gårkvällen i bilder

tog lite bilder igår, dock blev dem inte jättebra och det är inte jättemånga men det är någa.














som ni ser hade vi hur kul som helst och det var ett gäng helsköna människor här. inget alls att klaga på. tyvärr så skedde en mindre incident senare på kvällen som gjordes till en höna av en fjäder. riktigt tråkigt att någon vill förstöra för så många andra på det sättet. sjukt tråkigt.

det kunde ha blivit så bra. det kunde ha gått att reda ut. men nu är allt förstört. jag förstår inte hur man tänker när man förstör för så många andra människor utan att själva tänka ut vad man själv gjort för skada.

 

men vi stack i alla fall till morris sen där jag kunde ordna in oss allihop fast alla inte hade åldern inne. så det blev riktigt jävla bra sen! vi dansade och tog en öl och hade hur kul som helst.

 


gårkvällens outfit!

igår hade vi fest här hemma. det var hur kul som helst. tills strax efter midnatt ungefär. men det tänker jag inte ta upp nu. det gör jag vid ett senare tillfälle. orkar inte gå in på de nu.

såhär såg jag ut iaf:


svart tunika Gina Tricot nitbälte New Yorker
leopardleggings Gina Tricot stövlar Din Sko

det kommer bilder från kvällen senare idag!


nintendo wii - boxning

jag har ju ett skitnajs boxningsspel till mitt wii och i fredagskväll spelade vi det som fan.

här kommer två videoklipp när emilia och paul spelar!

 

snacka om roligt spel!


recept: köttfondue med goda såser



i fredags blev det köttfondue till middag. riktigt mumsigt blev det.

köttet vi använde var fläskfilé och det passade verkligen utmärkt. här nedan följer recept på både buljongen och såserna och några bilder.

buljong:

1l vatten

2 köttbuljongtärningar

kryddor: basilika, dragon, paprikakrydda

 

buljongen kokas upp på spisen.

man tänder fonduegrytan med t-röd. sen är det bara att hälla i buljongen i grytan och ner med köttbitar.

 



såserna:

banansås: banan, curry, turkisk yoghurt, mango chutney

mango chutney: mango chutney, turkisk yoghurt, limesaft
vitlökssås: turkisk yoghurt, färdig dressingmix

jordnötssås: jordnötter, turkisk yoghurt, majonäs, limesaft, peppar, gurkmeja

hot dip: turkisk yoghurt, sambal oelek, vitlöksklyfta, chilisås

blue cheese: ädelost, majonäs, turkisk yoghurt

chilisås: turkisk yoghurt, thai sweet chili

bearnaise: krämig köpesås

 



vi gjorde inte alla såserna utan det var dem vi hade att välja på. la upp något extra just för att jag hade det på samma papper.

till detta hade vi då en riktigt god sallad:


körsbärstomater, gurka, röd paprika, majs, gröna vindruvor & italiensk salladsmix


allt serverades med vitlöksbröd. normalt sett har man nog pommes eller klyftpotatis eller nåt sånt till också men vi hade varsin majskolv. skitgott!

 



det blev jättelyckat! prova själva...


maxreklamen ÄGER

förlåt katie, jag måste bara skriva om detta precis som du har gjort. förlåt. det är bara sååå bra!

allihop, maria montazami från svenska hollywoodfruar har gått och blivit reklamstjärna för max hamburgerrestauranger. hon syns aldrig i bild men det behövs inte. tycker verkligen att denna reklamen är så jävla klockren!



vad tycker ni?

otippad start på helgen

jovisst, det var det minsann.

en kompis var med om något hemskt och jag mådde jättedåligt och var jätteledsen för hans skull. det var kallt och jävligt. men som tur är mådde han bra och jag kunde andas ut.
vad som hänt tänker jag inte skriva om av respekt för honom, det är inte min sak att skriva om det. så därför säter jag punkt för det här nu. punkt!


på vägen hem från jobbet stannade jag till på shell där jag jobbade innan och pratade lite med sanna. riktigt skönt att se henne igen. hon är nog den enda jag saknar med det där stället. skulle personligen aldrig sätta min fot på ett jobb igen med dem cheferna, men det är min åsikt.

vi behöver inte gå in närmare på det. men jag står för vad jag tycker och hela det stället är ett stort jävla skämt!!!

 

när jag sen sovit ett par timmar, på tok för få timmar egentligen men jag är ledig hela helgen ju, så körde jag och hämtade emilia och vi tog en fika och handlade lite mat på maxi. trevligt värre. sen lämnade jag av henne på hennes jobb och gick in i djuraffären och inhandlade en lite leksak till gosan som jag ska ge henne sen. hon kommer bli såå glad, det är hennes favorit!

 

nu har jag kommit hem och jag ska leta upp en bok på internet och sen sätta igång med att städa lite här. det ser förjävligt ut. men köket tänker jag inte lägga två fingrar i kors i för det får paul ta. det var kliniskt när jag lämnade. men dem andra rummen kan jag ta. bara man sätter igång lite härlig musik på hög volym så går det an!

 

tjingeling.  


drömmarnas outfit

ooooh den här älskar jag!

var tvungen att göra en till nu när jag lärt mig hur man gör.

vad tycks om denna?

28/1-2010
klänning missguided skor nelly armband nelly
örhängen nelly ring nelly halsband nelly
handväska asos


tips på bra nätshopping

jag har suttit och letat massor och är lite less på "det gamla vanliga".

kan någon tipsa mig om en bra sida (eller flera) med riktigt snygga kläder på internet?

börja med något nytt - önskeoutfits



kanske man skulle börja med något nytt här i bloggen - nämligen önskeoutfits.
vad säger ni om det?
såhär hade jag velat se ut idag:


28/1-2010
leggings missguided oversize topp h&m skärp h&m
örhängen h&m ring h&m skor nelly väska nelly


hjälp med ny bloggdesign!



jag har suttit och funderat inatt när jag har jobbat och jag vill verkligen göra om min blogg. problemet är bara att jag inte har den blekaste aning om hur man gör.


finns det möjligtvis någon underbar själ som är grym på photoshop och på hur man fixar här inne på blogg.se - och som dessutom skulle kunna tänka sig att hjälpa mig?


kontakta i så fall mig genom att kommentera detta inlägget eller skicka iväg ett mejl till [email protected].

ni anar inte vad det skulle betyda och hur glad jag skulle bli...


min kära arbetskollega

hihi. viktor har gått och klippt sig och igår hade han gjort vid håret inför sin arbetsnatt. och jag som är en sån ursnäll kollega lovade att visa upp hans fina frisyr i min blogg! :)


snömassor utan dess like



jo minsann, det har varit så himla mycket snö ute att jag knappt kan tro det. detta är nog den vitaste vintern på många många år. snön har ju legat nonstopp nu i över en månad, och det hör verkligen inte till vanligheterna!

snöstorm och blixthalka har medfört massor med störningar i trafiken och man kunde verkligen inte hålla den angivna hastigheten på vägarna. det gällde att köra försiktigt, även nu på vägen hem fick jag ta det lugnt. plogbilarna har hållt på hela natten och det är långt ifrån bra. vill inte ens tänka på hur det kommer att se ut om ca 1½-2 timmar när alla "vanliga" människor ska till jobbet. är glad att jag inte är ute och kör då.
på det sättet är det riktigt skönt att jobba natt och sluta den tiden som jag gör, för oavsett väder så är det nästan bara jag på vägarna när jag kör hem och då kan jag köra precis hur långsamt och försiktigt jag vill för att vara på den säkra sidan.
det kan man liksom inte när det är enmassa medtrafikanter också. härligt med andra ord!

här kommer lite bilder som visar snömassorna för dem som är intresserade!



 

helt sjukt mycket med andra ord. ett ställe där jag går på nätterna har en sjukt häftig sak på ett av sina fönster, lite smått läskigt men hur coolt som helst.

givetvis kan jag inte tala om var, men visst ser det här ut som taget ut vilken rysare eller skräckfilm som helst?




bara blodet som saknas ju. haha.

nej nu ska jag se om där är något skojigt på tv3play, kanske blåsningen. har aldrig sett det men har hört att det ska vara bra. blir dock något inlägg till som krävs att vara för sig själv. hehe. ;)

men godnatt allihopa!


"DU SOVER PÅ JOBBET"

detta jävla snöovädret har orsakat massor med trafikstörningar och olyckor och skit. det är verkligen inte roligt att vara ute. MINST SAGT. men jag ska vara det hela natten. mindre kul. menmen. man borde egentligen få extra betalt i såna här väder. haha. men det är väl långt borta i drömmarna. hehe. kommer typ aldrig att ske.

var på besiktning innan idag och bilen gick INTE igenom. mitt vänstra halvljus var riktat fel så jag måste rikta rätt det. en sån riktigt sur kille var det som hade hand om min bil. kunde han inte bara be mig fixa det snarast möjligt? nej nu ska man behöva betala 150 spänn för en ombesiktning för en sån skitbagatell när man vet andra som fått igenom sina bilar med betydligt grövre fel. kasst!

jag har nu planerat vad det ska bli för middag på fredagkväll när micke och marie kommer. ska bli så himla mysigt. värsta middagen är planerad, har suttit i flera timmar och letat efter recept och så. skitsvårt att hitta men nu äntligen. längtar såå!
bara hon kunde ringa snart. :(

mamma ringde innan och nästan skällde på mig. fast hon gjorde det av oro. hon sa att jag minsann skulle stanna på jobbet och sova där istället för att köra hem. det var typ en order!
bara det att hon nog inte tänkte på då att mina arbetsuppgifter främst består av att köra bil mellan alla mina objekt och det är på massa småvägar som är mycket mindre än dem vägarna som jag kör på när jag kör hem. ska nog inte oroa mig för just hemfärden, snarare alla dem andra timmarna på småvägarna. hehe. men det är så himla sött att hon oroar sig, jag blir glad!

oooooh. jag vill göra om min blogg nu. vill ändra designen helt. är så trött på den här.
någon som har lust att hjälpa mig???


shopping of today!

jag kände liksom inte för att köra hem när jag fick veta att besiktningen inte blev av - jag var ju ute i bilen och körde påklädd och alla mina saker var packade, så jag körde på motorvägen mot lund. på vägen stannade jag till på center syd för att kolla in new yorker. det finns ju bara där och i malmö och man är inte där så ofta. men jag hittade inget direkt där. lite synd, för jag brukar alltid hitta en hel massa saker. något litet blev det dock.

svart bälte med nitar New Yorker 49:-

grå stickad långkofta Gina Tricot 49:-

lila t-shirt till paul New Yorker 49:-


svarta läderstövlar med fransar Din Sko 99:-


stickad långärmad tröja till paul New Yorker 79:-


svart tunn bolero med långa ärmar New Yorker 79:-



så med andra ord, inte så mycket när det gäller mej.
den här månaden har jag sparat undan en hel del pengar samt räknat ut vad resten av månaden kommer att kosta mig och lagt på lite, och sen har jag satt en summa som jag KAN använda till kläder utan att behöva ha dåligt samvete och den är inte spräckt än. hehe. men nu får det vara slut. resten av klädpotten ska sparas! :)

jag måste tacka Anna från mitt jobb som var snäll och hjälpte mig med att hålla upp kläderna så jag kunde fotografera det. gjorde det direkt när jag kom till kontoret, hade en hel del tid på mig innan jag skulle börja så det var ett perfekt tillfälle!

efter turen shoppingturen var jag hemma hos linda och barnen och hälsade på. mycket trevligt. det var inte bestämt utan blev spontant. mycket trevligt. man ses ju inte så ofta nu när jag flyttat upp dit och jag jobbar som jag gör, vilket är enormt tråkigt. men det finns inget man kan göra åt det tyvärr. :(

nu sitter jag på jobbet och planerar lördagen tillsammans med lisette. ska bli så himla skoj. längtar faktiskt riktigt mycket.
fast främst längtar jag till fredagkväll nu, för då kommer min älskade marie och hennes micke. det ska bli så himla härligt att träffas igen. har längtat nu ända sen det blev bestämt!

hur har eran dag varit idag?


måste bara lägga upp en ursöt bild på gosan också.

som vanligt låg hon och sov hos mej inatt, hon gör alltid det när jag är hemma!

så himla mysig är hon.

