :)

ja, mina vänner. det här är mitt tips för att bli fina i håret nu när det går mot ljusare tider och vår!

ullared-dag

dagen innan julafton, nämligen den 23e december så besökte jag och emilia ullared. haha. hur många som helst avrådde oss från att åka dit den dagen för där skulle vara hur mycket folk som helst och vi skulle få köa i timmar och det ena med det andra. men vi trotsade alla och åkte dit.

såhär såg det ut på parkeringen utanför:

behövde bara fotografera den här delen av parkeringen för resten var helt tom. det här som ryms i bilden var vad bilar där var. och detta var ändå typ bara tio minuter innan öppning. helt sjukt. har aldrig kommit dit när det varit så himla lite bilar.

supermysig belysning hade dem pyntat med såhär i juletider!

längre bort från entrén än såhär behövde vi aldrig stå:

innanför entrén fanns det hur mysigt julpynt som helst:

och även inne i varuhuset var det julfint:


jag och emilia hade en underbar dag!


varuhuset öppnade klockan åtta och vid tio-tiden var vi klara och ute igen. har aldrig handlat där så snabbt. men det var ju inte så himla mycket folk så det gick rätt smidigt där inne. men lagom tills vi var färdiga så kom ruschen med folk som alla hade varnat oss för. det var riktigt mycket folk som köade och det var ganska fullt inne i varuhuset när vi åkte därifrån. men vi var ute i god tid och det är jag glad för! :)

tänkte inte visa allt jag köpte där som jag har gjort andra gånger jag har varit där men mitt bästa köp kommer som ett annat inlägg, passar bättre under kategorin "sandra tipsar", för det var ett riktigtriktigt bra köp!


som utlovat : min julhelg

min julhelg började med att fira lille julafton tillsammans med våra grannar, eller mina föräldrars grannar är det nu. men det är en tradition som vi har hållt på med i massor med år, sen jag var liten. eller ja, mina föräldrar har hållt på med det tillsammans med dem och jag ingår ju där. :)
riktigt trevligt var det.

sen på julaftonsmorgon vaknade jag och paul upp i mitt gamla rum, precis som i början när vi var tillsammans, supermysigt. vi låg och pratade och tänkte tillbaka på gamla minnen och hade en hur mysig julaftonsmorgon som helst. sen kom farmor och farfar och åt julfrukost. mysigt det med! här kommer lite bilder från det:


mammas och pappas superfina julgran


farfar & farmor (pappa bakom taklampan)


lillebror, paul & jag

det var morgonen och förmiddagen det! vid två-tiden var det dags att bege sig till ljungbyhed och mormor och morfar för mer julfirande. där blev det kalle anka, julbord, morfars väl omtalade pannkakor (som dock mormor hade fått göra i år), julklappsutdelning, julklappsspelet och massa julgodis och riktigt gott sällskap. en sjukt mysig julafton, som alltid. här kommer lite bilder:

 


mormor & morfars superfina julgran med massa paket under ;)


paul och morfar sitter och ser roliga ut i soffan. hihi.


kalle anka måste också få vara med på ett hörn bland bilderna.

dock är det här en del av tjuren ferdinand som jag ääälskar!


mollan kunde absolut inte lämnas hemma ensam på självaste julafton


mormor har så himla fint julpynt överallt, och hur mycket som helst

hon har så himla mycket roliga och söta tomtar, min mormor :)


kusinerna fredrik & johan samt lillebror spelar kort i väntan på mat/tomte


dessa coola strumpor hade morfar köpt till alla "flickor" i familjen vilket

innefattar mig, mamma, moster martina och moster marie.

vi fick alltså varsin julklapp före alla andra för att vi skulle ha dem på

oss hela kvällen! :)

här har vi gjort oss en söt "strump-ring" med våra tomtestrumpor


världens bästa morfar & mormor


kusin felix ligger i morfars TV-fåtölj

moster martina, jag och morfar

pågår det seg väntan på julklapparna för kusin filip?

tomtens medhjälpare nisse kom på besök eftersom tomten hade sååå
många andra barn att åka till.
martin hjälper nissen att läsa så det blir rätt.

vi hade ändå världens sötaste nisse som julklappsutdelare! tveklöst


här har vi hela familjen andersson/bengtsson/nilsson/roth

som tradition har vi i vår familj att vi "tjejer" fixar iordning maten
och alla "grabbarna" tar hand om disken efteråt.

papps vilar efter massa jobbig disk :)

ungefär så såg min julafton ut. hur mysig som helst med andra ord. vad fick jag då i julklapp? jo jag fick massor med saker, eller ja, massor fick jag väl inte men fullt tillräckligt. är hur nöjd och glad som helst. det är inte mängden eller hur stora dem är som räknas, det är tanken och allt slit bakom som verkligen spelar roll.

av paul fick jag mitt älskade efterlängtade nintendo wii som då är kombinerad födelsedagspresent och julklapp, av mina föräldrar fick jag en matberedare/bakmaskin - supersnygg, av mormor och morfar fick jag pengar (dem har nämligen varit i thailand i stort sett hela december så det har inte funnits tid att ge sig ut i julhandeln, men det passade perfekt för jag kommer att lägga dem pengarna på en wii balanceboard med wii fit plus som jag såå gärna vill ha), av min lillebror fick jag ett spel till playstation 2 nämligen BUZZ jungleparty - ett skitroligt spel med små apor hihi, fick även singstar queen av mina föräldrar, av pauls bror och hans flickvän fick jag ett par björnborg-trosor och av min fasters man ronny fick jag en "avklippare/förvaringsbox" till plastfolie som man har i köket - supersmart, dock lite svårt att förklara men hoppas ni förstod något sånär.

så med andra ord har det varit en helt underbar jul.


glädje för någon annans skull



det är precis vad jag känner just nu. jag vet inte om detta är rätt, men såsom jag har uppfattat det så verkar min allra bästa vän må bättre och bättre för varje dag. det är fortfarande lång väg att gå till perfektion och total lycka, men ett steg är i alla fall taget verkar det som och det är jag otroligt glad för.

det här inlägget skriver jag mest för jag vet att hon läser min blogg dagligen och jag vill att hon ska få ett leende på läpparna när hon ser detta för det vet jag att hon gör senare idag! :)

emilia. det jag skriver här under kommer antagligen bara du att förstå. men jag vill så hemskt gärna att du ska veta det och jag hoppas du förstår hur jag menar. ring mig när du kommer hem från jobbet! :)
oavsett hur du väljer så kommer jag fortfarande vara din vän och jag kommer att kämpa för att det ska bli så bra som möjligt. det finns ingent bättre än att veta att alla man tycker om mår bra. det valet du väljer att göra, det står jag bakom fullt och fast. jag vill även både du och andra människor ska veta att det inte finns någon person i hela världen som inte förtjänar en andra chans. jag är villig att börja om en relation som påbörjades i somras och förhoppningsvis får den en nystart utan missförstånd. jag ville bara du skulle veta det. hoppas rätt person läser detta.

det finns inget värre än när en person har missförstått saker och tror att man tycker illa om den personen när det egentligen är precis tvärtom. det finns inget värre......


önskelista för min födelsedag



då var det snart dags för min födelsedag som är den 3e januari, alltså nu på söndag. jag kommer att ha kalas den 17e januari för lite släkt och så, och sen kommer jag antagligen den 30e januari att ha lite fest för vänner! (om det är någon av mina vänner som vet med sig redan nu att ni inte kan, så skriv till mig i kommentarsfältet så kanske jag kan ändra dag, vill ju att så många som möjligt kommer)

 

men i alla fall. min önskelista har ju förändrats lite nu när det har varit julafton. hihi. fick massor av saker som jag verkligen vill ha! alla mina nära och kära i familjen är verkligen underbara.

 

här kommer en lite uppdaterad önskelista:

1. Wii Classic Controller Black ex. webhallen.com, megastore.se

2. Wii Remote+Motion Plus & Nunchuck Black ex. pixmania.se
3. Singstar Trådlösa mikrofoner ex. ellos.se, elgiganten, mediamarkt

4. Expanderbatong (får köpa den själv, men önskar mig pengar till en)
5. Fälgar till bilen Svarta (får köpa det själv, men önskar mig pengar till det)

6. Ändrör till avgassystemet (biltema)
7. Domartröja Svart/Grön vändbar (troligen slutsåld överallt, intersport?)

8. Domartröja Svart/Röd vändbar (sydsport, intersport, teamsportia)
9. Envy-klocka Svart + Silver (ur & penn)

10. Presentkort på New Yorker (finns på center syd och entré)
11. Fondue-set (med i nettos nya reklamblad)
12. Bok: Gossip Girl (bokia, cdon.com m.m.)

13. Singstar Hottest Hits (har bara sett det på chaos.com)
14. Wii-spel : Ride (cdon.com, elgiganten, mediamarkt m.m.)
15. Wii-spel : My Fitness Coach (cdon.com, elgiganten, mediamarkt m.m.)
16. Wii-spel : EA Sports Active (cdon.com, elgiganten, mediamarkt m.m.)

17. Wii-spel : Active More Workouts (cdon.com, elgiganten m.m.)
     

     
        

        

        


om någon undrar något så fråga! :) 
hihi. älskar att skriva såna här listor. kanske ska börja att göra det med annat också. vad tycker ni?  


då var man tillbaka! (tror jag)



som alla kanske har förtstått så har jag haft otroligt dålig eller ingen inspiration alls att skriva något. har egentligen haft hur mycket som helst att berätta om mitt liv och mina upptåg men när jag har suttit vid datorn med sidan uppe och skullat börja skriva så har det liksom inte kommit något, allt har bara stannat och blivit helt tyst i huvudet så det har inte blivit några inlägg.

men jag har fått massor med påtryckningar från olika håll och det tycker jag är otroligt roligt. nu känns det som att jag är tillbaka. blev mer eller mindre tvingad att uppdatera idag. men nu när jag sitter här och skriver så känner jag viljan och inspirationen krypandes tillbaka, långsamt men ändå...

julhelgen har varit helt underbar. det har hänt massor med saker. har himla många bilder i min mobil som jag tänkte lägga upp. vill därför inte berätta om min julafton än för det kommer massor med bilder sen. kan inte lägga in dom nu för jag sitter på jobbet, men tänkte göra det senare ikväll när jag kommer hem till svalöv.
det får bli ett löfte! :)

alltså tycker jag att jag struntar i att berätta vad jag har gjort under dessa inspirationslösa dagarna, och så får jag ordna så det tas igen ikväll med bilder och så! :) det är väl en bra idé?!
nu kan jag istället fortsätta från nu och berätta hur den här dagen ser ut!

som sagt så sitter jag på jobb nu. vaknade ganska sent i förmiddags, då blev det mysig frukost och sen spelade jag och paul lite wii. himla roligt det spelet. bara äääälskar det. är så himla glad att jag fått det, fick det av paul i kombinderad julklapp och födelsedagspresent. jag fyller ju faktiskt år nu på söndag den 3e januari! :)

när jag sen kom till lund så körde jag in om mediamarkt för att köpa lite såna smaker till sodastream till mamma och pappa och till oss själva. dem hade sånt superbra erbjudande. det blev även att jag köpte två nya flaskor till mormor och morfar. skitsnygga med bruna blommor, funderar på att köpa två till oss själva också för dem vi har har gått ut i datum och är jätterepiga och fula.

