världen är orättvis

jag förstår absolut ingenting.

sverige, landet jag är född och uppvuxen i, är ett land fullt av mörka hemligheter och negativa sidor och orättvisheter.

en människa som verkligen kämpar för att ha ett bra liv tillsammans med sin son, som aldrig lever på systemet och verkligen vill klara sig själv, det är den människan som svenska samhället ska trycka ner.
dem ska trycka ner den här personen så långt att utvägar och sätt att ta sig tillbaka verkligen börjar lysa med sin frånvaro.

kan verkligen det svenska samhället känna ett sånt hat mot en enda människa helt utan anledning?

svaret på den frågan har jag nu fått, jo det är faktiskt så att det är fullt möjligt, eller det ÄR möjligt. jag förstår det inte, och säkert inte många andra heller men ändock är det möjligt.

jag känner mig personligen så himla dum, varför ska jag ha det såhär bra när någon annan som jag tycker väldigt mycket om inte har det bra alls?
varför ska jag trivas med min tillvaro när någon annan verkligen har det sämre än hon förtjänar ofrivilligt?

det som stör mig mest är att en alternativt två eller till och med tre personer har förstört hela den här människans tillvaro och gjort den till vad den är idag. hur kan man vilja en annan människa så pass ont?
en del saker är alldeles för ofattbara för oss vanliga människor att förstå, men hur kan någon person ens förstå detta?

i den värld som jag vill leva i händer inte såna här saker, alla hjälper varandra och ser till varandras bästa men även samtidigt till sig själva.

att straffa en annan människa för att denne har gjort något elakt eller dumt är jag definitivt FÖR, men att straffa en människa och förstöra dennes liv av totalt no reason eller av en anledning som absolut inte är i proportion till följderna av straffet, det är bara absurt att det ens får hända.

det finns en speciell person som jag skriver om i detta inlägget, som ni alla nog förstår. den här personen tänkte jag berätta om lite närmare: det är en person som aldrig vill någon annan något ont, aldrig ska jag inte säga för det vore inte mänskligt, men hon vill aldrig någon något ont som inte har velat henne det först. för att säga att man inte skulle vilja någon något ont efter det hon har gått igenom, det är att ljuga och det är totalt omänskligt. men skillnaden att vilja någon något ont och verkligen sätta det i verket är en väldigt lång väg att gå, det gör man bara inte. inte i den utsträckningen som hon har tvingats vara med om. 
min bästa vän, hon är så ärlig, omtänksam och verkligen älskvärd att jag inte kan förstå att saker och ting gått så pass långt som de har. hon är värd bättre och förtjänar definitivt inte det öde hon tvingats in i...

hur kan man vilja förstöra ett liv, inte bara för en ensam mamma utan även automatiskt för hennes son? ett litet oskyldigt barn som inte har gjort någon annan människa något ont i världen, vad har han gjort för att förtjäna det öde han är satt i?

jag finns alltid här, oavsett vad som händer!

kämpa på, fast det känns svårt och utvägarna lyser med sin frånvaro och problemen känns olösbara. stanna kvar hos oss gumman! låt dem inte vinna.
det känns tungt, men det kommer en ljuspunkt. jag lovar dig!

 



Emilia

Har nu läst detta inlägg 2 ggr & alla känslor bubblar innom mig. Det känns som om jag ska explodera av all smärta. Men jag vill att du ska veta detta. Du är GULD värd för mig. Tack för allt ditt stöd. Mycket har kunnats ta ifrån mig. Men är oerhört tacksam att du inte är borta. Tack min BÄSTA vän <3

2009-12-07 @ 20:22:21

Kommentarer

Ditt namn :
Kom ihåg mej ?
E-post : (bara jag som ser)

Blogg / Hemsida :

Varsågod, ordet är ditt :
ha en underbar dag!
RSS 2.0