 


dagens outfit!

idag har jag verkligen fått ut hur mycket som helst av min lediga måndag, mer än jag normalt brukar få. det var ju besiktningsdags idag, men tyvärr så blev det ingen besiktning. tråkigt. dem hade fått sjukdom på stället och inte lyckats få in någon ersättare. tråkigt men sant. så dem bokade in en ny tid till mig, imorgon i helsingborg. det var den enda lediga tiden i hela skåne imorgon. som tur var så lyckades jag få den!

såhär har jag i alla fall sett ut idag:


svart långlinne New Yorker vit lång-kofta Gina Tricot
leggings ? Fått av mamma benvärmare Gina Tricot
svarta uggs Ellos hellokitty-klocka Ur&Penn


ni har väl inte glömt vem som bor i min bil?



hahahahaha. den är för söt. jag letade fram den idag när jag städade bilen och satte den på sin plats. jag fick den av paul i somras när vi var på kiviks marknad! :)

Hello Kitty
På Handskfacket
Blå peugeot 206 cc
Ängelholm

Hihihi. snacka om härlig adress. tycker ni inte?


sandra goes HÄLSOSAM!

förlåt katie, jag snodde ditt koncept där med rubriken. förlåt.... ;)

det passade så himla bra in så jag var tvungen!


jovisst, ni läste rätt. idag har jag satt igång. det här är vad jag tagit med mig till jobb:

 



såhär har jag planerat:

Nutrilett shake & choklad-bars!

min kost kommer huvudsakligen att bestå av det.

En gång i veckan, (två gånger dem veckorna jag är ledig på helgen), så kommer jag att äta middag. men då byter jag ut en portion nutrilett mot middag.

13.00 Nutrilett
FRUKT
18.00 Nutrilett
FRUKT
23.00 Nutrilett

jag ska verkligen göra allt som står i min makt för att detta ska fungera. men det här är första gången som jag verkligen strukturerat upp något som jag själv tror på.
tiderna då det är dags för mat är inte dem bästa, men det får bli vad det blir. jag måste ju anpassa min kosthållning efter mitt jobb, det är ju bara natt. istället för att ändra tider fram och tillbaka så är det bäst att köra samma oavsett om jag jobbar eller är ledig. det tror i alla fall jag.

för att försöka stilla mitt sötsug så jag inte "trillar dit" så ska jag käka KROM-tabletter ett tag. dem finns att köpa i hälsokostbutiker och är till för att hjälpa kroppen att stilla sötsuget.
ska även få i mig lite vitaminer och så är det tänkt.

ovanpå denna hälsosamma kost har jag startat ett 30-day-challenge på mitt wii, som går ut på att man sätter ihop ett träningsprogram på en månad med vilodagar och så med olika träningspass varje dag. det kommer jag att köra på. dem dagarna som jag har vilodagar enligt programmet kommer jag att försöka köra på min crosstrainer så det inte alls blir någon vilodag.

 

jag tror verkligen på det här.


men vad tror ni? kom gärna med tips och synpunkter.


kolla så sött!

jag visade ju en ursöt disktrasa som jag köpte till paul igår. hihi. det var ju hans namnsdag igår så tänkte ge honom något gulligt. haha.
han blev nog mer butter. haha. men det var skojigt. har satt upp den på kaklet i köket.
kolla så sött:


pauls smällda bakruta

lovade ju att jag skulle visa hur pauls bakruta såg ut efter att den smällt.


jag har suktat heeeela hösten och vintern



ända sedan i höstas har det funnits en speciell klocka som jag har tittat på och suktat efter i montrarna på ur&penn. varje gång vi har varit någonstans där en sån affär har funnits, så har jag gått in och tittat på den och drömt. men jag har inte köpt den för jag har tyckt att den var för dyr.

men idag gick jag in för att beundra den och den var på rea - HALVA PRISET, och då kunde jag inte låta bli. jag stod och tittade drömmande på den en stund och sen fick jag veta av butiksbiträdet att det bara fanns en kvar. det var ödet, jag köpte den!

i den här söta asken ligger min älskling:


och här är min underbaring!  


det blev lite knäppt med ljuset men det var den absolut bästa bilden jag kunde få fram!

vad tycker ni om den?

shopping i stora lass

javisst, det är vad min dag mestadels har bestått av! trevligt värre. men vi tar det hela från början tycker jag.

det började med att jag försov mig. hade ställt massor med klockor och alarm för att jag INTE skulle göra det men trots det så försov jag alltså mig, vilket medförde att jag missade besiktningen. så nu blir det en räkning på 150 onödiga spänn, men det är inget jag kan göra något åt nu så det är ingen mening att vara sur för det.
men jag beställde en ny besiktningstid redan imorgon så jag ska minsann inte missa den. det har jag inte råd med. hehe. inte tid heller för den delen.

men jag tog i alla fall tåget 12.45 till helsingborg och där mötte jag upp becci för shoppingmys. det var såå längesen vi träffades och hittade på nåt bara vi två. anledningen till att jag tog tåget var för att jag och paul sen skulle till citygross för att handla mat. han skulle hämta mig nere på stan när han slutade jobba, onödigt om vi hade haft två bilar i stan liksom när vi ändå skulle handla tillsammans.

det här fyndade jag i helsingborgs stad tillsammans med becci idag:

svart tub-spetsklänning VILA
(kommer även en bild på vilket spetsmönster den har)



namnsdagspresent till paul i form av en disktrasa Lagerhaus



wii boxningsspel Clas Ohlsson



silvrigt hårband Gina Tricot



leopard-leggings med dragkedja längst ner Gina Tricot



svart tunika med diamanter på Gina Tricot



silver-leggings Lindex

(har likadana i guld redan)

 

svarta lack-leggings Lindex


världens coolaste hipsters Lindex


detta var vad jag hittade på stan. efter att paul kom och hämtade mig körde vi upp till väla och käkade och sen bar det av till familia. där skulle han titta lite på jula och lite andra affärer och jag tog en sväng till cubus, och där var det som om en dröm gick in i uppfyllelse! :)

en stickad tunika som jag har som jag ääälskar fanns i en annan färg och det var halva priset på halva priset, kan man låta bli då?!? NEPP! hittade även en spetsbolero.

se själva:

 




det blev även ett fynd till som jag måste ägna ett helt eget inlägg till, så håll utkik kära vänner.

sen var det alltså dags för citygross och mat. inte lika skoj men det blev allt vi behövde och skulle ha, även födelsedagspresent till elis. han blir nog glad, hoppas det i alla fall! :)
hittade dessutom en vinöppnare till ett bra pris. så jag kan inte vara annat än nöjd med den här dagen.

nu har vi packat in all maten och paul ligger på soffan och ser discovery medan jag sitter bredvid och försöker övertala honom att spela wii, men jag får väl göra det när jag har diskat och han lagt sig istället. suck.

en sak har jag gjort som jag är grymt stolt över. har sparat undan massa pengar denna lönen. har en sparbössa som jag köpt för en tia, som inte går att öppna om man inte skär sönder den. perfekt sätt för mig. stoppade i ett flertal femhundringar där! ska minsann spara riktigt mycket denna månaden, ska göra det varje månad framöver så vi kan ut och resa. :) duktigt av mej va?

vad har ni hittat på med idag?


kuckelikuuuu. dags å vakna!!!



minsann. haha. inte vanligt att jag är uppe vid den här tiden kan jag säga. men jag har faktiskt inte ens gått och lagt mig om jag ska vara ärlig.
jag kände mig så pigg och upprymd när jag kom hem från jobbet att jag satte igång med ett träningspass på mitt wii och man blev trött, det kan jag lova. det är mitt nya spel ea sports active, skitbra är det! jag kan verkligen rekommendera det.

nu hade jag tänkt att hoppa in i duschen och sen plocka fram frukost till hjärtat. fast jag vet inte riktigt hur jag ska göra. för han har stängt av både kylen och frysen av någon anledning och satt ut all vår mat på balkongen. visst, den håller sig där för det är svinkallt men jag fattar inte varför han har gjort det ändå. han skulle ju bara frosta av frysen. menmen. han får fixa det sen när han gått upp!

efter han har gått till jobbet ska jag börja göra vid mej och så. och så kanske jag hinner se en film också och vila mej ett tag innan det är dags att köra till besiktningen med min pärla.
har hittat en lampa som är sönder ovanför registreringsskylten där bak, har två stycken där varav den ena är kass så jag var inne på statoil på vägen hem och köpte en ny lampa. ska försöka mig på att byta den själv imorgon, annars kanske man kan fjäska för besiktningsmannen att han kan visa hur jag ska göra. för bilen måste väl ändå gå igenom när dem ser att man fixat lampa och allt?!?!?!?

efter besiktningen så ska jag träffa becci i helsingborg. ska antagligen ta tåget dit. har planerat lite med paul, och efter hans jobb ska vi köra till citygross och handla mat. trevligt men lär bli jobbigt. men kände att det var bäst att jag tar tåget till hbg då så vi slipper ha två bilar där, det är bara onödigt.

har suttit nu en stund och betalat alla mina räkningar också, plus bredbandet som är en gemensam räkning och ekonomin denna månaden ser strålande ut! ska spara så mycket jag bara kan så mitt resekonto kan växa sig stort. vi har nämligen planerat att eventuellt åka utomlands tillsammans med malin och tobbe. det hade varit så himla skoj.

nej nu känner jag att jag blir långrandig här.
duschen kallar, den tycker nog att jag luktar svett efter träningen! :)

ciao!

det stör mig...

...att jag inte fått tag på paul på hela kvällen och natten. jag har ju värsta grejen på gång åt honom som överraskning men måste kolla upp en del detaljer med honom innan jag bestämmer. och så svarar han inte. blir lite besviken och arg faktiskt.

menmen. hoppas han ringer direkt när han vaknar imorgon i alla fall. skrev sms, så jag hoppas verkligen att han gör det. annars blir det kanske försent och det vill vi ju inte. :(

nu har jag i alla fall kommit hem från jobbet precis, lite senare än jag borde men har suttit och snackat lite skit med linnda. alltid trevligt.
nu tänkte jag kolla något tv-program på internet och sen sova.

hoppas alla andra haft en trevligare fredagskväll än jag som tvingats jobba.

kramisar

världens bästa present på alla hjärtans dag



oooh, jag har verkligen kommit på det allra bästa. hihi. inte för att det är en present så jag bjuder honom, utan mer något vi gör ihop den helgen!
jag har verkligen kommit på det allra bästa!


ingenting är bestämt än, men jag hoppas...


bakrutan smällde

helt sjuk sak hände på pauls bil. bakrutan smällde. det sa bara PANG, och så var den i tusen bitar. skitkul att det händer när man är ute och kör. haha. rätt komiskt, men sån jävla otur.

 

paul körde innan i eftermiddag direkt till en firma för att kolla vad dem skulle ha för att fixa det, 3600 kronor. rätt mycket pengar.

så han körde istället till skroten för att kolla vad dem hade där, och en sån tur att han gjorde det. för där köpte han en helt ny bagagelucka för bara 1000 kronor. den var dessutom mycket finare i lacken och såg bättre ut, så nu blir hela bagageluckan bytt istället. ett klipp!