sen körde jag till kontoret för tio över två var det medarbetarsamtal med chefen som stod på schemat. gick riktigt bra och jag kände att jag fick sagt en del saker faktiskt. det är faktiskt riktigt bra med såna samtal. positivt!
efter det kom mormor och göran förbi kontoret för att hämta upp sodastreamen och flaskorna! och nu sitter jag är i receptionen, himla dött är här för det är typ inget folk som jobbar.

en rolig sak som har hänt idag är att min balanceboard till mitt wii har kommit! är superglad. men ska inte hämta ut den idag utan jag tänkte göra det på torsdagmorgon istället direkt när dem öppnar så vi kan ha glädje av den på dagen. idag ska jag nämligen köra till svalöv och sova så jag slipper köra här fram och tillbaka som en jävla jojo. hehe. blir rätt dyrt i längden. kan vara ledig fler timmar i sträck om jag kör hela vägen hem efter jobbet imorgonkväll istället. man får tänka strategiskt! :)

nej nu ska jag läsa lite tidningar. kanske leta upp ett billigt pris på en wii-remote! :) vi får la se vad det blir.

tjingeling!

dags att bege sig ut i ovädret



då ska jag börja packa ihop här och bege mig ut i snöovädret. ska bli rätt trevligt ändå för det är så himla trist att bara sitta här och glo. måste köra upp om kontoret också för jag har inte min mobil med mig här, antingen ligger den på kontoret eller så har jag glömt att ta med den från bilen. satsar på det förnämnda dock. hehe. känner mig så naken. kan ju inte köra hela natten utan mobiltelefon. då dör jag....

nej minsann. hoppas ni andra sitter inne och har det skönt under filten till en bra film och med en kopp varm choklad i handen och bara myyyyyser! det hade jag velat göra idag om jag själv fått bestämma. :)

nu drar jag. hejsvejs!

dan för dan före doppare dan



hahahaha. det låter så knäppt och det ser ännu knäppare ut när man skriver det såhär i talspråk. menmen, det är ju faktiskt just den där dagen idag! :)

det snöar hur mycket som helst och är allmänt blött. precis så som jag inte ville ha det. igår var det perfekt men idag börjar det bli sämre. :( inte alls roligt. men vi får hoppas att det fryser på i natt och blir ännu kallare imorgon så den fina snön håller i sig över juldagarna!

just nu sitter jag på jobbet och tråkar. har hittat ett spel till nintendo wii som jag har förälskat mig i, och det kan jag lova att jag ska leta efter imorgon på ullared. hehe.
jaaaa jag vet, vilken idiot jag är som åker till ullared dagen före julafton. hehe. men jag följer med min bästa vän emilia som ska handla julklappar och då tänkte jag bara passa på att köpa lite kattsand och annat smått och gott. behöver egentligen ingenting så direkt, följer mest med för att det är roligt. paul ska också med faktiskt.
det är inte heller säkert att där är megamkt folk, det kan även vara så att där inte är mycket alls. det är antingen eller, inget mellanting. men vi beger oss halv sex imorgonbitti. ska faktiskt bli riktigt trevligt. :)

nej nu ska jag läsa lite på min bok!

tjingeling

snoooooring, yeah!

javisst, då kan jag lägga mig och snarka bäst jag vill. för i natt sover jag själv så det är ingen som störs av det. hihi. och jag kan lova att jag kommer snarka, har nämligen gått och blivit förkyld igen och jag snarkar alltid när jag är förkyld. men det tror jag faktiskt att alla människor gör. eller?!

har varit riktigt duktig och kört och delat ut lite julkort här i svalöv nu på vägen hem från jobbet. var lite snål och struntade i att sätta frimärke på dom. men det är ju rätt onödiga pengar när man kör förbi så ofta och bara kan lägga det i lådan själv. hihi. man måste tänka smart. alla slantar är bra att spara!

precis så som vädret är nu är alldeles perfekt. det gör ingenting alls att det är kallt, då är det ju bara att klä sig efter temperaturen. så länge det är svinkallt och snön ligger och håller i sig och inte töar så är det perfekt vinterväder. sen så fort snön slutar vara torr och istället blir blöt så blir det också en helt annan kyla och det blir blött, slaskigt och tråkigt och då är det fan inte roligt längre.
sen har ju vinden också en betydelse i hur kallt det känns. inatt har det varit helt vindstilla och det är verkligen underbart perfekt. :) jag klagar minsann inte fast jag har varit ute nästan hela natten. hihi.

nej nu ska jag se något på webtv. kanske anna anka, kanske något annat. vi får se vad det blir. det är ju rätt många program som har lite uppehåll nu när julens tv ska ha plats. men vi får se vad där finns för något intressant att glo på.
sen blir det i alla fall att sova.

nattinatti

mys med kjell

ja nu är det inte alls långt kvar tills kjell ska flytta ifrån oss, närmare bestämt så ska han flytta på lördag till sitt nya hem. kommer bli väldigt tomt efter honom och jag tror gosan kommer sakna sin kompis väldigt mycket. i värsta fall får vi skaffa en kompis till henne, men jag vill ju ha bebisar sen när vi kommer hem från sälen så det blir nog att vi behåller en då i så fall. nej nu ska jag inte säga för mycket, vi får se hur det blir! hehe.

men här kommer lite bilder på honom som vi tog när vi mös i soffan igår. (jag, paul och kjell)



och gosan är definitivt inte bortglömd bara för jag skriver en del om kjell just nu. hon är fortfarande vår lilla bebis som vi aldrig vill ska försvinna från oss. vår söta lilla kise. här är en bild på henne!


vinter i skåneland

man kan verkligen säga att vintern har kommit till skåne. men inte lika mycket överallt. jag tyckte det var riktigt härligt uppe i ängelholm med 1 dm snö och allmänt kallt, inte tö och slask alls utan snön låg relativt torr på marken.
men när jag kom ner mot lund var det ju helt annat. där var det upp emot 5 dm snö på sina ställen och ännu kallare. shit. och inget tö och slask där heller.
ska vi äntligen få en vit fin jul?

här kommer lite småbilder tagna nu i natt när jag jobbade.



tror ni att vi får en vit jul i år eller tror ni att detta smälter bort tills på torsdag?

min mamma = bästaste

gud va glad jag blev nu när jag kom hem till min mamma och pappa. på bordet uppe på mitt gamla rum låg en paket, vi får lite små adventspaket varje advent jag och min bror, och vet ni vad det var i den? jag nästan skrek av lycka så glad jag blev. men ville ju inte väcka alla i huset.
jag vet att mamma ligger bakom den, den är lika mycket ifrån pappa men mamma är själva hjärnan. pappa hade aldrig kommit på det här själv. hihi.

såhäääääääääär underbar är min mamma. vet inte hur jag ska beskriva det, det går nog inte. hon är bara underbar helt enkelt, på ett obeskrivligt sätt!

det här var vad som fanns i paketet:

en supersöt hellokitty-kalender för 2010


tid för lite sömn

nej minsann, nu är det faktiskt dags för mej att krypa ner under täcket hos min underbara karl. kunde inte sova innan när vi gick och la oss så jag satte mig här en stund.
men nu börjar jag bli riktigt riktigt trött och jag ska upp elva imorgon så det blir inte såå många timmars sömn som jag hade önskat. men sånt är livet. sov massor med timmar förra natten så det kan ju kompensera lite. hehe.

har varit på äventyr med emilia ikväll också, det har jag minsann glömt att berätta. det var en tur till helsingborg och sen vidare en sväng till klippan. riktigt trevlig sån impulsiv oplanerad tur. hehe. :)

shit, har gått och blivit riktigt förkyld nu igen. men så länge det bara håller sig till förkylning gör det ingenting. lite irriterad hud och sår ovanför överläppen och under näsborrarna och typ tjugo ton snor i näsan så man får snyta sig hela tiden, det kan man faktiskt leva med, det är när det utvecklar sig till halsont eller något annat som det börjar bli jobbigt. men det hoppas jag att jag haft vad jag ska detta året. hehe.

nu är det minsann sängen. kan inte sitta här och dega mer. så det då!

GODNATT

min bästa vän

nu hade jag tänkt slänga upp lite random bilder på min allra bästa vän.

hon betyder så oerhört mycket för mig och vi finns där för varandra i alla väder oavsett vad som händer, och jag tycker det är så otroligt skönt att ha sån vänskap i mitt liv. vänskap som inte ställer några krav.
emilia, du är en jättefin person. låt aldrig någon annan inbilla dig annat!



det finns ingen människa i världen som är värd så mycket kärlek
och omtanke som hon!

tack för att jag får vara din vän och för att du vill vara min vän!


underbar tjejkväll :)

i fredags hade vi en alldeles underbar tjejkväll här hemma hos mig. gud va kul vi hade. ett riktigt bra gäng faktiskt. och jag kan säga att det kommer att göras om ganska snart. kanske med fler folk då.
tack emilia, sarah, lisette, therése & maria för en underbar kväll!

 

här kommer lite minnen från kvällen:

 











sen var det även dags för julklappsspelet


och det här var vad som fanns i paketen som var i min ägo när det var slut:

söta bullformar med hjärtan, after eight, söta julgranskulor,

hellokitty body lotion, body lotion som håller ben lena och motverkar hår.


det var även så att det filmades en del. hehe. här kommer lite bevis på att vi inte sjöng speciellt vackert.
eller det finns någon där ute som tycker att det låter bra?!



singstar disney, vi får tacka gudarna för att det finns!

det är helt underbart!

som sagt så var det en helt underbar kväll!


uppdaterad önskelista :)

man kan väl säga att detta blir en liten uppdatering av min önskelista. det har nämligen hänt lite saker som gör att den andra inte längre än aktuell! vad tänker jag inte berätta. hihi.
efter varje sak så skriver jag var man kan hitta det eller lägger in en länk till där man kan hitta det på internet! :)

men såhär ser den ut nu i alla fall:



1. Siliconcase för Wii-kontroller ROSA (klicka här)
2. Trådlösa singstar-mikrofoner (klicka här)
3. Svartsilvrig JetSet Addiction-klocka (ur&penn)
4. Ändrör till avgassystemet på bilen (biltema)
5. Fondue-set (typ, överallt)

6. Babyliss iCurl (typ, överallt ex. elgiganten)
7. ASP Expanderbar batong 21" (vejbystrands kulor & krut)
8. Fälgar till sommardäcken 15" 4/108 (hjulhuset, däckhuset m.fl.)
9. Wii Fit PLUS incl. Balance Board (klicka här)
10. Wii Fitness Starter Pack (klicka här)
11. Wii Boxningshandskar (klicka här)
12. Wii kontroll SVART (klicka här)
13. PS2 Spel: Singstar Hottest Hits (finns bara på www.chaos.com)
14. PS2 Spel: Buzz Jungle Party (överallt ex. rusta, Ö&B, onoff m.fl.)
15. Bok: Gossip girl 1 POCKET (bokhandlar, ICA maxi, Ö&B m.fl.)
16. Presentkort på New Yorker (new yorker på center syd)
17. EA Sports Active - Personal trainer (klicka här)
18. EA Sports Active - More workouts (klicka här)
19. My Ftiness Coach - Cardio workout (klicka här)
20. Siliconcase till Balance Board ROSA (klicka här)

        
     
     
     

        
        

jag fyller ju faktiskt år om bara 13 dagar! :)


härlig lugn dag

vi har tagit itu med att leta fram pauls termobyxor i förrådet idag. och vi hittade dem. i kartongen längst in längst ner. haha. men dem är framme nu i alla fall, hittade även hans mössa, vantar och skidglasögon.

sen har vi käkat middag. det ser så otroligt gott ut.

sallad med körsbärstomater, gurka, vindruvor, röd paprika, räkor
och till det vitlöksbröd och en bakad potatis. MUMS!!!

nu ska vi se klart sagan om ringen - konungens återkomst!

TJINGELING


ett rejält fynd

i fredags när jag var på shoppingdag med lisette i helsingborg så hittade jag något jag läänge letat efter - ett riktigt snyggt överdrag till strykbrädan.

ica maxi hade sån lila kampanj ett tag på städavdelningen och då hade dem en strykbräda med riktigt snyggt överdrag men tyckte det var onödigt att köpa en ny strykbräda eftersom vi redan har en. och så fanns inte överdraget att köpa för sig.
men i fredags inne på rusta såg jag det, exakt det jag ville ha. kunde bara inte låta bli då. hade precis gett upp hoppet och börjat acceptera att jag aldrig skulle hitta det, och så plötsligt bara låg det där på hyllan framför mig! så jag köpte det!

visst är det snyggt?



det passar visserligen inte ihop med dem blåa fula benen,

men det skiter jag i!


njuter av ledigheten

idag har det inte blivit speciellt mycket bloggande. istället njuter jag av att bara va ledig utan att ha några plikter eller åtaganden!

har nyss sett lite mer än halva sagan om de två tornen, paul har inte sett dom filmerna innan och jag tycker att det minsann är dags att göra det om man nu är så galen i fantasy-filmer som han är. hehe.

nu blir det bingen i alla fall. vet att jag lovade bilder från gårkvällen, men det blev lite missöden angående det. har inte fått bilderna från emilia än. men det kommer. I promise you that.

nattinatti

gosan och kjell brottas

vi har två ursöta katter här hemma nu, det vet ju alla ni som brukar läsa min blogg. så jag tänker inte förklara till någon längre utsträckning!

kom på dem med att ligga och brottas i soffan för en stund sen och jag var bara tvuungen att filma. dem är ju såå otroligt charmiga när dem håller på. man kan titta på dem hur länge som helst och bara förälska sig! :)

kolla noga in hur snäll och försiktig gosan faktiskt är med honom. man ser riktigt att det är olika ronder och så, för hon håller liksom fast honom när hon har vunnit och sen släpper hon när dem börjar om. tror inte hon går på för fullt heller för hon kan mycket bättre än såhär. man hon är såå ödmjuk min lilla bebis!




ps. bilder från igår kommer senare. min mobil dog nämligen igår så vi fotade med emilias kamera och jag måste upp till hennes jobb för att föra över allt sen! :)


shoppingdag med lisette

i morse väckte jag som sagt lisette och hon kom hit och vi begav oss till helsingborg där jag hämtade ut min vinst på tastyhouse. det var nämligen så att för ett par veckor sen hade dem en sån kampanj att om man handlar för 85 kronor så vinner man något. och jag vann en steam brush. nedan finns en bild och ett youtubeklipp på vad det är. jag visste först inte vad det var för något, men det verkar himla praktiskt!

 



när vi sen hämtat ut den så körde vi vidare till väla och det blev en sväng där och en sväng på rusta. det som fick följa med mig hem var ett ursnyggt överdrag till strykbrädan, ska lägga in bild på den imorgon. hinner inte fixa med det ikväll nämligen.
inne på väla käkade vi lite lunch och hade riktigt trevligt. det blev mexikanskt på taco house.



när vi sen var klara där så var vi inne en sväng på jysk i ängelholm och jag fick med mig julklappar till både gosan och kjell hem! varsin söt liten nalle som dem kan busa med.
därefter var vi inne på maxi en sväng och köpte lite mat och annat gott.

ikväll så blir det tjejkväll här hemma med massa mys. gjorde nyss iordning fruktskålen och det blev sjukt bra. mamma gjorde alltid så när jag var yngre och jag tycker det ser så himla mysigt ut.
vad tycker ni?



nu ska jag faktiskt ta och hoppa in i duschen. får ju ändå vara lite fräsch fast det är myskväll. sen ska jag fixa iordning och städa lite i sovrummet och börja fixa med allt och koppla in mitt singstar i vardagsrummet och lite annat smått och gott. ska ringa sarah också och se när hon dyker upp med tåget så jag inte är i duschen då. hehe. :)

på återseende vänner!

stackars liten :'(

äääntligen lyckades jag väcka lisette. hehe. det blev minsann ingen sömn här inte. för nu har jag precis klätt på mig en lite snyggare joggingdress. hehe.
hon skulle med klä på sig sen kommer hon hit! då bär det av till helsingborg och väla, och jag ska även hämta ut mitt pris som jag har vunnit! ska käka frulle också är det tänkt. såå mys! jag kan fan inte sova nu. hehe. är ju leidg hela helgen och är helt uppspelt. haha. längtar såå tills alla tjejer kommer ikväll! :)

emilia, ikväll blir det myyys! :)

nu ska jag ringa till tastyhouse!

 

tjingeling


snö i skåne, qué?!

mm visst är det så, massa snö i skåne faktiskt. i alla fall där jag håller till, i västra delen vill säga. men något säger mig att det är precis likadant i alla delar av skåne!

sitter just nu i soffan, det tog mig nästan två timmar att köra mina åtta mil hem från jobbet, snacka om trist. har slått in två julklappar och två 25kronors-paket som vi ska ha på julklappsspelet på tjejkvällen ikväll. ska bli hur mysigt som helst.
snart ska jag sätta igång en film och ställa klockan på elva. sen hade jag tänkt gå upp och göra vid mig och slå lisette en plingeling och försöka tvinga med mig henne till helsingborg. ska hämta ut en vinst och det kunde man bara göra vissa dagar under vissa tider. ska berätta mer vad jag vunnit och var sen! :)

men shit, kan egentligen inte släppa att det är så himla mycket snö här. det brukar det inte vara när julen närmar sig, då brukar den vita bomullsliknande massan lysa med sin frånvaro.
igår eftermiddags när jag kom ut till bilen och skulle köra till jobbet såg det ut såhär:

och såhär såg det ut att köra:



oooh, måste bara berätta en sak också. vi har en i vår släkt som varje år ända sen jag och min bror var små, gjort stora pepparkakshjärtan med våra namn på och skickat till oss. lika glad blir man varje år, och likaså i år. trodde faktiskt inte att jag skulle få något i år med tanke på att jag nu är "vuxen" och flyttat hemifrån och sådär, men visst fick jag det. det hängde så fint på sin vanliga plats hemma hos mamma och pappa. och det tycker jag det ska fortsätta göra, det är liksom den rätta platsen. hjärtat har alltid hängt där och passar liksom in där.

men visst är det fint?!

 



nu blir det film. vilken berättar jag kanske senare och ger den antingen ris eller ros! hehe. gud vad orginellt det lät. kan man inte hitta på något eget?! vad skulle det vara egentligen?! hiss och diss kör ju alla andra. jag vill ju inte vara som alla andra.

aja. vi får väl se hur det blir med den saken.

tjingeling alla glada!


tävling hos Emmelist

min kära bloggvän emmelist har en tävling i sin blogg.

klicka här för att vara med.

typ världens hetaste bil

hur coolt hade det inte varit om den här bilen hade haft mitt namn på ägarbeviset?!?
jag typ dog av begär när jag såg den!


värsta snökaoset

vilken snökaos vi har, det är helt sjukt. jag har varit ute hela natten och kört och det har varit olidligt kan jag säga. har bara kunnat hålla 40-60 kilometer i timmen och det har varit massa snödrivor och halt på vägarna. nu på vägen hem till svalöv från lund ska vi ju inte snacka om. helt sjukt.

det får gärna vara hur mycket snö som helst men inte på vägarna, man måste känna att man kan köra säkert ändå. massa snö annars är kanon. hoppas bara att det håller i sig under juldagarna. det vore toppen!

nu är det bara jobb imorgon också sen är jag ledig i tre hela dagar och det ska bli underbart skönt.

nu ska jag lägga mig och se lite tv-program, bland annat paradise hotel och bonde söker fru. blir även att ringa och väcka paul strax. han ville bli väckt i tid så han kan köra tidigt till jobbet med tanke på vädret.

nattinatti allihop!

vilket jävla väder

herregud vilket väder det är. massor med snö, men samtidigt regnar det så det är värsta slasket och blött och megahalt samtidigt. vet inte riktigt vad det är för väder om jag ska vara ärlig. blir massor med kläder, mössa, vantar och hela köret på i natt. hoppas kläderna inte blir alltför blöta så dem hinner torka till imorgonkväll.

nu sitter jag inne i receptionen. skönt är det. var precis ute en liten sväng och det var svinkallt och snö och blött överallt. vill inte ut. snyft.
men det är roligare än att bara sitta här och glo i alla fall. man rör sig och är igång och aktiv!

nu ska jag förbereda mig här för att sticka. blir lite tidigare än vanligt.

tjingeling.

jättefin julkrubba

idag på jobbet såg jag på ett ställe en jättestor fin julkrubba. saknar faktiskt att ha en sån hemma. äger ju faktiskt en, men den står hemma hos mina föräldrar där den alltid har stått och det tycker jag att den ska fortsätta med. men som sagt så saknar jag att ha en hemma där jag själv bor. det är ju trots allt av den anledningen som vi firar jul överhuvudtaget - jesu födelse.
med risk för att låta gammalmodig så tycker jag faktiskt att det är viktigt att lyfta fram det i julpyntet.

vad tycker ni angående det här med julkrubba?


synd att bilden blev så dålig :(


@ work

jobb jobb jobb. fan va tråkigt det är. jag vill verkligen inte. men jobbar ju bara till 23 idag så det är ändå rätt najs. sen blir det att köra hem till päronen och se nya wallander-filmen. ska bli sjukt najs.