 

nu är jag äntligen på jobb, blev lite försenad, men det är sånt man får ta. det är ju faktiskt inte alls ofta det händer. det kanske har hänt max fem gånger på hela detta året som jag jobbat där, och det är ändå okej även om det är typ fyra gånger för mycket. men jag är ju bara människa.

nu ska jag sätta mig med min nybörjarkorsordstidning och käka en semla som någon så gulligt bjuder på. ska bara ta halva. den andra halvan kan någon annan ta! :)

 

kramis


en sömnig sandra...

...säger godmorgon till världen!

har faktiskt sovit mycket längre än jag egentligen skulle. men jag var väl trött. vi var uppe ganska länge igår och spelade pingis på mitt wii. det var mycket jämt. till en början vann han massor med gånger på rad, men mot slutet hade han inte en chans.
se själva. ;)

         

 

jaaa, det var himla skoj. vi spelar på hela olika sätt och vi har funnit varandras svagheter så enligt mig är vi egentligen lika bra, fast hans svagheter är lite svagare än mina svagheter. :)

 

förresten, paul ska ju börja på gym nu. han är helt inne på det. kul för honom. han har ju aldrig varit någon träningsmänniska innan så det ska bli kul att se. så vi ska väl börja lite ihop nu. han gillar gymet som fan som han och tobbe var och provade på. arnoldz heter det!
igår när han kom hem så hade han plockat ner en av deras skyltar längs med vägen och hade den med sig hem. han fick för sig att han skulle ha den på antennen på bilen. haha.



nej nu måste jag packa. måste köra om 25 minuter så det är lite att göra. ska försöka få i mig något att äta också.

ha en bra dag allesammans!


glasbeställning :)

oooh jag är helt eld och lågor här.

ni vet, jag talade om att ett av mina fina nallepuh-ölglas gick sönder i helgen när paul spelade wii. så tänkte jag snacka med hon som handmålat dem, om att kanske beställa ett sånt som gick sönder av henne så min samling blir komplett igen. men tyvärr så har dem slutat sälja den modellen glas på ikea som dem är i. :(

så istället blir det så att jag köper 12 nya glas så jag får en helt ny uppsättning istället. hon ska måla hellokitty-motiv på dem. hihi. superfint kommer det bli.

det är lite olika motiv, men på glasen kommer det bara att vara precis katten, men det är i olika positioner och med olika kläder och att katten gör olika saker på bilderna. sen kommer det att vara i färg också! :)

vad sägs om dessa motiven: 

                   
              
              
         

jag är bara lite kluven med vilka glas jag ska välja.
här kommer dem jag väljer mellan:

                        

såå, vilka tycker ni?
              


husmor vs. riktig kvinna

fick detta skrivet i ett mejl av en kompis för en stund sen, och kände att jag bara mååååste dela med mig utav det. sjukt jävla bra skrivet. 

Är du husmor eller riktig kvinna?

såhär gör riktiga kvinnar, inget tjafs med nånting...


Husmorstips 1 :
Tryck en liten skumgodis i botten på glasstruten, så rinner inte glassen ut.
Riktiga kvinnors tips :

Sug ut glassen genom botten på struten, förmodligen ligger du ändå på soffan och äter den!

Husmorstips 2 :

För att hindra potatisen från att gro, lägg ett äpple i potatispåsen.

Riktiga kvinnors tips :

Köp pulvermor, det håller ett år.

Husmorstips 3 :

När det står i kakreceptet att du ska strö kakformen med ströbröd, använd lite kakmix istället, så blir det inte vita fläckar på den färdiga kakan.

Riktiga kvinnors tips :

Gå till bageriet. De kan till och med dekorera kakan åt dig.

Hurmorstips 4 :

Om du råkar salta maten för mycket under kokningen, lägg i en skalad poatis - den suger upp allt överblivet salt ut maten på ett ögonblick.

Riktiga kvinnors tips :

Om du saltar maten för mycket under kokning, så tråkigt då. Upprepa efter mig riktiga kvinnors motto: Som jag lagar maten, så äter du den och så vill du ha den.

Husmorstips 5 :

Linda in sellerin i aluminiumfolie när du lägger den i kylskåpet så håller den sig färsk i flera veckor.

Riktiga kvinnors tips :

Selleri? Aldrig hört talas om.

Husmorstips 6 :

Pensla pajskalet med lite vispat ägg för att göra den glansig.

Riktiga kvinnors tips

På de frysta förpackningarna står det inget om pensling - alltså behövs det inte.

Husmorstips 7 :

För att bota huvudvärk: Ta en lime, dela den i två delar och massera din panna med dem - Dunkandet försvinner.

Riktiga kvinnors tips :

Ta en lime, blanda den med tequila - kyl och drick. Du kanske fortfarande har huvudvärk, men vem bryr sig.

Husmorstips 8 :

Släng inte överblivet vin. Frys ner det till iskuber för kommande grytor och såser.

Riktiga kvinnors tips :

Överblivet vin ?????

Skicka det här till alla riktiga kvinnor du känner och de kan få skratta lite & sänd gärna det även till män så de vet vad de ska vänta sig när de väl får tag på en riktigt ordentlig kvinna!!!


nervös så jag skakar



sitter här och är grymt nervös.
jag bara skakar.
kan inte ta mig för nånting förrän jag får pratat med honom.
gud vad jag mår dåligt.
det var verkligen längesen jag kände såhär.
hur kan jag bara ha låtit det här hända?
jag som är så ordentlig ALLTID...
jag förstår det inte.
det är så olikt mig.
det är som en mardröm jag vill vakna upp ifrån.
när jag tar en närmare funderare,
upptäcker jag att det är verklighet.
det gör så ont.
jag vill inte.
är det slutet jag ser?
kan man inte skruva tillbaka tiden?
hur ska jag kunna förlåta mig själv?
men, det är som man säger,
jag är ju bara människa...


tråkig eftermiddag

usch nej. ska jag börja ta tag i städningen nu eller?

jo det får jag minsann göra.

vad ägnar ni er eftermiddag åt?


kan inte få nog...

min söta underbara gosan. jag kan verkligen inte få nog av henne. hon är så himla söt.
jag har aldrig varit så fäst vid ett djur innan som jag är vid henne. inte vid någonting i hela världen faktiskt. hon är verkligen speciell.

vi har fått riktigt mycket beröm för att hon är så fin av folk i vår närhet och veterinär och även hennes unges veterinär. det är så himla roligt!
har till och med fått uppmaningar att göra henne till utställningskatt, men så kommer det inte att bli för vi har inte det intresset varken jag eller paul. tråkigt kanske, men så är det. har nog inte den tiden heller. känns inte så just nu i alla fall.

här kommer några bilder jag tog igårkväll, bilderna är snarlika men ändå såå söta. var bara tvuungen att lägga upp allihop. hehe. :)



idag väntar städning...

javisst, idag också. ni läste rätt. känns som det är det enda jag gör när jag är ledig. men någon måste ju göra det. måste finkamma varje hörna också så jag hittar mina nycklar. vilken panik jag får annars. pinsamt.

sitter och ser andra avenyn nu. vad jag önskar att man kunde följa det från början och köpa en box eller nåt sånt för det är faktiskt ett bra program. jättebra faktiskt. men jag ser det så sällan att jag inte hänger med riktigt i det som händer. det är ju inte som våra bästa år direkt, där kan man missa programmet en månad och ändå veta exakt vad som har hänt. det har inte ens gått en dag. haha. sjukt egentligen.

sitter här och funderar på alla fynd jag gjorde igår. helt sjukt. kan knappt tro det. så oerhört bra. alla kläder jag tittat på när jag varit på gina tidigare i höst fanns på rea igår, i min storlek dessutom. varenda plagg. helt sjukt! är verkligen superglad.

ikväll verkar det som att vi ska hem till pauls mamma och fika lite. ska bli trevligt. ska se om jag ska baka någon kaka eller om vi ska köpa med oss pizza. det får paul bestämma!

nu ska jag börja rymma undan här så det är fint när han kommer hem.

tjingeling

dags att sova... snart...

nu hade jag tänkt ta någon match pingis på mitt kära wii och sen gå och lägga mig bredvid min fina man!

bjuder här på en bild, för ovanlighetens skull. brukar ju inte lägga upp bilder på mig själv på det här sättet. men här kommer en iaf!

godnatt


svar på era frågor!

tänkte även som utlovat ge svar på era frågor ni ställde under min frågestund!

här kommer dem:

tränar du något?
Sv:
inte något speciellt för tillfället, men kör på min crosstrainer och ska sätta igång igen så småningom. känner att det är dags.

vilka bloggar läser du varje dag?

Sv: faktiskt en hel del. för att nämna några så blir det väl becca, foki, emmelist, geekinfashion, girl and the city, shopaholicbloggen, bettyboomkela, linda rosing, qtee, hotstuffs, pp & emilia. läser några fler ibland, men det är dessa jag följer mest. (länkar inte alla av personliga skäl)

vad är det bästa med dig?

Sv: det bästa med mig är att jag är otroligt mån om alla i min närhet. jag tror att flera personer i min närhet kan skriva under på att jag är väldigt omtänksam och inte minst generös.

vad är det bästa du vet i materilla ting?

Sv: oooh, här kan man svara så himla mycket. men jag tror att jag måste säga min garderob! för gosan räknas väl inte?! annars är det såklart hon.

hur kan det komma sig att du blev väktare?

Sv: min stora dröm är att bli polis och jag tyckte att det var ett steg på vägen. kanske har jag fel, kanske inte. jag trivs väldigt bra som det är i alla fall, men det är bara ett steg närmare min stora dröm enligt min mening.

ska ni inte ha fler kattungar?

Sv: jo det var tänkt att vi skulle para henne nu snart. vi har kompromissat att vi ska ha en kull till, men det passar inte just nu. men snart...

du säger att du inte trivs med dig själv och vill gå ner i vikt, varför?

Sv: för närvarande trivs jag väldigt bra med mitt liv för övrigt och det enda som saknas är att jag mår bra gällande hälsan och psyket. varje dag när jag ser mig själv i spegeln mår jag dåligt, jag vill inte väga så mycket som jag gör nu och jag vill inte ha dem måtten jag har nu. jag har varit så himla snygg innan. varför förstörde jag mig själv på det här viset? det är dem frågorna jag ställer till mig själv varje dag. jag vill bara orka ta mig över det där första hindret på vägen mot en hälsosammare livsstil och snyggare kropp, men hindret är så högt och jag behöver stöd från nära och kära och nog en rejäl spark i baken också...