ändå rätt trevligt att sitta här i receptionen idag. har två kollegor som står en liten bit ifrån så man kan snacka med dem om det blir lite tråkigt, zakarias och rasmus - företagets egna små clowner! :)

vill bara dessa tre dagarna ska gå snabbt nu, för efter torsdagens arbetspass så är jag ledig heeela helgen, tre dagar i rad. ska bli sjukt najs. jag behöver verkligen det. om någon ringer och vill jag ska jobba så kommer det inte på tal, kommer inte orka med allt då. för sen jobbar jag i princip varje dag fram till den 23e och det är inte speciellt kul. menmen. huvudsaken är att jag är ledig jul i alla fall.

nu ska jag terrorisera zakarias lite. den fjanten! :)

kramis

snacka om utvilad

nu har jag nyss gått upp, vaknade för ca 1,5 timme sen men har sett en film så jag har legat kvar på soffan. somnade där igårkväll vid ca 19.00-19.30 och har sovit till typ nu. helt otroligt men jag var nog sjukt trött tror jag. så söt paul är, han lät mig ligga kvar och sussa vidare istället för att väcka mig, uppskattat. men hade nog ändå blivit glad om han väckt mig och sagt att jag skulle lägga mig i sängen, hade varit mysigare! :)

det är nog inte konstigt heller att jag var så himla trött, som jag kämpade igår för att här skulle bli fint hemma. alla som följer min blogg kan säkert intyga efter gårdagens inlägg att jag har gjorde massa saker igår och hade häcken full hela tiden. fick verkligen massa gjort.

har sett en alldeles underbar film nu precis. the perfect holiday heter den och är en julfilm från 2007. gud vad jag älskar den. sjukt bra! grät flera gånger.

den har verkligen ett budskap och handlar om ett vardagligt problem i många familjer. ensam mamma med tre barn vars pappa är världskändis och inte bryr sig om sina barn. han vill bara ha dem för syns skull i media. mamman träffar en ny kille som ett av barnen inte gillar (typiskt vanligt problem i skilsmässofamiljer) och ja, vill ju inte berätta hela familjen. men den har en grym julstämning och det är härliga skådespelare och sjukt bra handling. jag älskar den!



nu hade jag faktiskt tänkt se ännu en mysig julfilm. kan inte gå upp redan nu ju. då kommer jag vara urtrött ikväll, ska ju jobba igen. visserligen bara till elva ikväll men ändå. har inte så mycket att göra här hemma så jag har att göra i så många timmar som om jag skulle gå upp nu.

vad ska ni hitta på idag?

 

kram


söte lille kjell

nu är det bara tio dagar tills han ska flytta ifrån oss, den söta lilla krabaten.

han har tagit gosans favoritplats i hängmattan och hon går runt och surar lite för det, men det verkar som om hon accepterar det litegrann ändå för hon har hittat en ny plats - i min säng!

titta så söt han är när han ligger där och sover...


flitiga sandra igång

gud så flitig jag har varit idag. har fått gjort riktigtriktigt mycket och mer kommer det att bli! är faktiskt stolt över mig själv att jag har orkat överhuvudtaget, har ju inte sovit speciellt mycket, bara typ 1-2 timmar.

emilia kom vid typ halv nio och vi skulle börja fixa med hennes dator. men det gick inte riktigt som jag tänkt. den var visst mer illa däran än jag trott, så det är nog bäst att paul är med när jag fixar det för att det inte ska bli fel. brukar kunna formatera och installera om allt själv men det såg väldigt illa ut så paul får vara lite specialist vid min sida! :) bli inte orolig, darling!


sen var vi nere i tvättstugan och la in all min tvätt i tvättmaskinerna. och en sväng till statoil för att köpa frukostbullar och kaffe till emilia blev det också. hon är ju inte människa innan hon har fått sitt kaffe. hehe. gjorde även degen till lussebullar, och den växte finfint under tiden vi var på statoil och i tvättstugan.

 

nu har emilia gått till jobbet, lussebullarna är klara och tvätten är klar. har stått nere i tvättstugan och vikit och haft mej också. nu skrålar radion för fullt med julmusik och det doftar härligt av nybakade lussebullar i hela lägenheten och jag tänkte lägga in all tvätten i skåpen och så.

visst ser dem goda ut?!

har nämligen lurat paul riktigt rejält. har inte berättat att jag tvättade idag, och hans kalsonger var slut. så jag ringde honom nyss och sa att det var lika bra att han köpte några par nya kalsonger på väla på vägen hem från jobbet, för jag kommer inte tvätta förrän på fredag. så sa han att jag skulle boka tvättid till honom så han kan tvätta imorgon. hihi. men han får köpa kalsonger ändå, annars har han inga nya efter att han duschat idag. så överraskad han blir när han kommer hem! 
var det rätt eller fel att ljuga för honom på det viset?!

som sagt så står det på schemat att lägga in all tvätten nu så det verkligen inte syns när han kommer hem att jag har tvättat. sen tänkte jag även bädda sängen och dammsuga av lite här hemma så det ser snyggt ut. är inne i värsta stimmet, tror knappt det själv. men jag har en sån dag idag då jag riktigt gillar att fixa och pula här hemma. härligt som fan är det! och julmusiken gör det ju inte sämre direkt. :)

 

sen hade jag tänkt köra och hämta elis på fritids, ska passa honom tills emilia slutar jobba. så slipper han åka till klippan och emilia köra fram och tillbaka. hon hjälpte mig med tvätten litegrann innan idag så det är klart jag ställer upp. bara onödigt för henne att köra fram och tillbaka dessutom och jag är ändå hemma och elis är ett sånt härligt barn, så det är ju självklart jag ställer upp!

 

efter det blir det att laga mat och duscha och äta och så. när sen emilia kommer så ska vi spela lite buzz!

 

nu kallar städningen. får kli i fingrarna av att sitta här. vill bara städastädastäda.. :)

 

kramkram


sjukt härligt klipp

min kära bästis emilia visade mej ett sjukt härligt klipp på youtube.

tyvärr gick det inte att bädda in så vill ni se det så klicka här.


DET REKOMMENDERAS OM DU BEHÖVER DIG ETT GOTT SKRATT! :)


pust stånk och stön

herregud vad det är tråkigt med tvätt. stod precis i vardagsrummet och sorterade upp allting i mina blåa ikea-kassar och jag har redan tröttnat. och tvättiden har inte ens börjat. det bådar gott. haha. eller inte. suck.

emilia ligger och sover på min soffa. såå söt hon är! :)
har gjort deg till lussebullarna också. kommer bli riktigt härligt med nybakade bullar sen. är megahungrig så måste fan ta och käka lite frukost snart innan min mage typ hoppar ur kroppen och springer till pölsemannen och köper en korv alldeles själv. haha.

nej nu till tvättstugan.


citat som ullared-kjell

har hittat ett citat ute på internet, kommer dock inte ihåg var.

men visst låter det som taget ur munnen på ULLARED-KJELL?!?!?


jäktig dag med massor att göra



idag har jag riktigt mycket att göra. shit, hur kunde det bli såhär?!? jag som skulle iväg och hälsa på min kära vän jessica i bjuv. (om du läser det här så ringer jag dig ikväll, gumman)


istället blir det massa annat som jag bara måååste hinna med:

-   tvätta (paul har varken kalsonger eller strumpor kvar i lådan och det börjar eka så smått i min låda också)

-   baka lussebullar, för dåligt att jag inte hunnit med det än, kanske även ännu en sats med kolor.
-   fixa iordning emilias dator som i nuläget är fullproppad med virus, det lär ju ta ett par timmar. hehe.
-   laga mat till älsklingen när han kommer hem från jobbet.
-   städa undan här hemma så det ser snyggt och prydligt ut och inte ligger massa skit överallt.
-   handla lite mat. framförallt grönsaker.

javisst, det var en hel del. vet faktiskt inte hur jag ska hinna med. skulle hinna iväg och hämta mammas julklapp också men det blir nog till att försöka övertala paul till det istället. för den mååååste verkligen hämtas idag, annars skulle dem skicka tillbaka den. :( kan ju lugnt säga att det är kris.

om jag hinner med allt jag ska, så tänkte jag dessutom försöka övertala paul att vi ska gå på bio och se luftslottet som sprängdes ikväll med, men vi får se. det är rätt mycket som ska göras ändå. vet inte riktigt när sovandet kommer in i bilden, men det kanske hoppas över. vi får se.

 

nu ska jag i alla fall lägga mig på soffan och se desperate housewives, ska bli såå spännande. kanske hinner somna en liten stund också innan emilia kommer och vi ska påbörja hennes dators återhämtande från sjukdomen! ;)

 

nattinatti!


första snön

då har jag fått vara med om första snön för den här vintern. riktigt härligt faktiskt att den äntligen kommer. det är ju faktiskt ändå den 14e december nu. det brukar ju alltid komma en släng med snö redan i november men det har det inte gjort i år.
betyder det då att vi får snö till jul?!


välförtjänt vinst

en av få gånger är det verkligen RÄTT person som har vunnit idol. erik har varit bäst genom hela resan och inte haft någon direkt "svacka" eller några kassa framträdanden. skitbra rakt igenom.

sen kan man däremot bli lite orolig med tanke på att det genom alla åren har gått bäst för tvåorna eller dem som kommit ännu längre ner på skalan, med undantag för agnes då för hennes karriär pekar bara spikrakt uppåt och hon ligger etta på hitlistorna i USA. det är starkt jobbat.
jag hoppas med hela mitt hjärta att erik kommer att lyckas så som agnes har gjort och inte falla i glömska efter ett par månader som dem andra idolvinnarna genom åren har gjort!

all lycka åt erik grönwall!


avgörande för framtiden

ärligt talat så har jag inte så mycket att säga just nu. och där ljög jag faktiskt.
i bilen på vägen hem kom jag på att jag har så himla mycket inom mig som bara måste ut. men jag kan inte riktigt sätta ord på det. jag är helt enkelt inte redo att släppa ut det. men jag smidde en hel del planer faktiskt och funderat ut hur jag ska lösa en del saker. och jag kom faktiskt fram till att imorgon är en enormt viktig dag för mig och min framtid.

det är mina beslut under morgondagen som avgör hur hela framtiden ser ut. det är i alla fall så det känns just nu. känner i hela magen att allt kommer att bli bra. att jag kommer att klara av det här och börja må bra igen. jag känner verkligen det. hoppas bara att alla människor i min omgivning kan hjälpa mig och stötta mig, men jag vet att jag har helt underbara människor i min närhet som bryr sig om mig för att jag är den jag är och inte för något annat. och det känns otroligt skönt att veta.

det är imorgon det gäller. imorgon är IMORGON med stora bokstäver.

ni får veta senare vad jag menar. självklart kommer jag att berätta det. är bara inte redo. inte nu. inte ikväll.

back to work

då var man tillbaka på jobbet. suck. har hela helgen framför mig nu på sydsec bevakning. men jag funderar faktiskt starkt på att köra hela vägen hem på lördagnatt och sen ha hela dagen hemma i min egen lägenhet på söndag. tänkte börja göra det nu på helgerna, i alla fall söndagarna då jag jobbar. tror det kan funka rätt bra. slutar ju 02 på lördagsnatten och sen börjar jag ju inte förrän 18 på söndagskvällen. det är ändå rätt många timmar man har hemma då! sjukt skönt.

nu ska jag ringa min mamms!

mammas pojkar HAHA

hittade ett sjukt roligt parodi-klipp på mammas pojkar.

se själva och skratta inte er själva ur stolen bara. haha.


hemma igen!

äntligen var man hemma igen, inte för att det var särskilt betungande att vara med på barnakuten, men just för att jag är trött och jag tänker på hur trött jag kommer vara imorgon när jag ska jobba hela natten. hehe. men det tar vi då!

elis fick minsann två stycken piggelin-glassar den gottegrisen.

tycker såå synd om emilia bara, hon har inte sovit nåt pga oron för elis, och om 1 timme och 25 minuter ska hon upp och göra vid sig för att sticka till jobbet. stackare. två arbetsdagar och en natt utan sömn och allt detta på rad, herregud. det krävs superkrafter för att orka med det, men jag vet att hon gör det för hon är grymt stark! :)

på vägen hem innan jag blev avsläppt stannade vi till på statoil och jag köpte frukostbullar och apelsinjuice. ska bli en sjukt god frukost. jag tänkte att det är lika bra att jag stannar uppe. paul ska ju ändå upp om typ 45 minuter så då kan vi ju äta tillsammans. jag kommer ändå vakna när hans klockor ringer för jag får hjälpa honom att komma upp. han har blivit så sjukt morgontrött på senaste tiden. men det är väl vintern kan jag tänka mig.

nu har jag precis duschat, och gud så skönt det var. tänkte att jag skulle blogga lite. har ett recept på julgodis kvar att lägga upp faktiskt. :)

kjell ligger här tätt intill mig i soffan och bara spinner och myser. så härlig han är. han lyder inte bara. man får säga till honom att han inte får vara på bordet typ 15 gånger och ändå hoppar han upp igen gång på gång på gång. det har till och med hänt att gosan kommit och sagt åt honom, det märks riktigt på henne att hon vill lära honom vilka regler vi har här och så blir hon sjukt arg och irriterad på honom när han inte lyder eller inte förstår. såå sött när man tittar på när hon ska försöka lära honom något.

nej nu ska jag se om det är något spännande på TV. sen ska jag sova efter vi har ätit frukost. lär nog inte blogga mer innan jag har sovit!
så nattinatti!

lugn dag!

idag har mest varit en lugn dag faktiskt. har sovit ett tag, städat runt lite, fixat hemlis som jag inte kan skriva här. kommer berätta senare när det är dags, men det innebar att jag var tvungen att låna emilias dator ett par timmar, så hon kom och lämnade den på vägen till jobbet i morse.
sen vid fyra när hon slutade så körde jag bort till hennes jobb och lämnade den. sååå nyfiken hon va, och troligtvis ÄR!!! hihi. men hon får inget veta.

sen har jag och paul varit och handlat lite förnödenheter på maxi och jag hämtade även ut hans julklapp som hade kommit! :)

därefter blev det att köra hem och laga mat och göra lite julgodis. har även sett mammas pojkar, paradise hotel och saw 6. så det har varit mycket mys idag!

nu så har han gått och lagt sig och jag ska åka iväg till akuten i helsingborg med emilia och elis. elis har svårt att andas så hon hämtar upp mig snart. klart man ställer upp för sin bästabästaste vän!

måste klä på mig nu. hon är nog snart på väg.

puss o kram!






recept på julgodis: chokladkola



mumsmumsmums. det är ett som är säkert. en verklig succé blev det första gången vi gjorde det hemma när jag bodde hos mamma och pappa. gud så goda. och såna här har jag då stått och gjort också idag!

 

ca 40-50 stycken beroende på hur stora man vill ha dem

50 g margarin
2 dl strösocker
1 dl ljus sirap
3-4 msk kakao

-   blanda ingredienserna i en kastrull.

-   koka upp smeten i kastrullen. sänk värmen och låt kolasmeten koka i 5-7 minuter. rör inte i smeten under kokningen.

-   häll upp smeten i en oljad långpanna ca 13x18 cm. (jag använde en rekatngulär pajform med ett bakplåtspapper i för att det inte skulle fastna istället för att olja, så slipper man disk, hihi) låt smeten stelna antingen ute på balkong/altan eller i kylskåpet.

-   skär kolan i bitar med en lätt oljad vass kniv. (jag använde en bra sax och klippte den istället, mycket lättare) linda in bitarna i smörgåspapper eller plastfolie/cellufan. (jag satte även på söta klistermärken för att dem skulle bli gulliga och juliga och lite mer personliga)

 

voila!


recept på julgodis: knäck

knäck har jag stått och gjort nu ikväll. riktigt bra blev den. ibland blir den ju inte det, det har ju hänt vissa år (när min pappa gjort det) att dem blivit hårda eller fööör sega så man inte får av dem av pappret. det kan ju hända vem som helst, så jag klagar inte på pappsen. det är faktiskt inte världens lättaste att få knäcken perfekta. men jag klarade det det här året! :)

dock har jag ingen mandel i som man egentligen ska, för jag är inte så förtjust i det. så jag körde utan.



för ca 75-85 stycken

2 dl vispgrädde

2 dl ljus sirap

2 dl strösocker

-   ställ ut knäckformarna på en plåt eller en bricka eller liknande. (tips: smörj in plåten i olja för att formarna ska stadigt när dem sedan fylls med knäcksmet)
-  
häll alla ingredienserna i en kastrulll och koka alltsammans utan lock på medelvärme. värmen bör vara jämn hela tiden, då man säger att smeten bör "bubbelkoka". koka sedan i 15-20 minunter. Rör om då och då men inte för ofta eftersom knäcken då kan bli sockrig i konsistensen.
-   Om man vill ha mandel i skall man tillsätta den i småsmå hackade bitar alldeles i slutet precis innan det kokat klart.
-   Därefter gör man ett kulprov eller flera för att se så det säkert är klart när man tar kastrullen från plattan.

(kulprov: häll kallt vatten i ett glas, droppa i lite av knäcksmeten. när "provet" kan rullas till en kula är smeten klar.)

-   om man vill ha hård knäck skall man låta smeten koka i ytterliggare 5-10 minuter efter att kulprovet visat att det är klart.

-   fyll smeten i formarna och låt den sedan stelna. förvara den torrt, helst i burk med tättslutande lock. lägg gärna smörgåspapper mellan lagren för att det inte ska klibba ihop.

voila!

 

 


anna anka versious. kalle anka



då står det klart, anna ankas jul kommer att sändas samtidigt som kalle anka och hans vänner firar jul på julafton. klockan 15.00. enda skillnaden är att det förstnämnda sänds på TV3 och det sistnämnda sänds på SVT precis som vanligt.

vilket program kommer DU att bänka dig framför och varför?


inatt ska jag hem!

gud vad jag längtar.
inatt när jag slutar jobba ska jag köra hem, hela vägen hem till mitt egen hem i ängelholm, till paul och till gosan! gud vad det ska bli skönt. har saknat det såå! har ju inte varit hemma sen i söndags. :(

och imorgon blir det supermys med paul där hemma. ska laga fin middag och bara mysa, för sen på fredag ska jag ju till jobbet igen och vara borta heeela helgen. suck. denna veckan är sjukt jobbig, men det är priset jag får betala för att jag ska kunna vara ledig på juldagen när vi ska på julmiddag hos pauls mamma. så det är väl rätt lugnt så sett, känner att det är viktigare faktiskt.

berättade i förra inlägget att jag bara ääälskar att slå in paket och så, kom på att jag har hela bilen full med julklappar som ska slås in imorgon. längtarlängtarlängtar. hihi.
dem har ju såna julklappsinslagningar i usa under julhandeln, jag hade passat perfekt att jobba i en sån. haha. man kanske ska göra det nästa år, som semester/jobb?!
kan ju vara en idé. hehe. men dem är nog mycket duktigare på det när borta i usa än vad jag är. dem brukar ju ha såna superfina, i alla fall dem man ser på film.
är det så i verkligheten eller skildrar filmerna det lite väääl och överdriver? finns det någon som vet?

nu ska jag lägga mej ner i en kvart till, sen ska jag plocka ihop alla mina saker och klä på mig, för att sen bege mig till lund. innan jobb ska jag försöka hinna in i en speciell affär för att köpa en speciell sak. berättar vad imorgon. inte säkert jag köper det nämligen, men det lutar starkt åt det. hihi.
ledtråd: gruppaktivitet, fyra delar, finns på rusta, extrapris just nu........

någon som kan gissa ut de?

puss o kram!


sjukt fin julklapp

jag älskar det här med att slå in paketer i olika papper och med olika snören och band. vill att varje paket ska se unik ut, ibland slår jag in många likadana bara för att jag är lat. men idag har jag verkligen kämpat. köpte ett riktigt fint papper med fina band till på rusta. och detta skulle då va till mormor&morfars julklapp från alla oss kusiner.
jag tycker i alla fall att den blev superläcker!

visst blev den fin?


dags att sova

som ni alla som läser detta förstår, så har jag bara för en liten stund sedan kommit hem från jobbet. ska lägga mig på kuddarna och under täcket nu och göra mitt bästa för att somna så fort som möjligt. men kommer inte kunna det på en stund än, så blir väl att kolla på en film.

antagligen blir det merry madagaskar. en kortisfilm som verkar hur rolig som helst. någon som har sett den?



och om jag inte lyckas bli trött av den och kan somna när den är slut, så blir det att börja läsa en ny bok som jag från hem från cdon. ännu en bok av roslund&hellström. riktigt bra författare, dem skriver på ett sjukt bra sätt och har riktigt bra handlingar i sina kriminalromaner. jag rekommenderar dem starkt. tänkte börja läsa en som heter odjuret nu.

har precis läst ut flickan under gatan som var riktigtriktigt bra! ni kan läsa mitt boktips den 2 december nu detta året. lyckades inte få fram någon länk. av någon konstig anledning kunde jag inte få upp en sida med bara det inlägget. vetifan varför. men leta er fram om ni är intresserade.

 

nu ska jag lägga mig. hoppas ni sover gott i natt.

 

ps. och alla ni som fick ett visst sms av mig i natt, hör av er så fort som möjligt med besked!

 

nattinatti


dagens garv

det var så sjukt roligt sagt. haha. som vi skrattade och som jag har skrattat åt det resten av natten sen. har varit tvungen att berätta det för flera personer dessutom som också tyckt det var roligt. inte alla lika roligt, men dem flesta!  

 

det var alltså så att jag satt och pratade med min kära vän malin som jobbar på securitas. pratade bara allmänt så. och så gjorde jag ett litet misstag, tryckte inte ner kopplingen riktigt hela vägen (av misstag då förstås) så det lät som fan och det räknades kuggar som bara den i växellådan. konversationen blev såhär:

 

Sandra: hörde du hur det lät från min växellåda?

Malin: nääää, jag kopplade inte riktigt.........