 

ja, det var svar på dem flesta frågorna. fick några till men dem vill jag inte svara på. tyvärr, men en del saker är föör personligt.

hoppas ni som ställt dessa frågorna är nöjda med era svar i alla fall!


dagens outfit!

tänkte köra en outfit idag. lyckades hitta en riktigt bra spegel att ta en bild i så då får man passa på!

såhär har jag sett ut idag:


svart ulljacka Zara handväska Ellos lila lång t-shirt New Yorker
lila halsduk Ellos jeans Ellos svarta overknee-stövlar Ellos



kvällens shopping

nu är det andra gången jag lägger upp det här inlägget. hoppas tusan att det funkar den här gången. hade gjort det perfekt förra gången, men aja. skit i det nu. det är dåtid!

som sagt så gjorde jag alltså en hel del shoppingfynd idag på väla, kollade igenom butikernas väl utsorterade rea-avdelningar och det var inte mycket kvar. men det får man ta när man är ute på mellandagsrea så sent som tätt inpå januarilönen. hehe.

men följande saker fick följa med mig hem idag:

strumpebandshållare H&M 20:-

puder H&M 49:-


tunn svart kofta av längre modell Gina Tricot 49:-

tunn grå kofta av längre modell Gina Tricot 49:-


mörkgrå tunika med paljetter och sidenband Gina Tricot 49:-

grå big-T med nitar Gina Tricot 49:-


lila t-shirt med silvertryck Gina Tricot 49:-


riktigt mycket fick jag för pengarna. är verkligen supernöjd. här är alltså grejer för nästan 1000 kronor och jag betalade bara ungefär 300 kronor. helt sjukt! men nöjd är jag, minst sagt!

tänkte även visa spelet jag hämtade ut på maxi. ska köra det imorgon, tror det är superbra! men för att verkligen visa vad det är för film så hittade jag ett videoklipp på youtube. kolla in själva:


today's business

idag har jag inte bloggat speciellt mycket, eller ja, det har inte kommit något inlägg alls om jag ska vara ärlig, fast det har ni nog märkt.
jag har haft fullt upp hela dagen. tänker dock inte gå in på här vad jag har gjort, det är för personligt. eller rättare sagt, det rör inte bloggen eller mitt eget liv det minsta så det känns fel att hänga ut någon annan på det sättet. hoppas ni förstår.

men mina äventyr nu under kvällen kommer jag definitivt berätta om.

efter att jag och paul ätit middag körde vi upp till maxi för att hämta ut min nya kontroll till mitt wii, så vi kan spela mot varandra, och även ett spel kom med i paketet. är supernöjd. därefter begav vi oss till helsingborg för en snabb runda inne på väla, främst för att hitta ett par träningsskor åt honom. han äger inga nämligen och nu när han ska börja träna med tobbe så behövs det ju! :) han har ju aldrig varit någon träningsmänniska såå direkt.
men jag fick ju ta några turer i ett par butiker jag med kände jag, hade ju fått ett presentkort när jag fyllde år. och jag hittade faktiskt ett par fynd! är supernöjd i alla fall.
ska visa er vad jag köpte om ett tag, måste bara fota det först. hehe. ska även visa det underbara spelet jag fick hem i samma inlägg!

efter turen på väla körde vi vidare upp mot biografen för ett besök där. vi såg filmen avatar. det var i särklass den bästa filmen vi båda sett på mycketmycket länge, flera år faktiskt. såhär på rak arm kan jag inte ens komma på någon film som var bättre.
så, alla ni som inte sett den, ta och gör det. vi funderar på att betala pengar för att se den ännu en gång, fast den gången i 3D. vi såg den som en vanlig biofilm idag nämligen.

nu har paul nyss gått och lagt sig och jag tänkte spela lite wii för att höja min level i pingis så den är riktigt bra imorgon när vi ska mötas i det. hihi.
ska ta och fixa bilder på mina shoppingfynd också! :)

ciao!


obegripligt

en del saker får en att skratta hysteriskt.
en del saker går bara inte att förstå.

hur fan tänker människor?

men inatt ska jag i alla fall hem till älsk. längtar.

tråkig jobbdag...

sitter på ännu en stentråkig jobbdag. vill bara hem. måste hitta mina nycklar också, annars blir jag kokt i bajs. haha. skämt å sido, det är ett uttryck som paul brukar använda: kokt i bajs. vet inte var han fått det ifrån men det låter helsjukt när han säger det.

 

inatt kommer det antagligen bli svinkallt, men vad ska man göra. man måste jobba och vara ute ändå. inget val där inte.

imorgon ska jag träffa emilia, hon ska nog färga mitt hår hemma hos henne. sen blir det antagligen min och pauls stora kupp också. hahahaha. men det är en hemlis! :)

 

vad har ni haft för er idag då?


Fortsätt ställ frågor

Frågestunden fortsätter hela dagen idag och hela natten och troligtvis halva dagen imorgon!

Med andra ord kan ni ställa frågor hela tiden! :)

Tänkte skriva ett samlat inlägg med svar på era frågor imorgon under dagen.

Så fråga på nu, sötnosar!


what do you wanna know???

 


det är bara att fråga vad ni vill!

vad vill ni veta om mig och min omgivning?

vad vill ni se mer av i bloggen?

har ni några förslag på hur jag kan göra min blogg bättre?

det var mina frågor till er, ställ även frågor till mig!!!


snöat inatt ?

nu ska jag stänga ner datorn och bege mig till jobbet.
men gud så mycket snö det är ute, vilket jag upptäckte nyss när jag drog upp persiennerna i sovrummet.
brrrrr. det kommer bli askallt ute i natt känner jag.


sovit riktigt länge

gud vad jag har sovit. kan inte tro det. men jag somnade kanske två-halv tre inatt och gick upp nu halv två. gud så skönt. klockan har visserligen ringt tidigare men jag har tryckt bort det och ställt in nytt alarm och somnat om. fattar inte hur jag har kunnat sova såhär länge.

idag är det dags för jobb igen. känns mer tråkigt än vanligt med tanke på att jag och paul inte har varit med varandra direkt i helgen. menmen. sånt är livet. på onsdag kommer jag ju vara ledig igen i två dagar så då blir det mys. har redan bokat upp heeeela onsdagskvällen. längtar...

igår hade jag som sagt kalas för släktingar och så här hemma och det var riktigt lyckat. är supernöjd över mitt första kalas som jag helt och hållet fixat iordning själv. riktigt nöjd!
jag bjöd på bullar med massor av olika sorters pålägg, mums! hade beställt bullar på maxi som jag var och hämtade så dem var alldeles färska. har någon kvar som jag tänkte äta nu! :)
sen hade jag ju gjort paj till efterrätt. men det vet ni ju. hehe.
fick lite presenter också faktiskt: presentkort på väla, svarta muggar från höganäs keramik, tre plockskålar från höganäs keramik & fyra stycken djupa tallrikar tillhörande finservisen jag samlar på (har bara två tallrikar kvar nu sen har jag rubbet).

nej nu ska jag käka och packa lite och förhoppningsvis hinner jag spela lite wii innan det är dags att köra!

 

tjingeling


snacka om mys

pratade precis med hjärtat och han var halvvägs hem.
då fick jag minsann börja stressa men nu är jag klar. ska bara tända värmeljusen i hallen så det ser mysigt ut när han kommer hem. sen ska jag sätta mig och spela lite supermario medan jag väntar. egentligen är jag ashungrig så jag skulle vilja hugga in på en gång, men jag måste ju vänta. hihi. :)

men visst ser det mysigt ut?


mysa till de?

gud va trött jag är på att vara ensam hemma nu. vill ju att min söta paul ska vara här hos mej. :( hela fredagskvällen och hela dagen på lördagen och natten där emellan var han och målade hos sin mamma, sen var tobbe och malin här, och nu idag har det varit gäster här som firat min födelsedag. och efter att gästerna åkte hem så stack paul till sin mamma igen för att slutföra, och här sitter jag nu - ensam och övergiven.

är riktigt less på det. saknar honom ju.
men han är väl på väg hem nu. om man skulle mysa till de och fixa lite sen kvällsmat, eller nattamat. kanske lite tända ljus. hihi. det ska jag fan göra. hoppas jag hinner innan han klampar in genom dörren.

ska ta foto. promise.

puss o kram

recept: smulpaj med valfri fyllning



idag när jag har haft kalas för släkten så har jag gjort smulpaj i olika sorter. och det var en succé kan jag lova. gud så gott det är. tänkte här dela med mig av det receptet som jag använder mig av, det är så utsökt att jag tycker alla borde få uppleva det. hehe.

500 g frysta bär

1 msk potatismjöl

½ dl strösocker


dem frysta bären ska tinas upp först, därefter blandas i en skål tillsammans med potatismjölet och strösockret. häll därefter blandningen i en smörad form såhär:

 



dem olika fyllningarna jag har använt här är
1. jordgubbar 2. rabarber 3. hallon-blåbär

därefter ska själva smulpajen göras och till det använder du:

75 g margarin

2 dl vetemjöl

3 msk strösocker


detta ska man blanda ihop och söndra samman så det blir så smulor liksom. därefter ska man strö det över bären. (visar en gammal bild här nedan, hann inte ta någon bild på den med smulorna på idag)

 



därefter ska pajen alltså in i ugnen som står på 225 grader, och där inne ska den stå i ca 20-25 minuter. man får ha koll på den. när smulorna fått lite färg är den klar. det kan man alltid ha som riktlinje!

nu är det bara att mumsa på med lite vaniljvisp!


min knäppa katt

min otroligt söta älskade knäppa gosan. nu har hon minsann gjort det igen.
kolla bara in dessa bilderna.





she's adoreable!

how can you NOT love her?!?!?


recept: kycklinggratäng med mango chutney



hmm. egentligen vet jag inte vad maträtten heter. fick recept av underbara jennie! visste inte vad jag skulle laga så jag ringde henne om råd. och jag fick ett superbra recept. dock ändrade jag det lite för att sätta min personliga touch på det. och det blev riktigt riktigt bra!
som utlovat, tänker jag dela med mig till er:

1 kg kycklingfiléer

1 burk minimajs

250 g broccoli

6 morötter

1 burk champinjoner

1 gul lök
1 röd paprika

först började jag med att steka kycklingen tills den var helt genomstekt, VIKTIGT!!! och under tiden så skar jag alla övriga ingredienser och blandade ihop i en gratängform såhär:



när kycklingen sen var genomstekt lade jag över den jämt fördelat...



därefter var det dags att blanda ihop såsen:

4 dl matlagningsgrädde

4 dl créme fraiche

1 burk mango chutney (orginal)

4-5 tsk sambal oelek

soya
riven ost

de två sistnämnda ingredienserna till såsen kan man ta lite efter behag. det är lite hur starkt man vill ha de och vad man vill ha för färg på såsen. det är upp till var och en!

när såsen var ihopblandad hälde jag det över gratängformen och strödde på lite riven ost på toppen!



därefter var det dags för gräddning i ugnen. jag satte ugnen på 175 grader och lät gratängen stå där innen under den tiden det tog för riset att koka. som mått kan man annars ta att det ska bli lite färg på osten, då är den klar! det är ju bara uppvärmning i ugnen egentligen.
en sak  att tänka på är dock att man ska vara försiktig med hur mycket sambal oelek man häller i, smaken ändrar sig nämligen när såsen värms upp och blir lite skarpare än vad den är när man smakar av i hopblandningsprocessen. bara ett tips!

såhär gott såg det ut när den var klar:


jag serverade som sagt ris till och jag tror att det blir bäst. men gillar man inte det funkar det säkert med typ hasselbackspotatis eller någon god pasta! men som sagt, ris är nog bäst!

smaklig måltid, vänner!


recept: muffins med vit choklad



då var hemmafrun igång igen. haha. stod och funderade innan när jag diskade och det vore väl alldeles utmärkt att bjuda på lite efterrätt när man ska ha gäster. så jag öppnade mina skåp för att se vad jag hade hemma, funderade en stund på efterrätt också men hade bara räkor och det gillar inte paul så det blev inget med det. men efterrätt blev det allt, muffins med vit choklad!

här kommer recept och bilder:

1 ½ dl strösocker

125 g smält smör
2 ägg

1 ½ dl mjölk

4 ½ dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

3 tsk vaniljsocker

4 msk kakao

150 g vit choklad

först blandade jag ihop det smälta smöret med strösockret och vispade det pösigt. sen blandade jag i äggen, ett i taget och vispade emellan. därefter var det dags för alla ingredienser i "pulverform" - vispa.
sen var det dags för mjölken och efter det den hackade vita chokladen.


snacka om perfeket hackad vit choklad.

brukar inte få till de såhär bra så var tvungen att lägga upp en bild på de! :)


när smeten var upphälld i formarna slängde jag även på lite knäckkulor på

varje muffins. tycker det ser lite festligt ut!

sen var det bara in i ugnen på 175 grader och vänta ca 15-25 minuter, beroende på vad det är för ugn.


sen var dem klara. dem ser lite missbildade ut. men man kan ju inte styra över

hur smeten beter sig medan den är i ugnen.

eller är det någon som har ett förslag på hur man kan få dem att bli snygga???

gud va stolt jag är över mig själv ändå över allt fixande här hemma. har även hunnit förbereda middagen till ikväll, har bara litegrann kvar. men det ska jag göra senare. men jag tänker inte visa bild nu, ni får allt hålla er tills allt är klart så jag kan göra ett helt recept-inlägg på det! :)

nu ska jag duscha.

tjingeling




KATIE, titta här!!!

här kommer ett inlägg BARA till dig gumman!