 

vi satt först helt tysta många sekunder innan vi började skratta båda två. haha. verkligen nattens bästa. tack malin för att du förgyllde min natt!

den som inte tyckte att det var roligt har fan ingen humor alls. punkt slut!


nattlig fika med kollegorna



va trevligt vi hade på lunchen idag med fika. såå himla härligt. men ännu en natt med ren mobbing var det som stod på tapeten, men så är chargongen på vårt skift tyvärr. haha. eller ja, det är rätt skoj ibland. men mycket roligare när vi är två tjejer som är på samma sida, nu var det jag mot tre och för en stund var dem även fyra mot mej. inte kul. men jag klarade det i alla fall.

max hade med sig glögg och så bjussade jag på mammas lussebullar och pepparkakor. mumsigt. robban hade räksallad så alla skulle tvunget pröva att ha det på pepparkakorna, en succé fast mesen max vågade inte testa. haha.





sista bilden är våra söta tomtar som står på bordet i matsalen. haha. :)
finns att köpa på ÖB om någon gillar dem!

som sagt, ännu en hård natt tillsammans med mina arbetskollegor. måste säga att detta är det jobbet jag har trivts bäst på hittills i mitt liv, trivs riktigt riktigt bra och det är mestadels pga mina underbara kollegor! dem ska ha stort PLUS!

äääntligen! alla julklappar klara



då kan jag äntligen pusta ut. idag har jag fått klart alla julklappar. utom en... men jag vet vad jag ska köpa så det är ingen brådska så sett, det kan jag göra vilken dag som helst i ängelholm. sen ska jag även hämta ut mammas. så det kommer bli kanon!

idag har jag hunnit med att fixa till mamma, paul systrar, pauls bror och hans flickvän, elis, emilia (halva) och även faktiskt till paul. fan va duktig jag känner mej. det kommer bli hur bra som helst det här. :)
och igår var jag duktig då också för då blev det till farmor och en 50kronors-klapp till julklappsspelet.
är riktigt stolt över mig själv om jag ska vara riktigt ärlig!
det enda som "vi" har kvar är att paul ska köpa en sak till till sin mamma, men det är som alla hans syskon också ska vara med på! :) men det tänkte jag faktiskt inte lägga mig i, det får han göra precis när han vill. huvudsaken är att jag fixat resten.

just nu sitter jag på jobbet. ska snart ut och köra. bara 25 minuter kvar. ska bli skönt att komma ut. hoppas det går bättre idag. gjorde ju en liten tabbe igår. haha.
tänkte att jag skulle ta en genväg från lomma till staffanstorp men man kan nog inte kalla det genväg direkt, för jag hamnade i malmö. hahahaha. så jag förlorade massa tid där. men jag och robban hjälptes åt så det löste sig. men gud så pinsamt. blev råmobbad sen.

och mamma, jag snodde en påse lussebullar med till jobb idag. förlåt.

max bjuder på glögg idag och jag tog med lussebullar, MYS!!!
mamma får ha en påse av mig sen när jag har bakat. hehe. ska antagligen göra det på torsdag. men ska inte säga för mycket för då kanske det inte blir av, men jag planerar att göra det då iaf. planerar även att få tvättat lite men jag vet inte om jag väntar med det tills nästa vecka kanske, vi får se.

gud va tråkigt jag känner att detta inlägget blev. ska faktiskt avrunda här och ringa till mamma!

tjingeling.

glöm inte....

nu hoppas jag att ni inte glömmer.

bloglovin


jättefina tårtor

har suttit och googlat på tårtor en stund och hittat massor med coola. jag ska ju fixa en fin tårta till mitt kalas som jag ska ha efter att vi kommit hem från sälen. jag fyller ju år när vi är där! :)

ska antagligen beställa en hellokitty som det ser ut nu. men här är några andra jättefina som jag fallit för.



känslan av maktlöshet

den absolut värsta känslan jag har känt i hela mitt liv är den av maktlöshet.

det finns så otroligt mycket man vill göra, och önskar att man kunde göra.

har ni någon gång varit med om känslan att vilja ställa upp för en vän mer än något annat, men att ha total maktlöshet och inte kunna göra det?

hur ska jag bära mig åt för att göra livet lättare för den vännen som betyder allra mest för mig?

världen är orättvis

jag förstår absolut ingenting.

sverige, landet jag är född och uppvuxen i, är ett land fullt av mörka hemligheter och negativa sidor och orättvisheter.

en människa som verkligen kämpar för att ha ett bra liv tillsammans med sin son, som aldrig lever på systemet och verkligen vill klara sig själv, det är den människan som svenska samhället ska trycka ner.
dem ska trycka ner den här personen så långt att utvägar och sätt att ta sig tillbaka verkligen börjar lysa med sin frånvaro.

kan verkligen det svenska samhället känna ett sånt hat mot en enda människa helt utan anledning?

svaret på den frågan har jag nu fått, jo det är faktiskt så att det är fullt möjligt, eller det ÄR möjligt. jag förstår det inte, och säkert inte många andra heller men ändock är det möjligt.

jag känner mig personligen så himla dum, varför ska jag ha det såhär bra när någon annan som jag tycker väldigt mycket om inte har det bra alls?
varför ska jag trivas med min tillvaro när någon annan verkligen har det sämre än hon förtjänar ofrivilligt?

det som stör mig mest är att en alternativt två eller till och med tre personer har förstört hela den här människans tillvaro och gjort den till vad den är idag. hur kan man vilja en annan människa så pass ont?
en del saker är alldeles för ofattbara för oss vanliga människor att förstå, men hur kan någon person ens förstå detta?

i den värld som jag vill leva i händer inte såna här saker, alla hjälper varandra och ser till varandras bästa men även samtidigt till sig själva.

att straffa en annan människa för att denne har gjort något elakt eller dumt är jag definitivt FÖR, men att straffa en människa och förstöra dennes liv av totalt no reason eller av en anledning som absolut inte är i proportion till följderna av straffet, det är bara absurt att det ens får hända.

det finns en speciell person som jag skriver om i detta inlägget, som ni alla nog förstår. den här personen tänkte jag berätta om lite närmare: det är en person som aldrig vill någon annan något ont, aldrig ska jag inte säga för det vore inte mänskligt, men hon vill aldrig någon något ont som inte har velat henne det först. för att säga att man inte skulle vilja någon något ont efter det hon har gått igenom, det är att ljuga och det är totalt omänskligt. men skillnaden att vilja någon något ont och verkligen sätta det i verket är en väldigt lång väg att gå, det gör man bara inte. inte i den utsträckningen som hon har tvingats vara med om. 
min bästa vän, hon är så ärlig, omtänksam och verkligen älskvärd att jag inte kan förstå att saker och ting gått så pass långt som de har. hon är värd bättre och förtjänar definitivt inte det öde hon tvingats in i...

hur kan man vilja förstöra ett liv, inte bara för en ensam mamma utan även automatiskt för hennes son? ett litet oskyldigt barn som inte har gjort någon annan människa något ont i världen, vad har han gjort för att förtjäna det öde han är satt i?

jag finns alltid här, oavsett vad som händer!

kämpa på, fast det känns svårt och utvägarna lyser med sin frånvaro och problemen känns olösbara. stanna kvar hos oss gumman! låt dem inte vinna.
det känns tungt, men det kommer en ljuspunkt. jag lovar dig!

 


ännu en american pie-film

inatt innan jag somnade såg jag den nya american pie-filmen. blev faktiskt besviken. dem andra som har kommit har ändå varit rätt bra allihop. men den här var ganska trist. bara massa nakna brudar, ingen rolig handling och så. nej minsann, verkligen inte att rekommendera från min sida.
somnade dessutom till den så jag fick se klart den nu när jag vaknade. inget bra betyg alltså!



någon annan som har sett den och har någon annan åsikt?


stolt över mig själv

nu har jag tagit ett steg närmare att ta tag i min situation gällande mina betyg. paul har idag med sig min mattebok till jobbet, han är ju här i svalöv, så jag ska strax köra ner till honom och hämta den. sen ska jag köra och köpa ett rutat block. sen ska jag faktiskt börja plugga matte när jag sitter i receptionen på sony ericsson, och förhoppningsvis får jag gnistan tillbaka så jag även tar fram boken där hemma. sen när jag känner mig redo är det bara att göra en prövning på komvux. tänkte ta mig en tripp ner på komvux på torsdag och skriva in mig, och kanske även få lite småprov som jag kan öva på under tiden jag pluggar. vet att min gymnasielärare alltid hade såna, och det tror jag dem flesta lärarna har. annars finns det säkert nåt på nätet, där finns ju allt nuförtiden.

nu ska jag bara resa mig ur min varma goa säng och klä på mig, sen dra ner och äta frukost. därefter blir det att köra till paul!
ska nog ta en sväng in om nova för att kolla lite julklappar på vägen till jobb. har några kvar. speciellt en till farmor, det blir svårt men jag vet ungefär vad det blir. det är egentligen paul som ska köpa den, men det vet man ju hur det blir. hehe. han kommer vänta till den 23e och det pallar jag inte med, man får vara ute lite i god tid. orka springa i affärer den 23 bland alla andra, om man KAN ta det innan så gör man väl det, eller?!

hoppas ni andra får en bra dag, själv ska jag ju jobba :(

klockrent klipp på youtube

min kära vän emilia tipsade mej om ett riktigt roligt och klockrent klipp på youtube. jag skrattade så jag nästan grät när jag hörde det.
skämtet är dock lite internet oss emellan så alla andra fattar nog inte riktigt vad som menas exakt, men jag låter det vara osagt. haha. :)


nattlunch på jobb

sitter just nu och har lite lunch på jobbet, tänkte jag skulle bränna en julskiva som jag kan sitta i jobbebilen och skråla till. hehe. så jag tog upp datorn. kollegorna kommer snart så jag ska inte bli långrandig.
låtlista på min julskiva kommer upp så småningom! kommer bli massor med otroligt bra julsånger som kanske inte spelas överallt annars men som jag personligen gillar väldigt mycket.

visst ser min nattlunch härlig ut inatt?