ännu en dag full av energi



gud, jag fattar inte vart jag får min energi ifrån.
igår när jag stängt av datorn och skulle gå och lägga mig så kom jag inte riktigt i säng som jag planerat. haha. eller till soffan rättare sagt. städade kylskåpet på vägen. slängde sånt som var gammalt och torkade av hyllorna och allmänt sorterade och så. inte mycket som behövde slängas men det var en del.

och nu när jag gått upp, ganska sent men det gör ju inget efter hur duktig jag var igår, så har jag hunnit med att städa balkongen. den ska bara dammsugas det värsta sen. men jag tar all dammsugning på samma gång.
och nu sitter jag här i bombnedslaget (datarummet) och funderar på att städa alla pauls saker. gud, jag har sån städenergi. men jag vet inte var den kommer ifrån. vet ni?!?

men toaletten rör jag inte. hehe. och inte golvet i hallen. hehe.
nu ska jag minsann bädda sängen och göra snyggt det sista i sovrummet och dammtorka och skit, sen vardagsrummet. så får vi se om jag tar itu med datarummet eller vad jag gör.

fan man kan inte få tag på paul heller, han är ju ute hos sin mamma i skogen och där är ingen mottagning så jag vet inte när han kommer hem. men om fyra timmar kommer gästerna, och gud va mycket jag ska hinna med tills dess. aja. vi får la se hur det går.

och glöm inte. det kommer senare idag ett inlägg om maten jag lagar till ikväll. ett riktigt bra tips.det kan jag lova!!!

vad ska ni hitta på denna lördag???

tyck till om min blogg

hmm. nu känner jag att min blogg börjar bli lite tråkig, varför vet jag inte. jag har bara den känslan.

kan inte ni läsare skriva till mej vad ni vill se mer av i bloggen eller andra önskemål och så?!?!?

det hade varit superschysst!

vissa dagar är nämligen inspirationen inte den bästa. då är det bra att ha lite feedback och så och veta vad folk helst vill läsa. :)


slagen hjälte!!!

usch ja, det är precis så jag känner mig. helt slut i huvudet och i kroppen. och ont i ryggen har jag också efter allt tvättande, städande, diskande och fan vet allt.
det allra värsta är att jag känner mig bara slutkörd, inte alls trött på det sättet så att jag hade kunnat lägga huvudet på kudden och somna bums. konstig trötthet med andra ord.

men jag ska faktiskt ta kudde och täcke och lägga mig på soffan. paul lär ändå inte komma hem förrän jag har vaknat så det är ingen risk att någon väcker mig där imorgon, man är ju alltid mer lättväckt på soffan. eller ja, jag är det i alla fall.
en film blir det. vet dock inte riktigt vilken än. men recension kommer såklart, som alltid!

bjuder här på en gammal bild, tror den är tagen precis när vi fick gosan.
se så liten hon var där...



förresten, imorgonkväll ska jag laga en riktigt härligt god maträtt som jag delvis kommit på själv. recept och bilder kommer imorgon, så håll utkik!!!

mumsigt på jobb

igårkväll på jobb plockade jag fram en helt underbar matlåda som jag fick av min pappa. det var faktiskt det godaste jag har ätit på länge. MUMS!!!
tänkte jag skulle göra det själv någon gång snart, och då kommer jag att lägga upp mer bilder och recept och så. men såhär såg det i alla fall ut:


skön ensamkväll, jo tjena!!!

haha ja drömma kunde man ju göra för några timmar sen. suck.

det här skulle bli min mysiga ensamkväll hemma för mig själv med massa mys och film och let's dance och allt vad det heter. men så fel jag hade.
istället har dagen bestått av:
handlat mat på maxi (MASSOR, men fick sällskap av lisette), städat sovrummet, sorterat tvätten, tvättat all tvätten, lagat mat, diskat och städat köket kliniskt.

ni ser själva hur roligt jag har haft det. suck. nu återstår bara att lägga nya lakan i sängen och fixa med kuddar och täcken. sen tänkte jag ta undan det sista i sovrummet så det är klart för dammtorkning imorgon. tänkte även fixa till vardagsrummet så även det kan dammtorkas imorgon när jag gått upp.

oooh, glömde, har faktiskt hunnit med ännu en snabbrunda på maxi nu senare på kvällen där jag träffade emilia för lite skitsnack och en glass! :)
och under kvällen har jag faktiskt hunnit med att spela lite supermario också. dock inte så mycket, men ändå! skitroligt är det. fick ju hem det på posten idag! I love!

imorgon blir det som ni säkert förstått på det jag skrivit innan att jag ska städa hela lägenheten, men ska lämna datarummet och toaletten. toaletten är ALLTID pauls jobb, jag hatar det. sen städar jag nästan allt annat, men han slöar så det tar ungefär lika lång tid. hehe. och köket har jag ju nästan tagit helt idag så det är rätt lugnt. men datarummet brukar jag också ta annars, men det såg ut som kriget när jag kom hem från jobb i morse så det får han minsann göra själv. se själva hur det ser ut: 

                               

imorgon måste det vara helt städat på kvällen för då kommer tobbe och malin till oss för myskväll. tänkte bjuda på middag, sen blir det spela spel och jag och malin ska ta några cider, kanske en flaska vin till och med! tobbe skulle köra. hihi.

nej nu ska jag slänga upp lite andra inlägg. kan inte hålla på och dalta om såna här tråkigheter! hehe.

kramis


min knäppa kompis

jag vill bara att alla ska veta att jag har en viss bästa vän som bor uppåt landet som bara är hur knäpp som helst. hahahaha.
fast på ett positivt sätt såklart.

god, i love her!!!

besiktning bokad

nu har jag varit duktig och bokat in en besiktning på min bil.
den 25 januari ska min kära pärla få sin dom!

jag är alltid lika nervös inför en besiktning. men sist jag var där med min söta röda kia så gick den igenom felfritt. det var faktiskt första gången. innan när jag besiktigat den och min gamla toyota så har jag alltid fått anmärkning, men det hoppas jag verkligen att jag slipper med min blåa pärla som jag har nu. det är ändå en lite nyare bild än vad mina andra har varit.
jag håller alla mina tummar och alla mina tår!


vad tror ni om den här metoden?



det finns ju otroligt många olika metoder och hjälpmedel att välja mellan om man vill gå ner i vikt. man blir nästan överöst med olika saker vart man än är.

för en liten stund sedan fick jag pröva den här av en arbetskamrat.



hon hade med sig det där "chokladet" och det var verkligen supergott. kanske man skulle testa detta? jag tror personligen inte det räcker helt och hållet, man kanske får käka någon frukt emellan också.

när jag jobbade på shell så var där en stamkund som berättade om detta och att han åt/drack något av detta till samtliga måltider varje dag och att han på söndagskvällen belönade sig själv med en riktig middag, och denna såg han fram emot hela veckan och blev motiverad att fortsätta och så.
och han hade gått ner 8 kilo när vi pratade om det.
om det bara är gott och inte smakar lika illa som dem flesta andra såna soppor så kanske det är värt att testa. för om man sen kompletterar med lite träning så blir det kanske ännu bättre.

vad tror ni?

Lustgivande livsmedel

hittade en härlig lista i en bok nu för en stund sedan, som jag bara kände att jag ville dela med mig av. så himla charmig är den!

det är alltså tio olika livsmedel som enligt sägen ska ge människan ökad lustkänsla:

hmm. man kan ju tro vad man vill när man ser den här listan. men det var i alla fall såhär den såg ut. jag känner väl själv att en del saker saknas och några som jag tycker ska bort, men tydligen så ska det här stämma.

vad tror ni?


halva veckan avklarad

puststånkochstön.

det är så jag känner när jag tänker på att jag har halva arbetsveckan kvar nu. har jobbat två nätter och har då alltså två kvar, innan jag kan andas ut och hålla helg.
men det ska jag väl klara. inga problem för mig inte!

fryser som fan om fötterna nu bara, så nu ska jag faktiskt krypa ner under täcket och sussa, blir såklart paradise hotel först!

 

godnatt allihop


tiden går fort när man har roligt



jo det kan man verkligen säga att den gör.
idag har jag nämligen suttit i receptionen tillsammans med min kära lisette. vi har snackat massa skit och bestämt massa roliga saker inför festen den 30e. gud va kul det ska bli!
ett par arbetskollegor kommer antagligen också att infinna sig hos mig då, ser fram emot det som fan!

tiden börjar nu närma sig slutet här och jag ska ut i kylan och jobba. ska bli skönt, men kallt.

och sen när jag kommer hem från jobbet i natt ska jag se paradise hotel, det blev ju inget med det igår för tydligen skulle programmen inte läggas upp på tv6play förrän nu ikväll efter att dem sänts idag. knasigt men visst, man får ju acceptera det. man har inte mycket val. så jag fick istället se arga snickaren igår. skittråkigt, så jag somnade, men det var väl tur ändå. behövde verkligen sova.

usch vad jag är hungrig. men det är inte middag förrän halv tolv. vet inte om jag kommer klara mig tills dess. buuhuuu. :( men jag får väl hålla mig. hehe.

nu ska jag stänga ner.

tjingeling

 

 



festen officiell

då var festen som vi ska ha hemma hos oss den 30e januari officiell.
vi har sagt till nästan alla som är bjudna och en hel del har redan sagt att dem kommer så jag tror det kommer bli en helskön kväll!

jag fyllde ju år den 3e januari och jag får som föregående år slänga ihop lite härligt folk och festa till det hemma hos mig. det blev ju så sjukt lyckat sist! :)

om jag har glömt dig så släng bara iväg en kommentar! hehe. ;)


i drömmarnas värld

just nu sitter jag bara och drömmer.
jag drömmer om att åka bort, långt bort till värmen tillsammans med paul. det hade varit så himla underbart att bara dra. men vardagen med jobb och hem samt ekonomin vill annat. :(

jag ska i alla fall göra allt för att spara ihop så mycket pengar som möjligt så vi kan åka när sommaren är slut. och jag kan säga att jag längtar.

kanske man kan boka redan nu och betala en del nu och resten senare i sommar?
eller det funkar inte så?
hur funkar det egentligen när man bokar resa?