äpplejuice, apelsinjuice, 2 satsumas, babymorötter och 1 macka med ost och skinka!


bild på mig

tänkte det var längesen jag la upp en bild på mig själv. så här kommer en som jag tog innan jag gick och la mig igår. hehe. hade inget att göra medan jag väntade på paul så det fick bli att ta en liten bild!



nej minsann. nu börjar det brinna i knutarna. jag får börja klä på mig och packa lite grejer för sen ska jag köra och jobba. tråkigt men sant. men jag har i alla fall fått hela dagen här hemma och bara ta det lugnt och äta mat och göra lite julgodis och klä julgran och så har vi sett merlin. det har varit supernajs. :)
en slappedag helt enkelt, vem gillar inte såna?

recept och bild på mitt julgodis kommer senare, kanske inatt eller imorgon.

tjingeling

vår fina julgran

nu är vår julgran färdigklädd, paul fick sticka iväg till garaget för att slänga på sina vinterdäck så jag fick avsluta det själv. tråkigt men sant.
men jag tyckte det blev fint i alla fall. är supernöjd. har sprayat in hela granen också och man såg riktigt hur kjell ryggade tillbaka så det kan funka. men vi får nog spraya den varje dag ett par dagar så låter han nog bli den sen! förhoppningsvis...

bilden är inte jättebra, för min mobilkamera är inte strålande. mormor och morfar har ju min kamera med sig i thailand så det får gå. ska se senare, om intresse finns, om jag kan få en bättre bild när det är dagsljus ute. det skymmer ju nu och är ganska mörkt!
här är den i alla fall:



jag veeeeeet, en svart gran!!! haha. men vi gillar den och den passar perfekt in i vardagsrummet!

julbord på casino cosmopol

igår var jag ute med jobb på julbord på casino cosmopol i malmö. vi hade riktigt riktigt trevligt. god mat, god alkohol, gott sällskap och en underbar elvis som underhåll. kan det bli bättre?!

här kommer lite bilder och videoklipp från kvällen:



















(måste bara lägga till att en del av bilderna samt två filmer har jag "snott" från robban på jobbet, eller rättare sagt, dem skickades till min mobil)


en sak som är rätt rolig ändå. jag har aldrig varit på något casino, så jag ville tvunget prova det där med att spela så jag körde på roulette och det visade sig att jag är riktigt duktig på det. vann pengar. hade 300 när jag kom dit och gick därifrån med över 500, det får jag väl vara nöjd med?
man ska sluta när det ligger på topp!

efter casinot gick vi till harrys där vi skakade rumpan ett tag innan det var dags att bege sig hemåt. men gud så roligt det var. är riktigt nöjd med kvällen!
paul kom och hämtade mig sen, trodde aldrig jag skulle lyckas få honom att göra det, har nog skrivit det innan, men han kom! :)

nu håller vi på att klä julgranen (jag veeeet, det är skittidigt men jag älskar det). kommer upp bild sen när den är klar. men det går inte så fort för vissa måste ju lägga sig på soffan och lata sig emellan. haha.
ska bli sjukt skoj att se hur kjell kommer att vara mot granen, får spraya in den i sånt get-off så han låter bli den, hoppas att han gör det iaf.

nej nu ska vi fortsätta.

tjingeling.



åka bagagelucka

igår umgicks vi med lite vänner här hemma. supertrevligt. har tyvärr inga bilder. :(
först kom tobbe, malin, andreas och emma till oss och vi käkade lite och drack några cider/öl och så, sen drog vi ner till bowlinghallen och spelade i två timmar. skitskoj! gick lite dåligt för mig, men man kan ju inte vara bra alltid. jag var bättre än paul i alla fall och det är ju huvudsaken. moahahaaa!

sen drog vi tillbaka hem till oss och spelade lite spel och sjöng lite singstar. hur trevligt som helst. måste göras om snart.

och på vägen till och från bowlinghallen åkte paul i bagageluckan. han hade legat där förr och vi var en person för mycket för att få plats i bilen så han fick ligga där bak. haha.



så söt han är! ;)

dagens outfit !

idag ska jag på julfest med jobbet, ska bli dödskul. tåget går femöverfem så det är hög tid att börja göra vid mig nu, ska ju ta mig till tåget på nåt sätt också. det jag egentligen skulle göra här vid datorn var att kolla när stadsbussen går, men det blev att blogga lite istället. hehe.
det är malmö jag ska till så det är rätt långt, får sitta på tåget i 1 timme och 19 minuter. lite drygt men jag får läsa ut min bok eller lyssna på mp3n eller nåt. sen hoppar linnda på i lund så då blir det trevligare den sista kvarten. hehe.
inatt kommer i alla fall paul och hämtar mig, snäll som han är. trodde aldrig han skulle göra det, men minsann!

ikväll kommer jag att se ut såhär:

mörklila tunika New Yorker svarta strumpbyxor H&M
svarta overknee-stövlar Ellos

ska försöka ta lite bilder och så från kvällen som jag kan lägga upp imorgon eller nåt. men kan inte lova något. hehe. men någon bild lär det säkert bli!

 

vad ska ni hitta på ikväll?


katterna äntligen vänner

jo ni läste rätt. gosan har tagit sitt förnuft till fånga och blivit vän med kjell. vi trodde faktiskt inte att det skulle vara möjligt alls, men det går och jag har sett det med egna ögon. har inte riktigt trott på paul när jag suttit där på jobbet och han sagt på telefon att dem busar och är vänner.

men dem kelar med varandra, busar, tvättar varandra och ligger nära. gud va glad jag är. det tråkiga är bara om gosan blir ledsen sen när han flyttar till jul. men det hoppas vi att hon kan ta, hon kunde ju ta när hennes egna ungar flyttade så då borde hon klara detta alldeles utmärkt.

här är lite nya söta bilder på honom:


 

han är så gudomligt jävla söt. är nästan lite fööör kär i den lilla krabaten för att kunna lämna honom ifrån mig. men nu är det som det är. hehe. ska vi ha en till så blir det en hona, det har vi bestämt. annars blir det ju bebbar hela tiden så som gosan håller på när hon löper. hehe.


gårdagens julstök

igår hela dagen tog jag det bara lugnt och lyssnade på julradio och fixade lite julstök och hade hur mysigt som helst för mig själv. det blev pepparkaksbak, julklappsinslagning och julpynt. här kommer lite smakrpov på vårt juliga hem! :)

 

som sagt så var det hur mysigt som helst och pepparkakorna blev jättegoda. köpte visserligen degen i affären, brukar inte bli så gott då men det finns ju olika fabrikat och det här året blev det skogaholms vilket var mycket positivt. andra år har det blivit gillebagarns, men skogaholms är numera en favorit från min sida. :)

 

hur stökar ni inför julen?


dålig inspiration idag

vet inte alls vad jag ska skriva. det har ju inte hänt särskilt mycket det senaste dygnet. är på jobbet just nu. har fått positivt besked angående juldagarna också, ska vara ledig från jobbet 23, 24 och 25 december så jag kommer att kunna deltaga på ALLA julmiddagarna som vi är bjudna till, jättehärligt ska det bli.

dock har jag efter denna helgen en riktigt jobbig arbetsperiod framför mig, men jag klarar det. det är det värt för att få vara ledig under juldagarna. :)

imorgon ska jag ha det riktigt mysigt där hemma på dagen. hade tänkt baka lite lussekatter och lyssna på julmusik. sen blir det även att laga middagen så den är klar när paul kommer hem. har lovat att göra en riktigt fin middag. längtar. :) har ju inte varit hemma nu sen i måndags så det ska bli skönt att komma hem. julradio.se kommer att spelas på hög volym hemma hos mig och DVD-brasan kommer att knastra i TVn. är inte det mysigt så säg?!

sen hoppas jag även att vi ska få upp julgranen snart också och julgardinerna i vardagsrummet, för när det är gjort kan jag fota allt vårt pynt och lägga upp här som jag har lovat. ser fram emot det. :)

nu ska jag läsa lite i min bok som jag tipsade er om igår. ni hittar inlägget här.

tjingeling

låtlista - min nya skiva

nu har jag äntligen fått klart min nya skiva som bränns till bilen. här kommer låtlistan som jag lovade:

1. Agnes - I need you now
2. Scotts - Underbar
3. Milow - One of it
4. Takida - Tonight
5. Westlife - How to break a heart
6. Westlife - Sound of a broken heart
7. Britney Spears - 3
8. Cascada - Fever
9. Blackeyed Peas - Party all the time
10. James Morrison - Nothing ever hurt like you
11. The Kelly Family - Can't help myself
12. Michael Bublé - Haven't met you yet
13. David Guetta feat. Akon - Sexy bitch
14. Lasgo - Lost
15. Lady Gaga - Bad romance
16. The Kelly Family - Because it's love
17. Brinck - I don't wanna love her
18. Laura Jansen - Use somebody
19. Brinck - Close but still out of sight
20. Nickelback - Never gonna be alone

har ni låttips på en ny skiva sen så är det välkommet!

blixthalka på vägarna

usch vilket väder det har varit. egentligen väldigt härligt, kyla men vindstilla. sånt väder gillar jag, det är mycket bättre än när det snöar, regnar eller blåser. men det har varit sjuuuukt halt på vägarna i natt, var faktiskt riktigt rädd ett par gånger på vägen hem från jobbet med min egen bil. menmen, det är ju på väg mot såna tider nu så det är väl bara att vänja sig.

nu hade jag tänkt se paradise hotel och kanske julkalendern också. tänkte faktiskt ge den en chans i år, ska inte rata den innan jag har provat se den och verkligen försökt tycka om den. det är ju en viss tjusning ändå, det där med ett avsnitt om dagen hela december ända fram till julafton. man får tillbaka barnasinnet på nåt vis. såg första avsnittet, och den har faktiskt potential. hoppas dem har gjort något riktigt bra av den. håller alla mina tummar.

nu ska jag krypa ner under täcket och hoppas att jag får upp kroppsvärmen snart.

natti!

vinterhalvårets godaste frukt



oooooh, det vet väl alla vilken det är?! satsumas såklart. eller ja, clementiner. dem har ju verkligen säsong nu, det är ju så att olika frukter finns det gott om vid olika tider på året och jag vill ändå tycka att det just nu är satsumas/clementiner som regerar fruktmarknaden.

egentligen så kan jag ärligt säga att jag inte vet skillnaden, men jag tror att clementiner är lite större och lite sötare och att satsumas är lite mindre och lite mer syrliga. har jag fel?

om någon annan vet så här gärna av er, för det är alltid kul att veta så man inte säger fel. hehe.

jag gillar när det är lite syrligt och man nästan grimaserar när man äter den, så jag gillar satsumas, om min teori stämmer då vill säga.


vilken är eran favoritfrukt just nu?


superbra boktips

just nu håller jag på och läser en riktigt bra kriminalroman. har faktiskt inte läst såna böcker innan så detta var mest en test från min sida och det fungerade ju för jag är fast.

den utspelar sig i sverige, stockholm. vill inte berätta alltför mycket här men den är ganska lättläst och man hänger med bra, ibland kan kriminalromaner vara lite komplicerade och det kan vara svårt att hänga med och dem använder konstiga termer och skriver på ett allmänt komplicerat sätt, men inte alls i denna.
jag är av den åsikten att om författaren lyckas fånga mig så pass att jag har med mig boken överallt och att jag känner att jag riktigt kan se karaktärerna framför mig och höra dem prata i huvudet och verkligen försöka sätta mig in i deras situationer, då är det en riktigt bra bok. för om man som läsare engagerar sig mycket i en speciell bok, då är boken läsvärd!

så mitt tips är att läsa den. den finns här för 39 kronor!