Stort tack till CDON.COM

idag har jag tagit ett beslut som gjort lite ont i magen. men det måste göras. vad tänker jag inte berätta, det är privat. mamma, fråga inte!!!


en sak är himla skojig som hänt! gick precis in på min mejl och där hade kommit ett från CDON.COM där dem återigen beklagade sig felet som hände med wii-konsolen som jag fick i julklapp av paul, och som vi köpt därifrån. det var ju en brittisk väggkontakt på det, vilket gjorde att man inte kunde spela det. dem har skickat en ny sladd med svensk kontakt och varit mycket tillmötesgående, fick dessutom en värdecheck på 100 kronor att handla för på deras sida. riktigt bra tycker jag!
men nu fick jag alltså ett mejl till där dem återigen beklagade sig det som inträffade och att dem hoppades att jag fått min sladd, men som ännu ett plåster på såren så skickar dem ett spel till mig - nämligen ett New Super Mario Bros. Paul älskar supermario så jag ringde honom direkt och berättade det, och han blev själaglad! :)
Men jag måste säga att jag ändå är supernöjd med hur dem har hanterat det, för dem har verkligen varit generösa och trevliga och velat att allt ska bli så bra som möjligt trots felet. Alla kan ju göra fel, och enligt dem hade felet legat hos deras leverantör, alltså i ett tredje led från mitt håll sett.
CDON.COM får en guldstjärna av mig!

nu ska jag faktiskt stiga upp. har inte gjort det än. haha. inte för att jag är trött utan helt enkelt för att jag inte har något att göra. hehe.
tänkte svänga in om netto på vägen till jobb!
sen ska jag sitta hela kvällen och snacka skit med lisette, det är nämligen hon som utgör mitt sällskap i receptionen. det ser jag fram emot enormt mycket! :)

vad ska ni hitta på idag?

kramar


puh, äntligen sovtajm

då var man äntligen hemma efter nattens jobb. ska lägga mig tillrätta i sängen och se paradise hotel var det tänkt, dubbelavsnitt dessutom. kan det bli bättre?! ;)

 

har haft riktigt djupa diskussioner med min kära bästa vän emilia i natt. ni kan inte ens tänka er vad vi pratade om, och det tänker jag minsann inte tala om heller. men om det är någon som gissar rätt så får jag väl lova att skriva ett helt inlägg om det. haha.

vi tyckte olika om många saker, men det jag tycker mest om i vår vänskapsrelation är att vi respekterar varandra på ett helt annat plan än vad jag någonsin har gjort med en annan människa innan. eller jo, det har jag kanske. men inte med en vän på det här sättet. jag har lärt mig så otroligt mycket via vår vänskap.

visst, vi tycker olika, men man är inte värd mindre eller en sämre människa bara för att man har en annan åsikt, oavsett hur viktiga saker det än handlar om.

tack emilia, för att du är min vän och för att du lärt mig vad sann vänskap verkligen är!

 

nej minsann. nog om det. nu ska jag lägga mig.

 

tjingeling!


ut i kylan för jobb

nu ska jag stänga ner här och sticka ut i kylan och arbeta lite på "riktigt". haha. känns inte som man gjort det nu dem första timmarna, men tiden har gått relativt fort i alla fall.

han suttit hur länge som helst och kommenterat fram och tillbaka med min underbara pp. hihi. fan vad jag längtar tills hon kommer ner den 30e.

då är det nämligen dags för fest hemma hos mig med anledning av att jag fyllde år förra helgen! ska bli riktigt skojigt. längtar!

nej nu ska jag sticka ut i kylan.

hejsvejs

fler besökare till din blogg?



klicka på bilden nedan för att få fler besökare!





det funkar skitbra, antalet besökare dagligen ökade för mig med
ca 550% efter att jag blev medlem!


ni glömmer väl inte.......

....... att följa mig via bloglovin?!?!?!?

klicka bara på bilden nedan för att följa mig!



ps. glöm inte kommentera, gullungar!


tråk tråk tråk

då var man alltså tillbaka på jobbet efter lite mer än en veckas semester, och det känns sådär att vara tillbaka kan jag säga. helt klart skoj att träffa alla och så, men jag har ju inte direkt varit borta länge så det känns liksom ändå som igår man var här. det känns inte alls som att man varit borta något. skitjobbigt och trist att det ska kännas så. man vill ju liksom komma tillbaka med ny glöd och arbetsvilja men antar att en vecka var för lite för att man skulle känna den glädjen att vara tillbaka.

det är grymt kallt ute. fast vi hade kallare uppe i sälen förra veckan så är det ändå sjukt kallt, det är otroligt vad kroppen vänjer sig vid att vi är hemma så man börjar frysa. första dagen tyckte jag det var riktigt varmt här hemma men inte nu inte. USCH säger jag bara.

såg förresten ett avsnitt av arga snickaren i förmiddags innan jag packade mina väskor till jobb och så. det är fan ett riktigt trevligt program. men ändå rätt så tråkigt, samma sak som alla andra inredningsprogram tycker jag. inte alls olikt bygglov tycker jag. visst han skäller lite på dem, men det gör ju inte programmet roligare som i alla fall jag kände att jag förväntade mig med tanke på programmets titel. menmen. ska säga till paul att titta på det så får han också säga vad han tycker, men han kommer väl antagligen att gilla det mycket bara för det. hehe.

 

nu ska jag börja stänga ner här i receptionen.

hoppas alla andra får en trevlig kväll, skänk en litent anke åt denna nattarbetare när ni lägger era söta huvuden på kuddarna ikväll!

 

kramar


cravings: chupa chups

jag har blivit helt tokig i klubbor nu. inte alls bra med tanke på att jag ska äta nyttigt. men jag har kommit fram till att när det är lördag eller så, så är det bättre att jag sitter och suger på typ två klubbor än äter en halv påse chips. förstår ni vart jag vill komma?
man äter ju liksom mindre om det man äter tar längre tid att äta. haha. eller är jag helt ute och cyklar?!

för det kan väl inte vara mer onyttigheter i en liten klubba bara för att den tar längre tid att äta? det måste väl bara vara bra, det tror i alla fall jag på.



när jag var mindre brukade mamma köpa såna mjölkkannor med såna här klubbor till ett billigt pris.
är det någon som vet var man kan få tag på det idag?

ps. dem LJUSROSA med smak av JORDGUBB-VANILJ som man ser mest på bild här är mina favoriter, även CHOCO-BANANA är riktigt goda. vilka är era favoriter?

dagens outfit

nu var det ett tag sen jag körde en outfit här på bloggen så jag kände att nu är det dags igen!

outfiten jag visar idag har jag börjat trivas riktigt bra i. tycker det är rejält synd att ginatricot inte längre säljer dessa oerhört sköna långa koftorna. eller gör dem det?!
har inte hittat någon på jättelänge i alla fall, fast jag har dock inte varit iväg och shoppat på ett tag heller. menmen. om någon vet var man kan hitta sån kofta i fler färger så tipsa mej gärna!

såhär har jag i alla fall sett ut idag:


lång vit kofta Gina Tricot svart långlinne Ullared svarta leggings ??? (fått av mamma)
vita benvärmare Gina Tricot svarta uggs Ellos

"till blondinbella"

såg i blondinbellas blogg för en stund sedan att hon sökte tips på förvaringslösningar till hemmet. och på det sättet som hon förklarade det så kände jag att jag faktiskt hade ett riktigt bra tips som motsvarade det hon sökte.

därför skrev jag en kommentar till henne och berättade att jag lägger upp en bild på mitt tips här i bloggen. så vi får se om hon kommenterar eller svarar.
har nämligen fått intrycket av att hon struntar i sina läsare, kanske inte bokstavligt, men om man kommenterar något så får man aldrig något svar. så därför är detta ett test!

här kommer i alla fall mitt tips:

IKEAs bokhylla EXPEDIT som ju är en riktigt bra, praktisk och snygg bokhylla men som även kan användas som "skärmvägg" för att skärma av mellan två rum utan att ta bort känslan av öppen planlösning.

det som är så himla bra med den är att den finns i många olika färger och träslag och i många olika storlekar och med många olika utseenden. man kan passa ihop olika möbler på ett riktigt snyggt och roligt sätt för att det ska bli så personligt som möjligt.

vi har den själv hemma i svartbrunt där vi har satt tapet på baksidan för att göra den mer personlig och så att den passar in i vårt vardagsrum.

 

såhär ser den ut i alla fall:


filmtips: Orphan

igårkväll tänkte jag och paul att vi skulle se en film och bara njuta av att vara lediga när det var vår sista kväll innan jobben började igen, och vi valde filmen Orphan.

det var en ganska märklig film. den var faktiskt riktigt bra, rekommenderar verkligen att ni ska se den. det var inte en vanlig film direkt, den går under rysarkategorin men jag vet inte om jag vill sätta filmen i det facket. ärligt så vet jag inte i vilket fack jag vill sätta den.
jag gillade den men stundtals ville jag inte titta, inte för att jag blev rädd eftersom det är en rysare utan av andra orsaker. se den själva så förstår ni!




semestern slut :(

då var semestern slut, buhuu! :(

idag ska man tillbaka till jobbet efter att ha varit ledig i lite mer än en vecka. tråkigt men sant. ska jobba nu mån, tis, ons och torsdag. jobbigt med fyra dagar på rad men sen har jag ju helgen ledig i alla fall, då ska jag ha kalas!

men när vi kom hem i lördagskväll var det så himla härligt att komma hem till ett städat hem utan massa julpynt överallt. ska bli riktigt skönt att komma tillbaka till den "vanliga" vardagen nu. skulle egentligen ha tvättat igår så vi får massa saker rena från semestern, men jag orkade inte. får ta det till helgen istället.

vi hämtade även hem vår söta gosan i lördags, det var det första vi gjorde när vi kom hem. och gud så skönt det var. har saknat henne oerhört mycket. och det märktes att hon hade haft det bra, och det kändes skönt. men samtidigt tyckte hon att det var skönt att komma hem. hon har varit så grymt kelig och mysig sen vi hämtade henne.

ärligt talat så har jag inte något speciellt att berätta idag. det har inte hänt så mycket sen vi kom hem ju. ochb nu ska jag packa lite saker som jag kommer behöva i veckan när jag sover i svalöv mellan arbetspassen. ska väl försöka att göra en matlåda till också så jag slipper handla mat ute, är så trött på det.

tjingeling!

recept: härlig jordgubbs- och björnbärspaj



igår eftermiddag gjorde jag en riktigt god paj och bjöd på min kära vän emilia och hennes son elis! gud så god den blev.
när jag var i affären tänkte jag köpa en sån färdigpaj från ekströms, men kände att jag ville göra en egen för en gångs skull och gud så god den blev. ångrar verkligen inte att jag gjorde det för den blev underbar!
nej minsann, nu ska jag sluta tala om hur god den blev, ni kanske blir frestade! ;)

HÄR KOMMER RECEPTET!!!

först tog jag två paket á 250 gram med frysta bär - jordgubbar och björnbär.

dessa blandade jag med 1,5 matsked potatismjöl och ca 1 dl strösocker.

sen hällde jag bärblandningen i en smörad pajform.

 



därefter blandade jag nästan 100 gram margarin med 5 matskedar strösocker
och 3 dl vetemjöl. denna blandning blandade jag ihop till smulor och smulade
ner över bären.



därefter var det dags för gräddning i 225 grader i ca 25 minuter.



den underbara pajen serverades med vaniljvisp. MUMS!!!

och jag kan säga att det blev populärt!


sälen dag 6

idag har jag åkt riktigt mycket skidor, har åkt på mammas vanliga carving istället för mina egna snowblades. det var faktiskt roligt, fast jag har inte åkt "vanliga" skidor på flera år. men det ska jag nog göra i fortsättningen. :) det gick skitbra, paul skulle lära mig några knep, och det lyckades. :)

första åket för dagen blev genom trollskogen och här kommer lite bilder därifrån:









det var sjukt härligt väder att åka skidor i idag. jävligt kallt, men riktigt härligt. nere i dalen vid liftarna var det ca 25 minusgrader men sen när man kom upp på toppen sken solen och det var bara noll grader. helt sjukt att det kan skilja så mycket på bara ett par hundra meter.
här är en sjukt snygg bild på paul tagen uppe på toppen:


eftersom det var kvällsåkning här i hundfjället idag så tog vi en liten paus på after-ski'n. det var coverbandet midnight express som spelade och jag gillade dem inte alls.

visst, dem spelade låtarna riktigt bra. det märktes verkligen att dem kunde spela låtarna, men sjunga kunde dem verkligen inte. dem förstörde låtarna, det var så man fick sår i öronen. USCH!!! dem kunde anställt en bättre sångare istället. med andra ord, jag gillade inte det alls.

men några bilder blev det:








just nu sitter vi i stugan och ser let's dance. har faktiskt aldrig följt det programmet såå direkt, men jag tänkte göra det den här gången.

hoppas alla har haft en bra vecka, för det har vi. men imorgon bär det av hem till skåneland igen och till vår älskade gosan. vi ska hämta henne det första vi gör när vi kommer hem. sen blir det massa kel hela kvällen. :)

nu ska jag stänga ner!

tjingeling


bildregn från sälenveckan

här kommer lite random bilder från veckan.

den här domartröjan fick jag i födelsedagspresent av mamma och pappa.

den är vändbar i rött och svart, så två tröjor i en!


mamma kommer åkandes ner från den stora gröna backen


gänget i stugan under en måltid


snacka om att det är vackert att se alla bergen borta i horisonten!


mamma uppe på toppen


galna är dom, pappa & anders. emelie i hörnet och filip bredvid!


karlarna ska alltid visa vem som är mest macho. det slår aldrig fel.


alla samlas för gemensam måltid. här bjuds det på chili'con'carne på

elins födelsedag!


johan, elin, andreas och martin njuter av maten

mamma i en vacker bild uppe vid långbackarna

här ser man ut över fjällen. snyggt va?

elin, anders och mamma uppe i backen

pappa och trollet


nu sitter vi och ska äta lunch, och sen bär det ut i backarna för skidåkning sista dagen för den här gången. det blir åkning ett tag, sen in på after-ski och sen ut och åka lite till, det är nämligen kvällsåkning här i hundfjället ikväll! :)

 

tjingeling




sälen dag 5

ännu en underbar dag uppe i sälen har vandrat förbi.

dagen började med att jag och paul vaknade på tok för sent, ca halv elva gick vi upp. rätt skönt men ändå störigt. vi åt frukost och paul stack ut och åkte skidor medan jag följde med martina & martin för att handla lite mat.
när vi sen kom tillbaka fick jag och paul slänga i oss en snabblunch för därefter var det tid för skotersafari!

14.30 bar det iväg. och gud va kul det var, jag älskade det. det var rätt kallt om fötter och lår och så men det var helt klart värt att frysa och det var definitivt värt pengarna. kommer absolut att göra det fler gånger, kanske längre turer då. vi var bara iväg i två timmar. men oooh så roligt det var. här kommer lite bilder:

paul vid skotrarna när vi väntade på vår guide

jag vid skotrarna när vi väntar påvår guide

skotern som vi körde

nerifrån samlingsplatsen kunde man se upp i backarna och även sittliften

paul ska ta sig en titt på den blå lite större skotern

paul testar den stora blå :)

jag får minsann också testa den stora blå :)

i den här lilla stugan fick vi prova ut varsin hjälm och låna huvoröver
huvudet som bara lämnade ögonen fria - rånarluvor.
men dem värmde riktigt bra och det var tur att vi kunde låna dem!

här står vi redo för en tur med skotern

här får vi veta hur skotern fungerar och vilka regler som gäller under turen


ser vi redo ut, ELLER?!?

off we go!


paul hade lite svårt med gasen i början. skotern reagerade inte förrän på
4000 varv så det var inte som en bil direkt.

turen har börjat och mitt framför oss har vi den välkända backen "väggen"
men en lutning på 45 grader. det är riktigt brant kan jag säga.

jag och paul på skotern, vår guide tar bilden!


skoterturen gick i sjukt mysig natur i skogen, visst ser det härligt ut?

här har vi stannat hela gruppen för lite info om lite smalare väg som
väntar framför oss i en tätare skog

här sitter vi i en liten timmerstuga uppe på fjället där vi stannade för lite
varm choklad och för att värma oss. i lindalens fäbod närmare bestämt.
(lite suddig bild men det var svårt att få till där inne i mörkret)

tänk va mysig att sitta här en härligt solig vinterdag och dricka varm choklad

här står alla skotrarna redo för färd tillbaka till hundfjället

nu var turen klar och frös gjorde vi om högerfötterna. haha.
men det var någon slags värme där man hade vänsterfoten när man körde.
på tillbakavägen var det minsann jag som har chef över skotern :)

som ni ser hade det hunnit skymma och bli lite mörkt. men gud så roligt det var. jag kan inte säga det nog med gånger.

när vi parkerat utanför den lilla stugan stod mamma där med bilen och skulle hämta oss, och det var välkommet kan jag säga. för gud som vi frös.

när vi sen kom tillbaka till stugan var det bara in i duschen och bastun för att få lite värme. *mys*

 

nu ska vi gå och lägga oss för imorgon väntar ännu en dag med skidåkning och även afterski.

 

natti!


söt present från paul

när paul och dem andra kom hem från affären så kom han med en liten present till mig. inte så mycket, bara en liten skitgrej egentligen.



det kanske ser ut som en kontroll till nintendo wii, men det är faktiskt en söt godisbehållare. kommer ni ihåg dem där pez-figurerna som man hade små karameller i med ett huvud som man öppnade och så kom där ut karameller där? en typ sån är det.
kolla själva här:



sött va?

snacka om hög läskkonsumtion



ni ska få se något helt otroligt. haha.

såhär såg vår läskhörna ut första dagen när vi kom hit, alltså i lördags kväll:


och såhär såg det ut igårkväll:


man kan väl lugnt säga att det har sinat, eller?!?

sälen dag 4

idag har varit en konstig men trevlig och lite tråkig dag. det har varit blandade känslor med andra ord.

dagen började med att jag och paul sov ganska länge, eller ja, till nio men alla andra hade redan ätit frukost då så det var sent för att vara här uppe. så vi fick plocka fram allting och äta själv, men det klagar jag inte för. mer lugn och ro då. men ändå tråkigt, det är ju inte varje dag man är med stora familjen på semester. då måste man passa på att umgås ju!

lagom till lunch stack jag ut i backen och åkte. hade sällskap med fredrik ner till en sån hydda vid backarna där vi skulle grilla korv till lunch. mysigt som satan. här kommer lite bilder från lunchen:

kusin fredrik håller på att hjälpa mig att ta ut mina skidor

andreas "chefen" i hyddan framför elden

marie, göran och mamma står ute i kylan och fryser

mysig lägereld, men man blev fan inte varm för det

elin och andreas väntar på att korven ska bli klar

paul med sina fina bruna ögon, han ser visst ut att frysa lite!

paul och jag (ser ni så rökigt det är inne i hyddan?)

mums, det är riktigt gott med nygrillad korv vid en eld


efter lunchen stakade vi oss bort till skidshopen, paul och jag. där inhandlade vi varsitt par skidstrumpor och varsitt par nya vantar och jag köpte mig en ny halskrage i fleece. min gamla var inte direkt bra, den frös till is så fort jag kom upp på toppen i sittliften, då kan man ju inte säga att den värmer direkt. hehe.

sen tog mamma med påsen hem och vi åkte upp i liften för nu var det dags för skidåkning.
men efter ett par åk så skadade jag mig litegrann. jag åkte med paul och martin, och det var inte direkt någon bra idé kanske, dem åker så himla mycket bättre och fortare än vad jag gör och jag följde med dem ner i en svart backe och vred benet på nåt konstigt sätt. mitt i backen var där sån is och skidan slant och det gjorde satans ont. jag grät och grät och mamma fick komma och hämta mig med bil. tråkigttråkigt. men det är sånt som händer. jag preparerar mig med voltaren nu och jag ska minsann trotsa detta och åka mer skidor den här veckan fast det gör ont. det ska inte stoppa mig.

nu sitter vi i stugan och väntar på att maten ska bli klar. pappa gör tocke med sås och potatis och varma grönsaker. det är riktigt mumsigt. han är grym på att laga det! :)

nu ska jag kela lite med paul. :p

ps. fick en liten present av paul för en stund sedan, kommer att visa den här på bloggen lite senare så håll utkik!

puss o kram

saknar min gosan ♥

som vi vill hem till vår gosan. saknar henne riktigt mycket, paul gör det också.

på min födelsedag fick jag ett mms med en bild på henne av madde. :)

visst är hon söt?!


min paul = tv-stjärna

vi sitter nu bänkade hela gänget framför TVn och Bygglov på TV4.

i somras var det nämligen så att firman som paul och pappa jobbar på fick erbjudande om att vara med och hjälpa till i bygglov i ett av deras projekt, och det är just det programmet som visas på TV nu ikväll.

klicka in på tv4play och vidare till bygglov och säsongens första program!

vid ett senare tillfälle kommer jag att lägga upp en länk till programmet och även tala om vid vilka minuttal i programmet som paul och min pappa är med! OM dem är med, för det vet jag inte än. men det är dem säkert, dem blev ju filmade flera gånger. hehe.

sååå. BÄNKA ER NU FRAMFÖR ER TV!!!

min första videoblogg

alla andra bloggare kör med såna här videobloggar, så jag tänkte att jag inte skulle vara sämre. hehe. eller nej, men jag kände att jag ville göra något annat än det jag brukar för en gångs skull. hehe.

sååå, här kommer alltså min första videoblogg.
filmade när jag stod med skidor och all mundering på i liften på väg upp till stugan:

sälen dag 3

idag har det verkligen varit enormt kallt, -20 grader med andra ord. halskrage, ögonfransar och hårtoppar och frusit till is. USCH!!! inte alls roligt att åka skidor i sånt väder. man åker inte många åk innan man går in och värmer sig någonstans. men vi kom i alla fall ut innan lunch och åkte, det var mer än många andra gjorde i alla fall. hehe. :)

men vi klädde oss riktigt varmt, försökte i alla fall. vi såg ut som terrorister.
eller vad tycker ni?

såhär såg paul ut idag


och såhär såg jag ut idag


vi åkte trollskogen och frös nästan ihjäl i sittliften. efter bara ett fåtal åk gick vi in och satte oss i toppstugan och åt lunch och fikade tillsammans med mamma, pappa och martin. paul var också med såklart, menar att jag och han när jag säger vi! :)

det här åt jag:

pasta bolognese med permesán och vitlökssås, apelsinjuice,

varm choklad med vispgrädde och en kärleksmums!

paul och martin, inte så jättebra bild men jag tycker sen är helskön :)

här gör min pappa en rolig min

mamma och pappa HAHAHAHA

här tar jag liften på väg hem till stugan, framför mig har jag lillebror


som ni ser så har jag inte tagit så himla mycket bilder idag för det har helt enkelt varit alldeles för kallt för att ta av sig vantarna och hålla på med kameran hela tiden.
men visst har jag en bra mobilkamera?!

nu har vi precis ätit chili'con'carne. mumsigt. elin fyller 16 år idag så vi har firat henne, och hennes mamma jaana gör supergod mat. kan det bli bättre?! tror knappast det.

imorgon har vi fått veta att det ska bli rekordkallt här i dalarna. prognoserna säger -44 grader ca 7 mil härifrån, och dem sa även att det kunde bli ännu kallare lokalt. det bådar inte gott om man säger så. då är det minsann för kallt för att åka skidor. det måste jag säga. jag åker minsann inte om det är så kallt.
vi får väl se hur kallt det blir imorgon. självklart berättar jag det för er! :)

snart lägger jag upp min första videoblogg så håll utkik!