Im a bad person

nu har jag minsann svikit er igen, det har inte funnits tid till att bränna min nya skiva till bilen idag. kommer antagligen försöka göra det på lunchrasten på jobb, har ju alltid datorn med mig eftersom jag ska sova i svalöv. så den ligger på kontoret, ska nog försöka mig på det då. så ni får hålla i er ett tag till angående låtlistan! ;)

just nu sitter jag och tråkar på jobbet. frös ihjäl typ fyra gånger på vägen till jobbet. det är ju vrålkallt ute, känns som alla kroppsdelar bara ska dela på sig. haha. men skönt att vara inne i värmen nu till klockan nio, men det är ju inte så att det blir varmare ju senare på kvällen det blir. snarare tvärtom. hehe.

jag och jennie beställde en ursnygg kalender till henne, 300 spänn kostade den, men det är det värt enligt mig. skitsnygg blev den. är helt avundsjuk. vill också ha.

linus på mitt jobb har i alla fall gjort min dag! :) thank you.

nej nu ska jag läsa lite i min bok.

hejsvejs

fler besökare till din blogg?



om du vill att fler ska komma in och läsa din blogg, klicka här
det har funkat superbra för mig, antalet besökare har nästan femdubblats och det bara ökar hela tiden!

gulliga ungar

vaknade för en timme sen av att jennie kom hem från jobbet och hon drog upp mig för att gå till dagis och hämta barnen. det var rätt skönt att komma ut i den friska luften och gå en liten promenad. frost och svinkallt ute, men det hindrar inte mig att tycka att det var härligt.
blir dock på lite sämre humör när jag tänker på att jag ska vara ute hela natten när jag jobbar, kommer bli sjukt kallt. men det är sånt man får ta.

här är bilder på världens sötaste ungar! ;)

 

nu sitter jag i soffan och ser på robin hood med isabelle och tuva ligger och sover och jennie är och köper mat till oss. är svinhungriga ju! :)

sen ska jag ju hjälpa henne att fixa kalendern innan jag ska köra till jobbet.

 

hur ser eran dag ut?

 

kramar


kryper ner under täcket

nu ska jag minsann sova. känner att det är dags. hela huvudet värker av trötthet och ögonen faller ihop och när dem väl är öppna så ser jag bara dubbelt och suddigt. det är VERKLIGEN dags att sova.
kommer ju bli väckt av barnen om ett par timmar, men det är rätt mysigt ändå. kan ju somna om och sova några timmar till sen när dem blivit lämnade på dagis och jennie gått till jobbet.

fryser som fan här bara. vetifan vad det är, om det är kallt eller om det är mig det är fel på. men jag kan starkt säga att det lutar åt att behålla joggingdressen på och sova med den på i natt. usch så kallt det blir om jag tar på mig mitt nattlinne. kommer dö av köld.

imorgon. ska jag bränna en ny cd-skiva till bilen också, är grymt jävla trött på den gamla. så kolla in för att se låtlistan. kommer lägga upp den här. det har ju varit så populärt att jag gjort det innan, så ni ska minsann få se! ;)

men nej kära vänner, nu får ni klara er utan mig resten av natten.

love you all, puss o kram!

kärleksförklaring

paul, jag saknar dig som attans.
vill bara hem till dig och kramas.
vill verkligen känna att det du och jag har är speciellt.

det jag känner för dig är starkare än något jag känt tidigare.

jag älskar dig av hela mitt hjärta. ♥


ni har väl inte glömt?!

bloglovin





sjukt bra citat som jag hittade på en kär väns blogg.
klicka in er och läs hennes blogg här.


thank God for internet

internet är riktigt bra på många olika sätt. tänker inte skriva ett sjukt långt tråkigt inlägg om varför det är bra osv. tänkte mest bara ta upp en sak.

det finns en viss person i det här långa landet som verkligen fångat mig.
kan man hitta en fin vän genom en dumburk? jag har nog gjort det.
när vi pratade innan kände jag att jag kunde släppa ut det som tynger mig.
det känns så himla bra att göra det när det inte finns några krav.
fast vi inte har träffat varandra så känner jag en tillit.
jag vet faktiskt inte varför.
kanske är det för att hon verkar vara precis lika galen som jag?!
känns enormt skönt att du finns, vännen!
en dag gumman, en dag ses vi.......

 


bara massa julmusik

jag har hittat en radiokanal på internet som bara spelar massa jullåtar, sjukt mysiga. såna man inte hört innan och såna som spelas sönder i december runt jul i alla köpcentra. det är ju perfekt att sätta igång när man ska julstöka hemma och när man ska fira jul.
det bästa är att dem spelar både svenska och engelska låtar. en favoritkanal för min del just nu! :)

ni hittar den här.


borta bra men hemma bäst

nu har jag typ nyss kommit hem till jennie i eslöv, ska sova här nu i natt. känns trevligt men gillar egentligen inte riktigt att sova borta, man sover inte lika bra. men det är sånt man får ta. hehe. är ju så himla roligt att träffa både henne och barnen så det är det värt! :)

gud vad det har varit kallt nu ikväll när jag har jobbat. helt sjukt. skrapa rutor på samma bild fick jag göra tre gånger ikväll också. det räckte man lämnade bilen ett längre tag så fick man skrapa. helt sjukt. och min bil var ju som en enda stor isbit när jag skulle köra ifrån jobbet när jag slutat.
man fick pälsa på sig med mössa och vantar och hela köret, men jag tog inte något foder i jackan, för det lär ju bli kallare den här vintern än ett par minusgrader så det är bättre att vänta med det och småfrysa nu, annars har man inget att avancera med när den riktiga kylan verkligen kommer.

såhär såg jag ut på jobbet idag:



körde in om statoil och köpte varm choklad på vägen hit, frös så himla mycket. kändes riktigt gott i magen när man fick ner det. och vad blev jag sugen på när jag stod där inne, jo glass?! och hur normalt är det när det är flera minusgrader ute och jag stannade för att värma mig med varm choklad? haha. jag köpte ju ingen givetvis, det är ju mitt i veckan. men ändå. hahaha.

nej minsann. nu ska jag faktiskt sätta i hörlurarna i datorn och se någon film eller ett TV-program. kanske rentav den nya american pie?! den hade jag tänkt se antingen onsdag eller torsdag annars så jag kan lova att ett referat på filmen kommer. är rätt spänd att se hur bra den är. det har ju kommit ganska många filmer nu faktiskt. men vi får väl se. är förväntansfull i alla fall.

kommer troligtvis inte blogga mer innan jag somnar. så godnatt på er allihop!


bilder på lille kjell

tog några foton på den lilla söta kattungen kjell som tillfälligt bor hos oss, och detta gjordes i morse när vi busade i sängen. när han skulle väcka mig för att han tyckte det var långtråkigt att busa själv. han är så sjukt härlig, det lilla livet! hoppas bara gosan lär sig att tycka om honom snart också. då blir allt perfekt.


till alla er som gnäller om att peugeot är en dålig bil



jag har minsann beviset på att dem kan krysta ut rätt så mycket dem där bilarna. på jobbet har vi nämligen en peugeot som har gått riktigt riktigt långt och varit med om mycket och framförallt så har den varit med riktigt länge.
titta själva på miltalet på mätaren: (understa raden då givetvis)



peugeot kan minsann dem också!

sjukt imponerande adventsljus



det finns ett företag som heter AlfaLaval i lund och dem har så sjukt fint i alla sina fönster. det är inte bara det att det är mysigt för att där står ljusstakar eller så utan det är så himla genomtänkt.
det ser ut precis som om dem har stått med linjaler eller liknande och mätt så att ljusstakarna ska stå på exakt samma ställe på varje våning. sjukt snyggt är det.
kolla själva.



nu är det ju tyvärr så att precis mitt i huset så var det en ljusstake som var släckt, just bara för att jag bestämde mig för att fotografera det idag. men vanligtvis så är där tända ljusstakar i alla fönster, det har jag själv sett andra kvällar ju. otur just idag bara.

jag stör mig

det är så himla fint nu när man är ute när det är mörkt, det är fina adventsljusstakar eller stjärnor i alla fönstren och ljusslingor i träd och buskar. hur fint och mysigt som helst.
men det finns EN sak jag stör mig rejält på - människor som har BÅDE en ljusstake OCH en stjärna i samma fönster. jag tycker personligen att det ser förjävligt ut. antingen eller, så tycker jag. om man nu skulle ha så himla svårt att bestämma sig så kan man väl ta vartannat år?

är det bara jag som tycker såhär eller vad tycker ni?



(bilden har ingenting med texten att göra i sig, hittade den på google när jag sökte då jag själv inte hade en bild på detta elände, så om du som bor här med detta fönstret så är det absolut inget personligt)


snygg klänning från nelly.com



har precis klickat hem en supersnygg klänning från nelly. precis en sån jag har velat ha, i  den typen i alla fall. I love it already. kunde inte låta bli när den bara kostade 299 kronor. det är faktiskt dessutom första gången jag köper något från nelly, har varit där inne flera gånger och tittat men aldrig verkligen klickat hem något, men nu kunde jag inte hålla mig, föll direkt för den här och jag vet att om jag inte beställt den så hade jag ångrat mig sjuuukt mycket.

sjukt snygg, gillar att man inte visar axlarna och att det är paljetter men inte HELT i paljetter utan att delen som går över rumpan är i vanligt tyg. gillar den skarpt med andra ord. (den fanns även i två andra färger)

vad tycker ni om den?

Appel Long Top SEK 299, Vila - NELLY.COM


mer sömn än planerat

sov fler timmar i natt än det egentligen var menat att jag skulle göra, men antar att min kropp och själ var riktigt trötta efter att ha sovit knappt 2-3 dagen innan. skulle ju ha hunnit med så himla mycket idag på dagen innan jag körde till jobb. allt ifrån att fota pepparkakshuset och lägga upp här på bloggen till att städa undan och slå in lite julklappar. men tji fick jag. hehe. men man behöver sova lite extra ibland också.

när jag sen vaknade så gjorde jag det inte av klockan utan av att en katt busade och bet i min näsa. haha. det var givetvis kattungen. hehe. sen kelade vi och busade lite och så kom gosan och också ville kela. så dem låg på varsin sida om mig och jag klappade dem. för det går ju absolut inte att ligga föör nära varandra, absolut inte. haha. dem har ju som ni förstår inte blivit vänner än. men det kommer väl. tycker i alla fall att det är stora framsteg. så jag lämnade faktiskt dem ensamma i lägenheten när jag körde hemifrån. hon dödar ju inte honom liksom. igår när vi var på rögle så var gosan i ett rum och kjell i ett annat. men jag kände idag att dem får fan lära sig att vara i varandras sällskap så jag lät dem vara fritt i lägenheten båda två. det kan väl inte skada?!

nu sitter jag och jobbar. ska inte jobba så länge idag. men sen när jag slutar ska jag köra hem till jennie i eslöv och sova där, för imorgon på dagen innan jobb ska jag hjälpa henne med att fixa en kalender från antingen tryckdig.se eller personligalmanacka.se. lovade att hjälpa henne med det innan december är slut och imorgon passar utmärkt. slutar ju redan 23.00 på jobbet idag! :)

nej mindann. nu ska jag spela lite spindelharpan. sen kommer paul förbi jobbet också när han kör hem ifrån malmö, hade glömt mitt körkort och mitt bankomatkort i hans bil nämligen. och det kan ju vara en fördel att ha det med sig i plånboken, ska ju inte hem förrän på fredag. hehe.

hejsvejs

RSS 2.0