 


ett enormt bra fynt

på min födelsedag när vi var ute och gick så hittade jag ett par skidglasögon på marken. nu känns det här lite fel ändå, men jag tog upp dem och det var inte en människa i närheten så jag tog med dem hem till stugan. riktigt snygga var dem.
kanske man skulle lämnat in dem i receptionen men VEM som tappar sina skidglasögon vet precis var dem är tappade? nej jag behöll dem faktiskt och jag ääälskar dem! är faktiskt jätteglad att jag hittade dem. för om inte jag hade tagit upp dem så hade någon annan gjort det och haft glädje av dem.

såhär ser dem ut:


jag försökte sen på kvällen leta upp dem på internet mest för att jag var nyfiken på vad det var för märke och så, och jag hittade dem bara på ett ställe och dem kostade 1499 kronor. snacka om att jag gjort ett bra fynd.
idag har jag använt dem och dem är riktigt bra!

det var ju faktiskt dessutom min födelsedag när jag hittade dem. :)

gjorde jag jättefel?

sälen dag 2

det är alltså om igår jag skriver nu, har inte riktigt hunnit skriva ett inlägg om det än. måste ju lägga upp lite varje dag känner jag. hehe.

det var underbart väder igår med ca -7 grader och strålande solsken. vi klädde på oss och skulle ut och åka. men det blev lite missöde. när jag tog på mina pjäxor och kom ut och satte på mig skidorna kändes det inte alls bra. det gjorde fruktansvärt ont i fötter och smalben och överallt och jag fick värsta krampen. jag hade fått för små pjäxor. så jag kunde inte åka. gud va ledsen jag blev. :(
det resulterade i att jag och mamma fick åka iväg ner till sälens by och byta ut dem till en storlek större, bytte även pauls snowboardskor för även dem var för små. vi hyrde våra utrustningar på ett ställe som heter dalskidan, och han vi hyrde av verkade absolut inte ha den kunskap som han borde. gud så arg jag var. jag ville verkligen ut och åka, speciellt när det var så perfekt väder.

 

se själva hur underbart väder det var igår:





och såhär såg jag ut:

mössa JC vantar Ellos Skidjacka Ullared svart lång swettis Ellos
rosa underställ Ellos svarta uggs Ellos

jag hade en himla tur för när vi sen kom tillbaka så var det kvällsåkning och jag kunde åka lite skidor på kvällen ändå! så jag, elin och paul stack ut och körde. vi gjorde minsann ett enormt misstag - VI KÖRDE NER I TROLLSKOGEN SOM VAR KOLSVART. egentligen är den inte öppen när det är kvällsåkning så det finns inga lampor där. tänk er själv att köra omkring i skogen när det är kolsvart ute. haha. men det gick och vi kom ner. vi var inte ute och åkte länge men det var roligt så länge det varade!


här är en bild på mig och paul uppe på toppen:


när vi sen kom in i stugan igen var det strax dags för middag i form av maries utsökta korvstroganoff, jag kan säga att det finns ingen i hela världen som gör en sån brutalt god korvstroganoff som hon. gud så gott det är!

här står göran och passar grytorna:


jag satt och drack en härligt iskall öl i väntan på maten:


efter maten tog jag en skön dusch och bastade. underbart mysigt. sen var det dags för paradise hotel och sovtaj för att orka med morgondagen!


sälen dag 1

då var vi framme i sälen och allt är verkligen underbart. vi har massor med snö och när vi kom fram igårkväll var det -23 grader. men ändå inte megakallt, det är ju inte alls samma luft som hemma. nere i skåne är ju luften mycket fuktigare så det känns kallare då jämfört med här som är torr luft.
det allra bästa är att det är så pass kallt att snön inte alls är blöt och fuktig utan helt torr. verkligen perfekt väder.

idag är det min födelsedag och jag välkomnades med presenter och massor med kramar vid frukosten, blev dessutom väckt av att min söta paul sa grattis. och det är ju alltid ett bra sätt att vakna på - grattis och massa kramar och pussar! :)

nu första dagen så åker jag inte skidor utan jag ägnar dagen åt att bara känna att jag har semester. har stått och stekt massa blandfärs som jag ska bjuda på ikväll, ska nämligen bjuda allihop på tacos. mumsigt ska det bli.
har däremot varit ute och gått en promenad i det underbara vintervädret och ätit lunch med paul, han bjöd. :) men det var bara för det är min födelsedag. hihi.

här kommer lite bilder från promenaden idag:


såhär ser min skiddress ut (har en till som e snyggare men den här fick

följa med i år, man får köra varannan ju)

elin, fredrik & emelie


jag sitter i en söt traktor som vi hittade bakom affären intill skidområdet.
där kom även ljud ifrån den. supermysigt för barn!

elin ville minsann också ta plats och köra lite traktor :)

där borta ser man tandådalens backar

branten-backen precis ovanför restaurangen/after-skin

gustav-backen ligger där inne mellan träden bredvid branten-backen

skylten på restaurangväggen

här kommer paul åkandes ner till mig för att äta lunch med mig

paul knäpper fast brädan igen efter lunchen

restaurangen som vi åt lunch på. det blev gulaschsoppa och varm choklad!

paul med sin bräda utanför restaurangen

jag och paul (suddig bild, men man ser ju ändå)

här ser man dem största backarna i hundfjället och sittliften

en sån här tröja suktar jag efter just nu. gud så snygg den är.
vem vet, kanske har jag en med mig hem. kanske inte.


trollstugan där man kan köpa fika och värma sig.

här köar folk till långliftarna och hundfjällets röda långbackar

nu sitter vi i stugan och ska spela spel.

 

tjingeling


på väg till sälen

bilresan gick som sagt jättebra, dock var det riktigt mycket snö och vi körde igenom en liten snöstorm men allt gick smidigt. vi stannade till på dalskidan och hämtade ut min och pauls skidutrustning - jag åker snowblades och han hämtade ut både komplett skidutrustning och snowboardutrustning. han är lika duktig på båda delar.

vi gick och la oss hyffsat tidigt, var helt slut. jag hade ju inte sovit nånting eftersom det var jobb på natten innan vi körde. sen dem 3 timmarna man fick i bilen var inte särskilt sköna om man säger så, man sover ju aldrig lika bra i bilen som man gör i en säng eller en soffa eller så.

här kommer lite sköna naturbilder från ditfärden:




även en video från färden upp till sälen fick jag ordnat:

och här är mina coola pjäxor!



year of 2009

jag tycker faktiskt att 2009 var ett bra år överlag. är nöjd!
precis som alla andra så har även jag svarat på massa frågor i en lista som kommer här:

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag fick mitt första riktiga fasta heltidsjobb.
2. Höll du några av dina nyårslöften? Nopp, jagb tror inte på nyårslöften.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Yes, min kära underbara vän Jessica och hennes sambo Jeff fick en liten Jeffrey i september!
4. Dog någon som stod dig nära? Nej.
5. Vilka länder besökte du? Hmm, jag var nog inte ens i danmark. Stannade hemma i Sverige som en annan enstöring.
6. Vad var din största framgång 2009? Att verkligen jobba mig fram till en heltidstjänst samt att jag har ändrat på mitt beteende och fått längre stubin vad gäller humöret.
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? Varför ska det alltid bara vara en dag? Ärligt talat så kommer jag inte på något speciellt datum sådär.
8. Vad var din största framgång 2009? Framgång? Vilken fråga. Jag vet inte.
9. Största misstaget? Att inte ha tagit tag i min hälsa och kropp tidigare.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Småförkyld och halsont osv har vi väl alla haft. Men jag har faktiskt legat med Svininfluensan i två veckor!
11. Bästa köpet? Min vackra blåa peugeot 206 cc
12. Vad spenderade du mest pengar på? Kläder och massa helt onödiga saker, egentligen så är det nog bilen om jag tänker efter.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Emilia har förändrat mitt liv. Hon har blivit en riktigt nära vän och det känns som om vi har känt varandra hur länge som helst.
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? "ayo technology", "poker face", "svenne banan" och "tingaliin",
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Både och. Svårt att svara på.  
16. Vad önskar du att du gjort mer?  Tränat och ätit sundare, och framförallt umgåtts med mina vänner.
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Varit på dåligt humör och släppt in latmasken i mitt liv.
18. Hur tillbringar du julen? Jag tillbringade den tillsammans med min underbara familj och min älskade paul! Vi var hemma hos min mormor och morfar, men vi hann även med ett besök hos pauls mamma och hans bror!
19. Blev du kär i år? Nej, kan jag väl inte säga. Hade redan världens bästa och underbaraste Paul!
20. Favoritprogram på TV? Ensam mamma söker, Svenska hollywoodfruar, Bonde söker fru, Paradise hotel och sen har vi även sett legend of the seeker och merlin.
21. Bästa boken du läste i år? Flickan under gatan - Roslund&Hellström
22. Största musikaliska upptäckten? Lady Gaga har verkligen blivit stor, men för mig måste jag säga att det är Milow.
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Ärligt talat så minns jag inte, det är ett helt år sen.
25. Något du önskade dig men inte fick? Alla gånger. men det är inte heller något jag minns idag.
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Hade kalas för min familj och släkt hemma hos mina föräldrar i svalöv.
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Om jag fått mer stöd hemifrån med att ta tag i min vikt och min hälsa. Behöver kickas igång för att jag ska klara det, och så behöver jag framförallt stöd.
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?  LEGGINGS, gud vad jag älskar det. Kommer gråta floder den dagen det modet försvinner, måtte det inte hända. :)
29. Vad fick dig att må bra? Att kunna se tillbaka på mitt liv och konstatera att jag verkligen har lyckats och kommit dit jag strävade efter att komma, trots svackor på vägen.
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Varulven i New Moon, vad är det nu den skådisen heter?! Han är HOTHOTHOT!!!
31. Vem saknade du? Många vänner, vill inte nämna någon speciell utan jag saknade en hel del människor.
32. De bästa nya människorna du träffade? Emilia! Det finns så mycket bra att säga om henne.


on the way to sälen

då var man på väg. vi är nu i torsby, och för er som inte vet så är vi på väg till sälen. gud va härlígt det är. massor med snö och riktigt fint landskap runtomkring hela tiden. har tagit en del bilder, men dem kan jag inte lägga upp nu, gör det sen när vi kommer fram och tillrätta och så!

paul sitter här bredvid och sover och jag som har jobbat hela natten kan minsann inte sova. suck.

hörs av senare!

tjingeling

mardrömslikt

usch. jag mår verkligen inte bra. jävlahelvetespisskassvärdelöst mår jag om jag ska vara ärlig. har jobbat i natt. sen var det att köra och hämta en full sambo och det var blandade känslor där kan jag säga.
nu ringde dem från jobb och vill jag ska komma in och börja tidigare, och jag som måste packa klart det sista och fixa inför resan. gosan måste lämnas också. gud va mycket jag har att göra. det resulterade i att jag fick gå upp ganska tidigt och sova typ nästan ingenting. och så ska jag jobba mer än tolv timmar nu. härligt. eller inte. jag vet ärligt inte om jag kommer att klara det. såg mig själv i spegeln innan när jag var på toaletten, mina ögon är helt rödsprängda och ansiktet vitt som snö. men det ändrar väl sig. :(

paul var ju på nyårsfest igår och är hur bakis som helst idag. inte alls bra. därför får jag göra allt ju. snyft.

allt görs med blandade känslor.

nu måste jag stänga ner allt vad datorer heter och fortsätta.

tjingeling.

RSS 2.0